48. átláthatósági jelentés – az utolsó

48. átláthatósági jelentés – az utolsó

48. átláthatósági jelentés – az utolsó
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

átláthatósági jelentés 48


Üdvözöljük a havi átláthatósági jelentés (2019. január) 48. kiadásában. Ez a sorozat az üzleti belső működéséről szól – terveinkről, stratégiáinkról, a következő lépéseinkről, a jó és a rossz dolgokról. Kattintson ide a korábbi jelentések megtekintéséhez.

Első pillantásra a 48-as szám nem tűnik jelentős mérföldkőnek. Valójában azonban négy teljes év telt el azóta, hogy megírtam a jelentések legelsőjét! Ideje visszatekintni azóta történt eseményekre és a jövőben megtanulható dolgokra:

Past A múlt, jelen és még jövőbeli jelentések szellemei

A sorozatot azzal a kísérlettel indítottam, hogy megosszuk a WordPress témájú üzleti vállalkozás és más kapcsolódó projektek – ideértve ezt a blogot – növekedésének korai szakaszaiban tett utazásunkat. Tudtam, hogy meg kell osztanom valamit, miután három évig küzdöttem szabadúszóként különféle koncert-oldalakon, majd végül áttértem a téma üzletre, és megtudtam, hogy bevételeinek több mint háromszorosa lehetséges..

Mindezeket a tapasztalatokat meg akartam osztani, mivel rájöttem, hogy valószínűleg sok ember van odakinn, akik profitálhatnak az ilyen ismeretekből. Végül is nem én voltam az egyetlen ember, aki a freelancertől a WordPress témájú üzleti vállalkozásig megy, tehát valószínűleg más emberek is küzdenek ugyanazokkal a kihívásokkal..

Bizonyára durva út volt. Míg a korai szakasz nem csupán növekedés volt, amit egyértelműen láthatunk, amikor a kezdeti jelentések számát vesszük észre -, voltak még keményebb időszakok is. Különösen akkor, amikor bevételünk kb. 50% -át elveszítettük. Csak azért, hogy megmutassuk mindezen emelkedések általános hatásait, itt állunk ma:

statisztika

Igen, ezt jól olvasod. Jelenleg nagyjából ugyanolyan bevételt generálunk, mint 2016 áprilisában-májusában.

Ami magukat az átláthatósági jelentéseket illeti, egy ponton úgy döntöttem, hogy már nem osztom meg a bevételeket. (Ezt a cseppek előtt csináltam.) Nem gondoltam, hogy a számok megosztása hasznot hoz az olvasó számára, mivel nem osztottam meg más háttérinformációkat vagy elemzéseket arról, hogy mi okozza a ingadozásokat..

A jelentések kétszer vagy akár háromszor is szolgáltak számomra. Eltekintve attól, hogy megoszthatom gondolataimat, ötleteim és óráimat, amelyeket más vállalkozók felhasználhatnak, úgy kezeltem, mint egy személyes naplót is, ahol valamivel "rekord" az a szellemállapotom egy adott szakaszban, amelyen az üzleti vállalkozás megy keresztül.

Végül, a jelentések arra szolgáltak, hogy a csapat láthassa a gondolataimat, hogy mondjam el, és megtanulja, mi várhatóan történik majd a következőkben. Ez nem tökéletes dolog, tudom, de sokszor a csapat nem igazán tudta, mire készülök. Mivel egyedül dolgoztam, a jelentések gyakran voltak az elsődleges módszere a felfedezésnek.

Szerencsére sikerült ezt megváltoztatnom, ami pozitív hatással volt a társaságra és az általános munkakultúrára. De a változások nemcsak a belső voltaim voltak, a piaci tér is megváltozott, üzleti tevékenységünk mérete megváltozott, és az ökoszisztéma is megváltozott (a hálózat, a partnerek).

Mindezek eredményeként rájöttem, hogy sok dolog, amit a jelentésekben megosztom, még akkor is, ha teljes első személyű perspektívát adok neked, és nincs kitüntetve részletek, valószínűleg nem fog működni az Ön számára. Különösen érvényes ez a marketing megvitatásakor – mivel az általunk végzett tevékenységek nagymértékben testreszabottak az üzleti vállalkozásunk számára és a jelenlegi szakaszban. És tudom, hogy a marketing az első számú dolog, amiről szeretne hallani (egy szavazást tettem egy ideje vissza a Twitteren).

Például nem igazán érzem, hogy az aktuális, 100% -osan becsületes beszámolóm arról, amit tettünk a legújabb termékünk három promóciója érdekében, segíteni fog, ha alkalmazza. Hadd mutassam meg, mire gondolok. Tehát itt vannak az eredményeink:

 • Optimole (az új képoptimalizálási szolgáltatásunk) – 10 000 aktív felhasználó három hónap alatt, és nagyon kevesen fizettek
 • Domain kerék – a 3. helyezett a "domain név generátor" csak néhány hónap múlva
 • Neve – legújabb témánk – a WordPress.org tíz legjobb oldalán, és 10 000 aktív telepítéssel rendelkezik; kevesebb, mint három hónapja volt a piacon

Hogyan csináltuk ezt? Itt van a teljes stratégia:

 1. Küldjön egy hírlevelet a dologról.
 2. Outreach; lépjen kapcsolatba 20 olyan webhellyel, amelyekkel kapcsolatban vagyunk.
 3. Tegyen fel tartalmi ötleteket a termékkel kapcsolatos témák körében → írjon és tegyen közzé a blogokat. Ezenkívül keressen módszereket az új termékek megemlítésére a régebbi tartalmakban, valamint a már meglévő termékeink kölcsönös népszerűsítésére.

A fentiek végrehajtása, amikor csak indul, 0 eredményt hoz. De egy szakaszban, amely jelenleg van, egy ilyen alapstratégia sikeres indulást eredményez.

Átfogó készségkészlet / üzleti megközelítésünk szintén nagyon különbözik attól, ami négy évvel ezelőtt volt. Jelenleg nem annyira a szóváltásról és szerencséről, hanem inkább a következetességről és a szándékos végrehajtásáról. Oké, talán csak 10% szerencse.

Én is nagyon más ember vagyok. A négy évvel ezelőtt arra számítottam, hogy elértem a lehető legmagasabb számot, és mindent magam irányítsam. Most inkább a dolgok strukturálására, mások számára szabadság megadására és a vágyakozással harcolok "folyamatosan dolgozni." Megpróbálom felfedezni és izgatni más témákat is – olyan dolgokat, amelyek nem kapcsolódnak az üzleti élethez.

Amikor több mint öt évvel ezelőtt elindítottuk a ThemeIsle-t, fő álmom az volt, hogy az egész csapatot távoli egzotikus helyre tudom vinni, és onnan dolgozni – tehát az egész kalóz téma, amely a ThemeIsle-vel a kezdetektől volt..

Különben is, öt év telt el, és végre sikerült megvalósítanunk ezt az ötletet! Ezt írom, miközben élvezem Goa tengerpartját, és nagyszerű időt töltök a csapattal. A legfontosabb, hogy végre találkoztunk indiai csapattársakkal!

Itt vagyunk a WordCamp Pune-nál:

wcpune

goa

Az a tény, hogy itt vagyok, valóban nagy eredmény számomra személyesen. Örülök, hogy ezt a listát ki tudjuk lépni. Mégis, most rá nézve, ez nem hatalmas mérföldkő a dolgok nagy rendszerében, és ugyanolyan örömömre szolgál, amikor az irodában a csapattal töltöm az időt.

Vissza az átláthatósági jelentésekhez; ami nagyon fontos, hogy nincs szükségem arra, hogy a jelentéseket úgy tekintsem, mint a csapattal folytatott kommunikáció módját. Most van egy tervkészletünk, amelyhez megpróbálok ragaszkodni. Van egy belső kézikönyv, és én nem sokat sietek a döntésekkel.

Mindezekkel a változásokkal, fejleményekkel és azzal, hogy személyesen is változtam az út közben, felismertem ezt ezt a formátumot is meg kell változtatni.

Csak nem vagyok benne biztos, hogy valami értékes dolgot megoszthatok veled minden hónapban, az óra szerint. Inkább inkább ezt a sorozatot váltom át az ütemezés nélküli cikkekre, amelyek csak akkor érkeznek, amikor igazán érzem, hogy meg akarok osztani valamit és hogy Ön – az olvasó – valamilyen módon is profitálhat belőle. Talán személyesen számomra egy másik időszak is. Most szerényebb vagyok, hajlandó vagyok tanulni és megbeszélni, ahelyett, hogy mindig gondolataimról beszélnék.

Szóval, hosszú történet rövid, az átláthatósági jelentések valójában nem szűnnek meg, de ilyenek. ��♂️

De várjon, ne hagyja el még! Van itt is aktuális információm, nemcsak a dolgokról:

�� A ThemeIsle újratervezése és változásai úton vannak

Amit a korábbi jelentésekben mondtam neked, a ThemeIsle közelgő átalakítása. A vizuális változásokat eltekintve bevezetünk egy új árképzési modellt, amely néhány jelentős változtatással rendelkezik:

a) Nincs több generikus termékcsomag eladása

Az egyik feltételezés, amelyet a jelenlegi árazásunkkal teszteltünk, az, hogy ha a felhasználó tőlünk több terméket vásárol, akkor valószínűbb, hogy előfizetéses maradjon és megújuljon a következő években. Ez egy klubszerű modell, ahol az ember egy csomó terméket kap, amelyek nem feltétlenül kapcsolódnak egymáshoz – kivéve, hogy mindegyikük "a WordPress számára." Ez a feltételezés tévesnek bizonyult, ezért változtatnunk kell a dolgokat.

A legfontosabb dolog, amelyet kipróbálunk, az egyedi csomagok készítése minden egyes termékhez, a termék által nyújtott szolgáltatások alapján.

Tehát például az eladás helyett "egyetlen téma" vagy "minden téma" – és mindaz, ami a már beépített témákhoz tartozik, egy témát is eladni fogunk "szolgáltatáskészlet A" vagy "szolgáltatáskészlet A + B." Ily módon minden felhasználó megszerezheti a szükséges funkciók spektrumát.

Például a témákra vonatkozó személyes tervben lehet, hogy nincs szüksége annyi kezdőhely-sablonra, vagy azonos szintű támogatásra stb. Összességében úgy gondolom, hogy ez a modell nagyobb választási szabadságot ad a felhasználó számára, és jobban teljesítenie kell.

b) Korlátlan helyek a Neve Pro számára

Árképzési modelljeink nem voltak túl barátságosak, ha Ön egy ügynökség, amely sok webhelyet épít az ügyfelek számára. Meg akarjuk változtatni ezt a Neve Pro segítségével.

A Pro terv mindhárom változata támogatni fogja korlátlan helyek.

A piac jelenlegi szakaszában nincs más út. Például, ha egy ügynökség 100 ügyfélhelyet épít Hestia-ban, ez 4000 dollárba kerül. Ha 100 webhelyet épít az Astra-ban, ez 59 dollár. Nagyon kicsit különbség van.

c) Csak első év kedvezmények

Noha az elején durva volt, a WordPress közösség most már rendben van az éves előfizetési modellekkel. Ugyanakkor a megújítási arány nem rendkívül hatalmas (a mi esetünkben 40%), de ez mégis segít hosszú távú tervezésben, és több emberi erőforrást fordítunk alaptermékeink támogatására és karbantartására.

Úgy tűnik, hogy az evolúció következő lépése az első éves kedvezmények nyújtása. Néhány, az űrben működő vállalat ezt már megteszi – például a WPForms.

Maga a koncepció nem új, ez biztos. A tárhely ipar évek óta bántalmazza azt. Vagy, oké, talán a visszaélés nem a megfelelő szó, de ők nagyon erősen támaszkodnak rá.

Például egy évre a SiteGround tárhely-terv megvásárlása nagyon megfizethető – összesen körülbelül 47 dollár. De amikor második évre készülsz megújulni, az 143 dollár. Ez egy hatalmas dudor, több mint háromszor!

Nem tervezzük ezt a szélsőséget. Az első évben alacsony árengedményt számolunk el, csak hogy megkönnyítsük a felhasználó számára a termék kipróbálását és megnézhessük, hogy ez megfelelő-e számukra. Akkor, amikor eljön a megújulás ideje, a kis áremelkedésnek nem szabad ilyen problémának lennie, mivel már látták azt az értéket, amelyet a termék.

Ugyanakkor, figyelembe véve ezeket a változásokat, megértem, hogy a weboldal tervezésének megváltoztatása önmagában hatalmas lépés, és önmagában befolyásolja az eladásokat / letöltéseket. Tehát, ha ehhez hozzáadunk árképzési változásokat, akkor nagyon nehéz lesz az eredményeket valamilyen tényezőhöz rendelni.

Mindez még mindig nagy a rajztáblán, de remélem, meg tudom osztani néhány tanulságot, amint az új tervezési és árazási modell bevezetésre kerül..

�� Otter és a blokk-szerkesztés jövője a WordPress-ben

Először érdemes megnézni a. Új verzióját Vidra – ingyenes pluginunk, amely új Gutenberg blokkokat és egy egész sablonkönyvtárat szállít, hogy megkönnyítse az új blokk szerkesztővel végzett munkáját.


Gutenberg blokkok és sablonkönyvtár Otter Gutenberg blokkok és sablonkönyvtár Otter

Szerzői): ThemeIsle

Aktuális változat: 1.5.4

Utolsó frissítés: 2020. május 26

otter-blocks.zip


98% Értékelések


60.000 + telepítések


WP 5.2 + szükséges

A plugin ezen új megvalósításának egyedüli létezése meglepetés volt néhány ön számára. Például, egy nap egy barátom mondta nekem valamit a következőképpen, "Tehát srácok, azt mondtad, hogy nem dolgozol valami fontosnál a Gutenbergnél, akkor mi ez??!"

Nem hazudtam. A Gutenberg számára jelentős kiegészítő fejlesztése nem volt valami, amit megterveztünk. Csak annyit szeretnénk tenni, hogy győződjön meg arról, hogy jelenlegi pluginjaink készen állnak a Gutenbergre, és jó felhasználói élményt nyújtanak.

Hardeep azonban nem törődött vele és kezdeményezte. Annak a szabadnak köszönhetően, hogy szinte bármilyen munkán dolgozik, amellyel dolgozni akarja (a támogató csoport feladatai kivételével), elkezdett bekapcsolódni.

Mariusszal együtt megkezdték a meglévő pluginok integrációjának kidolgozását és kiadását egyenként. Ezután a hangsúly a Otter kezdeti megvalósításának újjáépítésére, majd új elemek előterjesztésére irányult, hogy még tovább javítsák a Gutenberg-élményt..

Tehát most az Otter számos érdekes blokkot kínál, például: Szekció, Speciális címsor, Gombcsoport, Szolgáltatás, Árképzés, Ajánlás, Google Maps, A szerzőről, Rácsháló, Kártya, Félelmetes betűtípus ikonok és Megosztási ikonok. Ezen kívül vannak Gutenberg-kompatibilis sablonok is, amelyeket egyetlen kattintással importálhat. Minden új blokk lehetővé teszi a felhasználó számára az egyéni CSS hozzáadását, és vannak dinamikus oszlopok, amelyek segítenek az egész oldal jobb felépítésében.

Ahogy a dolgok gyorsan megyek, mindannyian felugrottunk a szalagkocsira és elkezdtük hozzájárulni a Otterhez, és megláttuk, hogyan segíthetünk. A témacsoport sok tesztelést végzett, miközben a termék-visszajelzések megadására összpontosítottam. Összesítve, mostantól van egy fantasztikus kiegészítő bővítmény az új blokk szerkesztőhöz, rengeteg új funkcióval, és mindegyikük a legtöbb témához való optimalizálásra lett optimalizálva..

Jelenleg a Másik célja az, hogy platformra építsük, és ne csak blokkok gyűjteményévé. Az eddig meglévő blokkokkal + a sablonkönyvtár + a fejlett oszlopok megközelítése + az egyéni CSS segítségével harmadik fél által létrehozott ökoszisztémát építünk azon felhasználók számára, akik jó megjelenésű sablonokat akarnak tervezni a továbbfejlesztett Gutenberg élmény tetejére . Például itt találhatók néhány olyan sablonok, amelyek Hestia-ból származtak, most a Otter könyvtárban:

Hestia blokkolja

Sokan panaszkodnak az új szerkesztő iránt, és különféle okokból – elsősorban az UX-hez kapcsolódóan. Nem kell azonban erre túl sokat összpontosítanunk, inkább a fényes oldalra kell néznünk. Az új szerkesztő néhány alapvető fogalmat hoz fel és szabványosít, és általánosságban megkönnyíti a jó megjelenésű oldalakat az alkalmi felhasználók számára. Olyan megoldásokkal, mint a Otter, megváltoztathatjuk ezt vagy azt, és tovább építhetünk arra, ami jó a Gutenbergben.

Oké, ez minden, ami számomra van, de két kérdéssel szeretnék véget vetni:

Első: Hogyan látja az új szerkesztő jövőjét??

Másodszor, és egy kicsit összetettebb kérdés: Mi az üzleti struktúrája jogi szempontból és hol van? Van önálló vállalkozásuk, amelyek mindegyikének saját célja van, vagy minden egy esernyő alatt van??

Ez a téma nagyon érdekel, és már régóta foglalkozom velem. Az interneten nincs olyan információ, amely az alapítóktól származik, és minden, ami ott van, kissé szürkenek tűnik. Szeretném, ha ez átláthatóbb és egyszerűbb lenne.

Ha meg akarja osztani, megteheti az alábbi megjegyzésekben (nyilvános módon), vagy küldhet e-mailt a hi @ ionutn dot com oldalra..

Ez minden, ami számodra van neked! Köszönjük, hogy elolvasta és támogatott minket! Legyen naprakész, és új jelentéseket kap Önnek, feliratkozva ide:

K Karol összes szerkesztése és szellemes átírása.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector