A csapatépítés értéke és hogyan javíthatja a teljesítményt – Átláthatósági jelentés # 31

Üdvözöljük a havi átláthatósági jelentés 31. kiadásában (2017. augusztus). Ez a sorozat arról szól, hogy megosszuk a vállalati eseményeket szervezeti és üzleti szempontból. Kattintson ide a korábbi jelentések megtekintéséhez.


Nagyon sok dolgot szeretnék érinteni ebben a jelentésben, tehát itt van egy gyors TOC, amely csak a dolgokat szervezi (és abban az esetben, ha nem érdekli mindezt, ami rendben van):

1. Az átláthatóságról 2. Miért van szüksége a társaság visszavonulására? | 3. Otthoni munka és a vele kapcsolatos problémák | 4. A nyaralás napjainak értéke az összes csapattag számára | 5. Hogyan javítjuk a csapat irányítását és teljesítményét | 6. Automatikus megújítások és hogyan működnek nekünk | 7. Konferenciák jönnek – találkozunk!

Összességében szervezetként nagyon sokat kísérletezünk. Megpróbálunk tanulni más vállalkozásoktól ugyanabban a résen és azon kívül, majd új módszereket és megközelítéseket illesztünk be saját munkafolyamatainkba, küldetésünkbe, stb. Ez néha a kerék újra feltalálásához vezet (sajnos), de máskor innovációhoz vezet, és munkánkat napi szinten sokkal könnyebbé és hatékonyabbá teszi.

Az alábbiakban szeretnék megosztani néhány olyan dolgot, amelyeket megpróbáltunk megvalósítani, valamint az eredményül kapott tanulságokat.

Ne légy kemény, bár (kérlek) rossz menedzser vagyok, és szeretem véletlenszerűen foltozni a dolgokat annak érdekében, hogy "növekedés hack" ez vagy az. Összességében ezeknek az ötleteknek nem része semmilyen nagy stratégia.

1. Az átláthatóságról

Számos koncepcióval kísérleteztünk ebben a birodalomban, és míg néhányuk jól működött, mások kudarcot valltak… jelentősen.

Mi működött?? Ezek a jelentések nyilvánvalóan önmagukban. Ha minden hónapban releváns megállapításokkal, gondolatokkal és tanulságokkal kell kitalálnom, ez nagy nyomást gyakorol rám, ám minden jó nyomás. Az átláthatósági jelentés írása gyakran teljesen új ötletekhez és jobb perspektívahoz vezet az egész vállalkozás szempontjából.

Így, mi nem működött? Az egyik dolog, amellyel be- és kikapcsoltak, egy nyilvános (belső) fizetési rács volt. A puffer ezt megteszi sokkal nagyobb léptékben. Azt mondják, hogy elégedettek vele. De nekünk nem sikerült.

 • Jó: Segített jobban kapcsolatba lépni a jelenlegi (és a jövőbeni) alkalmazottakkal, és hozzájárult a vállalat identitásának kialakításához.
 • Rossz: A vártnál hamarabb növekedett a csapaton belüli verseny, és csökkent a magánélet.

Nos, az utolsó dologról. Bár ez csak egy feltételezés, azt gondolom, hogy az állami fizetés birtoklása valószínűleg működik egy amerikai székhelyű vállalatnál, de ha Romániából (vagy általában Kelet / Közép-Európából) származik, akkor ez talán nem a legjobb ötlet. Más szavakkal, az utóbbi időben egyre inkább elkezdtem értékelni a magánélet értékét, és ez most az egyik legfontosabb internetes problémám..

Eredetileg a teljes fizetési rács ötlettel kezdtem, mert elvileg hittem benne. Egy idő után azonban, amikor az emberektől megkérdeztem – a tényleges embereket, akiknek az adatai a hálózatban voltak -, senki sem szeretett volna megőrizni. Végül nem érezte magát helyesnek, hogy a rácsot kötelezővé tegye, ha Ön a társaság része. Mindenkinek saját döntése kell, hogy legyen-e, hogy megosztja-e fizetésüket vagy sem.

A jó oldalról a rács felfedte néhány korábban fennálló problémát, és általánosságban segített rájönni, hogy először egyfajta rendszeres visszajelző gépet kell bevezetnünk, amely lehetővé tenné egymás munkájának a teljesítmény alapján történő áttekintését. Csak akkor kezdnünk kellene fizetni.

2. Miért van szüksége a társaság visszavonulására?

Van ez a dolog, amit két évvel ezelőtt csinálunk. Úgy indult, hogy egy hétvégét választottunk és tengerparti partit rendeztünk. Miközben ez 4-5 ember számára tökéletesen működött, ahogy a csapat növekedett, arra a következtetésre jutottunk, hogy a formája önmagában valószínűleg nem érzi mindenki számára a visszavonulást.

Ebben az évben mindannyian megszavaztunk egy teljes hetes visszavonulást egy csendesebb környezetben, ahol élvezhetjük a természetet, eltölthetünk pár minőségi időt és elkészíthetünk néhány jó projektet..

Végül 12 ember vett részt, és mindannyian jól éreztük magunkat!

a ThemeIsle csapat

Számos hűvös tevékenységet gondoltam ki magunk számára, hogy részt vehessünk, de ez nem volt minden szabadidő. Például csináltunk egy "Támogatási nap" ahol az egész csapat (beleértve magamat is) elköteleztem magát és megpróbáltam minél több jegyet megoldani. Mi is csináltunk egy "hackathon," amely során vettünk néhány nem szabványos ügyfélkérést (például egyéni CSS és webhelymódosítások stb.), és mindent megtettünk annak érdekében, hogy azok megtörténjenek.

Mellékként; rájöttünk arra is, hogy ezek a fajta dolgok – támogatási napok és hakatonok – az irodából is könnyen megtehetők. Mondjuk, havonta egy napot szentelhetünk ilyen kezdeményezéseknek.

Itt van a naptárunk, ha szeretné tudni, hogy mi történt:

visszavonulási napirend

3. Otthoni munka és az ezzel kapcsolatos problémák

Noha a csapat többsége a romániai irodánkból dolgozik, még mindig azt mondanám, hogy magunkban elosztott vállalat vagyunk.

Számos ember dolgozik velünk nemzetközi szinten. Többé-kevésbé így kezdődött a cég – először szakembereket keresettünk, hogy távolról dolgozzanak velünk, és csak azután döntöttünk, hogy megnyitják a romániai irodát.

Tehát végül, mivel a távoli munka ilyen fontos elem volt számunkra, akkor hagyjuk, hogy a román csapat otthonról dolgozzon, ha igen. Ez azonban küzdelmet hoz. Különösen kettő:

(1) Iroda és az emberek otthoni munkavégzésének lehetővé tétele megszakítja az irodai munkafolyamatot és az otthoni munkafolyamatot. Például, ha hetente egy otthoni munkát vehetnek igénybe, az a nap úgy jár, mint a félszabadság. Nem is említve, hogy azt bónusznak is lehet tekinteni.

Végül, anélkül, hogy egyértelmű és átlátható módon értékelnénk a teljesítményt, az otthonról történő munka napjai inkább hasonlók lehetnek "improduktív munka-napok." Az ideális forgatókönyv természetesen az, hogy mindenki megtanulja, hogy ugyanolyan produktív legyen, függetlenül attól, ahonnan dolgozik, de ez időnként nehéz is lehet.

(2) Ha egy adott napon az emberek megoszlanak, és az adott napon megérkeznek / nem érkeznek az irodába, az megzavarja mindenki más munkafolyamatait és káoszt hoz létre.

Mindezt figyelembe véve megpróbáltunk olyan politikát kidolgozni, amely mindenki számára megfelelő. Most van ez a következő:

 • akár távolról, akár teljesen az irodából dolgozhat,
 • ha úgy döntött, hogy irodában dolgozik, akkor havonta 2 napot vehet igénybe otthonról (ha kettőnél többet szeretne, ezt meg kell vitatnia).

Ez nem tökéletes. Tudom. De ez egy olyan irány, amelyet teszteltünk, és minden bizonnyal valami, amit tovább fejlesztünk a csapat visszajelzései alapján.

4. A nyaralás napjainak értéke az összes csapattag számára

Mindenki, aki teljes munkaidőben dolgozik az irodában, rendesen kap nyaralási napját. Ez nyilvánvaló.

Ugyanakkor ott van a csapat másik része – a nemzetközileg dolgozó emberek, akiket műszakilag nem foglalkoztatnak a vállalat.

Kezdetben szabadúszóként gondoltam rájuk. Ez azt jelenti, hogy óránkénti díjaik szerint fizettek, és nem kaptak egyéb kedvezményeket. De az idő múlásával, és ezek közül az emberek hosszabb ideig velünk maradtak, rájöttem, hogy jobban kellene foglalkoznom a jólétükkel, és több előnyt kellene kínálnom nekik, mint csupán a szokásos fizetésüket..

Kezdetben azt gondoltam, hogy mivel általában többet keresnek, mint a hivatalban dolgozók, képeseknek kell lenniük minden más maguknak a kezelésére – ideértve a szabadságukat stb..

A gyakorlatban azonban ez nehéz lehet.

A szerkesztő megjegyzése; Egyébként én vagyok a nemzetközi srácok. Saját tapasztalataim szerint a szabadúszóként szabadúszóként az a dolog, hogy hajlandónak kell lennie "dupla fizetéscsökkentés" ha nyaralni akarsz menni.

Alapvetően definíció szerint nem szabad egyáltalán dolgozni, amikor nyaralik, és mivel számlázik az ügyfelek munkájának óránkénti számát … nos, akkor megkapod a történetet.

Tehát a nyaralási hét végén nem csak az, hogy pénzt költött magára a nyaralásra, hanem az a fizetési csekk sem, amely az adott időszakra megérkezne. Ezért kettős fizetéscsökkentés.

Ennek eredményeként nagyon kevés szabadúszó ténylegesen engedheti meg magának, hogy kényelmesen nem dolgozik egy-két hétig, és valódi vakációt vehet igénybe.

Mint gondolnád, ez nem túl motiváló, és bár a szabadúszó technikailag képes korlátlan számú szabadságnapot igénybe venni évente, nagyon kevés emberünk valójában többet vesz igénybe, mint mondjuk 10. A legtöbb munka egész évben működik..

Ez arra késztetett engem, hogy fizetett szabadságot kínáljak a nemzetközi csapatnak is. Az egyetlen szabály az, hogy nem dolgozhat ezen a vakáción. Bár ez egy újabb többletköltség a vállalkozás számára, ösztönzi az embereket, hogy egészségesebbek legyenek, és remélhetőleg egész évben magas szinten tartják termelékenységüket. ��

Végül, az Automattic és a saját egészségügyi kihívásaim ihletésével, úgy döntöttem, hogy 3 hónapos fizetett sabbatikát ajánlok mindenkinek, aki több mint 5 éve teljes munkaidőben dolgozik velünk. Ilyen szünet csodákat tehet az önök motivációja érdekében!

5. Hogyan javítjuk a csapat irányítását és teljesítményét

Nem vagyok a világ legjobb hallgatója. Hajlok túl sokat a saját perspektívámra, és tévesen feltételezem, hogy más emberek ugyanazokra a dolgokra vágynak, nem szeretik ugyanazokat a dolgokat, és általában hasonló célokkal rendelkeznek, mint én, legalábbis szakmailag.

Például mindig küzdöttem arra, hogy néhány embert vállalkozói szemlélet felé mozdítsam el. Kínáltam nekik a társaság részvényeit, csak hogy később kiderítsék, hogy nem is törődnek vele.

Őszintén szólva: nem mindenki érzi magát vállalkozónak (és nem is akar vállalkozni), egyesek csak egyértelműséget és stabilitást akarnak a munkájukban, és … nos,.

Tehát végül: mindenekelőtt azt kellene tennem, hogy ezt a munkát könnyebbé és élvezetesebbé tegyem az emberek számára, miközben figyelmet kell fordítanom arra is, ami valóban ösztönzi őket, szemben azon, hogy azon gondolkodjanak, mi vezet engem.

Egy dolog, amivel elkezdtem dolgozni, az a többszintű megközelítés kipróbálása. Kineveztük "csapat" és "csapatvezetők," és állítsa be a követendő munkafolyamatokat.

Még mindig küzdünk egy kicsit azzal, hogy a dolgoknak hogyan kell külön működniük, és kissé kaotikusak vagyunk itt-ott, azonban sikerült néhány javítással találkoznunk az egész folyamatban:

 1. Állítson be általános tanulási ütemtervet minden csapat számára. Ez magában foglalja a 6 havonta tartott műhelyt, valamint a csapat munkájának áttekintését / elemzését 6 havonta. Ennek az a célja, hogy megbizonyosodjon arról, hogy mindenki mindig a javításán dolgozik, ahelyett, hogy csak a mozgásokon megy keresztül.
 2. 3 havonta küldjön felmérést néhány belső mutató – például a – figyelésére, "elégedett vagy a fizetésével, a megtanult dolgokkal, a dolgokkal, amelyeket csinál." Ennek célja az, hogy megakadályozzuk az olyan kérdések hosszú szakaszát, amelyek idővel összefonódnak egymással.
 3. 3–6 havonta végezzen teljesítményértékelést. Jelenleg nem teszünk sokat e tekintetben. Évente csak egy rövid általános áttekintés készül, és adunk hozzá valamit az év során, ha vannak komoly problémák, amelyeket meg kell oldani.

Egy másik dolog – és erre sokat nem fordítottunk korábban figyelmet – most egy új politikánk van érvényben, ahol ha fizetett oldalsó projektet fontolgat (valami olyasmit, amelyet a vállalati munkaviszonyán kívül végez), akkor tudatnia kellene velünk.

Ez különösen fontos a teljes munkaidőben dolgozó emberek számára. Fókusz és józanság kérdése. Úgy gondolom, hogy az ilyen dolgok megvitatása a legjobb dolog, amit meg lehet tenni.

Számomra annak fontolgatása, hogy külsõ projektekkel keressen pénzt, az azt jelenti, hogy valaki talán nem 100% -ban elégedett azzal, amit teljes munkaidõben foglalkoztatnak. Lehet, hogy úgy érzik, hogy az érték nem oszlik meg tisztességesen, vagy hogy az emberek visszahúzzák őket, vagy hogy van egy másik kérdés a csapaton belül, stb. számú mellékprojekt, és gondoljon a napi munkájukra, mint fárasztó munkát a számlák fizetésére.

Végül, de nem utolsósorban, hálás vagyok az egész csapatnak, hogy türelmesen viselte ezeket a kísérleteket, amelyek folyamatban vannak!

6. Automatikus megújítás és hogyan működnek nekünk

Az automatikus megújítás fontos üzletág része számunkra. Nagyon sok gondolatot és erőfeszítést tettünk a tervezésükre (különös tekintettel a ThemeIsle-re), és annak biztosítása érdekében, hogy értékjavaslatunk pontos és elég érdekes, hogy a felhasználók megújítsák.

Valójában azonban még nem volt alkalmunk vadonban tesztelni a megújulásokat. Csak a közelmúltban …

Most érkezett meg az első 2000 előfizetéses tétel, amely megújításra várható (a ThemeIsle és a Revive.Social együttesen).

Íme néhány ennek korai eredménye (ne feledje, hogy ez mindössze 4 napos, a ThemeIsle és 30+ napos Revive.Social adatokon alapul):

A ThemeIsle számára: 30 ember megújította tagságát, 28 pedig nem. Ez azt jelenti, hogy a megújítási arány körülbelül 50%. Szeretnék többet megtudni arról, hogy miért döntöttek az emberek a megújításról, vagy nem, de összességében örülök ezeknek az eredményeknek. Noha a bevétel összesen nem képviseli annyit az új felhasználóinkhoz képest, szerintem ennek még több értelme van:

 1. Brutálisan őszinte visszajelzéseket ad nekünk munkánk minőségéről, termékeinkről és arról, hogy mennyire képesek vagyunk időben kiszolgálni a felhasználókat. Ez jóval meghaladja a véleményeket vagy az online véleményeket. Az emberek, akik a pénztárcájukkal szavaznak, mindig sokkal ésszerűbbek.
 2. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a termékeket hosszú távon támogatjuk és karbantartjuk, és összességében fenntarthatóbb üzleti tevékenységet folytatunk.

A Revive.Social számára: A termékek jellege miatt kínálunk ott, Arra számítottam, hogy a megújítási arányok valamivel magasabbak, mint valójában voltak. Az írás idején a 82-ből 31 megújítást végeztünk (~ 38% megújítási arány).

Ez kissé hideg zuhany számunkra. De azt is látnom kellett volna ezt. Az elmúlt évben alig volt szoftverfrissítés, és nem volt sok kommunikáció az új termékek itt és ott történő bejelentése mellett. Alapvetően csak magunkat hibáztathatjuk.

Már kezdettünk lépéseket tenni ennek javítására. Megkezdtük a munkát a Újjáéled a régi posztot, hamarosan be fogjuk jelenteni, plusz kedvezményeket kínálunk azoknak az embereknek, akik úgy döntenek, hogy megújítják, mielőtt az új verzió nem lesz elérhető.

Az eredményeket félreszámítva, továbbra is imádom a tagsági modellt. Nagyon sok szabadságot élvezhet annak biztosításában, hogy a második vagy harmadik évben kínált értéke továbbra is nagyon magas. Feltéve, hogy folyamatosan új termékeket és kiegészítő termékeket ad hozzá.

Például a ThemeIsle-hez 10 új témát és 6 plugint adtunk hozzá az elmúlt hónapokban, így az emberek könnyebben láthatták a megújítás értékét.

Számos A / B tesztet végezünk és újra bevezetünk az egy témájú csomagokat – annak érdekében, hogy átláthatóbb és tisztességesebb legyen ügyfeleinkkel szemben. Két okból csináljuk ezt: (1) Nem vagyok biztos abban, hogy korábbi elemzési adataink egyértelműek voltak-e az engedélyek hatékonysága szempontjából (2) nem akarjuk, hogy felhasználóink ​​kényszerüljenek a tagság megvásárlására.

Termékeink szerint az elmúlt néhány hónapban erőteljesen dolgoztunk Hestia, és sikerült kiadnunk az OrbitFox Companion nevű kezdeti verziót. Ezt megemlítettem az előző jelentések egyikében. Alapvetően egy Jetpack-szerű bővítménnyel végzett kísérletünk, amely számos hasznos funkciót biztosít, amelyek jól működnek témáink.

Azt is átírtuk WP Product Review bővítmény a sablonok támogatása érdekében, az új JSON-LD támogatása és a karbantartás megkönnyítése érdekében, valamint kiadtuk a a Pirate Forms pro verziója, tesztelni, hogy a felhasználók hogyan reagálnak erre (az űrlappiac már nagyon versenyképes, és nem igazán tervezzük, hogy túl sokat koncentráljunk rá).

Mellékként érdekes látni, hogy az egyik frissítés kiadása a WP Termékértékeléshez az eladások jelentős megnövekedését okozta:

értékesítés utáni frissítés

Tehát valószínűleg az Ön legjobb stratégiája az eladások növelésére az, hogy termékeit jól karbantartja … valami, ami valójában nem nagyon meglepő, ha erre gondolsz. ��

7. Konferenciák jönnek – találkozunk!

A sarkon túl egy nagyon elfoglalt konferenciaszezon van, legalábbis a világomban.

Úgy tűnik, hogy Lisszabon sok érdekes esemény csomópontjává válik. részt vettem DNX nemrégiben, és én is itt leszek Internetes csúcstalálkozó és MicroConf. Tehát, ha azt tervezi, hogy részt vesz valamelyikben, tudassa velem!

Ráadásul itt fogok beszélni WordCamp Bukarest néhány héten belül. A hangszórók felállása nagyszerűnek tűnik, és nem lennék jobban izgatott. Ismét, ha részt vesz, tudassa velem!

Oké, ennyi ez a számodra. Mint mindig, köszönöm az olvasást és a támogatást! Legyen naprakész, és új jelentéseket kap Önnek, feliratkozva ide:

K Karol összes szerkesztése és szellemes átírása.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map