WordPress Предприемачи: Трябва ли да разнообразите отвъд WordPress?

WordPress Предприемачи: Трябва ли да разнообразите отвъд WordPress?

WordPress Предприемачи: Трябва ли да разнообразите отвъд WordPress?
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

2015 беше важна за WordPress година. Видяхме масови придобивания, съжаляващи плюнки и забавни рентове, невероятно вълнуващо технически разработки мая на хоризонта и много повече.


В много отношения изглеждаше като година, когато WordPress най-накрая започна да расте. Това е леко странно нещо за платформа, която е на повече от десетилетие и работи една четвърт от мрежата, но все още има много болки в доказателствата в цялата екосистема.

В тази статия ще разгледаме по-специално един заяждащ въпрос: Време ли е WordPress предприемачите и разработчиците да започнат да гледат на диверсификацията или една голяма кошничка, пълна с яйце, ще бъде достатъчна, за да ни накара всички да сме на линия?

Ние достигнахме до три видни фигури в общността, за да поемат темата и ще хвърлим два цента по пътя си.

Нека да тръгваме!

Леко неочакваното възход на WordPress предприемача

Преди да започнем да говорим с експерти в тази област, които изкарват прехраната си от платформата, струва си накратко да разгледаме докъде стигаме, дори да обсъждаме въпроса за диверсификацията..

В началото, когато WordPress весело се представяше като платформа за блогове в ранните фенове, идеята тя да поддържа цели класове бизнес би изглеждала леко нелепо.

За да бъдем справедливи, Мат Мълленвег очевидно е погледнал към наградата от началото на създаването на Automattic и WordPress.com през 2005 г. За останалия свят обаче не беше напълно ясно докъде може да стигне WordPress в първите дни.

Бумът на приставките и тематичните пазари подтикна постепенното издигане на софтуера до върха на CMS дървото и бързо започна да отваря очите на хората към потенциалния мащаб на бизнеса, който може да бъде изграден около WordPress. Корените на много от най-успешните в момента WordPress екипировки бяха засяти в онези тежки години.

Пропуснете напред до наши дни и кръгът от хора, които правят повече от здравословен живот извън платформата, е изумително. Официални проучвания на общността и повече неформални данни и двете подчертават мащаба на настоящата възможност за тези от страната на развитието на нещата.

PressNomics

Това, което може би е още по-впечатляващо, е по-широка предприемаческа екосистема че WordPress сега поддържа (събития като PressNomics показват гамата от търговски възможности около WordPress).

Докато стоим на ръба на WordPress, заемайки неговото място като a пълноценна рамка за приложение и захранване на може би 50% от пазара, това е отличен момент да направите равносметка и да помислите дали е разумно да сте изцяло обвързани със софтуера във вашия бизнес.

WordPress никога не е изглеждал по-здрав, но може ли да поддържа вида на експлозивния растеж, който наблюдаваме през последните пет години, по-специално?

Ще живее ли WordPress завинаги?

Краткият, остър отговор тук е не. Нищо не живее вечно. Империи падат, звездите (както газообразни, така и други) в крайна сметка изгарят и избледняват.

С ускорените си срокове и безмилостния темп на промени компютърната индустрия има повече от достатъчно предупредителни приказки, за да онагледява това както от хардуерната, така и от софтуерната страна на оградата. В края на краищата имаше време, когато никой никога не е бил уволнен за закупуване на IBM. Съвсем наскоро перспективата на Microsoft отказ от своя дял от над 90% на пазара на лични компютри изглеждаха откровено смеещи се.

Срив на пазара на Microsoft

В днешния свят е трудно да видиш твърде много парчета в бронята на сегашните ни дигитални овърлоуди в Apple, Google и Facebook, но дай време и тези пукнатини постепенно ще дойдат. Почти пълен срив на Flash като технология и Adobe по-широко се бори да запази предишното си господство и двете са отлични примери за този процес в действие, докато говорим.

Историята на много индустрии, както го има Клей Кристенсен красноречиво демонстрирано, е едно от прекъсванията. Натрупващите се подуват и мързеливи и пристига някакъв до голяма степен неочакван участник (обикновено отдолу), за да изяде обяда си. На 25% от пазара и все още нараства, WordPress твърдо премина от разрушител към потенциална цел за прекъсване.

Но нека не прекаляваме с яйцата с този конкретен пудинг. WordPress няма да падне от скала в скоро време, но ако понастоящем всичко е включено в софтуера, сега е отличен момент да се запитате колко дълго може да продължи текущото каране и как най-добре да се подходите към диверсификация.

Ние се свързахме с трима водещи WordPress предприемачи, за да се хванем на мястото, където шайбата може да се насочи.

Гледката от трима водещи WordPress предприемачи

Ние сведохме списъка си с проблемите за диверсификация до три ключови въпроса и ги поставихме на трима водещи WordPress предприемачи. Въпросите бяха:

Нека да видим каква беше обратната връзка!

1. Джеймс Фермер от WPMU DEV

Джеймс Фармър

Изпълнителен директор на WPMU DEV Джеймс Фармър

Джеймс Фармър трябва да има малко запознаване с повечето в WordPress общността. Като основател и изпълнителен директор на Incsub, Edublogs, и WPMU DEV, той стои зад някои от най-големите комерсиални успехи на WordPress до този момент и е постоянно откровен и забавен фигура в света на WordPress през годините, никога не се страхува да разроши няколко пера, когато ситуацията изисква.

Нека разгледаме Джеймс поглед към бъдещето от гледна точка на WordPress предприемач, използващ основната платформа на различни търговски фронтове.

В: Как виждате краткосрочното и средносрочното бъдеще на WordPress като платформа?

Ключовата дума тук е "платформа" защото бъдещето на WordPress като софтуер е повече от силно. Според мен хората ще използват WordPress 25 години от сега вероятно толкова, колкото го използват днес. Но ако ще мислим за WordPress като повече за ОС или операционна среда за по-малък софтуер, мисля, че бъдещето е съвсем различно.

Все по-често наблюдаваме тенденция към монопол / дуопол, било то и чрез Реактивни раници или Envato, и смятам, че ще има увеличаваща се промяна към по-автоматична регулирана среда. Мисля, че най-вероятното средносрочно бъдеще за WordPress ще съответства на опита на своеобразно копеле дете на OSX или Windows, въпреки че със сигурност има играчи, които биха предпочели да приличат повече на iOS.

Аз лично бих предпочел, че е по-скоро като Android, но имам голям интерес. ��

В: Кой е най-големият ви страх за платформата?

Squarespace. И други по-лесно, хоствани от трети страни среди. Те ще започнат да могат да постигнат много повече много скоро, с много малко усилия.

Мисля, че WordPress.com ще издържи достатъчно добре, но това не е WordPress като платформа, за която говорим – точка, която е доста очевидна за нас, но не и за по-голямата част от потребителите.

Времето наближава, много скоро, когато вашите клиенти от $ 10 000 и 25 000 долара + ще се замислят дали да използват WordPress спрямо тези други платформи – по много причини. Тези ценови диапазони са хлябът и маслото на много бизнеси в WordPress.

В: Предприемате ли стъпки във вашия бизнес, за да се диверсифицирате извън работата, базирана на WordPress?

Бяхме и сега не сме, но в един момент отново ще бъдем. За да бъда честен, все още има много възможности и неща, които могат да се направят на куп (по-различно) в света на WordPress и е удоволствие да се справим и да мислим за това – въпреки че постоянно се бори с 500лв горили може да се измори малко ��

2. Християнин "Kriesi" Budschedl от Kriesi

Кристиан Криси Будшедл

Разработчик на теми Християн "Kriesi" Budschedl

Kriesi са един от водещите производители на комерсиални теми в света на WordPress и тяхната гладкост, многоцелевата тема на Enfold е най-добре оцененият най-продаван в ThemeForest и вдъхновение за дизайнерите на теми по целия свят.

Посегнахме към Кристиян "Kriesi" Budschedl за своите мисли по темата за диверсификация от гледна точка на разработчик на топ теми.

В: Как виждате краткосрочното и средносрочното бъдеще на WordPress като платформа?

Мисля, че WordPress ще се разраства още повече през следващите няколко години и с въвеждането на WordPress REST API вероятно ще свърши захранване на сайтове и приложения, които дори не можем да представим в момента.

Определено ще свърши захранването с още повече уебсайтове, отколкото в момента, което ще бъде от голяма полза както за създадените плъгини, така и за разработчиците на теми – и за нови участници с добре изпълнени свежи идеи!

В: Кой е най-големият ви страх за платформата?

Това ще стане прекалено сложно от гледна точка на крайния потребител. Вече има функции, за които изглежда, че почти никой не използва това (според мен) не трябва да бъде част от ядрото.

Лесността на използване за крайните потребители и разработчици е ключова част от успеха на WordPress и се надявам екипът на WordPress да положи всички усилия да го запази по този начин.

В: Предприемате ли стъпки във вашия бизнес, за да се диверсифицирате извън работата, базирана на WordPress?

Вече го направихме преди няколко години, когато случайността WordPress ще падне от благодат! Това е партньорски сайт, който генерира пасивен доход, само в случай че нашите WordPress плъгини и теми вече не могат да плащат сметките, но тъй като WordPress все още расте, това наистина е повече от хоби. ��

Тайната не е да се разнообразявате извън WordPress, а да разберете как се променя WordPress и как можете да иновавате и променяте, за да добавите най-голяма стойност. Мисля, че това важи за всички от отделните магазини за разработчици, чак до големите момчета – и тези от нас, които са някъде по средата.

3. Марио Пешев от DevriX

Марио Пешев от DevriX

Марио Пешев от DevriX

Марио Пешев е главен изпълнителен директор и главен архитект във водеща агенция за разработка на WordPress DevriX и основен сътрудник на WordPress. Той също така осигурява постоянно проницателни, най-високо ниво на бизнес и съвети за развитие в личния си блог DevWP, в допълнение на изскачащи в мрежата давайки обикновено откровени интервюта за текущото състояние на WordPress и къде може да се насочи.

Ние поставяме нашите три въпроса на Марио, за да получим разбивка от някой, използван за водещи мащабни проекти за развитие, които разчитат на платформата, за да даде резултати.

В: Как виждате краткосрочното и средносрочното бъдеще на WordPress като платформа?

В момента WordPress е гъвкава платформа, използвана от фирми, вариращи от блогъри, които започват от целия път до големи медийни обекти, университетски мрежи и софтуер като платформа (SaaS).

За съжаление основният екип на WordPress не поддържа дългосрочна пътна карта, която позволява на останалата част от общността да планира съответно, да се приспособи към бъдещи цели или да намери други алтернативи за конкретни видове проекти.

Базиран на последните разговори на Slack и планирането за WordPress 4.4, Виждам няколко функция плъгини това вероятно ще кацне в WordPress през следващите няколко големи версии.

Предстоящата интеграция на REST API е обещаваща и потенциално би довела до пристигането на разработчици, използващи различни технически стекове, които биха могли да използват силата на WordPress и да го свързват към различни приложения или рамки. Основната рамка се отделя бавно, като се въвеждат нови класове компоненти, които позволяват по-лесно управление на базата данни и организация на данните.

В: Кой е най-големият ви страх за платформата?

Използваме WordPress като техническа рамка за нашите многосайтови платформи WordPress, SaaS приложения и големи WordPress приложения, взаимодействащи с много API на трети страни. Това, че е генерична платформа, добавя известни разходи за WordPress, което прави донякъде предизвикателство за мащабиране в среда с високо натоварване, особено при взаимодействие с други системи.

Някои от последните важни (и дори незначителни) актуализации предизвикаха различни проблеми преминаване към utf8mb4 или промяна на основните компоненти, като например API за кратки кодове.

Най-големият ми страх е, че състезанието до дъното ще доведе до нискокачествени плъгини и "всичко в едно" теми, водещи до проблеми със сигурността и ефективността, които вредят на цялата екосистема, отдалечават страхотните предприятия и изкуствено потискат фрилансерите и малките предприятия, които биха искали да създават продукти и услуги за прехраната.

Също така с последните актуализации в Персонализатора, Притеснявам се, че дългосрочната посока на WordPress може да е фокусирана върху блогъри и магазини за мама и поп, които може да са далеч по-малко привлекателен избор за предприемачите да се насочат.

Надяваме се, че екипът на Core ще поддържа високо ниво на стабилност и качество на кода, което ще ни позволи да изградим приложения от висок клас за успешен бизнес, но тепърва ще видим какво всъщност има бъдещето на WordPress.

В: Предприемате ли стъпки във вашия бизнес, за да се диверсифицирате извън работата, базирана на WordPress?

Използваме WordPress изключително като нашата основна рамка за изграждане на софтуерни приложения. Въпреки това, по-голямата част от нашата работа е софтуерно инженерство – мигриране от собствени платформи, изграждане на интеграции с различни услуги и изграждане на много персонализиран код за всеки от нашите проекти.

Нашият екип има комбинация от експертни познания в няколко езика за програмиране и различни платформи и технически не би било трудно да преминем към Laravel, Drupal или дори да се обърнем към разработката на Java или Python, ако трябваше. Въпреки това, нашите маркетингови усилия и участие в общността на WordPress ще се нуждаят от цялостно обновяване, ако трябва да превключим основната ни платформа, така че внимателно наблюдаваме развитието на WordPress и да изследваме други опции от време на време..

Диверсификация е навсякъде, след като започнете да търсите

В допълнение към нашите интервюирани по-горе, ние също говорихме на частно с повече от един високопрофилен разработчик на WordPress, който също добре осъзнава стойността на диверсификацията.

Едно нещо, което изскача от отговорите по-горе, е, че диверсификацията – макар и не непременно да е точка от текущия списък със задачи – е много в дневния ред на водещите предприемачи от всички сектори на екосистемата на WordPress.

Дори ако погледнете по-широко общността в момента, очевидно е, че хората протягат крила във всички посоки. Дали Андрю Нацин отговаря повикването на американската цифрова служба проект, Copyblogger е проницателен брак на WordPress технология с тяхното по-широко съдържание и набор от маркетингови умения в проекти като Платформа на Rainmaker, или някой от изтъкнатите разработчици на WordPress, които в момента са изкушени от песента на сирената на JavaScript.

Разбира се, заслужава да се спомене и мащабът на диверсификацията на собствения хончо на Мат Мълленвег. Automattic и WordPress очевидно привличат голяма част от ежедневното му внимание, но бърз поглед към портфолиото на неговата ангелска инвестиционна ръка Одри Капитал показва, че той също не е против да запази много ютии в огъня по едно време:

Портфолиото на Matt Mullenweg Audrey

Голяма част от това е въпрос на прост здрав разум. Струва ми се, че има естествен жизнен цикъл за успешни предприемачи от всякакви ивици, независимо от това какъв е конкретният им произход:

  1. Закрепете се и опитайте успех на пазара.
  2. Пораснете първоначалните си предложения за продукти и / или услуги.
  3. Веднъж установени, гледайте да разнообразите.

Според моето скромно мнение това е разумен процес, който трябва да се следва – по-специално третата стъпка. WordPress е прекрасно парче софтуер и не знам къде бих бил без него, но в крайна сметка трябва да се грижите за номер едно и да се предпазите от полагането на всичките си надежди на една платформа, която е извън вашия контрол.

WordPress знанията са ценни знания

Добрата новина от гледна точка на диверсификацията е, че или като разработчик, дизайнер, предприемач на WordPress (или дори и трите), голяма част от вашите текущи познания могат да бъдат прехвърляни – тъй като потенциално е вашата клиентска база.

Ключовият момент, който трябва да имате предвид при бъдещи ходове, е, че вече почти сигурно използвате WordPress предимно като инструмент за решаване на проблеми с висока стойност по един или друг начин. Независимо дали WordPress съществува или не, тези ценни проблеми ще останат, както и способността ви да ги решавате.

На чисто техническо ниво, вашият съществуващ набор от предни и задни крайни умения (HTML, CSS, PHP, JavaScript, вероятно някакво ниво на знания за системна администрация) се вписва добре в много други среди и ще ви даде начален старт, ако трябва да вземете друга технология.

Огромни възможности съществуват в света на JavaScript като цяло с възхода на Node.js и фреймворците отпред ъглов и реагирам. Предстоящото пристигане на API на REST ви дава естествена точка за отклонение, за да се захванете с тези технологии в момента – в контекст, с който вече сте запознати.

По същия начин, REST API ви дава и прост начин да експериментирате със сродни езици като Python или Ruby, или дори да скочите в изцяло нови полета като например Swift или еликсир.

На търговския фронт, истинската част от вашите умения ще бъдат в стандартните бизнес области, където просто се случва да използвате WordPress като едно решение в цялостна инструментална верига. Умения като привличане на клиенти, сключване на сделки, управление на проекти, изграждане на екипи и така нататък са безкрайно прехвърляеми, ако решите да постигнете диверсификация по низходящия ред.

заключение

Преди да приключим, искаме да благодарим на Джеймс, Кристиан и Марио за откровеността и яснотата на отговорите им на нашите въпроси.

Както подсказват отговорите им, диверсификацията в никакъв случай не е необходимост, но със сигурност си струва да започнете да мислите за това в контекста на по-широкото ви бизнес бъдеще.

Много от нас (включително и аз) са удобни да живеят в балон WordPress, но този балон може да се спука по всяко време (вижте например, Последните динамични продажби на Envato). Да не държите всичките си яйца в една кошница почти винаги е разумна дългосрочна стратегия.

Ще се радваме да чуем вашите мисли. Планирате ли да разнообразите надолу по линията? Или да се придържате към оръжията си засега? Свържете се с нас и ни уведомете!

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Это интересно
    Adblock
    detector