28. átláthatósági jelentés – Vezetésről, WordPress.org kihívásokról és új partnerségekről

Üdvözöljük a havi átláthatósági jelentés (2017. május) 28. kiadásában. Ez egy sorozat, ahol minden tőlem telhetőt megteszek annak érdekében, hogy megvitassam az összes jelenlegi eseményt, amelyek a múlt hónapban voltak a figyelmünk középpontjában, valamint minden más, ami üzleti szempontból érdekes. Kattintson ide a korábbi jelentések megtekintéséhez.


Amit az előző jelentések egyikében megosztottam, az volt, hogy hogyan terveztük meghívni harmadik féltől származó szerzőket, hogy a témáik egy részét a ThemeIsle.com könyvtárunkban kínálja. Nos, ez történik!

De a havi jelentés nem csak erről szól. Valójában még sok más történt, és remélem, hogy mindezeket a jelentésben részletesebben megismerjük. Nyugodtan ugorj körbe:

Harmadik féltől származó témák a ThemeIsle könyvtárban Van hely a Jetpack alternatíva számára? | Közösségi és a témaértékelő csoport (TRT) | Kevesebb hallgatás, kevésbé érdekel, de többet tegyen

Harmadik féltől származó témák a ThemeIsle könyvtárban

Itt van az események jelenlegi állása a téma-partnerségi programunkkal (azt hiszem, úgy hívhatnád):

Csak megvan a miénk lágy indítás az egész kezdeményezés idén június 20-án, amely, ha megnézzük a naptárat, csak két nappal a jelentés közzététele előtt volt..

Ebben a bevezető szakaszban, 4 fantasztikus témával kezdjük el 2 neves tematikus üzletből: ProteusThemes és Anariel Design.

A témák betekintése:

2. témaMedicPress téma

MedicPress szerző: ProteusThemes

3. témaDidi téma

Didi készítette: Anariel Design

4. témaMaisha téma

Maisha készítette: Anariel Design

Íme, a jelenlegi terveink általában a partnerségi programra vonatkoznak – útitervünk:

 1. Kezdje 4 témával. Ellenőrizze ✅. Adja hozzá a témákat a könyvtárunkhoz, e-mailben küldje el az ügyfeleknek, hogy tudatja velük, hogy újabb fantasztikus dolgok vannak úton (plusz fizetés nélkül), majd megnézheti, hogy az emberek mit gondolnak a témákról.
 2. Ügyeljen arra, hogy minden jól megy, és hogy nagyobb akadályok nélkül is támogatjuk az új témákat (webhelyjegyzet; igen, támogatást kínálunk ezekben a harmadik féltől származó témákban is).
 3. Körülbelül egy hónap múlva bontsa ki további 4 témával ugyanazon témátárolóból.
 4. Várjon további 3 hónapot, majd értékelje, hogy megy a dolgok.
 5. Kezdje el kidolgozni egy terv kidolgozását a weboldal újjáépítéséhez, egész ennek a koncepciónak a körül.
 6. Szerezzen még 2 partnert a fedélzeten, és további 6-8 témát.

Noha ez a terv nagyon konkrétnak tűnhet, ahogyan ezekkel a dolgokkal szokásos, biztosan megkíséreljük finomítani és módosítani, ahogy haladunk. Jelenleg nagyon örülök első partnereinknek és azoknak a témáknak a minőségével, amelyeket ők hoztak nekünk. Tudom, hogy felhasználóink ​​szeretni fogják őket, különösen azon réspiacokon, ahol ezeknek a témáknak a célja van.

Végső soron a célunk: hozzon létre egy kézzel válogatott, legfeljebb 50 témát tartalmazó gyűjteményt, mindegyik a legfontosabb témaíróktól származik (minőség szempontjából, nem feltétlenül "felső" a jelenlegi népszerűség szempontjából, ezért ne habozzon kapcsolatba lépni velünk). Ugyanakkor a házon belüli csapatunk valószínűleg egy vagy két kiemelt témára fog összpontosítani – általánosabb / többcélú jellegű -, miközben az egyenlet niche oldalát partnereink fogják gondoskodni – más témaírók.

"De várjon, van még más!" (mint mondják a marketingben)

Tehát az irányok megváltoztatása a témákkal egy kicsit a puzzle-darab. A másik hatalmas darab valami egészen más:

Van-e hely a Jetpack alternatíva számára??

Röviden: gondolkodunk egyfajta nyitottabb, Jetpack alternatíva bevezetésén.

A történet ezzel a nehéz időkkel kezdődik, amikor a Zerif Lite-t betiltották a repóhoz. Akkoriban az egyik követelmény az volt, hogy a téma egy részét egy különálló kiegészítő pluginbe helyezzék át, és így a téma csak téma legyen, míg minden más – az összes hozzáadott funkcionalitás – egy plugin segítségével kerül kezelésre..

Építettünk egy ilyen plugin-t, és ThemeIsle Companion-nak hívtuk. Célja az volt, hogy az összes hiányzó darabot visszakerüljön a Zerif Lite (és később a Hestia is).

Fejlesztése közben rájöttünk, hogy az emberek, akik nemcsak a miénk, hanem más témákat is használhatnak, részesülhetnek ilyen pluginból is. Például a bővítmény néhány tartalmi kütyüt ad hozzá, amelyeket eredetileg a Zerif honlapon használtak. Widgetek olyan dolgokhoz, mint: ajánlások, csapattagok, az Ön "fókusz" vagy küldetési nyilatkozat, ügyfelek listája. Ha ezek az elemek elég univerzálisak, akkor más témákban is nagyon hasznosak lehetnek.

Ez az, ahol új pluginunk kerül játékba. Ez a ThemeIsle Companion újjáépített változata, több szolgáltatás, több modul, jobb architektúra. Összességében nyitottabb, Jetpack-alternatívának nevezhetjük. Most, amikor mondom "új pluginunk játékba kerül," valójában még nem kész. Úton.

Mielőtt teljesen elutasítaná a Jetpack alternatívájának ötletét, hadd mutassam meg neked, mi az, amit pontosan ezzel a pluginnel akarunk csinálni:

Először is, a cél az, hogy javítsa az ön által üzemeltetett WordPress telepítését egy olyan kis eszközcsomaggal és frissítésekkel, amelyek egyszerűen aktiválhatók. És "egyenként" itt van a kulcsszó – úgy, hogy a plugin nem feltölti a rendszerét, hanem csak azt adja meg, amire valójában szüksége van.

Itt van egy rész a beépülő modulból:

 • alapvető szociális média megosztás gombok,
 • Elementor modulok és sablonok,
 • Beaver Builder modulok és sablonok,
 • Gutenberg modulok és sablonok,
 • egyéni menüelemek (lehetővé téve olyan dolgok hozzáadását, mint például kosárikonok, keresés stb.),
 • integráció a GPL-kompatibilis stock képekkel MyStock.Photos,
 • képoptimalizálás,
 • SMTP integráció,
 • Biztonság,
 • caching,
 • előfizetési modulok.

Ez soknak tűnhet, de minden modul többé-kevésbé önálló dolog lesz. Ez azt jelenti, hogy a bővítmény nem lassítja le a webhelyet, mert egyszerre mindent importál, hanem ehelyett lehetőséget ad arra, hogy aktiválja azt, amire konkrétan szüksége van.

Arra sem törekszünk, hogy egy adott modul a piacon a legteljesebb legyen. Vegyük például a gyorsítótárazást, amikor javasoljuk a modulok engedélyezését, és felismeri a felhasználó telepítésén már futó összes gyorsítótárazási megoldást, különösen, ha vannak teljes értékű alternatívák. És ha vannak, akkor nem aktiváljuk a saját megfelelő gyorsítótárazási modult. Tehát például bárki, akinek engedélyezve van a WP Rocket, valószínűleg nem fogja látni még a gyorsítótárazási modult sem a listán.

A végső cél az, hogy egy egyszerű, saját üzemeltetésű webhelyjavító megoldást biztosítson, amely több területre is kiterjed. Ilyen módon a felhasználónak nem kell tíz további plugin-en keresztülmennie, és az alapvető funkciók elérése érdekében néha nagyon összetett konfigurációs oldalakkal foglalkoznia..

Például a biztonság jó példa erre. Modulunk csak olyan dolgokat vehet fel, mint a bejelentkezési kísérletek korlátozása és a captcha-védelem. Nem sok, igen, de másrészt nem mindenkinek van szüksége olyan megoldásra, mint a Wordfence, és nem is akar az összes konfigurációval foglalkozni.

Ugyanakkor annak érdekében, hogy a plugin ne kerüljön felfúvódni, a lehető legmodulárisabbá tesszük a dolgokat, és amint mondtam, csak akkor töltjük be őket, amikor szükségük van rá. Például, ha nem használja az Elementort a webhelyén, akkor az Elementorral kapcsolatos összes elem nem lesz még elérhető és nem jelenik meg az irányítópulton.

Ez ismét nem olyan, ami valószínűleg holnap megtörténik. Dolgozunk rajta. A kiindulópont a szerkezet tökéletesítése, hogy hibátlanul működjön a saját témáinkkal, majd lassan bővül.

Közösségi és a témaértékelő csoport (TRT)

Valószínűleg észrevette, hogy a jelentés kissé késő van ebben a hónapban. Ennek két oka van. Először, az egész csapat távol volt a WordCamp Europe-tól, emellett részt vettem a WordPress Közösségi Csúcstalálkozón is, amely néhány nappal a WCEU előtt történt..

Összességében nagyon boldog vagyok, hogy ezt a lehetőséget meg kell mondanom, és nagyra értékelem azt az időt, amelyet Ulrich, Carolyna és Sakin, a TRT, valamint Mika, és Otto mellett töltöttem, aki a WordPress.org repo munkatársa. + a plugins team részeként.

Röviden, csak az általános következtetéseim összefoglalása érdekében óriási kommunikációs szakadék van a témaírók, a TRT és még a WordPress.org tapasztalat más aspektusaival foglalkozó többi csapat között..

Néhány megfigyelés:

Amennyire meg tudom mondani, a TRT valójában nem sokat képes elérni abban, amit látunk, amikor a WordPress.org témák oldalára lépünk. Noha a TRT felelős azért, ami bekerül, visszajelzést ad, meghallgatja a felhasználókat és így tovább, addig a WordPress.org oldalakon való megjelenésért felelős csapat a Meta csapat.

Őszintén szólva, ez számomra nincs sok értelme. A kép teljesen új szintjét vezette be a képbe. Úgy értem, két csapat és több ember működik együtt, a WordPress.org témakönyvtár működését illetően. Nehéz bármilyen vezetést ösztönözni egy ilyen forgatókönyvben, és valójában ez lehet a legnagyobb probléma.

Csak egy ember volt a felelős "teljes témaélmény" akkor sok nehéz idő vagy páratlan fejlemény elkerülhető volt. Senki hiánya, aki képes eldönteni, "oké, ezt csináljuk" hatalmas hatással lehet, és különösen olyan környezetben, ahol több száz ember próbál hozzájárulni, mindegyikük üldözi saját céljait.

A legtöbb csapatnak, a TRT-vel együtt, általában hiányzik a vezetés – egy igazán felelős személy. Ugyanakkor az ilyen ember megválasztása kihívást jelenthet. Először is, véleményem szerint, ez a személy nem lehet önkéntes. Csapat vagy vállalat vezetése nem könnyű, és sok időt igényel. Ehhez valószínűleg fizetett pozíciónak kell lennie.

Most azonban belekerülünk a homályos részbe. Egyesek, akik a WordPress.org különféle területein felelnek, az Automattic alkalmazottai, mások különböző társaságoknál dolgoznak, amelyek szponzorálják őket, mások pedig valójában önként jelentkeznek szabadidejük alatt.

Személy szerint hasznos lenne tudni, hogy valaki teljes munkaidős hozzájárulással jár vagy önkéntes, csak így tudom igazítani az elvárásaimat. Úgy értem, nem várom el, hogy az önkéntesek akár jegyeket is válaszolnak, akár üzenetekre válaszolnak. Végül is ez a szabadidejük.

A közreműködő szponzorálása szintén érdekes koncepció, és olyasmi, amit jó lenne látni valahol a személy profiljában. Minden bizonnyal értelme van azoknak a kereskedelmi vállalatoknak, amelyek vissza akarnak adni a közösségnek, hogy szponzorálják a közreműködőt – akár megbízhatják alkalmazottai egyikét a WordPress-szel való együttműködésre, vagy új bérleti szerződést köthetnek. Annak ellenére, hogy tudom, hogy a közösségben vannak ilyen közreműködők, most alapvetően a függöny mögött történik, és soha nem tudhatod, ki.

Tehát ez mind a vezetés szempontjából, de térjen vissza egy pillanatra a WordPress.org témakönyvtárba.

Mint már említettem, a Meta csapatnak oda kell irányítania magát, ha meg akarja változtatni a dolgok megjelenésében a könyvtárban. De… elég nehéz bejutni, vagy talán csak nem találtam utat …

Először azt hittem, hogy a Slack #meta csatorna itt történik a Meta csapat számára. Nem úgy tűnik. Úgy tűnik, hogy ez csak egy hely minden független személy számára (más néven:. "meta") olyan kérdésekre, amelyek másutt nem illenek.

Itt van a kezdeti tájékoztatásom körülbelül két évvel ezelőtt:

#meta csatorna a Slackon

Mint láthatja, nincs válasz. Nyilvánvalóan nem a megfelelő hely. És a kézikönyv az sem segítőkész. Az egyetlen hasznos információ, amelyet megtaláltam, az csapat oldal, és a a jelenlegi projektek listája (érdekes olvasmány).

Végül kaptam egy esélyt, hogy Otto-val beszéljek erről a WCEU során. Egy irányba mutatott, amely működhet + ösztönözte, hogy kezdjek el dolgozni azon kérdésekkel kapcsolatban, amelyek véleményem szerint a legfontosabbak. Azt hiszem, hogy nem mindenki látogathat eseményekre és személyesen beszélgethet a különböző WordPress csapatok tagjaival, tehát nagyon sok segítséget nyújthat egy oldal / erőforrás, amelyben közreműködhet és hogyan ösztönözheti az embereket erre..

Összességében azt gondolom, hogy a TRT nagyon jó munkát végez, figyelembe véve a körülöttük levő környezetet. Behozza az embereket, majd segít megérteni, hogy minden működik-e a WordPress ökoszisztéma témáival..

Kevesebb hallgatás, kevésbé törődés, de többet tegyen

Ez furcsának tűnhet, de kérlek, hallj engem.

A laza és a közvetlen kommunikációs eszközök megjelenésével az internetes dev világban általában mindenki kifejezheti, ami zavarja őket ebben a pillanatban.

 • A témád felfüggesztésre került? Menj Slackhoz és panaszkodj.
 • Valaki másolta az egyébként GPL (!) Pluginját? Menj előre, és szégyellje őket.
 • Témája túl sokáig marad a sorban? Menj Slackba és győződjön meg arról, hogy mindenki tudja.
 • A téma elutasítva? Ugyanez.
 • Folytathattam volna. ��

Amit én keresek, nagyon sok a zaj. Lehet, hogy ez a zaj bizonyos esetekben érvényes, de valószínűleg nem a 100% -ban. Nem azt mondom, hogy a szerzők nem szabad kifejezni a hangjukat, és különösen akkor, ha úgy érzik, hogy kihasználják őket. Ugyanakkor a WordPress ökoszisztéma mindannyiunk fő együttműködési célja a (1) hogy csak a legjobb témákat fogadják el, és csak akkor (2) hogy az érintett közösség minden tagja 100% -ban elégedett ezzel a kimeneteltel.

Azt akarom mondani, hogy amikor valami munkán dolgozik, akkor talán nem szabad minden véleményt figyelembe vennie, csak azért, mert hangos. Éppen "csinál." A nap végén még mindig nincs semmi, ha mindenki csinál "hallgatás" és "gondoskodó" arról, amit mások mondtak nekik. Az első dolog az, hogy mindig "csinál." Semmilyen mennyiségű hallgatás nem javítja az életed (vagy a társaság, vagy a termékek), ha valójában nem "csinál" bármi róla.

Témaírókként túl gyakran csak azért látjuk az értékelőket, mint olyanokat, akik aktívan megakadályozzák minket abban, hogy a témánk online legyen. Nekünk vs nekik. Jobb? Bár valójában egyáltalán nem ilyen. A témavizsgálók ugyanolyan fontos munkát végeznek, mint a témaszerzők.

De ez fordítva is megy. Csak a saját személyes tapasztalataim alapján, amikor a Zerif Lite felfüggesztésre került, úgy éreztem, hogy a témaszerzőket általában általában nem jó embereknek tekintik – olyanokat, akik csak a profit érdekében akarják játszani a rendszert..

Ez a kommunikáció és az átláthatóság hiányának kiváló példája. A nap végén az egyenlet mindkét oldalának fontos feladatai vannak, és senkinek sincs rossz szándéka. Középpontot kell találni itt. Ahhoz azonban, hogy ez megtörténjen, szükség van a közösségbe meghívott és több képviselt kereskedelmi vállalkozásra. Például a közösségi csúcstalálkozón Yoast mellett nem találkoztam egyetlen nagy plugin szerzőjével sem.

Az egész dolog visszatér a magatartási kódex és az inkluzív képesség gondolataiba, amelyekről a WordPress közösség tudni akarja. Most azonban úgy tűnik, hogy nem működik mindenhol.

Úgy értem, a WordPress világ hatalmas, és a közösség minden tagja különbözik. Ezek a különbségek azonban nemcsak a bőr színére, a szexuális irányultságra, a kulturális különbségekre stb. Vonatkoznak. Ez mélyebben megy. Többé-kevésbé mindannyian mindent másképp csinálunk. És ezeket a különbségeket feltétlenül tiszteletben kell tartani.

Matt Mullenweg például egyedülálló módon képes válaszolni a nehéz kérdésekre, általában azáltal, hogy körülkerüli a témát, miközben a dolgokat még az alapvetõ aspektushoz kapcsolja. Néhány embernek ez nem tetszik. Én vagyok az egyik. Szeretek olyan dolgokat mondani, mint amilyenek, és egyértelmű módon, még akkor is, ha egyeseknek ez nem tetszik.

De a nap végén ez nem azt jelenti, hogy a jobb vagyok, és a rosszak. Nem, mi csak más vagyunk. Ez a sokféleség. Ennek ellenére mindannyian ugyanazt a célt törekszünk – a WordPress ökoszisztéma jobbá tételére, valóban – valóban! – befogadóbb. Tehát öleljük át ezt.

Oké, ennyi ez a számodra. Mint mindig, köszönöm az olvasást és a támogatást! Legyen naprakész, és új jelentéseket kap Önnek, feliratkozva ide:

K Karol összes szerkesztése és szellemes átírása.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map