WordPress.com vs WordPress.org: quina diferència hi ha?

WordPress.com vs WordPress.org: quina diferència hi ha?

WordPress.com vs WordPress.org: quina diferència hi ha?
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Tota la cosa de WordPress.com vs WordPress.org és realment confusa. Per a tothom.


En primer lloc, i cal dir-ho immediatament, WordPress.org i WordPress.com són dos llocs web / organitzacions / solucions web completament diferents.

És a dir, que us oferirem una cosa * diferent * que l’altra.

Sé que això és estrany. No hi ha gaires casos en què una marca sigui ".com" el domini està totalment separat del seu domini ".org" domini. Acabem de veure el mateix en totes les extensions de domini que podria tenir una marca.

Doncs bé, és diferent a WordPress.

Però abans de comentar les diferències de WordPress.com davant de WordPress.org, deixem el camí més important del trencaclosques del camí:

WordPress.com vs WordPress.org

Si només voleu iniciar un bloc o crear un lloc web, podeu saltar aquest article i dirigir-vos a aquestes guies:

 • Com començar un bloc amb WordPress
 • Com crear el vostre propi lloc web de WordPress

Què és WordPress de totes maneres?

Deixant de banda el misteri .org i .com, parlem de WordPress per un segon.

WordPress és el motor de llocs web més popular de tots ells. És un programari que podeu utilitzar com a sistema operatiu del vostre lloc web.

Logotip de WordPress

En altres paraules, WordPress és al vostre lloc web el que és Microsoft Windows (o Mac OS) al vostre ordinador.

WordPress s’utilitza en més del 32% de tots els llocs web i és capaç de manejar qualsevol tipus o mida de lloc web. Inclou un munt de funcions i es pot estendre sense parar a través de temes addicionals (dissenys personalitzats) i plugins (funcions addicionals). Realment és la solució perfecta.

Està bé, però quines són les diferències més significatives entre WordPress.com i WordPress.org?

WordPress.com vs WordPress.org: les diferències bàsiques

Aquí hi ha una manera senzilla de memoritzar quina és la diferència … només cal que observeu l’extensió de domini del WordPress que us interessa:

 • �� WordPress.org – ".org" significa "organització"
 • �� WordPress.com – ".com" significa "comercial"

Tenint en compte això, la diferència clau entre WordPress.com i WordPress.org és que realment allotja el vostre lloc web. Amb WordPress.org, allotgeu el vostre propi lloc (us recomanem això). WordPress.com, per la seva banda, s’ocupa de tot això per tu (més fàcil començar, menys llibertat).

WordPress.com vs WordPress.org en resum:

com

WordPress.com

Completar una solució de creació de llocs web en un / sense allotjament necessari / domini opcional / gratuïts i plans de pagament disponibles / menys tècnics

org

WordPress.org

programari del lloc web / codi obert / gratuït / solució DIY / necessiteu hosting i nom de domini abans de llançar el vostre lloc / triga un temps a fer els passos

�� Que és més barat?

El tema de fixació de preus amb WordPress.com vs WordPress.org és complicat. Hi ha moltes opcions disponibles amb les dues versions de WordPress, però també són molt diferents. Aquí està el procés involucrat a l’hora de crear un lloc web o bloc amb qualsevol de les dues plataformes, a més del que costa:

WordPress.com

 1. Vés a WordPress.com i crea un compte
 2. Proporcioneu totes les dades d’accés per al compte nou
 3. Definiu un nom del lloc, trieu un disseny
 4. Trieu el pla que s’adapti més a les vostres necessitats. Les que van de 0 a 25 dòlars al mes, més a continuació
 5. Registreu un domini nou per al lloc si heu triat un pla de pagament al pas anterior
 6. Finalitzeu la configuració i configureu el lloc web

WordPress.org

 1. Comenceu per triar un amfitrió web de tercers per al vostre futur lloc web. Els preus van de 3 a 30 dòlars al mes, més informació a continuació
 2. Registreu-vos al vostre lloc web que escolliu
 3. Durant el procés de registre, seleccioneu una casella de selecció per indicar que voleu instal·lar WordPress a la configuració (llegiu: obtindreu WordPress instal·lat automàticament per l’amfitrió)
 4. Finalitzeu la compra d’allotjament i inicieu la sessió al vostre tauler de control de WordPress
 5. Configura el teu lloc i tria un disseny

Com podeu veure, el procés de creació de llocs web és diferent en funció de qui trieu: WordPress.com o WordPress.org.

Si bé WordPress.com us ofereix un pla completament gratuït, esteu limitat en el que realment podeu fer amb aquest lloc:

 • Només podeu utilitzar el subdomini de WordPress.com; no podeu connectar un nom de domini personalitzat
 • Hi haurà publicitat pròpia de WordPress.com al vostre lloc: no obtindreu res d’aquests anuncis
 • Només obteniu 3 GB d’emmagatzematge de llocs web
 • No podeu utilitzar el lloc web amb cap finalitat comercial
 • Obteniu una tria limitada de temes i no podeu ampliar el lloc web mitjançant plugins

Si voleu obtenir una mica més de funcions, podeu obtenir un dels plans de pagament. Aquí es mostra com es desenvolupen les coses:

Nota. Tingueu en compte que, tot i que les taules anteriors diuen "nom de domini personalitzat", això no vol dir que el rebeu realment. S’haurà de pagar per separat.

Quan afegiu coses juntes, executar un lloc web comercial decent a WordPress.com us costarà al voltant de 111 dòlars anuals (8 dòlars / mes per WordPress.com mateix + 15 $ / any per al nom de domini).

En comparació, amb WordPress.org, és necessari invertir diners per endavant, però la inversió sol ser menor en general, especialment en llocs nous.

Per poder llançar un lloc web amb WordPress, heu de fer servir un servidor web i un nom de domini (que ha de tenir cura completament independent del que obteniu de WordPress.org).

Com a resultat, podeu obtenir un paquet d’allotjament d’alta qualitat per a un lloc de WordPress a uns 35 dòlars per any. Quan tenim en compte el cost del domini, això serà 50 dòlars anuals en total per executar un lloc web basat en WordPress.org. Gairebé la meitat del que pagaries amb WordPress.com.

L’única part difícil és com triar un amfitrió web de qualitat. Aquí hi tenim tota una comparació de les opcions principals, però si no teniu temps per passar-hi tot, només podeu anar a Bluehost i obtenir-ne una configuració d’allotjament. És una empresa respectada amb moltes opcions per a WordPress. Aquí teniu el que té de bo l’oferta de Bluehost:

 • Podeu obtenir un pla d’allotjament per WordPress a 2,95 dòlars / mes
 • Obteniu un nom de domini gratuït per al primer any
 • S’instal·la WordPress automàticament
 • Obteniu actualitzacions automàtiques del programari WordPress

Fins a cert punt, Bluehost actua de manera similar a WordPress.com aquí, però és més barat. En general, també podeu utilitzar temes il·limitats al vostre lloc i instal·lar els complements que vulgueu. Bàsicament, teniu la llibertat de fer tot el que vulgueu, millorar qualsevol cosa i personalitzar tot el que necessiteu sobre el vostre lloc. WordPress.com només us donarà accés limitat a les personalitzacions, fins i tot si accepteu pagar la prima.

Tot i que potser serà aviat per comprar el vostre allotjament, quan esteu preparat per fer-ho, assegureu-vos d’utilitzar l’enllaç anterior per a Bluehost. Tot i això, és un enllaç afiliat (el que vol dir que obtindrem una petita comissió), també desbloquejarà un preu rebaixat de 2,95 dòlars vs 3,95 dòlars. No rebràs aquest descompte si visites el lloc Bluehost de cap altra manera que no sigui mitjançant l’enllaç anterior.

�� WordPress.com vs WordPress.org: una visió més detallada

Nota: preferiu veure un vídeo sobre les principals diferències entre WordPress.com i WordPress.org?

Clica aquí

WordPress.com vs WordPress.org: en general

WordPress.com
WordPress.org
Ofereix allotjament gratuït, però limita el vostre lloc web a 3 GB segons el pla gratuït.No inclou allotjament gratuït. Haureu de cercar un hoste i pagar-lo per separat.
Us proporciona un subdomini gratuït. Una cosa així com YOURSITE.wordpress.com. Si voleu un domini personalitzat, haureu d’actualitzar a un pla de pagament. Heu d’aconseguir un domini personalitzat pel vostre compte (s’apliquen costos addicionals).
Obteniu seguretat bàsica i còpies de seguretat gestionades per vosaltres.Hi ha algun nivell de seguretat del vostre amfitrió web, però, en la seva majoria, heu de protegir el vostre lloc web. El mateix passa amb les còpies de seguretat: també heu d’activar mitjançant plugins.
Tot el que fa sobre el rendiment tècnic del vostre lloc web és gestionat per l’equip que hi ha darrere de WordPress.com. Si alguna cosa no funciona en cap moment, no podeu fer res més que esperar que l’equip resolgui el problema.S’obté a triar els complements i la configuració de rendiment del lloc web. Requereix una mica de treball, però teniu el control del que passa al vostre lloc.
Ofereix un nombre limitat de temes per triar. També inclou opcions de personalització limitades.Permet agafar i instal·lar qualsevol tema que vulgueu, i també feu tota la personalització que vulgueu. També podeu crear temes propis si coneixeu la manera de codificar PHP.
Us permet connectar tercers només si obteniu el pla de 25 dòlars / mes. Per a la resta de plans, només obté una àmplia gamma de funcions preconstruïdes. No podeu afegir funcions addicionals al vostre lloc que encara no són proporcionades per l’entorn predeterminat de WordPress.com.WordPress.org us ofereix la llibertat d’instal·lar qualsevol complement gratuït o premium que desitgeu. Això és vital si voleu personalitzar el vostre lloc fins al punt que encaixi amb les vostres necessitats.
No podeu tenir els vostres propis anuncis al vostre lloc. Tot i això, WordPress.com mostra * els seus * anuncis al vostre lloc; aquest és el preu que pagueu per tenir la plataforma de forma gratuïta. Per suprimir els anuncis, és com a mínim 4 dòlars mensuals.Podeu tenir tants anuncis i tantes formes d’ingressar com vulgueu (també, trieu qualsevol servei d’anuncis que vulgueu). La bona notícia és que manteniu el 100% dels vostres guanys.

