Шаблон на предложението за уеб дизайн: Напишете предложение, което се разтърсва само за 10 минути

Шаблон на предложението за уеб дизайн: Напишете предложение, което се разтърсва само за 10 минути

Шаблон на предложението за уеб дизайн: Напишете предложение, което се разтърсва само за 10 минути
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Като уеб дизайнер способността ви да привличате нови клиенти зависи от способността ви да пишете успешни предложения за уеб дизайн. Но не можете да си позволите да отделите три или четири часа, усъвършенствайки всяко предложение. Имате нужда от вашето време за реално изграждане на уебсайтове – и шаблон за предложение за уеб дизайн може да ви даде този път.


В това ръководство ще ви покажем как да създадете шаблон за предложение за уеб дизайн които можете да персонализирате за отделни клиенти за няколко минути.

�� Търсите съвет за писане на блог? Ето как да напишете добра публикация в блога.

напишете шаблон за уеб дизайн

Защо трябва да използвате шаблони за вашите предложения за уеб дизайн

Създаването на шаблон за предложение за уеб дизайн е един от най-лесните начини за опростяване на процеса на предложение. Всяка стъпка се нуждае от определени елементи: оценка на проблемите, с които ще се справи вашия дизайн, списък на целите за проекта, подробна времева линия, показваща всяка фаза на проекта и свързаните с него разходи.

Поставянето на тези елементи в шаблон за предложение за уеб дизайн предлага няколко предимства:

 • Цялата информация е на едно място – Не е нужно да въвеждате нищо или да отваряте дузина различни файлове, за да изтеглите информация за различни аспекти на процеса на проектиране.
 • Офертите и цените са последователни – Вашият шаблон ще включва списък на всичките ви услуги, заедно с цената на всяка отделна услуга. Това означава, че не е нужно да се притеснявате за ценообразуването на всичко за всяка работа – базовите цени вече са там. Трябва да ги модифицирате само ако работите с необичайно голям уебсайт.
 • Шаблоните са възможност да покажете вашите дизайнерски умения – Проектирането на привлекателен шаблон, който показва личността на вашата компания, ще помогне на потенциалните клиенти да се свържат с вашата компания на по-лично ниво. Това е и фин начин да покажете на клиента си техническите си умения.
 • Можете да персонализирате шаблоните за няколко минути – Ще има определени очевидни области, в които можете да персонализирате всеки шаблон: информация за контакт на клиента, заявление за проблем, изявление за целите. Няколко бързи ощипвания ще направят вашия шаблон идеалното предложение за вашия потенциален клиент.

предимства на шаблона на предложенията

Накратко, използвайте шаблони за предложения за уеб дизайн, за да разширите бизнеса си и да намалите броя часове, които отделяте за отделни предложения всеки път.

Брендън Куигли

Брендън Куигли
acorn30

Отначало щяха да ни отнемат седмици, за да получим предложение до клиент, но сега можем буквално да го направим за няколко минути. Разбрахме, че значителна част от забавянето не е да знаем откъде да започнем с предложението или ако това, което поставяме на хартия, ще бъде това, което бъдещите клиенти търсят. След като проучихме онлайн и разгледахме предложенията на конкурентите, успяхме да създадем основен шаблон, който да ощипваме и променяме, докато не намерим такъв, който работи.

Как да изградите вашия шаблон за уеб дизайн

Успешният шаблон за предложение за уеб дизайн трябва да включва следните елементи:

 • Въведение – Обяснете кой сте и някои основни подробности за вашата компания. Включете основен, лесен за четене преглед на вашите услуги.
 • Изложение на проблема – Пълна страница, посветена на подробно обяснение на проблемите на клиента.
 • Цели / предложени решения – Тази страница ще сподели целите на вашия уеб дизайн проект с акцент върху конкретните решения, които ще внедрите.
 • Стандартна разбивка на пакета – Тази разбивка ще предостави по-подробна информация за вашия стандартен пакет за уеб дизайн.
 • Екстри – Изчерпателен списък на екстрите, които вашите клиенти могат да закупят в допълнение към стандартния дизайнерски пакет.
 • Отзиви – Поставете най-малко три отзиви от клиенти на отделна страница и прикачете скрийншоти на уебсайтовете, които сте проектирали за тези клиенти. Може да искате да ги променяте на всеки 6-12 месеца, за да отразявате скорошната си работа.
 • Следващи стъпки – Този раздел трябва да очертае как вашият клиент може да продължи, ако се интересува от работа с вас.
 • Правила и условия & страница за подпис – Това очертава поверителност, права върху работата и как ще работите с клиента. Поставянето на вашия договор в предложението улеснява клиентите веднага да се регистрират за вашите услуги.

структура на шаблона на предложението

Днес ще ви покажем как да създадете всеки от тези елементи за вашия шаблон за уеб дизайн.

1. Въведение

Въведението ви е най-простата част от шаблона на вашето предложение за уеб дизайн, но това не го прави по-малко важен. Той подсилва идентичността на вашата фирма, показва знанията на вашия клиент и им напомня защо те са се свързали с вас на първо място.

Въвеждането на предложението трябва да бъде форматирано подобно на бизнес писмо и трябва да включва няколко стандартни елемента:

1.1. Име и лого на вашата фирма

Това е една от най-лесните форми на брандиране, но все пак много начинаещи дизайнери забравят да я включат в своя шаблон за уеб дизайн. Предложението за дизайн е официален документ на компанията и трябва да изглежда като такъв. Показването на елегантното ви лого също напомня на потенциалните ви клиенти за цялостната ви естетика.

1.2. Информация за връзка с вашата фирма

Възможно е вашият потенциален клиент вече да има вашата информация за контакт, но тя все още трябва да бъде посочена директно под името и логото на вашата компания. Това служи за две цели: прави предложението да се чувства по-скоро като официален документ и прави лесно свързването с вас, ако клиентът хареса вашето предложение.

1.3. Името на клиента и потенциалната информация за контакт

Искате да създадете място за това в шаблона на вашето предложение за уеб дизайн под вашата собствена информация за контакт, форматирана подобно на бизнес писмо. В идеалния случай трябва да използвате пълното име на конкретно лице във фирма, а не името на компанията.

1.4. Изявление за проблем при оценка на специфичните проблеми на клиента

Този параграф ще демонстрира разбирането ви за нуждите на вашия клиент. Можете да поставите обобщено изявление за проблем във вашия шаблон или можете просто да оставите място за него; това е една от областите, които трябва да бъдат силно адаптирани за всяко предложение.

1.5. Кратък преглед на вашата компания и услугите, които предоставяте

Не повече от два абзаца опишете опита на вашата компания и предлаганите от вас услуги. Позиционирайте услугите и опита си като начин за справяне с проблемите на клиента. Това ще улесни потенциалните клиенти да оценят цялостните ви услуги и да решат дали искат да разгледат цялостното предложение или не.

Ще искате да персонализирате тази област за всеки клиент, но включването на общ абзац във вашия шаблон е добра идея. Това го прави лесен за промяна на отделни предложения.

1.6. Преглед на останалата част от предложението

Предоставете списък с точки на всеки раздел от предложението си, включително техните съответни номера на страниците. Това демонстрира вашите организационни умения и улеснява клиента да реши какво да прочете първо.

1.7. Вашият подпис

Въвеждането на вашето предложение трябва да може да бъде самостоятелно като бизнес писмо. Излезте, като използвате традиционно сбогуване, като например "С Най-Добри Пожелания", и добавете подписа си към документа.

Общо въвеждането на вашия шаблон не трябва да бъде по-дълго от 3-4 параграфа.

�� Как да персонализирате този раздел на предложението: Въведението ще бъде един от най-персонализираните раздели на предложението. Като за начало ще искате да въведете правилната информация за контакт и име за всеки отделен клиент. Също така ще искате да промените изявлението на проблема, за да решите индивидуалните проблеми на всеки клиент и да промените описанието на услугите си, за да се съсредоточите върху решаването на тези конкретни проблеми..

2. Изложение на проблема

На тази страница от шаблона на вашето предложение за уеб дизайн искате да разширите информацията, предоставена във вашето въведение. Подобно на въвеждането, този раздел ще бъде силно персонализиран във всяко предложение, но има няколко неща, които можете да включите във вашия шаблон, за да улесните процеса.

Започнете с един параграф, описващ вашия типичен клиент и проблемите, с които се сблъскват. Ще персонализирате това за отделни предложения, така че се придържайте само към най-често срещаните проблеми.

Ето няколко примера за проблеми, които може да искате да включите в шаблона на предложението си за уеб дизайн:

 • Повишена конкуренция онлайн, което води до по-малък трафик
 • Неуспешно запазване или преобразуване на мобилния трафик
 • Ниско класиране в търсачките

Вашият собствен списък трябва да се основава на проблемите, които често сте обръщали на клиенти в миналото.

�� Как да персонализирате този раздел: По-голямата част от клиентите ви може да искат подобни неща, но като индивидуални собственици на бизнес, те имат индивидуални нужди. Ако възникнат рядък проблем или забележите проблем, който не е споменат във вашия шаблон, добавете го към списъка.

Друг, по-фин начин за персонализиране на този раздел е да съпоставите речника си с клиента. Ако говорят за проблемите си в конкретна терминология, използвайте едни и същи думи. Ако искате да изместите терминологията, можете да го направите умишлено, като покажете на клиента си как трябва да подхожда към проблема вместо това. Това показва, че ги разбирате, а не само как да вършите своята работа.

3. Цели / предложено решение

Този раздел на вашето предложение ще предостави преглед на целите за вашия проект с акцент върху това как ще решите проблемите, обсъдени в последния раздел.

За да ви покажем как ще изглежда това, нека използваме изброените по-горе примери: засилена конкуренция, която води до по-нисък трафик, неуспех за запазване или преобразуване на мобилен трафик и ниско класиране в търсачките. За да се преборите с тези проблеми, можете да създадете следния списък от цели:

 • Създайте персонализиран сайт със свеж, модерен вид – Създайте уникален сайт, използвайки персонализирана тема на WordPress, като уебсайтът на името на клиента е по-запомнящ се от конкурентните уебсайтове.
 • Работете с отзивчива тема, за да създадете мобилна функционалност – Използвайте тема на WordPress с отзивчив дизайн и персонализирайте настройките на мобилния дисплей, за да увеличите максимално мобилната функционалност.
 • Пренапишете съдържанието на уебсайта, използвайки актуалните SEO стратегии и техники – Разработете последователна SEO стратегия и пренапишете цялото съдържание на уебсайтове, за да постигнете целите на тази нова стратегия.

Всяка цел трябва да съдържа кратко обяснение как се постига, но не отделяйте повече от едно изречение за това. Ще получите подробности в следващия раздел на предложението си.

�� Как да персонализирате този раздел: Вашият основен акцент тук трябва да бъде да се справите с проблемите, изброени в предишния раздел на предложението, така че по-голямата част от вашето персонализиране ще бъде да се справите с всички нови проблеми или да изтриете всичко, което не е от значение. Отново можете също да промените езика в документа, за да съответствате на речника или тон на марката на вашия клиент.

4. Стандартна разбивка на пакета

Стандартната разбивка на пакета показва на клиента точно какво ще получи от работата с вас. В този раздел на шаблона на предложението за уеб дизайн искате да изброите отделните услуги, включени в стандартната разбивка на пакетите. Всяка услуга трябва да бъде посочена с описание от 2-4 изречения, включително прогнозна времева линия. Цената на всяка услуга също трябва да бъде посочена в този раздел.

Рубен Гамез

Рубен Гамез
Bidsketch

Най-важните области на вашето предложение са ценообразуването и какво ще получават за тази цена. Звучи очевидно, но толкова много хора правят други области на предложенията си по-важни (или по-важни) от тези секции. Това означава, че искате да накарате първо да се появи разделът за проблем / решение на вашия шаблон и внимателно да го следвате чрез раздел за ценообразуване, който предоставя различни опции за ценообразуване (така че не е нужно да правите цените точно).

Ключът е, че докато вашият шаблон трябва да бъде лесен за повторно използване, изглежда, че е напълно персонализиран за вашия бъдещ клиент. Можете да направите това, като имате правилната структура, където най-важните и персонализирани неща са на първо място.

Например, ако една от услугите, които предоставяте, е персонализиране на тема на WordPress, можете да я покажете така:

Персонализиране на темата за WordPress – 500 долара – Ще работим с вас, за да изберем подходяща тема на WordPress за вашите бизнес нужди. След като темата е избрана, ние ще инсталираме темата на вашия WordPress сайт и ще я персонализираме според вашите спецификации. Това ще отнеме 1-3 седмици в зависимост от необходимото количество персонализиране.

Това разяснява как ще работите с потенциалния клиент и какво ще постигнат вашите индивидуални услуги, както и колко ще струват тези услуги. Той също така показва вашите познания за платформата, с която работите, като същевременно е лесен за обикновения човек да го разбере.

Създайте подобно описание за всяка услуга, предлагана във вашия стандартен пакет, като сведете до минимум техническия жаргон. Елементите също трябва да бъдат посочени в реда на изпълнение, от първо до последно. Искате предложението да отговори на въпросите на потенциалния ви клиент относно вашите услуги, а не да им дава повече.

След като настроите всичките си описания, включително прогнозната времева линия, можете да създадете обща времева линия въз основа на стандартните си предложения. Направете това, като добавите заедно прогнозните срокове за всички ваши основни услуги.

�� Как да персонализирате този раздел: Основният начин да искате да персонализирате тази секция е да премахнете ненужните услуги и да добавите такива "екстра" елементи, които клиентът ви е поискал. Ако вашите екстри са изброени във вашия шаблон, последният процес е толкова прост, колкото преместването на подходящата информация от един раздел на предложението в друг. Можете също така да пренесете това на следващото ниво, като използвате същите думи, които вашият клиент е използвал в заявката си.

5. Екстри

В този раздел на вашето предложение ще бъдат изброени всички екстри, които вашите клиенти могат да закупят със стандартния си пакет за уеб дизайн, като например:

 • Създаване на допълнителни страници
 • Публикувайте шаблони
 • Текуща поддръжка
 • Други дизайнерски услуги
 • Копирайт услуги
 • Маркетингови услуги за социални медии

Предоставете пълен списък на наличните екстри и напишете описание по 2-4 изречения за всеки от тях. Отново искате да се съсредоточите върху простия език и да избягвате техническия жаргон. Вашето предложение трябва да бъде достъпно за обикновения бизнес човек, а не само за онлайн предприемачите.

Брендън Куигли

Брендън Куигли
acorn30

Потенциалните клиенти получават персонализирана информация, която им е необходима въз основа на техния конкретен проект. Така че може да имаме 12 различни услуги, но перспективата може да търси подкрепа само с пет от тези услуги. Ние вмъкваме петте блока текст, за да отговарят на техните нужди, вместо да им предоставяме пълния преглед на всички наши услуги. Позволява им по-директно да приведат нуждите си в нашата способност да изпълняваме техните нужди.

6. Препоръки

Препоръките са жизнената сила на вашия бизнес. Посветете страница на вашето предложение, за да споделите най-добрите си отзиви с бъдещи клиенти.

Можете да настроите тази част от вашия шаблон по един от двата начина. Първата опция е да изберете любимите си 5-10 препоръки и да ги покажете творчески на страницата.

Вторият вариант е да създадете a "Отзиви" раздел от вашия шаблон и включвайте всички положителни отзиви, които някога сте получавали. След това, когато персонализирате вашия шаблон, можете да запазите офертите, които са най-подходящи за отделен клиент, и да премахнете останалите. Това е лесен начин да добавите допълнителен слой персонализация към предложението си.

7. Следващи стъпки

Този раздел показва на клиента как може да започне процеса на проектиране. Например, може да предложите този списък от стъпки:

 1. Персонализиране на пакети – Ние ще работим с вас, за да променим стандартния пакет за уеб дизайн, за да отговарят на вашите нужди, включвайки екстри, както е поискано. След като всички услуги са договорени, ние ще финализираме нашия договор с вас. Това ще отнеме 1-2 дни.
 2. Избор на тема – Ние ще идентифицираме вашите точни нужди и ще ви предложим 3-4 персонализирани теми на WordPress, от които да избирате. Това ще отнеме до една седмица, в зависимост от отзивите на клиентите.
 3. Персонализиране на темата – След като сте избрали тема, ние ще я инсталираме на вашия сайт и ще персонализираме според нуждите. Това ще отнеме 1-2 седмици в зависимост от темата.

�� Как да персонализирате този раздел: Много клиенти ще се обърнат към вас с конкретна времева линия, така че може да се наложи да променяте времевата линия на всяка стъпка, за да съответствате на техните цели. Ако вече сте проведели няколко разговора с потенциалния клиент, можете да изключите първите няколко стъпки от списъка си и да прикачите копие от договора си към предложението, така че нещата да могат да бъдат финализирани незабавно.

8. Общи условия

Много дизайнери не успяват да обсъдят правния аспект на своята работа до действителния етап на договора, но споделянето на вашите условия в предложението ви повишава вашия професионализъм. Той също така помага на потенциалния ви клиент да се почувства, че взима информирано решение още от началото.

Тази статия не е предназначена да замени правните съвети и блогът CodeinWP не се управлява от юридически специалисти, но има няколко неща, които горещо препоръчваме да включите във вашите общи условия:

 • Декларация за поверителност – Повечето компании ще искат някаква форма на споразумение за конфиденциалност и много от тях ще имат стандартни собствени NDA. Споделянето на декларация за поверителност на вашите собствени показва, че разбирате тази необходимост.
 • Структура на таксите и депозитите – Ако очаквате 50% депозит, трябва изрично да посочите това в своите условия и условия. Освен това трябва да включите условията, при които клиентите могат да получат този депозит, ако има такива.

За повече информация относно правния аспект на уеб дизайна, разгледайте 17 Основни договори за уеб дизайн на BeeWitz. Ако все още нямате свое собствено споразумение с условия или стандартен договор, трябва също да потърсите професионална правна помощ.

Персонализиране на вашите предложения

След като създадете шаблон за предложение за уеб дизайн, можете да започнете да изпращате отделни предложения. И това трябва да отнеме само няколко минути – всичко, което трябва да направите, е да го прикачите към имейл и да се уверите, че го изпращате на правилния човек, нали?

Грешен. Шаблоните на предложения за уеб дизайн са чудесен начин да спестите време, но не можете да изпращате 100% идентични предложения на всички. Успешните предложения са тези, които говорят директно на вашите клиенти, които се чувстват напълно уникални за тях, дори ако са базирани на шаблон.

Това започва с промяна на инстанциите на името на клиента и поставяне на правилната информация за контакт във вашето въведение, но далеч надхвърля това. Всъщност персонализираните аспекти на вашето предложение са най-важните.

В това ръководство вече разгледахме как можете да персонализирате различни раздели на предложението си. Сега, нека да разгледаме няколко съвета за персонализиране на предложението ви като цяло:

 • Използвайте find + substitu – Най-лесният начин да се хванете с предложение за шаблон е да оставите думите "име на клиента" на място, където е трябвало да използвате името на човек. Използването на намиране + замяна може да ви помогне да избегнете този проблем. Номерът, който можете да използвате, е да притежавате заместители, "TK-клиент-NAME". Магията на "TK" (както в, предстоящото) е, че не се случва на английски, което означава, че търсенето му е просто.
 • Съответствайте с тона на марката на потенциалния ви клиент – Вече обсъдихме това, но си струва да повторим. Съответствието с тона на клиента ви гарантира, че те могат да разберат информацията, която представяте, и е фин начин да им покажете, че разбирате и техния бизнес.
 • Референтни специфични области на сайта – Когато е възможно, поставете препратки към конкретни раздели на уебсайта. Може дори да искате да направите екранни снимки или да вдигнете парчета от текста от уебсайта, за да демонстрирате точно какво говорите. Това е още един лесен начин да покажете на клиента си, че разбирате техните специфични нужди.

персонализирайте предложение

Изпращане на предложението Ви до клиента

Можете да използвате имейл – старо училище. Но тогава не знаете кога клиентът отвори и прочете вашето предложение.

За да се борите с това, можете да инсталирате нещо подобно Бумеранг за Gmail. Той ви казва кога хората отварят вашите имейли, кликват върху връзките ви и т.н..

Или можете да използвате един от популярните инструменти за предложения. Най-горните са Bidsketch, И СО (имат повече инструменти в пакета си), и Proposify. Например Bidsketch ви позволява да знаете какво правят клиентите с вашите предложения, а също така ви дава достъп до някои допълнителни инструменти и шаблони за предложения..

bidsketch
and.co
proposify

Краен съвет

Създаването на собствен шаблон за предложение за уеб дизайн е една от тези дейности, които имат висока възвръщаемост на инвестициите в дългосрочен план. Направете го веднъж и след това извлечете ползите за месеци (може би години).

За повече начини да оптимизирате бизнеса си и да спечелите повече време за дизайн и изграждане на сайт, разгледайте нашия списък с инструменти за производителност за дизайнери на WordPress.

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление, представяне и редактиране от Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector