ThemeForest срещу независими тематични магазини: От къде трябва да закупите WordPress теми?

ThemeForest срещу независими тематични магазини? Е, нека си признаем – безброй опции, достъпни за всеки бъдещ купувач на теми за WordPress, са изключително поразителни. Като такова, намаляването на групата от претенденти до един или двама надеждни продавачи изглежда като добра идея, но повдига въпроса: откъде всъщност трябва да купувате WordPress теми от?


За много, ThemeForest е идеалният ресурс. Той има огромна библиотека от теми и няма да намерите малък брой потребители на WordPress, които да бълват за неговите бестселъри. Трябва обаче да се води дискусия относно това дали ThemeForest е идеален пазар. Всъщност закупуването от ThemeForest може дори да повдигне някои етични въпроси, които все още не сте обмисляли.

Популярни публикации като WordPress Tavern има повдигна съмнения относно ThemeForest в миналото и като имаме предвид това, искаме да задълбочим по-задълбочено въпроса за ThemeForest срещу независими търговци на дребно на тема. В тази публикация ще обсъдим накратко какво точно представлява ThemeForest, да разгледаме подробно плюсовете и минусите на купуването им и да разгледаме независимите тематични магазини като алтернатива. До края ще знаете къде точно да закупите WordPress теми.

ThemeForest срещу независими тематични магазини

Какво е ThemeForest?

Началната страница на ThemeForest.

ThemeForest, един от Envato на много фирми, които настояват за софтуер, е пазар за теми на уебсайтове. Към момента на писането това е 890-ият най-посещаван уебсайт в света, според Алекса.

Той предлага хиляди теми за всякакъв вид платформи, като WordPress се отличава силно. Тази популярност в рамките на общността на WordPress доведе до разразилия се финансов успех на ThemeForest, като 50% от всички теми на WordPress за ThemeForest залагат на поне 1000 долара на месец.

Печалбата на тема ThemeForest

Няма съмнение, че ThemeForest предлага голямо разнообразие от теми (макар и с различно качество), нито може да се постави под въпрос тяхното господство на тематичния пазар на WordPress. И така, какъв точно е проблемът тук?

Ако купувате от ThemeForest?

ThemeForest е дигитален голям базар за теми в WordPress. Ако търсите конкретен тип тема, вероятно ще бъде намерена някъде в обширната им библиотека.

Освен количеството, ще намерите и качество. ThemeForest обслужва огромен избор от добре изградени теми, много от които са удобни за потребителя и ви позволяват да ставате и да работите бързо. Най-продаваната тема на ThemeForest за всички времена, Avada, е отличен пример за всичко по-горе в действие:

Началната страница на Avada.

На ThemeForest обаче не всичко е слънце и дъга.

Темата разцвет е първият въпрос, над който си заслужава да се замислим, когато обсъждаме ThemeForest срещу всичко друго. ThemeForest е пазар, пълен с доставчици, които се борят помежду си, за да създават по-големи, по-добри и по-богати на функции теми – което на пръв поглед звучи страхотно.

В действителност обаче тази яростна конкуренция означава, че определени теми са претоварени с функционалност, която повечето уеб администратори на WordPress никога не биха използвали. По-обемните теми могат да допринесат за увеличаване на времето за натоварване, което от своя страна може отрицателно влияят на SEO. Това също не е просто теория – тя беше забелязани от крайните потребители.

Що се отнася до лицензирането, ThemeForest не е в съответствие с предлаганото – нещо, обсъдено от момчетата от EngageWP. Вместо всеки продукт, предлаган под Общ публичен лиценз (GPL) – тъй като повечето безплатни теми и плъгини за WordPress са например – ThemeForest обслужва продукти, които се различават по отношение на лицензирането, причинявайки несигурност.

Например, някои теми са само частично GPL – което означава, че определени елементи в рамките на темата са защитени от търговски лицензи, което противоречи на духа на WordPress с отворен код. Говорете за объркващо.

Етичните проблеми на купуването от ThemeForest

Може да се твърди, че купуването от ThemeForest срещу от някъде другаде поражда някои етични проблеми. Нека да разгледаме аргумента от двете страни:

От морална гледна точка си струва да се разгледа важността на подпомагането на малкия бизнес – особено в днешния бурен финансов климат. В крайна сметка това е искрата на онези по-малки фирми, които наистина движат общността на WordPress напред, докато човек може да твърди, че Envato до голяма степен изпълнява този дух на общността като възможност за осигуряване на приходи.

От друга страна, мнозина виждат ThemeForest като положителна сила в общността на WordPress. Те дават на малки (както и големи) доставчици видна платформа, за да пуснат на пазара своите дигитални стоки пред масивна аудитория. За много създатели на теми за WordPress за малки времена, ThemeForest не е нищо друго освен благословия в това отношение.

Това каза, въпреки че може би все още помагате на "малко момче" когато купувате от ThemeForest, вие също ще допринесете за непрекъснатия растеж на Envato. Това е корпорация, която например не се занимава с разработчици, които нямат данъчен договор със САЩ. С други думи, тя не представлява равнопоставени условия за глобалната общност за развитие.

И накрая, има простият проблем, че даването на възможност на едно предприятие да контролира огромна част от пазара рядко е добро нещо в дългосрочен план. Въпреки че нещата изглеждат сравнително уютни с ThemeForest в момента, кой трябва да каже къде ще бъдем на линия.

Какво ще кажете за независимите тематични магазини?

Независимите тематични магазини за WordPress са изпъстрени из интернет (вижте нашата група от най-добрите 110+ компании), а много от тях изказват уважение в общността на WordPress. Чрез закупуване на теми от независими търговци на дребно като Елегантни темиWPMU, StudioPress, и – очевидно – ThemeIsle, вероятно ще избегнете недостатъците, присъщи на ThemeForest.

ThemeForest срещу други тематични магазини

Можете също така да откриете, че купувайки от независим източник, се присъединявате към истинска WordPress общност – в комплект с блог, форуми за поддръжка, инвестиран помощен персонал, групи във Facebook и т.н..

Накратко, ако питате дали трябва да купите следващата си тема на WordPress от ThemeForest или от независим магазин за теми, няма правилен или грешен отговор. Въпреки това, вашият среден тематичен магазин със сигурност е много по-различен звяр от ThemeForest и може да отговаря на вашите нужди по-подходящо.

Заключение – ThemeForest срещу тематични магазини

Има много добри причини да закупите от ThemeForest и въпреки нашите резервации, със сигурност не се застъпваме за никой да ги бойкотира.

Въпросите, повдигнати по време на публикацията, обаче са важни и трябва да бъдат взети под внимание преди следващата ви покупка. В резултат на това можете да помислите за независим доставчик следващия път, когато решите да закупите тема на WordPress – за доброто на себе си и на общността!

За да резюмираме, ето какво трябва да помислите, преди да решите откъде да купите следващата си тема:

 • Загрижени ли сте за етиката, която стои зад вашата покупка?
 • Искате ли лека, целенасочена тема или многофункционален звяр?
 • Искате ли темата ви да е достъпна под Общ публичен лиценз?
 • Присъединявате се към общност, на която можете да разчитате, важно за вас?

Какво е вашето мнение по този въпрос "ThemeForest vs" въпрос – Вие сте фен на ThemeForest или привърженик на независими тематични магазини? Споделете мнението си с нас в секцията за коментари по-долу:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map