���� Els avantatges i els contres de WordPress.org i WordPress.com

En lloc de fer una llista de cada conjunt de pros i contres, em centro només en els pros d’una plataforma sobre l’altra. Dit d’una altra manera, si veieu que alguna cosa és professional per a una plataforma, vol dir que l’altra plataforma no la té.

PROS i CONS: WordPress.com vs WordPress.org

PROS DE WordPress.com
PROS DE WordPress.org
Es necessita menys temps per configurar un lloc WordPress.com del que es necessita per configurar un lloc de WordPress.org.Us ofereix molt més opcions de personalització que WordPress.com.
Pot ser utilitzat pels novells. Encara que sigui la primera vegada que llanci un lloc web, podreu fer-ho tot vosaltres mateixos.És una plataforma gratuïta i de codi obert.
Té cura d’actualitzar i fer una còpia de seguretat del vostre lloc automàticament, de manera que no us haureu de preocupar de res.Tens un control complet del vostre lloc web. Podeu fer el que vulgueu amb ell.
És gratuït per a un lloc senzill i petit i obté assistència tècnica.Podeu utilitzar temes personalitzats i complements personalitzats.

�� Com decidir entre WordPress.com i WordPress.org?

En la majoria de les situacions, WordPress.org es destina a aquells que no tenim por que ens embrutin les mans i que vulguin tenir un control total dels seus llocs. També és la plataforma perfecta per a qualsevol tipus de lloc comercial o projecte professional.

WordPress.com, en canvi, és excel·lent per a blocs personals i llocs sense propòsit comercial.

Aquí teniu un costat a costat per ajudar-vos a decidir-vos:

WordPress.com

 • et permet crear un lloc web ràpidament
 • ofereix un pla 100% gratuït
 • no us dona el control complet del lloc
 • és molt fàcil d’utilitzar si no teniu molta experiència amb els llocs web
 • té sentit perfecte per a petits projectes / blocs personals
 • et permet escollir només un nombre limitat de temes (dissenys) i no et permet crear els teus
 • té limitades possibilitats d’extensió

WordPress.org

 • us proporciona un control complet del vostre lloc web
 • et permet utilitzar un disseny personalitzat
 • no limita les formes en què podeu obtenir ingressos del lloc (ideal per a llocs web d’empresa)
 • és increïblement personalitzable
 • requereix que compri el vostre propi hostatge i nom de domini
 • tot i que WordPress en si és gratuït, realment, llançar un lloc web al públic us costarà 35-50 dòlars anuals; podeu començar amb Bluehost per obtenir l’opció més barata per al primer any.

�� Per llegir més

 • Estàs pensant a entrar en blocs? Aquí teniu la nostra guia completa sobre com començar un bloc … basada en la nostra experiència creant aquest bloc des de res fins a més de 150.000 lectors mensuals.
 • Aquí teniu com fer-ho instal·leu WordPress després de descarregar-lo des de WordPress.org.
 • Necessiteu ajuda per treballar amb WordPress? Aquí us detallem com trobar un subcontractista que us ajudarà a configurar un lloc de WordPress.org.

Què hi haurà, doncs? WordPress.com o WordPress.org?

No oblideu unir-se al nostre curs d’accidents per agilitzar el vostre lloc de WordPress. Amb algunes solucions senzilles, podeu reduir fins i tot un 50-80% del temps de càrrega:

* Aquesta publicació conté enllaços d’afiliació, cosa que significa que si feu clic a un dels enllaços del producte i després compres el producte, rebrem una petita quota. Tanmateix, no hi ha cap problema, encara pagareu l’import normal, de manera que no hi ha cap cost per part vostra.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector