Azt terveztük, hogy soha többé nem építünk fel új témát – 45. átláthatósági jelentés

Azt terveztük, hogy soha többé nem építünk fel új témát – 45. átláthatósági jelentés

Azt terveztük, hogy soha többé nem építünk fel új témát – 45. átláthatósági jelentés
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

45. átláthatósági jelentés


Üdvözöljük a havi átláthatósági jelentés 45. kiadásában (2018. október). Ebben a sorozatban mindent átjárok, ami folyik az üzleti életben, amely érdekli lehet, különösen a színfalak mögött. Kattintson ide a korábbi jelentések megtekintéséhez.

Itt van a TOC arról, hogy mi várható:

1. Egy évvel ezelőtt azt mondtam, hogy nem építünk újabb témát. Csak tettünk. Itt van miért

2. Valóban számít az oldalsebesség a SEO szempontjából? TL; DR: igen

3. Milyen típusú WordPress-tartalmat hirdetni a Facebookon?

4. Átláthatósági jelentések újragondolása

1. Egy évvel ezelőtt azt mondtam, hogy nem építünk újabb témát. Csak tettünk. Itt van miért

A webhely néhány népszerűbb átláthatósági jelentésének áttekintésekor ezt megbotlottam. Ez volt az, ahol megvitattam Gutenberg jövőjét, és megpróbáltam kitalálni, mi a legjobb utat követni egy olyan üzlet számára, mint a miénk..

Megállapítottam, hogy nem egy új témát fogunk felépíteni, hanem arra összpontosítunk, hogy a meglévő témákat háztartási nevekké alakítsuk.

Körülbelül másfél év telik el, mióta ezt a jelentést közzétettük … és éppen új témát fogunk kiadni. Mi ad?

Néhány ok:

a) Rosszul olvastam a piacot

Pontosabban kifejezve, alábecsültem a weblapkészítők gyors átvételét, és arra számítottam, hogy Gutenbergnek gyorsabb lesz a mainstream fellebbezése..

És oké, Gutenberg szépen növekszik, de ez még mindig növekszik a dev-tömeg körében, és nem sokkal inkább az alkalmi felhasználói táj szempontjából – az oldalépítők továbbra is uralkodnak ott.

Ebben az 1,5 évvel ezelőtti jelentésben megemlítettem, hogy az oldalépítők milyen messzire jutottak az UX szempontjából, és azt is, hogy az oldalkészítő felhasználók mennyire szeretik a könnyű kerettémákat – mint például a GeneratePress vagy az OceanWP.

Ugyanakkor még mindig azt gondoltam, hogy ezek a témák niche-ként maradnak, míg a másik "üzleti témák" (nevezzük nekik) továbbra is uralni fogja a piacot.

A mai népszerűségi táblázatokat tekintve azonban a kerettémák sokkal gyorsabban növekednek, mint amire számítottam, és valószínűleg később, mint később, átveszik a felső helyeket. Nézd meg A GoDaddy Hot 100-ja például a listát. 2018 januárjában a 4. helyen álltunk (lásd lent). Májusra a # 13-ra csökkent.

godaddy top

Kezdetben azt feltételeztem, hogy sokkal hamarabb megkapjuk a Gutenberg stabil verzióját, hogy a Hestia irányába fordulhassunk – kihasználhatjuk a téma népszerűségét, valamint annak új kompatibilitását a Gutenberggel. Mint mindannyian tudjuk, a dolgok sokkal lassabban haladnak.

Ahhoz, hogy itt megoldást találjunk, vagy meg kell szereznünk / ki kell építenünk egy erőteljes partnerséget egy meglévő kialakított kerettémával (ami nehéznek bizonyult), vagy saját magunknak kell felépítenünk egy ilyen témát..

Az egyik módszer a Hestia adaptálása volt, és sok elemet levont belőle, de ez nem volt lehetséges a meglévő felhasználói oldalak megbontása nélkül..

Ezért végül úgy döntöttünk, hogy új témát építünk a semmiből.

Ezzel teljes szabadságot kaptunk abban is, hogy hogyan szeretnénk megközelíteni ezt. Tehát azt a pontot tettük, hogy ne csak az oldalkészítőkre összpontosítsunk, mint például az Elementor vagy a Beaver Builder, hanem bevezetjünk néhány új koncepciót is, amelyek készen állnak a Gutenbergivel való együttműködésre, miután a WordPress központi elemébe beépítették..

b) A webfejlesztés is haladt, új lehetőségeket tárva fel

Ez visszatér ahhoz a témához, mint például az OceanWP vagy az Astra. Bemutattak néhány érdekes fogalmat, amelyek a felhasználók körében is népszerűnek bizonyultak, és amelyek valószínűleg megerősítették helyzetüket.

Végén, olyan új szabvány nélkül, mint a Gutenberg, nem tudtunk volna csak továbbmenni és elhagyni a Hestia Bootstrap-ot, bevezetni új CSS-megoldásokat stb. az idő próbája.

Csináltunk egy jelentős refaktor Hestia-val, de a front-end továbbra is nehéz volt áttelepíteni anélkül, hogy néhány felhasználói webhelyet megbontott volna.

Tehát egy új téma kerül a képbe! A cél Neve az, hogy lehetővé tegye a lehető legközelebb a valódi front-end szerkesztéshez – a Gutenberg használatával.

Örülök, hogy jelenthetem, hogy ezt sikerült elérnünk, és éppen kiadjuk ezt az új témát! Már kialudt! Lásd itt.

Gyors besurranás:

Hó

 • Soha nem működik együtt az AMP hivatalos beépülő moduljával – az AMP témája pontosan úgy néz ki, mint a nem AMP mobil témája.
 • Ezenkívül nem használ jQuery-t, Bootstrap-ot vagy semmit, amelyet a legtöbb készülék nehéznek tart.
 • Az "rendszerezést" a Neve részeként a közös HTML elemek és blokkok gondozásáról gondoskodik – például a bemenetekről, a gombokról, a tárolókról, a tartalom szélességéről stb. Minden más az oldalkészítőkkel kezelhető.
 • Az első napon csomagot készítünk kezdő webhelytervekről is – most már beépítettük az Elementorba, de hamarosan újabb Gutenberg gyártmányú verziók is elérhetők lesznek..
 • Végül, ha vannak Zerif-felhasználók itt, akkor örömmel veszi tudomásul, hogy a Neve automatikusan importálja a Zerif kezdőlapjának tartalmát, és konvertálja Elementor-oldalra, amely pontosan ugyanolyannak tűnik..

Szóval megvan ez egy új téma, amely a WordPress témájú piac irányába reagál, a sarkon a nagy Gutenberg változással!

2. Valóban számít-e az oldalsebesség a SEO szempontjából??

Tehát, tudom, hogy minden SEO szakértő és kutyájuk újra és újra elmondja a webhely sebességének mantráját, de tényleg számít-e valami észrevehető módon?

Személy szerint az utóbbi időben nagyon megszállott vagyok az oldal sebességéről, és folyamatosan figyelek a dolgokat. Ennek egy része új termékünknek köszönhető – Optimole (képközpontú webhely-gyorsító eszköz). Ugyanakkor engem is kissé megszállottnak tartja a forgalmi számaink figyelése, mint a legtöbb webhelytulajdonos.

optimole

E két megszállottság csatlakoztatása érdekes megállapításhoz vezetett:

Egy bizonyos ponton elkezdtünk problémákat vetni azzal kapcsolatban, hogy mi volt a legnépszerűbb üzenetünk. Ezt folyamatosan frissítjük, és rendszeresen kissé elforgatjuk a dolgokat. Tehát az egyik frissítésben Karol bemutatott néhány nagyon hasznos (a felhasználó szempontjából) térképrészletet, amely a világ különböző pontjairól érkező házigazdák betöltési idejét mutatja be. ~ 10 volt a listán.

Annak ellenére, hogy a táblázatokat a Google saját szervereiről töltötték be (a Google Chart API alapján), úgy tűnik, hogy oly sok dolgot kellett letölteni, hogy az okozta, hogy a bejáró néha eltömődött.

Az oldal időről időre bekerült a Google gyorsítótárába. A Google továbbra is rangsorolta, csak egy sokkal alacsonyabb pozíción – valószínűleg az oldal tartalmának más módon történő megtekintésére támaszkodik (egyszer még az AMP verzió használata esetén is)..

A diagramok eltávolítása után ezt láttuk:

forgalom növekedése

Oké, mi a baj, miért volt nehéz ezt a problémát azonosítani??

Nos, az oldal betöltési ideje elegendőnek tűnt az elemzés során. Tehát nem olyan, mintha csak erre alapozhatnánk riasztást. Ennek ellenére mi az oka az oldal tartalmának vagy valami másnak.

Az egyetlen dolog, amire gondolkodtunk, a "Gyorsítótárba" címke a Google bejegyzés mellett:

gyorsítótárazott címke

Ha nem látja ezt a dolgot a listáid mellett, ez alapvetően azt jelenti, hogy annak ellenére, hogy az oldal az indexben van, valami nincs rendben (legalábbis ez a következtetésünk most).

Javaslom olyan eszközök használatát, mint a Világítótorony és a Google Analytics oldalsebessége, hogy részletesebben megnézhesse a legfontosabb oldalakat.

Rengeteg olyan helymegfigyelő eszköz található, mint a Pingdom, amelyek sokkal többet tehetnek a sebesség-tesztelés és az ilyen jellegű hibakeresési problémák tekintetében.

Ismét a mi esetünkben a probléma nem a kezdeti kapcsolat létrehozásában volt, hanem az, hogy mennyi időbe telt az oldal teljes betöltése, plusz az út mentén végrehajtott JavaScript mennyiségével.

3. Milyen típusú WordPress-tartalmat hirdetni a Facebookon?

Néhány hónappal ezelőtt abbahagytuk az aktív Facebook-hirdetéseinket, és ehelyett néhány automatikus hirdetés futott. Ez elsősorban a klasszikus üzlethelyzetek kezelése volt, például a termékeinket megtekintett emberek újracélzása vagy az elhagyott kocsik helyreállítása..

Szeretnénk azonban kipróbálni másfajta automatikus hirdetéseket, amelyekkel a blog RSS-hírcsatornáiból vettünk tartalmat, és azoknak szolgáltunk, akik az elmúlt héten látogatták meg webhelyeinket..

Ennek célja az volt, hogy karbantartásmentes konfigurációt állítson fel (köszönhetően a IncreaseMedia hogy segítsen nekünk), amely eredményes volt, de a felhasználókat sem idegesítő.

A cikkeket két kategóriába osztottuk:

 • minden tartalom ✏️
 • fontos tartalom ❗

A második csoport számára, bár kisebb is, megnövelte a költségvetést. Ez minden blogbejegyzéshez esélyt adott.

A Facebook a Facebook volt, és optimalizálta a dolgokat, és gyakrabban, alacsonyabb áron kezdte el reklámozni azokat.

Mit tanultunk erről??

Ha olyan vagy, mint én, mindig szeretné az olvasóinak megadni a pontos tartalmat, amelyet keresnek. Tehát például amikor látom, hogy a keresések hasonlóak "legjobb hosting cégek" népszerűvé válnak, megértem, amit az ember meg akar tudni, és megpróbálom a kérdéseiket a tartalomban megválaszolni.

Fogalmam sincs, hogy egy felhasználó (aki korábban már ellátogatott a blogunkba) milyen tartalma érdekli őket, mivel véletlenül böngészik a Facebookot. Végül is nem adnak meg kulcsszavakat, ezért versenyezek a macskás videókkal és a Kardashian hírekkel, akár tetszik, akár nem..

Ezért olyan érdekes számomra ez a teljes Facebook hirdetési kísérlet a blogtartalom kiszolgálása során. Végül látom, amit az emberek szívesen olvasnak, amikor még nem hajlandóak megoldani egy adott feladatot.

Tehát, amint kiderül, a CodeinWP blog legnépszerűbb hozzászólásai az ingyenes témagyűjtemények. A mi is jól működik "VS" hozzászólások ��, különösen azok, amelyek összehasonlítják a WordPress-t más platformokkal.

Azt hiszem, hogy bár az emberek talán nem googlik, például "WooCommerce vs Shopify" Sőt, amikor egy ilyen bejegyzést látnak a Facebookon, arra kényszerülnek, hogy rákattintanak, és megnézik, hogy a kedvenc platform jött-e meg a tetején.

Ebben a tekintetben a legnépszerűbb üzenet:

 • INFOGRÁFIA: WooCommerce vs Magento vs Shopify

A ThemeIsle-hez hasonló módon van ez a tetején:

Ezután a használati cikkek is erősnek tűnnek; amelyek közül a legnépszerűbbek:

Nem vagyok szakértő a Facebook-hirdetésekkel kapcsolatban, de azt hiszem, hogy a dolgok kulcsa, mint amilyeneket itt csinálunk, a felhasználó kíváncsiságának irányítása. Talán a BuzzFeednek igaza volt?!

Ha kíváncsi vagyunk, továbbra is költenek néhány ezer dollárt havonta a Facebook hirdetésekre. Még mindig nehéz megmondani, hogy a beruházás valóban megéri-e vagy sem a dolgok nagyrendszerében, de…

Ideológiai szempontból nem vagyok túl érdekes néhány dologra, amelyet a Facebook csinál. Vitathatatlan azonban, hogy hatalmas harc zajlik a felhasználói figyelem ellen, és ha bármilyen okból megtagadja a részvételt, alapértelmezés szerint el fogja veszíteni.

Esetünkben, ha több mint 500 cikket tartalmaz a boltozat különböző témáiról, azt szeretnénk, hogy az elérhető csatornákon az olvasók elé kerüljünk..

4. Átláthatósági jelentések újragondolása

Ha eddig elolvasta a jelentést, akkor észrevette, hogy ez kissé különbözik a múlt hónap adataitól.

Nem voltam teljesen elégedett a múlt hónap forgalmának és elkötelezettségének eredményeivel, ezért visszajelzést kértem és úgy döntöttem, hogy valószínűleg vissza kell térnem az előző jelentéskészítési stílushoz.

Noha néhány embernek tetszik a személyes betekintés, ez nem a fő oka annak, hogy elolvassa ezeket a jelentéseket. A gyakorlati betekintés és az órák sokkal nagyobb értéket képviselnek, tehát erre fogok többet összpontosítani.

A korábbi jelentések áttekintése során úgy tűnik, hogy a legnépszerűbbek vagy valamilyen dráma (például a Zerif felfüggesztés), vagy egyedülálló betekintés körül épültek, amelyet megosztottam. Szóval ezt szívbe veszem, és adok neked még néhányat a következő jelentésekben (nem dráma, betekintés)!

Szeretném hallani a véleményét a havi jelentésről!

Oké, ennyi ez a számodra. Köszönjük, hogy elolvasta és támogatott minket! Legyen naprakész, és új jelentéseket kap Önnek, feliratkozva ide:

K Karol összes szerkesztése és szellemes átírása.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector