21. átláthatósági jelentés – A jó, a rossz és a… Illegális?

Üdvözöljük a havi 21. kiadásban átláthatósági jelentés (2016. októberre). A sorozatban a WordPress üzletvezetésének különféle aspektusait tárgyalom. Megpróbálok elmondani neked a stratégiáink mögött meghúzódó történetet, a jelenlegi eseményeket és a következőket. Nézze meg, ha meg akarja nézni, mi történik a színfalak mögött a CodeinWP, a ThemeIsle és a Revive.Social oldalon. Kattintson ide a korábbi jelentések megtekintéséhez.


A költségek csökkentése

Október nagyon elfoglalt hónap volt itt … ez volt az első teljes hónap, amelyben a Zerif Lite nem vezette értékesítésünket (a történet), ami azt jelenti, hogy ez volt a első hónap, 50% -kal kevesebb bevétellel a ThemeIsle-ből származik. Nem menő.

Szerencsére ez sokkal kevésbé drámai, mint amilyennek hangzik, annak a ténynek köszönhetően, hogy kapcsolt bevételeink jelentősen növekedtek az elmúlt 3 hónapban. A fizetések csak most kezdődtek meg, ami azt jelenti, hogy diverzifikációs erőfeszítéseink visszafizettek az időben! Ez nagymértékben megkönnyítette az elveszett ThemeIsle bevételek fájdalmait.

Ennek ellenére továbbra is elkezdtem a hónapot azáltal, hogy tovább elemzem pénzügyi helyzetünket az optimalizálás érdekében. Íme, amit tettem:

 • Kiszámítottam a rögzített költségeket (elsősorban a házon belüli csapat és a vállalkozók fizetéseit) annak megértése érdekében, van-e ésszerű esély ezen költségek támogatására. A szám körülbelül 50 ezer dollár / hónap volt, ennek fenntarthatónak kell lennie.
 • Úgy döntöttem, hogy itt az ideje, hogy elkezdjük elfogadni a blogjainkat (ez és a ThemeIsle). Jelenleg ez elsősorban a fizetett listákra és véleményekre vonatkozik. Ez remélhetőleg észrevehető összeggel növeli bevételeinket.
 • Felvettem a kapcsolatot a téma-áttekintő csoporttal, hogy megtalálják a közös alapot, és elkezdtem dolgozni a Zerif Lite visszatelepítésében a repo-ban (figyelembe véve azt a tényt, hogy néhány ember valóban megértette e problémák jellegét és felajánlotta segítségüket)..
 • Átmentem a korábbi hónapok PayPal és bankszámlakivonatainkon, és minden olyan dolgot kerestem, amelyet tovább optimalizálhatunk.

Ez az utolsó pont itt különösen fontos. A cég alapítása óta mindig is azt gondoltam, hogy sokkal fontosabb a növekedésre összpontosítani, nem pedig a megtakarításokra és az optimalizálásra. Kissé inspiráltam Jeff Bezos korai kapcsolatfelvételével az Amazon-szal. Leginkább jól működött.

Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy nagyon sok pénzt pazarolunk olyan eszközökre, amelyekre nincs szükségünk, vagy már régen abbahagytuk a használatot, vagy pedig még csak nem is teszteltük teljesen. A tárhelyszámlák is meglehetősen észrevehetők voltak… főleg azért, mert soha nem mentünk át webhelyünk kódjának optimalizálására. Sokkal jobban összpontosítottunk arra, hogy miként hozhatunk több embert a webhelyre, és nem fordítottunk elég figyelmet arra, hogy miként optimalizálhatjuk a webhelyet annak érdekében, hogy hatékonyabban szolgálja ki ezeket az embereket.

Az embereknek a webhelyre való eljuttatásánál még egy dolog, ami sok költségvetést fogyasztott a különféle marketing kísérleteknek és kampányoknak. Sokat csináltunk ezekkel, és különféle platformokon. Fő célunk az volt, hogy egyszerűen felépítsük márkánkat, mint helyet a szabad témákhoz, anélkül, hogy arra összpontosítanánk az azonnali visszatérést.

És ne tévessze meg, nem hiszem, hogy egy ilyen megközelítés rossz. Nagyszerű, ha megengedheti magának. De kockázatos a nehéz időkben is, amikor igazán figyelni kell arra, hogy minden egyes marketingre költött dollár hogyan kapcsolódik az értékesítés során bejövő új dollárokhoz.

