10. átláthatósági jelentés – DOCS és miért fontosak a szoftverüzlet számára?

Üdvözöljük az átláthatósági jelentés 10. kiadásában! Ez a sorozat a CodeinWP üzleti életének folytatásáról szól. Hónapok után igyekszem összpontosítani mindent, ami érdekes, és mindent, ami szerintem hasznos lehet azoknak, akik hasonló vállalkozásokat működtetnek. (Korábbi jelentések? Itt találja meg őket.) Ebben a kiadásban beszélek mi történt a CodeinWP-ben 2015 novemberében:


Dokumentumok, és miért fontosak a szoftverüzlet szempontjából

Bár néha ezt elfelejtjük, a WordPress bővítmények és a WordPress témák klasszikus szoftver-alapú vállalkozások. Alapvető talajszinten a termék nem különbözik nagyban minden más olyan alkalmazástól, amelyet egy személy telepített a számítógépére.

És ez különösen a felhasználó szempontjából. Úgy értem, amikor valaki megvásárolja a WordPress terméket (legyen az egy téma vagy egy plugin), akkor pontosan azokkal a nehézségekkel kell szembenéznie, mint valaki, aki új operációs rendszert vásárol. A dolgot telepíteni, konfigurálni és… jól használhatóvá kell tenni.

Nekem három módszerrel foglalkozhat ezzel a kérdéssel:

 • vagy tegye termékét über-egyszerűvé, hogy az emberek nyomjon meg egy gombot, és ez csak működik, vagy
 • félelmetes támogatást kap, vagy
 • adjon ügyfeleinek jó dokumentumokat.

Valójában most, amikor erre gondolok, valószínűleg meg kellene határoznom, hogy félelmetes támogatás szükséges – függetlenül attól.

Akárhogy is, az utolsó módszer – a docs – nem valami, amit csak körülbelül egy hónappal ezelőtt hajtottunk végre. "Hogy lehet ez??" – kérdezed.

Nem tudom, őszinte legyek. Valamilyen okból csak nem láttam az értéket ebben. Talán ez tiszta alkotói elfogultság volt. értem, "Ismerem a termékemet, tudom, hogy könnyen használható, tehát biztos vagyok benne, hogy mindenki másnak is ugyanolyan könnyű használni, ugye?" Nos, sajnos a dolgok nem működnek így.

Örülök, hogy végül bebizonyítottam, hogy tévedek, és hogy adtunk dokumentumaink zöld fény.

docs home

Egy mondatban a dokumentumok azok a részei, amelyekre GYIK-okat és oktatóanyagokat adunk hozzá termékeinkről. Jelenleg ez a WordPress témákat és minden velük kapcsolatos témát jelenti. Bátran ugorj oda oda hogy jobb képet kapjunk.

Most nyilvánvalóan némi időbe telt a dokumentumok létrehozása, tehát a kérdés az, "Megérte?"

Azt hiszem, tudod a választ, de azt is elmondom. Igen, nagyon megérte.

Először is, a dokumentumok létrehozása egyszeri befektetés, egyfajta. Úgy értem, igen, el kell végeznie az új bejegyzések létrehozását az idő múlásával, és az előzőket is jobbnak kell lennie. De a pillanatban sok időt takarít meg, mert nem kell foglalkoznia támogatási jegyekkel, amelyeket egyébként megszerezne..

Ebben a forgatókönyvben a dokumentumok egyszerűen az első helyévé válnak, ahol az emberek válaszokat találhatnak, mielőtt kapcsolatba lépnek a támogatással.

Nem csak, hogy a dokumentumok azonnal a 3.-4. Legnépszerűbb tartalommá váltak.

Jelenleg hetente körülbelül 2400 látogatást érnek el, és növekszik:

docs forgalom

Összehasonlítva ezt a blog statisztikájával, a harmadik vagy negyedik legnépszerűbb üzenetünk hetente ugyanannyi látogatást kap. És ne feledje, hogy ezek a hozzászólások hónapok óta növelik népszerűségét. A dokumentumok… többé-kevésbé egynapos siker.

De ez még nem minden.

A dokumentumok nagyszerű ötletek forrását is tartalmazzák arról, hogy milyen funkciókat szeretnének az emberek az Ön termékeitől, és hogyan javíthatnák azokat. Például, itt vannak a legnépszerűbb oldalak a dokumentumainkban:

docs népszerű oldalak

Csak az a tény, hogy ezek a leglátogatottabb oldalak, ötleteket ad nekünk arról, hogy milyen irányba tehetjük a jövőt.

Oké, hogyan lehet létrehozni jó dokumentumokat? Íme:

 • Válassza ki az abszolút minimális sorozatot, amelyet elengedhetetlennek tart egy új felhasználó számára, hogy megismerje termékeit, majd a lehető legbarátságosabb módon mutassa be azokat. Meg kell kezdenie a minimális dolgokat. És ne feledje, hogy az utasításoknak a lehető legtisztábbnak kell lenniük, mivel azok a személyek, akik a dokumentumaikat meglátogatják, gyakran nem érzik magukat túl bizalommal a szoftverrel történő kísérletezéshez, ezért jó útmutatásra van szükségük.
 • Figyelemmel kíséri a támogatási jegyeket, és keresse meg a közös problémákat. Miután észrevette, hogy egy maroknyi alkalommal felbukkan valami, csinálj egy új bejegyzést a dokumentumokban. Ezenkívül ismételje meg a jó támogatási válaszokat, és másolja át őket a dokumentumokba, ahol lehetséges.
 • Mindegyik bejegyzés láthatóvá váljon. Használjon GIF-eket videók helyett.

docs gif

 • Ne mélyítsen speciális témákba csak azért, mert megteheti. A jó dokumentumok nem a mennyiségről szólnak, hanem a minőségről. Ha 10 nagyszerű bejegyzés lenne, akkor jobb lesz, mint ha hatalmas robotok által írt dokumentumokkal rendelkezik, amelyek ezer oldalt fednek le.

Fekete péntek … csak wow

Oké, szóval volt ez az esemény Európában nem olyan nagy dolog, de az Egyesült Államokban abszolút szenzáció. Természetesen, fekete péntek.

Mint talán tudod, megvan a saját "Fekete péntek ajánlatok feladása." Ebben az évben az volt a célunk, hogy összegyűjtsük a lehető legnagyobb érdekes WordPress-ügyletek listáját. 54 évesünk volt, bár nem minden ajánlat készítette a listát, tehát nem volt ez "vedd el mindet" ilyen erőfeszítés.

Az eredmények? A november 16 és november 30 közötti kéthetes időszakban ez a bejegyzés volt a második legnépszerűbb hozzászólásunk:

fekete péntek feladási eredmények

És kérjük, ne feledje, hogy még mindig versenybe kellett lépnie a népszerű hozzászólások teljes katalógusával és az összes SEO hírnevükkel.

Egyszer nem igazán számítottam arra, hogy a bejegyzés jól működik. És nemcsak a forgalomról, hanem a bevételről is szól.

Például az ElegantThemes kapcsolt jutalékai körülbelül 1200 dollárra bekerültek. Ez a szám nagyobb lehetett volna, ha nem felejtettük el az első napon felvenni a társult linket. Van néhány száz dollár a MyThemeShop, az OptinMonster, a TeslaThemes stb..

A bevétel a legfontosabb dolog, amire nem számítottam. Úgy értem, tudtam, hogy a bejegyzés hasznos, de azt gondoltam, hogy az emberek inkább böngészési hangulatban lesznek, mint vásárlói hangulatban,.

Lecke a jövő számára? A Fekete Péntek kiadásában a roundups működik! Nagyon jó mind a három fél számára … Önnek – a webhely tulajdonosának, a látogatóknak és az ajánlatot tevő vállalkozásoknak.

Biztos vagyok benne, hogy jövőre ismét megcsináljuk. De talán kissé más megközelítéssel. Megpróbálhatjuk például körülbelül 10 legjobb ajánlatot kiemelni, amelyet az emberek igazán akarnak, majd a többi aláírhatjuk "többet látni" link. Egyébként, azt hiszem, a tapasztalat egy kicsit túl nagy. Választható bénulás.

A WordPress témáinak lefordításának titka

Be foglak engedni egy kis titkot. Körülbelül 2-3 hónappal ezelőtt a WordPress.org könyvtár némileg lehetővé tette a helyi szerkesztők számára, hogy válasszanak lefordított témákat.

Például: de.wordpress.org/themes – Németország helyi oldala. Csak azért, hogy általános képet kapjunk ennek a hatásáról – olyan témák, mint például _tk 4-5-szer több letöltést kapott a szokásosnál, annak a ténynek köszönhetően, hogy a listán szerepelnek. oldal.

téma-letöltések

Ezt azóta visszaállították (valójában néhány nappal ezelőtt). Megmutatja azonban, hogy mennyire fontos az ingyenes témák teljes lefordítása. Ez nem csak előnyt jelent a versenytársak felett, és további letöltéseket generál, hanem a felhasználók számára is nagyszerű szolgáltatást nyújt.

Már elkezdtük befektetni a legnépszerűbb témáink más nyelvekre történő fordításába. Azt javaslom, tedd ugyanezt, ha termékeit nemzetközileg kívánja forgalmazni – nem számít, milyen termékek lennének.

A vizuális blogbejegyzések több kimenő kattintást kapnak

A kimenő kattintások nagyon fontos kérdések, ha a bevételszerzési stratégiájának egy része az affiliate marketing köré fordul. És a legtöbb blogger manapság igen.

Az évek során azonban az affiliate marketing kissé rossz replikációt kapott. Nem csak egy maroknyi művész áll odakint, ami sokkal nehezebbé teszi a többi munkáját. Különösen akkor, ha még az affiliate kattintások növeléséről beszélünk, furcsa negatív hangulatú.

Ennek ellenére, ha helyesen hajtják végre, az affiliate marketing az összes érintett számára teljes nyereséget jelent. A látogatók nagyszerű termékekhez férhetnek hozzá, így pénzt kereshetnek webhelyeddel, még akkor is, ha nem rendelkezik saját termékkel, és a kereskedők… nos, nyereményük nyilvánvaló.

Természetesen az, amit igazán szeretne, mivel valaki társult ajánlatait reklámozza, az oktatott kattintások, nem véletlen kattintások vagy trükkös kattintások. A nap végén számít a közönség szolgálata.

Tehát ezt szem előtt tartva, keresettünk módot a kimenő kattintások növelésére az olyan oldalakon / bejegyzéseken, amelyek különféle ajánlatokat tartalmaznak (saját + társult vállalkozásunk), miközben ugyanakkor nem néznek ki úgy, mintha keményen próbálnánk.

Egy dolog, amit tettünk, néhány listabejegyzés formátumának megváltoztatása. Hadd mutassam meg neked:

Így néz ki egy standard listabejegyzés (kattintás):

elrendezés régi

Így néz ki az új listabejegyzésünk (kattintás):

új elrendezés

Vegyük példaként ezt az utolsó hozzászólást – A legjobb húzza és dobja be a WordPress témakészítőit 2015-ben.

Augusztus 20-ig a régi, klasszikus elrendezést alkalmazta. Ezen idő alatt létrehozta a következő CTR-t:

Ctr régi

Most az eredmények augusztus 20. óta:

Ctr új

Elég jelentős lendület. Valójában ez 34% -os javulás. A többi váltást végző álláshely esetében az eredmények 30% -50% között változnak.

Mi tehát ez az új megjelenés jobban teljesít? Nos, ez csak a személyes következtetésem, de azt mondanám:

 • nincs oldalsáv – kevesebb figyelmeztetés,
 • kevesebb zavaró képesség összességében – az oldal célja világosabb,
 • a linkek jobban láthatók – a dobozokban vannak bemutatva,
 • az információk jobban strukturálódnak – bal oldali képernyőképe, jobb oldalán pedig a leírás, és könnyebb megkülönböztetni az egyes témákat,
 • a képernyőképeket valóban bemutatják, hogyan néz ki a téma egy élő oldalon.

Más történetekben

 • Van egy új tag a CodeinWP családban. Nemrégiben megvásároltuk a flyfreemedia.com webhelyet a teljes témakönyvtárukkal együtt (összesen 7 téma). A fő domain már a ThemeIsle.com-ra mutat, és megkezdtük a márkanevek márkázását. Úgy döntöttünk, hogy csak a 3 legfontosabb témával kezdjük, és megnézhetjük, hová vezet minket (Ferde, Amadeus, FlyMag). Miért indultunk? Úgy gondolom, hogy ez az akvizíció felgyorsítja növekedésünket és új felhasználókat vonz be. Például: Oblique és Amadeus már 13 000 aktív felhasználót vezetett be a kapun. A témák növekedésével egyre több lesz az ajtón keresztül. Ez diverzifikálja a témakönyvtárunkat is, és elősegítheti erőfeszítéseinket a klubok árazási modelljére való áttéréshez.
 • Van némi szabadidőm a kezemben, tehát szeretnék kipróbálni egy ötletet. Ha vannak olyan WordPress vállalkozások, amelyek több mint 10 ezer dollár bevételt keresnek segítségért (üzleti növekedés / termék-tanácsadás / optimalizálás), örömmel kínálok fizetett tanácsadást. Csak ping engem Twitteren.
 • Találkozni akarok? Itt találhatsz engem a következő néhány hónapban:
 • És utoljára, de nem utolsósorban, gyors kiáltással két érdekes vállalathoz, a hazámból, a PixelGrade és a Creative Tim. Fantasztikus termékeket építenek, miközben egy csomó nagyszerű információt osztanak meg az átláthatósági jelentések révén (PixelGrade a), és egyébként csak őszinte legyek az utazásukról (Kreatív Tim).

A bevételek bontása (november 1. – december 1.)

Itt vannak a novemberi számok, amelyek egy házon belüli nyomkövető rendszerből származnak:

jövedelem

A múlt hónaphoz képest ez 7,9% -os növekedést jelent.

És ismét a bestseller listánk:

Legtöbbet eladott

Az egyik fő dolog, ami itt folyik:

Ez az első alkalom, hogy a Kincsesláda csomag felülmúlja a Zerif Pro-t. Miért? Erről a következő hónapban fogok beszélni, amikor több adatunk van.

Ennek oka valójában nagyon nagyon egyszerű. Ne felejtsd el mi lehet ez?

Oké, ennyi ez. Mint mindig, köszönöm az olvasást és a CodeinWP támogatását! Legyen naprakész és kapjon új jelentéseket Önnek:

K Karol összes szerkesztése és szellemes átírása.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map