Átláthatósági jelentés # 24 – Hogyan növeljük a Google rangsorát egy éjszakára

Átláthatósági jelentés # 24 – Hogyan növeljük a Google rangsorát egy éjszakára

Átláthatósági jelentés # 24 – Hogyan növeljük a Google rangsorát egy éjszakára
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Üdvözöljük a havi átláthatósági jelentés 24. kiadásában (2017. január). Ez egy sorozat, ahol üzleti szempontból mindent megvitatok, ami a CodeinWP-n és a ThemeIsle-en zajlik. Tervek, stratégiák, bevételek és így tovább. Kattintson ide a korábbi jelentések megtekintéséhez.


Úgy érzem, hogy ez elhúzódhat, ezért egy gyors összefoglalóval / TOC-val kezdtem:

 • Hogyan növelheti a Google rangsorát egynapon keresztül (#noclickbait)
 • Frissítse állapotunkat a témapiacokon
 • Frissítés a Zerif Lite-on (#itsback)
 • Értékek és küldetés
 • Bevételi jelentés
 • Fókusz és #WCEU

1. Hogyan növelheti Google rangsorát egy éjszakán keresztül

Egy ideje elkezdett látni egy érdekes mintát:

Alapvetően minden alkalommal, amikor beállítottam / indítottam / játszottam a Facebook-hirdetéseinkkel, folyamatosan azt a benyomást keltem, hogy a Google természetes rangja is növekszik. Valahogy melléktermékként.

Ez csak egy csúf volt – nem volt adatom, hogy támogassam ezt, és nem igazán gondolkoztam rajta, csak azon gondolkodtam, vajon valószínű-e igaz-e, vagy csak hamis benyomás.

A múlt hónapban végül úgy döntöttem, hogy végeztem egy kicsit több kutatást, hogy egyszer és mindenkorra megtudjam.

Kihúztam a Google Search Console + a Facebook Ads panelt, és megpróbáltam keresni a lehetséges összefüggéseket. És… lenyűgözött a látásom. (Vagy inkább kattintásszerűen mondhatjuk, "a fejemben felrobbantották 11")

Íme egy példa a CodeinWP egyik ingyenes témagyűjteményének hirdetési kampányára:

1. kampány

A következőképpen rangsoroljuk a kifejezést:

1. rang

Itt ugyanaz a helyzet az egyiknél JustFreeThemes’ hirdetési kampányok:

2. rang

Vessünk egy másik pillantást, ezúttal egy újabb rangsorolás-emelésre a CodeinWP számára:

3. rang

Értelmezze úgy, ahogy te fogod, de a tények az, hogy a kampányokat november 18-án és január 24-én indították, közvetlenül a rangsor emelése előtt..

Érdekes módon a kampányok befejezése után körülbelül egy héten sikerült megtartani ezeket a rangsorolás-emeléseket.

Online kutatás közben úgy tűnik, nem én vagyok az egyetlen, aki látta ezt a mintát (kiállítás a). Röviden: nagyon valószínű, hogy a Google szinte azonnal reagál az oldalakon megjelenő nagy forgalomnövekedésre.

Valójában a Google érvelése meglehetősen egyszerű: nagyobb forgalom = az oldal látszólag magasabb minősége = jobb keresőmotor-pozícióval kell jutalmazni.

Különösen érdekes itt az, hogy a Google ilyen módon történő reagálása eredményeként potenciálisan több hozamot érhet el új organikus forgalom formájában, mint hirdetési forgalom formájában (amiért fizetett).

Még egy hűvös dolog az, hogy a rangsor növelése világszerte úgy tűnik, és annak ellenére, hogy Facebook-hirdetései csak az alacsony CPC-értékű országokat célozhatták meg..

Miután mélyebben bevontam a számokat, arra a következtetésre jutottam, hogy a megnövekedett rangsorolás napi mintegy 1000 új látogatóval jár. Tehát 10 napos tartózkodásuk körülbelül 10 000 extra látogatást eredményezett.

Tekintettel az AdWords hasonló feltételekhez kapcsolódó áraira (0,08 dollár CPC) következtetéseket vonhatok le arra, hogy ez a 10 000 látogató normál körülbelül 800 dollárba kerülne (nekünk ismét a világ közönsége). Másképpen mondva, ha 800 dollárt fektetünk be a Facebook hirdetésekbe, akkor további 800 dollár értékű Google forgalmat kaptunk nekünk.

Tudom, hogy az adatmennyiség itt nem hatalmas, és nehéz megmondani, hogy a dolgok mindig úgy történnek, mintha itt leírnám őket, de ez biztosan jó kiindulási pont további kutatások elvégzésére..

Ha tovább megyünk, akkor értelmesebb ilyen módon kísérletezni olyan értékes kulcsszavakkal, ahol már magas rangot szerez – mivel az előnyök nagyobbak lehetnek. A rangsorolás természetesen a kulcsszóversenytől függően eltérő is lehet.

Ennek ellenére ez valószínűleg nagyon nagy ügy és nagyszerű módszer a legtöbb weboldal számára, hogy ideiglenesen javítsa rangsorolását (nagyszerű szezonális promócióhoz vagy bármihez).

És pusztán tisztázásul, ez nem annyira a Facebook hirdetéseknek a Google rangsorokra gyakorolt ​​hatásáról, hanem általában a forgalomban tapasztalható tüskéknek a Google rangsorokra gyakorolt ​​hatásáról szól. A tüske valószínűleg bármilyen forrásból származik (feltéve, hogy valódi, nem bot-forgalom, feltételezem).

Oké, de miért osztom meg ezt? Ha követte ezeket az átláthatósági jelentéseket, akkor tudhatja, hogy a rangsorolás és a számok önmagukban nem jelent sokat számomra. Ugyanez a játék a macska és az egér játékkal a Google-lal, és megpróbálja kitalálni, hogyan működnek algoritmusuk. Osztom, mert élvezem a tanulást és a hűvös koncepciókkal kísérleteztem, ezért meg akartam tudni, hogy hová viheti ezt, és milyen más darabot találhat ennek a puzzle-nek.

Ha önmagában szeretne ilyen kísérletet végezni, és megpróbálja megismételni a megközelítést, akkor néhány retargeting kampányt folytattam (emberek, akik már meglátogatták a webhelyet – így magasan képzett forgalom), napi több mint 1000 kattintással, körülbelül 0,08 dollár körül. -0,10 CPC.

És kérjük, nyugodtan beszéljen a megjegyzésekben, ha van tapasztalata az ilyen rangsorolás növelésével kapcsolatban.

2. Frissítse állapotunkat a témapiacokon

Örömmel jelenthetem, hogy sikerült megszerezni a legújabb témáinkat a ThemeForest és a MOJO Marketplace oldalán. És bár a dolgok lassan kezdődnek, nem jelentéktelenek, ezért itt van néhány betekintés:

 • Majdnem 100 eladást értünk el a ThemeForest együttesen. Ez a múlt hónapban csaknem 900 dollárt keresett.
 • Témáink 15 példányát értékesítettük a MOJO-n az első hónapban annak ellenére, hogy egyáltalán nem hirdettük meg ezeket az információkat. (Összehasonlításképpen, kis forgalmat küldünk a ThemeForest listáinkhoz).
 • Sokkal kevesebb támogatási igényt látunk a MOJO és a ThemeForest felsorolásaiból, mint más csatornákhoz képest. Úgy tűnik, hogy a felhasználók általában tapasztaltatabbak, és inkább hajlamosak kipróbálni a témákat, mielőtt bármit feltennének. Ezenkívül hagyományosan nagy részünk kéréseinket ingyenes témákból származik, tehát mivel a piacon nincs ilyen, ez viszonylag kevesebb támogatást jelent.

A témák egyre inkább árucikkké válnak, és olyan helyen vagyunk, ahol sok igazán jó témafejlesztő elkezdi megnyitni az 50% -os társult programot, és hajlandó eladni témáit mindenütt. Ez mindössze annyit jelent, hogy egy kicsit több piaci részesedést és némi extra bevételt és szemgolyót szerezzünk. Érdekes lesz látni, hogy merre tart ez mind.

Mellesleg erről nemrég beszéltünk az Envato-ból származó James-szel, és kapcsolatba vettünk egy idén egy Bukarest-ben egy Envato találkozó megszervezésével is. Rövid történet, történik! Tehát, ha május 19-én készül egy gyors utazásra Bukarestbe itt vannak az összes részlet. Szeretném, ha ott beszélnék az új üzleti modellekről a témafejlesztők számára.

3. Frissítés a Zerif Lite-on

Végül a Zerif Lite szinte felfüggesztésre került a WordPress.org webhelyen. A cikk írásakor csak arra várok, hogy zöld fény kapjon és élni kezdjen.

Hosszú várakozás volt ahhoz, hogy újra megkapjuk, és biztosan elveszítettük egy kis tapadást ott. Végül sikerült azonban középteret találnunk, és igazán nem tudom várni, hogy újra megjelenjen a téma.

Ez az egész idő alatt néhány ember megjegyzései felkeltették a figyelmet, hogy vajon biztonságos-e még egy olyan témát használni, amelyet elsősorban a repo-ból távolítottak el. Úgy értem, hogy a felhasználó szemében, és érthető módon, valami hibának lehetnek a témában, mióta eltávolítottuk, igaz?

Ez arra késztette, hogy másképp látjam a dolgokat. A hivatalos lerakatba való felvétel nem csak a letöltéseket és / vagy eladásokat eredményezi, hanem a bizalmat és a hitelességet is a potenciális felhasználók szemében. Sajnos a legtöbb felhasználó, aki közvetlenül a WP műszerfalán keresztül telepíti a témákat, nem nagyon tapasztalt, és nincs oka kutatni az internetet egy kicsit, hogy megtudja, mi történt a hallott témával. Más szavakkal, ha valaki gépel "zerif" a műszerfalon lévő keresési mezőbe, és semmit sem találnak, csak továbblépnek.

Egy érdekes grafikont is szeretnék megosztani veled. Ezek a Zerif Pro látogatói, akik a Zerif Lite testreszabási hivatkozásaiból származnak (többnyire a frissítési gombok):

Zerif Pro látogatók

Ha nem vesszük figyelembe a szeptemberi nagy lendületet, akkor nyilvánvalóan csökken. Ugyanez történt az eladásokkal is. De azt hiszem, ez nem meglepő, és valami olyasmit említettem korábban.

Amint a téma visszatér életbe, a közeljövőben sok munkát jelent számunkra annak biztosítása, hogy minden frissítés sikeresen megtörténjen, mind a tervezés, mind a kódolás szempontjából, és hogy a téma jelenlegi felhasználóit senki sem érinti..

A negatív eredmények elkerülése érdekében azt is fontolóra vesszük, hogy újranevezzük a témát, és egy teljesen más néven engedjük le. Mit gondolsz? Itt egy bepillantás az eddigiekbe:

alexis

4. Értékek és küldetés

Meglepő módon nagyon nehéz feladat a feladat és / vagy látás szavakba foglalása – legalábbis nekem.

Pár évig gondolkodtam és próbáltam kitalálni, hogy miért csinálok pontosan azt, amit csinálok, és mi az, ami kifejezetten éjjel tartja fent. Bár itt és ott találtam néhány válaszfajtát, még mindig nem vagyok teljes.

Nem tudom, talán csak én vagyok, de ha nem vagyok hívő (úgy kell mondani), ez minden nap megnehezíti a dolgokat, különösen mivel minden nyilvánvaló célt / küldetést túl kicsinek látom..

Újra és újra kibomoltam, és már elég sokszor elhalasztottam, így végül úgy döntöttem, hogy küldetési nyilatkozatunkat át kell írni, hogy tükrözze az üzleti jelenlegi helyzetet, céljainkat és projektjeinket..

Ez valószínűleg valami nagyon jelentéktelennek tűnik, ám a jelenlegi küldetés hiánya megnehezíti a növekedés szempontjából kulcsfontosságú feladatok kezelését. Például új emberek felvétele. Misszió nélkül nem tudja, mi a legfontosabb, és milyen embert kell keresnie.

Ahhoz, hogy ezt elindítsam, a tech térben működő más vállalkozások különböző küldetési nyilatkozatait és alapértékeinek listáját kutattam, és mások példájával megpróbáltam jobban megérteni, mi igazán számít nekem..

Miután összeállítottam egy olyan 20 alapvető érték listát, amely velem hangzik, elküldtem őket a csapatnak, így szűkíthetjük a listát talán az öt legfontosabbra. Ennek elősegítenie kell a következetesebb kommunikációt, mind belső, mind külső szempontból, mivel mindannyian tudni fogják, melyek azok a dolgok, amelyek a legfontosabbak a vállalat egészére nézve, és képesek leszünk minden döntést visszatérni ezekre az alapvető értékekre.

Ha megpróbálja kitalálni a saját küldetését és a vállalkozás alapvető értékeit, íme ez a 20-as kiválasztott lista (néhányuk hasonlónak tűnhet; ez azért van, mert különböző források inspirálta őket), talán hasznosak lesznek neked is:

felmérés

5. Bevételi jelentés (2017. január)

Mint fentebb említettem, több mint 1000 dollár bevételt generáltunk különféle tematikus piacokon.

A Revive.Socialon keresztüli értékesítés 6600 dollárt tett ki.

A ThemeIsle-nél összesen 43 000 dollárt értünk el.

 • Az előző jelentésben megemlítettem a Feedzy. Örülök, hogy jelenthetem, hogy a múlt hónapban 1.700 dollárt ért el. Ez nem szerencse, de elegendő arra, hogy folyamatosan odafigyeljünk rá, és megbizonyosodjunk arról, hogy mind az ingyenes, mind a prémium verziót fenntartjuk és fejleszthetjük..
 • A ThemeIsle összes többi profi pluginja körülbelül 7000 dollárt generált.

Az affiliate marketing és a blogok továbbra is szépen működnek. Az utóbbi időben közzétettünk néhány igazán nagyszerű tartalmat, és már elindítottuk egy új szörnyeteg-felmérést (az utóbbitól eltérő megközelítéssel). Megpróbáljuk megérteni a NPS a hosting cégek piacán. Itt egy peek:

NPS

Reméljük, hogy néhány ezer választ kapunk annak érdekében, hogy releváns ábrázolást / adatokat kapjunk minden nagy házigazdára vonatkozóan. Maga a válaszok megszerzésének módja is eltér az előző felméréstől, ahol egyszerűen e-mailt küldtünk az embereknek és felkértük őket, hogy válaszoljanak. Ezúttal a webhelyeinkon kicsi in-line előugró ablakokat használunk, így így könnyen elkerülhetjük az embereket, akik megpróbálják játszani a rendszert, és sokkal több választ kapunk..

6. Fókusz és #WCEU

Nem mondhattam sok sikert a fókuszban.

Annak ellenére, hogy jobban szerveződtem és egy dolgot dolgoztam egyszerre, miután visszatértem nyaralásomból, mégis néhány hét múlva még mindig elborzadtam (újra).

Úgy értem, a probléma nem annyira, hogy természetesen vonzódok sokféle dolgom elvégzéséhez egyszerre, hanem inkább az, hogy bezárom magam, hogy csak egy apró dologon dolgozzak (mint például a Facebook hirdetési kísérletek), és ne elég időt töltenek a csapat vezetésével vagy együtt dolgozással.

Igyekszem realisztikusabb ezzel lenni, és kerülni azt a hosszú időtartamot, amikor a saját világomban dolgozom. Mondhatnád, hogy több ügyvezető ügynökségre próbálok koncentrálni.

Mindenesetre fejezzük be ezt azzal, amit minden WordPress ember szeret – a WordCamp!

Tehát meghatároztuk minden műszaki részletét WCEU utazás ebben az évben! Legtöbbünk június 14-én érkezik és június 18-ig tartózkodik. Szinte az egész csapat ismét részt vesz (csakúgy, mint tavaly), és a legtöbbünk önkéntesként is részt vesz (ismét, mint tavaly). Felhívtam a beszélgetést is … nézzük meg, hogy ez hogyan alakult ki. ��

Ha idén jössz a WCEU-ba, először ne habozzon, lépj fel hozzánk, és mondjuk szia (!), Másodszor, lépjünk kapcsolatba és szervezzünk egy rendezvényt. Egy nappal Párizsban leszek a csapat többi tagja előtt, így jó helyet kereshetek találkozáshoz.

Mint mindig, köszönöm az olvasást és a CodeinWP támogatását! Legyen naprakész, és új jelentéseket kap Önnek, feliratkozva ide:

K Karol összes szerkesztése és szellemes átírása.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector