Проблеми с партньорския маркетинг и фалшиви DMCA … Радостите от управлението на тематичен бизнес – Доклад за прозрачност # 38

Проблеми с партньорския маркетинг и фалшиви DMCA … Радостите от управлението на тематичен бизнес – Доклад за прозрачност # 38

Проблеми с партньорския маркетинг и фалшиви DMCA … Радостите от управлението на тематичен бизнес – Доклад за прозрачност # 38
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Добре дошли в 38-ото издание на месечния доклад за прозрачност (за март 2018 г.). В тази поредица говоря за най-новото развитие в бизнеса, за нашите планове, предизвикателства и какво е на дневен ред през следващите няколко месеца. