2019: Az Év áttekintése – A csúcsok, a lábak és az Betweens

2019 felülvizsgálata


A folyamatban lévő 2020-ra vissza szeretnék térni néhány, a 2019-től kezdődő kulcsfontosságú előrelépésre, és tükrözni a legmagasabb, legalacsonyabb és a felső határt, amelyet a vállalat átéltem. Ezúton megragadom a lehetőséget, hogy megosszam az előrehaladási terveinket.

Vezetés, fókusz és a szervezet

Bár még mindig messze van az ideálisól, 2019 volt a legjobb évünk a fókusz szempontjából! Annak ellenére, hogy nem adtunk ki új termékeket, egyszerűsítettük a dolgokat, néhány régebbi alkotásunk visszavonásával. Személy szerint én is időm nagy részét a legfontosabb projektekre és változtatásokra fordítottam, amelyek a legnagyobb hatással voltak az üzletre.

A múltban számos különböző megközelítést kipróbáltunk a munka elvégzéséhez, ám a strukturált gondolkodási képességek hiánya miatt (azt hiszem) úgy döntöttünk, hogy 2019-ben egyszerűsített megközelítést alkalmazunk, amely kiderült, hogy nagyszerűen működik. Röviden:

 1. Állítson be egy elsődleges célt az évre – esetünkben az építés volt Neve hogy a legjobb és legnépszerűbb ingyenes téma kint.
 2. Készítsen egy tervet a következő hat hónapra, hogy mindenki igazodjon és dolgozzon a cél felé.

Ráadásul egész évben néhány bevételi / profit áttekintést is készítettem, plusz havonta tartott találkozókat folytattunk az egész csapat számára.

Íme a legfontosabb tanulságok mindegyikből:

1. Nincs szüksége kifinomult szoftverre vagy szuper-specifikus tervezésre

A múlt egyik fő hibája az volt, hogy azt gondoltuk, hogy szükségünk van egyre "tökéletes" megtervezte a helyét, mielőtt valaha is eljuthatunk volna dolgozni. Ez minden alkalommal megbukott bennünket.

A probléma az, hogy összetett egy nagy terv, egy jövőkép, struktúra vagy egy sztrájk, majd azt végre hajtja.

A dolgok egyszerűsítése – mint amit most csak az elsődleges célkitűzéssel teszünk – sokkal kezelhetőbb megközelítés, és minden bizonnyal jobb, mint semmi.

A lecke itt: kezdje kicsi.

2. A részletes tervezés előtt hat hónappal túl sok

Amikor először elkezdtük végrehajtani a hat hónapos tervünket, minden jól működött a hónap első három hónapjában. Utána azonban a legtöbb, amit csináltunk, véletlenszerűnek érezte magát.

A több mint néhány hónapig tartó részletes tervezésnél az a probléma, hogy soha nem tudhatja, hogy mi lesz a jövő és milyen új bemenetek fognak utat elérni – olyan bemenet, amely sok esetben a terv kiigazítását igényli.

Haladunk előre, mi csak leszünk részletes lépések megtervezése három hónapos tetejére.

3. A cél kitűzése váratlan módon segít

Az, hogy egy cél mindenki gondolatában van, megkönnyítette a csapat számára az új kezdeményezések – még azok tőlem származó kezdeményezéseinek – elutasítását. ��♂️

Miután megegyezett egy célban, sok egyértelműséget ad neked arról, hogy mit kell tennie a következőkben, és hogyan kell cselekednie minden új lehetőség előtt, amely az utadba kerül. Ha ez összhangban áll a céllal, akkor jó. De ha nem, akkor sokkal könnyebb elutasítani.

A jövőben reméljük, hogy tanulhatunk hibáinkból, és az EOS rendszer egyes részeit bevesszük üzleti tevékenységünkbe.

Röviden: mi újdonság számunkra:

 • Meghatároztuk a rést és a küldetést.
 • Megvizsgáljuk továbbá a 10 éves és a 3 éves célokat is.
 • Ragaszkodunk ahhoz a gondolathoz, amely a következő év egyik fő célja, plusz három hónapos értékű részletes tervezés.
 • Trello táblát használunk, hogy lépést tartsunk a tervvel.
 • Meghatároztuk néhány termékcélkitűzést, hogy jobb képet kapjunk az emberekről arról, hogy mi várható néhány anyagunkkal kapcsolatban, és elkerüljük az érzékeny döntések késleltetését..

Egyes dolgok még mindig kissé homályosak, de ez rendben van. Például különösen nehéz megnézni, hol lehetünk 10 év alatt. Végül úgy döntöttem, hogy ezt nem veszem át, és csak beálltam "egy cél" ahelyett, hogy a "tökéletes cél." Így legalább valamit megszerezhet, amelyet megcélozhat, stratégiálhat és megtervezhet.

Pénz mint cél?

Sokáig elleneztem a pénzhez kapcsolódó célokat. Nem éreztem, hogy értelmesek.

Az utóbbi időben kicsit meggondoltam magam és felismertem néhány dolgot:

a) Szüksége van növekedésre

Nem feltétlenül az 1000% tartományban, vagy pedig 1B dolláros társasággá válhat. De évente legalább valamilyen növekedésre van szüksége annak biztosításához, hogy nemcsak az üzleti vállalkozások nagyobb profitot szerezzenek, hanem a társaságban dolgozó emberek is növekedjenek a szerepükben, nagyobb fizetéseket kapjanak és bővítsék tudásukat.

Az általános növekedés azt is megnyugtatja, hogy a vállalkozás vezetésére összpontosítson.

b) Szüksége van profitra

A nyereség nélküli növekedés nagyon stresszes lehet. Míg látta "új egységek eladva," az új ügyfelek boldoggá váltak, és az elemzőeszközök egyre nagyobb számát ösztönzik, mindegyik összeomlik, ha nem növeli a nyereségét az út során.

Az ésszerű, megfelelő tartalékkal rendelkező növekedési ráta lehetővé teszi, hogy jobban összpontosítson küldetésére, és megadja a szabadságot az üzleti életben a legfontosabb dolgok elvégzéséhez. Legalább így látom.

Projekteink 2019-ben és 2020-ra kerülnek

WordPress témák és "weboldal készítése" mint rést

Mint már említettem, erőfeszítéseink nagy részét a művelet ezen részére fordítottuk. Néhány hónapos küzdelem után 2019 elején sikerült meglehetősen szilárd módon felépíteni a dolgokat.

A fejlesztés jól megy. 50+ kiváló minőségű kezdőhelyet bocsátottunk ki négy oldalépítő számára, számos érdekes funkcióval együtt. Beépítettük az automatizált tesztelést is, és sikerrel építkeztünk AppSumo kampány. Ennek ellenére még mindig egy kicsit elmaradunk általános növekedési céljainkról.

appsumo ThemeIsle

Úgy tűnik, hogy a piac egyre koncentráltabb, mint valaha. Például az Astra és az OceanWP több mint egymillió aktív telepítéssel rendelkezik. És ezek nem csupán számok a promóciós trükkök miatt; az emberek igazán elégedettek ezekkel a termékekkel és vonakodnak alternatívákat keresni.

Még mindig megfelelő helyen vagyunk, így nem igazán panaszkodhatom. Van egy jó termékünk, és abban a helyzetben vagyunk, hogy a legjobb megoldás legyen a "weboldal készítése" fülke.

Egy évig továbblépünk, és javítani akarjuk a piac megértését és az ideális ügyfelünket / igényeiket.

A blokk-szerkesztő pluginjeiben és az indító webhelyeken látom a legnagyobb potenciállal a növekedést és az új felhasználók elérését.

Idősebb termékmenedzser felvétele

Az egyik legfontosabb projekt számomra 2019-ben volt egy termékmenedzser felvétele. Úgy gondoltam, hogy a skálázás legjobb módja az, ha egy személy figyelmen kívül hagyja a haladást és irányítja a hajót egy adott terméknél. Nagyon sok potenciális termékkel rendelkezik, és mögöttük van néhány marketing.

Bár találtunk néhány nagyszerű embert és sokat tanultunk az út során, végül rájöttünk, hogy elvárásaink nem voltak túl reálisak. Alapvetően azt reméltük, hogy valaki képes bejönni, és vigyázni a teljes képre – hozhat összetett terméket piacra, termesztheti és zökkenőmentesen működhet..

Az a véleményem, hogy a személynek a következőként kellett viselkednie: "mini-vezérigazgató." Ez azt is jelentette, hogy szükség szerint elvégezték a vállalkozók felvételét és így tovább. Alapvetően tegyen meg mindent, ami a munka elvégzéséhez szükséges. Most nézve ez valószínűleg túl sok elvárható.

Most egy jobb megközelítésen dolgozunk.

Idősebb tervező felvétele

A napirenden volt a tervezési osztály kibővítése és annak tapasztalatszerű személyek általi irányítása.

Ezúttal szerencsések voltak. John Fraskos, aki egy évvel ezelőtt dolgozott velünk, kész volt visszatérni és örömmel vállalta a szerepet.

Annak ellenére, hogy hetente csak néhány órát fektet be, ez mégis óriási különbséget jelent a képben. Leginkább ő gondozza kezdőhelyek a Neve témához.

Soha ne indítson webhelyeket

Irodai vezető felvétele

Két embert vettünk fel, hogy ezt a szerepet kitöltse 2019-ben. Mindkettő távozott.

Ez a téves kommunikáció, az egyértelműség és a struktúra keveréke volt abban, amit pontosan keresünk.

Összességében a bérbeadással kapcsolatos eredményeink népszerûek. Nagyszerű munkát végeztünk a múltban, amikor felvételt nyertünk nulla tapasztalattal rendelkező emberekre, majd segítettem őket növekedni.

Nagyszerűen béreltünk olyan embereket is, akik szuper függetlenek és sok tapasztalattal rendelkeztek; tehát alapvetően nem igényeltek felügyeletet vagy irányítást.

Minden más bérlet, amely valahol a kettő között esik, többnyire rendetlenség volt.

A módszer kidolgozása és a dolgok kezelésének javítása sokat segíthet, és nagy változást eredményezhet.

Otter és a blokk szerkesztő


Gutenberg blokkok és sablonkönyvtár Otter Gutenberg blokkok és sablonkönyvtár Otter

Szerzői): ThemeIsle

Aktuális változat: 1.5.4

Utolsó frissítés: 2020. május 26

otter-blocks.zip


98% Értékelések


60.000 + telepítések


WP 5.2 + szükséges

Vidra a pluginunk, amely új Gutenberg blokkokat és sablonkönyvtárat vezet be.

Nagyon izgatottan indítottam ezt a terméket 2019-ben, és rengeteg tervem volt rá. Ismét lassan lejöttem a földre, és rájöttem, hogy a blokk-szerkesztő még mindig messze van attól, hogy megbízható webhely-készítő eszközként szolgáljon. Nyilvánvaló, hogy minden új frissítéssel közelebb áll ehhez a tényhez, de vannak olyan dolgok, amelyeket nehéz legyőzni.

Ennek ellenére kihasználjuk a Gutenberg újdonságait, és az Otter részeként az elkövetkező hónapokban kiadunk egy új kezdőoldalak gyűjteményét..

Egy másik megjegyzés: most már meglehetősen rendszeresen használjuk a blokkok szerkesztőt a blogjainkban (sok üzenet esetében), és remélem, hogy a blogok minden tartalmi munkáját ebben az évben áthelyezzük a Gutenbergre..

A ThemeIsle újratervezése

Erről beszéltünk egy korábbi hozzászólásomban, de szerintem ez elég fontos projekt, ezért itt szeretném megemlíteni.

Olvassa el a teljes történetet arról, hogy miként jött létre a ThemeIsle újratervezése, kihívásai, céljai és eredményei. ��

Optimole

optimole

Optimole a képoptimalizálási szolgáltatás és plugin. Tudom, hogy elvárja tőlem, hogy ezt mondjam, de valóban ezt a fajta legjobb eszköznek tartom a piacon. Tudja meg magát miért van ez a helyzet?.

Az Optimole egyik célja az volt, hogy belépjünk a SaaS-területbe és megvizsgáljuk, elindíthatunk-e egy olyan terméket, amely önmagában állna. Valójában ez azt jelenti, hogy belépünk a tárolt szolgáltatási üzletbe, és kibővítjük a klasszikus WordPress termékökoszisztémán kívüli területein.

Örülünk az Optimole által 2019-ben elért általános eredményeknek. Nagyon sok növekedést tapasztaltunk, de a termék továbbra sem jövedelmező. Reméljük, hogy ez 2020-ban elmozdul, miközben fantasztikus értékeléseket kapunk, a növekedési ütem jó, és maga a termék is kiváló minőségűnek bizonyul térében.

Kapcsolatok kialakítása a felhasználókkal

Úgy gondolom, hogy az egyik legfontosabb dolog, amely segített nekünk a korábbi sikerekben, az volt, hogy bekapcsolódunk a felhasználókhoz, és megszállottságunk volt olyan termékeket szállítani, amelyek valódi választ jelentenek a piac valódi fájdalmaira / kihívásaira. Idővel azonban egy kicsit elvesztettem ezt a perspektívát, elfoglaltam a vezérigazgatóval, és elfordultam attól, ami idehozott minket.

Megpróbáltam visszatérni a gyökerekbe 2019-ben, és javultam abban, amit a felhasználók előtt csinálunk.

Íme a kezdeményezések, amelyek segítették ehhez:

 1. A csapat minden tagja egy hétig támogatást töltött.
 2. Elkezdtük egy új interjúsorozat kidolgozását a blog számára, ahol ügyfeleink megosztják történeteiket termékeinkkel – ez segített nekünk többet megtudni róluk, és új módszereket találni a segítségnyújtáshoz..
 3. Készítettünk egy új Facebook csoport, plusz további csoportok a fő termékekhez – ez elősegítette a közvetlen kapcsolatfelvételt az ügyfelekkel.
 4. Tíz másik csoporthoz csatlakoztunk, hogy megnézzük, miről beszélnek az emberek – mind a piac egésze, mind pedig a termékekről mit gondolnak.
 5. Készítettünk egy "jó vélemények" fal az irodában, hogy motivált maradjon.
 6. Itt is megosztottuk néhány hibánkkal a blogban.

Facebook WordPress csoport

Összességében ezek mind a helyes irányba tett lépések, és a jövőben jobban szolgálják majd a felhasználókat.

Szakmai

Mint már említettem, talán nem a legjobbak vagyunk a bérbeadási folyamatokban, de úgy tűnik, hogy rendben vagyunk a gyakorlatokkal.

Az újonnan kialakult vezetõi kezdeményezésünk visszaszolgáltatásának és elõsegítésének egyik módjaként arra kényszerítettem csapatunk vezetését, hogy legalább egy gyakornok csatlakozzon a csapatához a nyarara. Öt gyakornokgal végeztünk.

A visszajelzés és az eredmények nagyon jó voltak. A gyakornoki program bővítése lesz az egyik legjelentősebb projektünk 2020-ban. Célunk, hogy még több embert toborzzunk, és folyamatainkat összességében javítsuk..

Az egyik korai cselekedet, amely szerintem mindenki számára nyilvánvalóvá tette a helyzetet, az volt, hogy közöltük, hogy nem tervezzük, hogy gyakorlat után senkit felvegyünk. Nem akartam nyomást gyakorolni a csapatra, hogy el kell döntenie, ki tartsa meg és ki engedi el. És ami még fontosabb: nem akartam hamis elvárásokat kelteni a bejövő emberekkel szemben.

Blogok és tartalmi projektek

Kiváló minőségű, egyedi tartalom létrehozása

A minőségi tartalom létrehozása az egyszarvú blog. Mindenki szeretne nekik minőségi tartalmat, de hogyan lehet megszerezni?

Néhányan azt mondják, hogy csak javulni "egy kicsit" elegendő annak, ami már létezik egy adott témában, de egy másik ötlettel akartam kipróbálni.

Valahol 2019 közepén úgy döntöttünk, hogy kezdeményezést indítunk ott, ahol vagyunk kész fizetni 10x többet "mega cikkek." Ezek alatt olyan dolgokat értem, amelyekhez jelentős tapasztalat, ismeretek vagy bennfentes perspektíva szükséges egy adott témában annak érdekében, hogy egy olyan tartalmat hozzunk létre, amelyet senki más nem tudott volna létrehozni. Gondolj, LeBron James elmondja neked, hogyan kell kosárlabdázni. Vagy Warren Buffett mondja el, hogyan kell befektetni. Csak kisebb léptékben és online-orientáltabb.

Csak egy darabot kellett közzétennünk ennek az ötletnek a alapján, de ez még mindig jó kezdet, és a cikk valóban nagyon jó tapadást kapott. Több publikáció megemlítette ezt a webhelyein, hírleveleiben és a közösségi médiában.

Arról volt szó, hogyan lehet pénzt keresni a Fiverr-en – olyan valós ember írta, aki ténylegesen havonta 2-3 000 dollárt keres.

Több mint 11.000 szó.

Hogyan lehet pénzt keresni a Fiverr-en

Ezen egy darabon kívül tovább javítottuk általános cikkminőségünket, mind tartalom, mind megjelenés szempontjából. Ennek ellenére nem sikerült olyan sok rendkívüli darabot közzétennünk, amennyit szerettem volna. Valóban nagyon nehéz az egyedi és vírusos tartalom létrehozása manapság.

Kísérletezzen széles cikk témákkal

2019-ben néhány tartalmi kísérletet végeztünk. A legfontosabb, hogy úgy döntöttünk kibővíti a témaköröket olyan dolgokról fedünk le és írunk, amelyek csak részben kapcsolódnak a szokásos WordPress-központú erőforrásokhoz.

Például azt írtuk:

 • A legjobb Mac billentyűzetek
 • Legjobb állóasztal
 • A legjobb online felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatások
 • A legjobb jelszókezelő
 • és mások

Alapvetően olyan témákat követtünk, amelyekről van némi ismerete, és potenciálisan egyedi szempontból is foglalkozunk velük, miközben tudatában vagyunk annak, hogy a mindennapi összpontosításon kívül esnek..

A cél az volt, hogy megnézzük, milyen jó munkát végezhetünk el, és ha tudunk-e versenyezni ezekben a szélesebb tartalmi résekben.

Mindent figyelembe véve, jól ment, és örülök az eredményeknek és a kapott lefedettségnek.

Például az állandó íróasztalunk az 5. helyen áll "IKEA álló asztal" és ez az első eredmény, amely nem az ikea.com webhelyén származik.

ikea állandó asztali rang

Bár örülök az itt elért eredményeknek, nehéz ilyen kísérleteket végezni. Hacsak nem foglalkoztatunk idősebb embereket, tartalom további diverzifikálása kihívást jelent. Ennek ellenére minden bizonnyal egy-egy alkalommal csinálunk egy rendes üzenetet.

Ahrefs szerint az organikus forgalom legfontosabb tartalma:

Vendég kiküldetés és partnerségek

Nagyon jó eredményeket kaptunk az Elementor (itt és itt) és a Smashing Magazine (itt), valamint néhány másik személy. A fő tanulás itt az, hogy sokkal értelmebb egy kulcsfontosságú partnerségre vagy egy vendég kiküldetési projektre összpontosítani, mint 10 kisebbre.

Alapvetően a 10 hozzászólás írásához szükséges energia tízszerese annak, ami ahhoz szükséges. A webhely mérete, amelyen a bejegyzés megjelenni fog, nem számít annyira a hozzászólás kitöltéséhez szükséges munkaterhelés szempontjából. Egyébként nem akarjuk közzétenni a par-par tartalmat, tehát nem olyan, mintha megkönnyíthetnénk a kisebb webhelyek vendégbejegyzéseit.

Ez az oka annak, hogy csak néhány nagy webhelyre összpontosítsunk nekünk ezen a ponton.

Teljes bevétel és nyereség 2019-re

Kis szerencsével és fegyelemmel, bevételünk 2019-re 60% -kal nőtt az előző évhez képest. Az a profit több mint 100% -kal nőtt. ��

Figyelembe véve a strukturális változások számát, ezeket az eredményeket a várakozásokat meghaladónak kell tekinteni! Azt is hiszem, hogy az elmúlt néhány évben fektetett munkánk valódi eredményei 2020-ban kezdődnek megmutatni.

Még nincs konkrét számom az üzlet egyes részlegein, tehát látni fogjuk, hogy a dolgok miként bomlanak később. Amit azonban tudok, az a, hogy a ThemeIsle termékcsalád új értékesítései (minden téma és plugin) 2019-ben mintegy 15% -kal rosszabbul teljesítettek, mint az előző évben. Szóval erre kell figyelni.

A csapat

Összességében a csapat mérete nagyjából megegyezik. Három ember hagyta el a társaságot 2019-ben, három új ember csatlakozott. Mindenki tovább növekszik szakemberekként, fejlesztve készségeit és építési tapasztalatait.

Az év legfontosabb eseménye Indiában volt. A szokásos társasági visszavonulási tevékenységeken kívül a legelső alkalommal sikerült találkoznunk néhány csapattársunkkal.

Ionut

2020-ban folytatjuk a munkaerő-felvételi folyamatainkat, és legalább néhány módon megpróbáljuk kibővíteni a csapatot. Fel akarunk venni egy támogatási vezetőt, még egy személyt a minőségbiztosításban, projektmenedzsment, valamint néhány közösségi menedzsment koncertet elindítottuk. Ideális esetben legalább egy vezetői pozíciót felveszünk az üzleti blog osztályába.

A dolgok móka kedvéért összekapcsoljuk az idei kirándulást, hogy részt vehessünk a WordCamp EU-ban a csapatunkkal Portugáliában tartó visszavonulással. Az összes részletet rögzítem ebben a hónapban. Összesen 20 (!) Ember vagyunk, és fogalmam sincs, hogyan kezeljük mindezt! ��

Személyes projektjeim

Íme néhány a személyes projektek közül, amelyekkel 2019-ben kísérleteztem:

Mindenekelőtt az év személyes célja az volt, hogy legyőzzem a félelmet, békésebb és boldogabb vagyok. Ez szükséges változás volt az előző 2018 év után, amikor szorongással és pánikrohamokkal küzdöttem.

Azt hiszem, az idő múlása sok dolgot maga javít meg, de a dolgok megkönnyítése érdekében folytattam pszichoterapeuta látogatását, és elkezdtem több olyan dolgot csinálni, amit régen féltem. Ezek egyszerű dolgok voltak, mint például a vezetési órák folytatása. Elkezdtem brazil jiu-jitsu edzését, és egy hétig figyelmeztetésben voltam.

Havi találkozókon is részt vettem a Vállalkozók Szervezetével, amelyek segítettek számomra a hónapok során elért haladás tükrében. Egy újabb üzlettel kapcsolatos lépés, amelyet megtettem, az volt, hogy elkezdtem dolgozni egy üzleti edzővel (link). Ez remélhetőleg segíteni fog nekem, hogy még tovább javuljak az elszámoltathatóság szempontjából.

Általában rájöttem, hogy egyszerűen nem tudok elkerülni bizonyos helyzeteket határozatlan ideig, és határozottabbnak kell lennem a gondolataim kifejezésében..

Mindemellett egy új városba költöztem, és pár hónapon belül baba várunk. Tehát enyhén szólva, a dolgok megváltoznak. Valószínűleg néhány hónapot veszek el, hogy felvegyem a dolgokat és újraértékeljem a céljaimat.

Köszönöm, hogy ragaszkodtál ehhez a hosszú hozzászóláshoz, és hogy támogattad a társaságot és engem!

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

K Karol összes szerkesztése és szellemes átírása.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map