Ez az idő – a marketing hatékonyabbá tétele érdekében – végre megérkezett, tehát tettünk néhány lépést a sok dolgok csökkentése érdekében. Például:

 • Az AdWords költségvetését háromszor csökkentettük.
 • Kétszer csökkentettük a tárhely költségeit. Ezt az adatbázis terhelés csökkentésével tudtuk elérni. Rendszeresen fiókot készítettünk minden olyan felhasználó számára, akik letöltötték a témáinkat (ingyenes és fizetett), és licenceket generáltunk minden olyan termékhez, amelyet a felhasználó letölthet. Most csak nyilvántartást vezetünk a profi felhasználók számára, és licenceket generálunk azonnali termékekre, amelyekre a felhasználónak szüksége van.
 • Csökkentettük az e-mail marketing költségeit azáltal, hogy hatékonyabban kommunikáltunk (kiszűrtük a listáinkat, és azon felhasználókra összpontosítottunk, akik jobban részt vesznek a tartalommal).

Most, bár csökkentjük a marketing költségvetést, ez nem azt jelenti, hogy új módszerekkel kísérleteztünk.

Úgy gondolom, hogy az ilyen helyzetekben hatalmas kockázatot jelent annak ellenére, hogy abbahagyják a kísérletezést, bár ez nagyon kísértő.

Az egyik legnagyobb hiba, amelyet a vállalatok elkövetnek, az, hogy egy idő után teljesen elkerüljük a kockázatot. Úgy értem, könnyű belátni, hogy miért van ez a helyzet, de ez nem teszi a helyes megközelítést.

Amikor elkezdi, nem veszíthet, de 4-5 év után a piacon látja, hogy a tét növekszik … az emberek attól függnek, hogy képes-e jó döntéseket hozni és mindenkit boldognak tartani (a csapat alkalmazott, az ügyfelek jól – szervizelt stb.). Tehát fokozatosan abbahagyja a kockázatvállalást … egyre többet, és végül kudarcot vall.

És nem próbálom meggyőzni Önt arról, hogy mindig kockázatot kell vállalnia, és függetlenül attól, hogy milyen következményekkel jár, előre kell mennie, és nem kell aggódnia. Csak azt akarom, hogy ezt a gondolatot – a teljes kockázatkerülés veszélyét – ültessem valahova a fejedbe.

Szerencsére régóta rájöttem, hogy még mindig nem kell sokat vesztenie azokban a dolgokban, amelyeket igazán értékelek – emberek, tapasztalatok és tudás, tehát nagyon jól érzem magam a kockázattal..

Ez egy olyan nagy kockázathoz vezet, amelyet csak a múlt hónapban vállaltunk:

A Dev7studios csatlakozik a CodeinWP családhoz

Nagyon izgatottan jelenthetem be, hogy megszereztük Dev7studios.com.

Dev7studios

Lehet, hogy hallottál egy Nivo Slider nevű jQuery / WordPress pluginról. A Nivo Slider egy Dev7studios alkotás és a Gilbert Pellegrom.

A BuiltWith szerint 1,5 millió oldal használja az azonos nevű jQuery könyvtárat, köztük néhány igazán nagy márkát. A fő WordPress plugin havonta mintegy 1000 dollárt kap folyó bevételként.

Szóval … valószínűleg azt kérdezi, miért? Alig tudjuk fedezni a havi kiadásainkat, de még mindig új vállalkozásokat vásárolunk?!

Bár eleinte furcsanak tűnik, minél többet gondolkodsz rajta, annál értelmesebbé válik:

Az év első 8 hónapjában sikerült megtakarítanunk pénzt, tehát azt gondolom, hogy a helyes irányt használtam jól felhasználva. Most nem a készpénz égetésére van szükségünk, hanem a jobb cash flow-ra. És azt hiszem, hogy egy olyan márka, mint a Nivo Slider bevezetése a témák és pluginok ökoszisztémájába valószínűleg növeli havi bevételeinket. Azt is gondolom, hogy ez egy olyan termék, amelyet sokat hirdethetünk, általános minősége és hasznossága miatt. Valószínűleg a jelenleg a legjobb tartalomcsúszka (véleményem).

Íme egy megjegyzés a Gilbert Pellegrom – a márka alapítója és korábbi tulajdonosának – felvásárlásával kapcsolatban:

Egy ideje más projektekre összpontosítottam, és ezért egy ideje mérlegeltem a Dev7studios.com WordPress bővítmény üzletágát. Csak nem volt ideje vagy energiám arra, hogy elkötelezzem magát a termékek mellett, ahogy megérdemlik.

Tehát nagyon szívesen eladtam azokat valakinek, aki el tudja venni a meglévő termékeket és új életet adhat be nekik. Véleményem szerint kiemelkedő fontosságú volt a megfelelő vásárló megtalálása a WordPress közösségen belül, aki nem csak a termékeink és ügyfeleink gondozása érdekében tudott megfelelő módon ügyelni, hanem a termékeket új szintre hozni..

Szerencsére az Ionut és a ThemeIsle csapata szívesen vette át a Dev7studios.com webhelyet, és nagyon biztos vagyok benne, hogy a Dev7studios.com termékeket a következő szintre tudják vinni. Örülök, hogy ügyfeleink jó kezekben lesznek.

Csak annyit tudok hozzátenni, hogy ugyanolyan izgatott vagyok, mint Gilbert az akvizícióról, és hogy én és az egész csapat itt mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Nivo és a többi Dev7studios márka megkapja a megérdemelt reflektorfényt..

Amit a fejlesztők igazán szeretnek, védjegyek!

Sajnos a jó dolgokat gyakran kiegyensúlyozzák a rossz, vagy legalábbis a problémás dolgok.

Így…

Beszéljünk védjegyekről a WordPress lerakattal kapcsolatban.

Valójában nem ösztönzik, de ha olyan vagy, mint én, akkor nem sokat gondolsz a védjegyekkel kapcsolatos kérdésekre, amikor a következő témát vagy plugin-t fejleszted ki..

Bizonyos szempontból ez jó. Úgy értem, valószínűleg elkezdted ezt az egész WordPress-dolgot csinálni, mert valami hasznos (és ingyen) anyagot akartad kiadni a közösség számára. Néha azonban ez valódi vállalkozássá alakulhat "valami hasznosat" a sajátod kezdheti bevételt generálni.

Vegyük példa a Nivo csúszkát. Gilbert az Egyesült Királyságban védjegye volt, és valószínűleg az ő nyomában lépünk, és megpróbálunk védjegyet szerezni az Egyesült Államokban és az EU többi részén. Jelenleg azonban vannak WordPress tárolóban a pluginok, amelyek WP Nivo Slider, Nivo Slider Simplified és talán még mások.

Most a nehéz részem, megértésem szerint, ezek az emberek megtörik a védjegyünket. Vannak Joomla és Drupal pluginok is, amelyek ugyanezt csinálják.

Most, hogy a Nivo tulajdonosa vagyok, elkezdtem megérteni, hogy miért fontos védjegyeinek védelme, és miért nem akarom, hogy mások "Nivo Slider" név. Ez hosszú távon befolyásolhatja a plugin márkáját.

Képzelje el, hogy valaki megkapja a többi plugin közül a Nivo nevét. Ha ezután problémákat tapasztalnak, és végül nem teljesülnek el, akkor kevésbé valószínű, hogy újabb nevű plugint fognak elérni "Nivo valamit."

Miután ezt a bevezetést megtanultam, a következőket is megtanultam (ne feledje, hogy nem vagyok ügyvéd, és ez sem jogi tanács; ez csak egy összefoglaló a saját védjegyemmel kapcsolatos tapasztalataimról, mint üzleti tulajdonos; ezt csak szórakoztató célokra írták ):

Sértheti valaki védjegyét, még akkor is, ha márkaneve nem tartalmazza teljesen valaki más márkanevét. Például, ha elindít egy témát, az úgynevezett "Photosop" (vegye figyelembe a helyesírási hibát), továbbra is megsérti az Adobe-t "Photoshop" védjegy. A megfogalmazási különbség kicsi, ejtik majdnem azonos, és mindkettő azonos "tervezési hely." Vigyáznia kell az ilyen dolgokkal.

Most esetleg néhány rosszabb hír. Ha valamilyen védjegyprobléma merül fel a tárban található WordPress témával vagy pluginnel, akkor nem tudja átnevezni azt anélkül, hogy elveszítené a telepítési számokat és az áttekintéseket.

Például, ha megváltoztatja a nevet, a meztelen csiga változatlan marad. Vessen egy pillantást a Újjáéled a régi posztot plugin, például. A meztelen csiga még mindig a régi csipogó-régi üzenet. Mit jelent ez, hogy folytassuk a "Photosop" például, ha abba kell hagynia a név használatát, akkor az egyetlen választás, ha újra elküldi azt egy teljesen új témának, és elveszíti az összes mutatóját a folyamat során.

Visszatérve az első ponthoz – hogy általában nem sokat gondolunk olyan dolgokra, mint például az elnevezés, amikor új dolgokat dolgozunk -, azt az üzenetet szeretném elmondani, hogy tényleg szorgalmasan kell elvégeznie a kutatást. Tényleg nem akarja, hogy pusztán azért kényszerítsék rá, hogy a témáját / pluginját eltávolítsa a piacról, mert az általa használt név túl hasonló valaki védjegyéhez.

És a legrosszabb dolog az egészben az, hogy a védjegynek nem is kell hatalmasan ismert védjegynek lennie. Minden védjegyet egyformán védünk (ez a védjegy használatának egyik szabálya, amelyet Ön kötelezővé tenni). Nem számít, ha a bővítményt meghívják "Coca Cola plugin" vagy "Joe Noname pluginja" a védjegybitorlás szempontjából ugyanolyan súlyosan sújthatja.

Hódító ThemeForest

Sajnálom, hogy nem tudtam ellenállni a hódító szó használatának.

Mindenesetre örülök, hogy tudathatom Önnel, hogy első témánkat jóváhagyták a ThemeForest oldalon. TheMotion most elérhető.

TheMotion

Mint láthatja, jelenleg nem olyan értékes, mint az őrült, de az első témánk abban a könyvtárban fontos lépés számunkra. Most, hogy megkezdtük a folyamatot, megtanulhatjuk, hogyan lehet mindent optimalizálni a következő témákhoz. Azt is tervezzük, hogy az összes jövőbeli témát kiadjuk a ThemeForest számára, amellyel elérhetők lesznek a ThemeIsle-en.

(Mellesleg. Néhány kutatás után azt is megtudtuk, hogy a 79 dollár a megfelelő árpont számunkra. Mi a tiéd?)

Arra, hogy miért döntöttünk úgy, hogy nagyobb hangsúlyt fektetünk a ThemeForest-re, két oka van:

 • Diversifikáció – a nyilvánvaló.
 • Alapvetõen blokkoljuk a WordPress.org 1 témája a soronkénti soronkénti szabály szerint, tehát inkább a prémium termékekre kell összpontosítanunk, mint az ingyenes termékekre..

Ez a második dolog sajnálatos. Van néhány érdekes ingyenes anyag a folyamatban, de egyszerűen nem tudjuk megosztani a közösséggel a WordPress.org webhelyen, ésszerű idő alatt. Tehát az új ingyenes dolgok többsége már a saját weboldalunkon található, a többi csak jobb időkre vár.

Remélhetőleg megkaphatjuk a következő témánkat is – Hestia Pro (demó) – online a ThemeForest oldalán november végéig. Remélem, hogy havonta 1 új téma ütemét is tudjuk fenntartani..

Nagy köszönet a csapatnak

Mint el tudod képzelni, ha a témád eltávolításra kerül a repóból, akkor ez kissé motivációt okozhat. A csapatunk többsége alkotók / alkotók. Építik a cuccokat, támogatják ügyfeleinket és minden nap megtesznek mindent. Tehát frusztráló volt látni, hogy a legfontosabb munkájukat eltávolítják a repo-tól (bár a TRT ezt helyesen tette meg).

Ennek ellenére nagyon hálás vagyok, hogy mindenki mindent megtett az elmúlt 2 hónap során, és minden eddiginél keményebben dolgozott annak biztosítása érdekében, hogy elérjük céljainkat.

Köszönöm!

És néha a dolgok meglepő és vicces módon is megtörténtek. Például Andrei, aki a teljes verem fejlesztője, úgy döntött, hogy pénzmegtakarítás céljából magának az egyik termékvideónak a hangátvitelt rögzíti..

Lehet, hogy van neki karrier, mit gondol? ��

Apropó, #WCUS a sarkon van. Csapatunk többsége önkéntesként lesz ott. Plusz, én is részt veszek a Közzététel állapota esemény. Ne habozzon, mondd szia, ha ott vagy is!

Mi van a bevétellel??

Oké, szóval már régen elosztottam a nyers számokat. Tegyük ezt ma, csak azért, hogy az alábbiakban általános áttekintést kapjunk arról, hogy hol vagyunk. 2016. októberi adatok:

ThemeIsle:

Revive.Social:

CodeinWP:

 • Társult jövedelem:
  • Tárhely: 20 000 USD
  • Témák: 8500 USD
 • Egyéb partnerek: 4000 dollár

Itt van az általános bontás:

(Diagram: WordPress Charts and Graphs Lite.)

Mint mindig, köszönöm az olvasást és a CodeinWP támogatását! Legyen naprakész, és új jelentéseket kap Önnek, feliratkozva ide:

K Karol összes szerkesztése és szellemes átírása.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map