Átláthatósági jelentés # 23 – Növekszik a JustFreeThemes.com – Hogyan, mit, miért

Átláthatósági jelentés # 23 – Növekszik a JustFreeThemes.com – Hogyan, mit, miért

Átláthatósági jelentés # 23 – Növekszik a JustFreeThemes.com – Hogyan, mit, miért
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Üdvözöljük a havi 23. kiadásban átláthatósági jelentés (2016. december). Ebben a sorozatban a WordPress üzletvezetési tapasztalataimról és a kapcsolódó dolgokról beszélek. Nézze meg, ha meg akarja látni, mi folyik a függöny mögött a CodeinWP, a ThemeIsle és a Revive.Social oldalon. Kattintson ide a korábbi jelentések megtekintéséhez.


Fókuszpontom javítása 2017-ben

Valószínűleg nem én vagyok az első, aki ezt hallotta, de 2016-ra valószínűleg itt az ideje, hogy elgondolkozzunk a dolgokon, amelyek zajlanak, és mit tehetnénk javítani rájuk 2017-ben.

Még nem volt lehetőségem teljes, felülről lefelé mutató áttekintést készíteni az évről (statisztikai szempontból bölcs), de néhány dolgot azonosítottam, amit dolgozni szeretnék. Ön mondhatná, hogy ezek többsége a személyes munkámmal jár, és nem annyira a vállalati szintű kiigazításokkal jár. Úgy gondolom azonban, hogy a társaság jelenlegi szakaszában nagyon fontos a részvétel és elkötelezettségem (elvégre itt vagyok a legjobban fizetett ember, tehát hadd kapjam meg jól ezt a fizetést!).

Először nem mondhatom, hogy született vezető vagyok. Vagy legalább nem érzem magam. Introvertának tartom magam, de csak annyira kíváncsi voltam, hogy ne gondolkodjam a kellemetlenséget, hanem inkább arra összpontosítottam, hogyan tudom hatékonyan felépíteni vállalkozásomat. Ez végül a cégvezető pozícióba engedte az embereket, és felvette az embereket, és vigyázott mindenki közjóira (a csapatban). Oké, de miért mondom neked mindezt? Türelmet kérek; légy türelemmel; Remélem, mindössze egy perc alatt világossá válik.

Valami, amire régóta rájöttem, az, hogy hajlamos vagyok elkerülni a konfliktusokat (még akkor is, ha a konfliktus nagyon szükséges lehet), és félek attól, amit mások mondhatnak vagy gondolhatnak rólam. Azt hiszem, mindannyiunknak van bizonyos mértékig.

Mindenesetre ezek a félelmek arra késztettek, hogy bizonyos döntéseket meghozjak, bár jó döntések is lehetnek, egyszerűen azért, mert attól tartottam, hogy mit gondolnak az alkalmazottaim / partnereim / ügyfeleim.

Csak azért, hogy egy példát mutassam nekem, amikor az ügyfelekkel dolgoztam, inkább a leginkább támogattam "agresszív" is, csak a lehetséges kérdések elkerülése érdekében. Hosszú távon ez minden bizonnyal rossz üzlet volt. Egy másik dolog, amelyet hajlamosak csinálni, elsősorban a dolgokra, amelyeket szeretek csinálni, és a dolgokra, amelyekre a vállalatnak jelenleg nagyon szüksége van.

Ez minden bizonnyal valami, amit 2017-ben javítani szeretnék. Például úgy gondolom, hogy a csapatnak több szempontból iránymutatásra van szüksége és több egyértelműségre a vállalat jövőképében.

Egy kicsi dolog, amit már elkezdtem, a feladatok tételekbe történő csoportosítása, mindegyikük fő közös célja alapján (bocsánat, tudom, hogy ez valószínűleg nem tűnik világosnak, ha nem látja a Redbooth). Arra bátorítom továbbá mindenkit, hogy kerülje el a többfeladatos feladatot, és hogy legyen nagyobb egyértelműsége, ha bármilyen kéznél lévő feladatot elvégzünk. Ugyanezeket az irányelveket próbálom szem előtt tartani a saját dolgaim kezelésekor is. Ami a következő ponthoz vezet:

A JustFreeThemes itt marad?

justfreethemes

JustFreeThemes alapvetően két évvel ezelőtt kezdtük (vagy inkább átvetjük) egy projektet. Mindig úgy kezeltem "mellék dolog" (valószínűleg az egyik hibám). Hajlandó voltam hagyni, hogy a dolgok természetesen vagy akár önmagukban is fejlődjenek, és azt tervezem, hogy beléptem, amint a webhely elkezdi némi tapadást..

Mindenesetre, az elmúlt napokban végül úgy döntöttem, hogy töltesz egy kis időt mélyebben belemerülve és különböző szögeket és lehetőségeket keresve.

Itt vannak betekintéseim (hasznosak lehetnek, ha saját vállalkozásán dolgozik, amely hasonló jellegű):

Néhány háttértörténet: A webhely eredeti neve FreeWPThemes.in volt. Ott hirdettem valamelyik ingyenes témánkat, és nem igazán emlékszem, hogyan, de végül az előző tulajdonosmal beszéltem a webhely megszerzésének lehetőségéről. 2015 januárjában átvittük az üzletet, és 1000 dollárért kaptam meg … tehát nem sokat.

A kapu mellett, azt hiszem, jól indultunk. Hozzáadtuk a schema.org jelölést a webhelyhez, rangsorolást, optimalizált címeket és leírásokat, bemutató webhelyeket az iframes keretekhez, és új domain-t kaptunk az egész webhelyre – egy általánosabb – JustFreeThemes.com. madalin átvette a projektet – mindent irányított és új témákat vett fel.

Mivel szenvedélyesen foglalkoztam a teljes témával, és kissé csalódott voltam a hivatalos WordPress.org könyvtár hiányosságai miatt, egyszerűen csak azt akartam adni az embereknek egy helyet, ahol megbízható témájú demók láthatók, akárcsak a fejlesztők azt tervezték, hogy látják őket, ahelyett, hogy némi alpar mintaadatot vizsgálna.

Arra számítottam, hogy sokkal többet teszek a weboldallal, és szerettem volna külön időt szentelni ehhez, de figyelembe véve a projekt állapotát és annak potenciálját, egyszerűen nem volt értelme többet csinálni, amíg meg nem értem legalább tízszeres forgalom.

Tehát, gyorsan előre a mai napig, és… sokat nem változott. A JFT továbbra is meglehetősen kicsi, bevételi szempontból bonyolult projekt (havonta körülbelül 1000 dollár), de végre meg kellett ragadnom azt a valóságot, hogy soha nem fog hozzáadni semmit, ha nem fordítom elegendő időt rá. bármennyire is kicsi lehet.

Tehát az elsődleges feladat az volt, hogy valóban megértsék, hogyan használják az emberek az oldalt, hogyan növekszik, vagy legalább megtanulják, mi szükséges egy jobb témájú keresőmotor felépítéséhez..

Ami a forgalmat illeti, itt van a projekt eddig elért haladása, attól a naptól kezdve, amikor megkaptuk, és mostanáig:

justfreethemes GA statisztika

Egyedül az elmúlt hónapban 30 000 témát töltött le a webhelyen.

Vigyen magra egy sót, mivel véleményem nyilvánvalóan elfogult, de ma a JFT-t látom a WordPress.org repo legjobb alternatívájaként az interneten. (Megjegyzés: Nem mondom, hogy szükségszerűen jobb, mint maga a repó, de ez a legjobb alternatíva.)

Minden nap megpróbáljuk jobbá tenni a webhely tapasztalatait, beleértve a végfelhasználókat és a témaírókat is.

Az előbbieknél a képernyőképeket és a témák bemutatását fejlesztettük, javítottuk a leírásokat és jobb áttekintést nyújtunk (többféle típusú oldal / bejegyzés bemutatása stb.). Ez utóbbi számára lehetővé teszik, hogy egy téma körülbelül egy hónap alatt ingyenesen felkerüljön a webhelyre, vagy fizetjen díjat, ha magasabbra állítja a listát, és pár nap alatt elérhetővé teszi online (még mindig mindent átnézni és ellenőrizni).

Mindenesetre, figyelembe véve az összes elemzést, amelyet a közelmúltban végeztem a webhely körül (elemzések, hőtérképek stb.), Szeretnék néhány ötletet és következtetést megosztani veled a témakönyvtárban fontos dolgokról..

De miért érdekelne, igaz??

Először azt hiszem, hogy ezeknek a tippeknek a nagy része a WordPress.org oldalra is alkalmazható. Másodszor, az előbbi közvetlen eredményeként, ezek a betekintések segíthetik a téma láthatóságának javítását a WordPress repoban:

 • A képernyőkép kritikus. Attól, amit láttam, a témák CTR-je csak a képernyőképe alapján 0,5% és 5% között változik. Más szavakkal, ha jobb képernyőképeket kap, akkor akár 1000% -kal javíthatja a téma CTR-jét.
  • Ezenkívül osztja meg a képernyőképeket. Valószínűleg többször próbára teszi őket, mint bármi másat. Nyilvánvaló, hogy a képernyőkép nem szabad félrevezető, de vonzónak kell lennie.
 • Mindegyik téma számára előnyös lehet több képernyőképe, de másképp, mint gondolnád. Alapvetően nem azt értem, hogy képernyőképeket készítsünk, vagy ilyesmi. Amit értem, hogy a többcélú témák korában különféle képernyőképekre van szükségünk ugyanahhoz a témához, kizárólag a felhasználó böngészési kategóriája alapján (ha továbbra is reprezentatív képernyőképeket akarunk látni). Például ugyanazon témának eltérő képernyőképeket kell használnia, amikor az e-kereskedelem kategóriában tekintik meg, míg az üzleti kategóriában.
 • A témakönyvtárak nem a Google, a 2. oldal nem halott. Más résekhez képest az emberek sokat kattintanak, amikor a tökéletes WordPress témát keresik. Oldalanként 20 témánk van a JFT-n, és az emberek 18% -a továbbra is ellátogat a 2. oldalra. Sőt, gyakran látunk témákat a 20. pozícióban, ugyanolyan kattintásokkal, mint az első témáin.
 • Megkérdeztük a látogatóinkat, hogy érdekli-e őket egy téma lite és pro verziója. Ezek 49% -át nem érdekli.

Egy jobb keresőmotor felépítése a WP témákhoz

A látogatók körülbelül 5% -a használja a JFT keresési funkcióját. Ez nem sok, igaz, de azt hiszem, hogy továbbra is profitálhatnánk egy láthatóbb keresősávból (és a WordPress.org is).

A legtöbb keresés nagyon általános. Azt hiszem, ez a helyzet a WordPress.org-lal is. Legnépszerűbb kereséseink a portfólió, blog, üzleti, videó, egy oldal, zene és magazin.

Itt kellene követni ezeket a kereséseket annak megértése érdekében, hogy mi működik, és mi nem, és hogy a felhasználók megtalálják-e azt, amit keresnek (megértsék a keresések mögött álló valós felhasználói szándékot).

Ezen adatok megszerzése az első lépés a kereséssel kapcsolatos dolgok fejlesztésében. Például úgy gondolom, hogy ha a WordPress.org csapata egy ilyen megközelítéssel indult volna, akkor a nemrégiben bevezetett témacímkék másképp néztek volna ki (jobban igazodtak volna a felhasználók elvárásaihoz).

Mindenesetre a dolgok egyre bonyolultabbá válnak a keresés egésze során. Végül is a Google-t pusztán arra a gondolatra építették, hogy megfelelő legyen a keresés, tehát nem szabad elhanyagolni azt akkor sem, ha webhelyeinknek csak egy kis részét látszik.

A JFT alapértelmezett keresését jelenleg relevancia szerint rendezik, figyelembe véve a dátumot is. Úgy gondolom, hogy így történik a keresés a WordPress.org webhelyen. Tehát lássuk, hogyan lehetne javítani:

 • Távolítsa el a stop szavakat a keresőmotorból, például: WordPress, téma, még érzékeny.
 • Kövesse nyomon a keresések eredményeként kialakult elkötelezettség valamilyen formáját.
  • A letöltések száma nem olyan releváns, IMO. Például, az A téma nagy üzleti téma, de szörnyű e-kereskedelem téma, ezért minden elkötelezettségi mutatót kategóriánként kell követni..
 • A szöveges relevancia szörnyű keresési rangsorolási tényező. Például egy nevű téma "Üzleti" nem feltétlenül kell a legjobb eredmény az emberek számára "üzleti" mint keresési kifejezés.

Az egész titokzatos "eljegyzés" valójában meglehetősen problematikus.

Úgy értem, az elkötelezettség nyomon követése nehéz lehet.

Például, ha ingyenes témákról beszélünk, akkor a letöltések követése, mint elkötelezettség, könnyedén lejátszható (ez történt a WordPress.org webhelyen), és ez nem is valódi elégedettségi mutató. Alapvetően csak azt mondja meg, hogy mennyire jó az adott téma marketingje. Ugyanaz a ThemeForesttel, ahol az eladási számok nem a végső mutatók, az élettartam-használat vagy az aktív telepítések, és ez az, amit az Envato valószínűleg mérni fog Envato Elements.

Ha csak az értékesítést nyomon követi a siker mértéke, akkor természetesen arra ösztönzi a szerzőket, hogy az eladásra összpontosítsanak, ne pedig a megtartásra vagy a hosszú távú vevői elégedettségre, ami helytelen. A felhasználók felismerhetik, hogy egy téma nem olyan jó, ha egy hónap után ténylegesen használja (a termelési beállításokban), ám nem igazán értékelik alacsonynak, vagy abban az esetben kérhetnek visszatérítést.

Sőt, a siker hagyományos mértékeinek többsége tisztán mennyiségi jellegű. Látogatások, letöltések, megosztás stb., Bár mindegyik szépen összeadódik, az is fontos, hogy legyen egy kvalitatív sikermutató. A JFT esetében a felhasználók letöltött százaléka egy témát. Jelenleg 20% ​​körül vagyunk, és azt akarjuk, hogy ez a szám 25% -ra növekedjen ebben az évben.

Már azonosítottuk azokat a kategóriákat, amelyekben a tartalom nem olyan nagy, és a konverziók sokkal alacsonyabbak, de másrészt azt is megtanultuk, hogy a keresést végrehajtó felhasználók 32% -kal konvertálnak… csak annak érdekében, hogy hangsúlyozzák egy jó termék értékét keresőmotor ismét.

Általában itt vannak a JFT legnépszerűbb kategóriái és a hozzájuk tartozó letöltési konverziók (egy hetes adat):

JFT legjobb konvertáló kategóriák

Referenciaként a kezdőlap konverziója 14,55% – ez olyan, amit a képernyőképen nem látsz.

Új témák a repoban, kapnak-e esélyt ragyogásra??

Témakönyvtár futtatásakor azt is meg kell győződnie arról, hogy az új témák be tudják mutatni magukat annak bizonyítására. Ehhez bizonyos időközönként nyilvánosságra kell hozni őket, amelyek elegendőek lehetnek számukra "adásidő," úgy mondhatom, mielőtt egy új téma megjelenik.

Például jelenleg a WordPress.org témái élnek, amint jóváhagyják az adminisztrátort. Véleményem szerint jobb megoldás az lenne, ha minden újonnan jóváhagyott témát felvesznék a sorba, majd az új témákat a nyilvánosság elé terjesztnék, mondjuk, napi 2-es sebességgel, vagy akármennyiséggel is. Az érvelés az, hogy ha 10 témát jelentenek meg egy nap alatt, és akkor a következő héten semmi sem teszi a helyet túl zsúfolttá bármelyik témához, hogy elegendő figyelmet kapjon a látogatók.

Mint láthatja, elég sok kihívással kell foglalkozni, de remélhetőleg 2017-ben sokukkal foglalkozunk velük. Egy jobb és intelligensebb belső keresés minden bizonnyal segíteni fog nekünk a JFT-ben, és új és érdekesebb dolgokhoz nyitja meg az ajtókat. – mint például egy JFT plugin.

Egy ilyen plugin lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy ingyenes témákat keressenek és előzetesen megtekinthessenek közvetlenül a WordPress irányítópultján (Felhasználóink ​​95% -a azt mondta, hogy ezt szeretné), amely remélhetőleg arra ösztönzi az embereket, hogy gyakrabban térjenek vissza, hogy megnézzék az újdonságokat.

(Ha van itt valaki, aki szeretne együtt dolgozni ezen, ne habozzon, értesítsen nekem. Érdekes REST API projekt kell lennie.)

Összességében még mindig sok a tennivaló a JFT-vel, hogy ez egy kiváló témakönyvtár legyen. Leginkább a WordPress.org felsorolt ​​témáira támaszkodunk (amelyeket gondosan felülvizsgálunk, és így megbízhatóbbá tesszük), de továbbra sem adunk elegendő hitelt a szerzőknek – még az oldalon sincs szerzői fiók. Tényleg megpróbáljuk azonban a projektet sikeresen elindítani, és 2017-ben további munkát végezünk rajta.

Ez minden bizonnyal nagy tanulási tapasztalat számunkra, és remélhetőleg az is egy módszer, hogy ötleteket továbbadjunk a WordPress.org csapathoz, hogy az alapértelmezett keresés is jobbá váljon. És itt van, megvan a látásunk.

Mi a helyzet más termékeinkkel??

Oké, szóval előfordulhat, hogy ezt a jelentést 90% -os JFT-központúvá tettem. Egy kicsit kiegyensúlyozva hadd osszak meg néhány más termékkel kapcsolatos frissítést:

Most adtunk ki egy a Feedzy prémium verziója – egy plugin, amely lehetővé teszi az RSS-hírcsatornák megjelenítését a hozzászólásaiban, oldalain vagy az egyedi tartalomtípusokban.

feedzy

Minden érzékeny és mobilbarát, korlátlan hírcsatornákkal rendelkezhet, képeket importálhat a hírcsatornákból, hírcsatornák tárolására, widget-támogatásra, hírcsatornákra és az egész kimenet készen áll a leányvállalatokra. Nagyon jó, és nagyon sok munkát fizetett nekünk. Az értékesítés eddig erős lesz! (Többet erről a másik alkalomról.)

Folytatjuk a kísérleteket a piacterekkel. Most adtunk szabadon TheMotion a MojoMarketplace-en és Hestia Pro a ThemeForest oldalon, nézd meg a termékvideót, egyébként:

A Hestia Pro eladásai … mi a szó … szörnyű jelenleg, de az ingyenes verzió nagyon jól működik. Általánosságban elmondható, hogy ha egy hatalmas piacon 5000 másik személy mellett is témája van, akkor az eladások nehézségeket okoznak. Néhányan azt kérdezték tőlem, hogy a helyzet jó vagy rossz. Nos, úgy látom, hogy a ThemeForest csak egy új disztribúciós csatorna, tehát bármilyen megszerzett értékesítés megéri. Téma-fejlesztési szempontból alapvetően nincs különösebb erőfeszítés, a ThemeForest srácok egyszerűen nagyszerű QA-bemeneteket szolgáltatnak nekünk..

"Zerif Lite vissza a repóba!"

… Volt a kezdeti reakcióm.

De amint kiderült, a téma csak 1 napra jött vissza tévedésből. 2-3 hónapig próbáltunk együttműködni a TRT-vel a szükséges javítások elvégzéséhez és a téma állandó visszatérítéséhez, de még mindig nem vagyok biztos abban, hogy valaha is konszenzusra kerülünk-e (vagy legalábbis hamarosan) . Ennek ellenére még mindig érdemes kipróbálni, mivel közös alapot találtunk abban, hogy hogyan ne érintsük meg a meglévő témát használókat, és továbbra is javítsuk a kérdéseket.

Még egy gyors szó az előző átláthatósági jelentéshez. Tehát, amint talán tudod, Jubaba utaztam a WCUS után hogy legyen egy kis idő. Eltekintve a szórakoztató dolgoktól, azt is megtanultam, hogy a CodeinWP.com nem működik ott, mert a Google Cloudban található, gondolom (hallod ezt, Kinsta?). Mindenesetre szeretnék köszönetet mondani a csapatnak azért, hogy bejelentkezett és megosztotta betekintését a jelentéssel kapcsolatban, és remélem, hogy mind hasznosnak találtad őket.

Mint mindig, köszönöm az olvasást és a CodeinWP támogatását! Legyen naprakész, és új jelentéseket kap Önnek, feliratkozva ide:

K Karol összes szerkesztése és szellemes átírása.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector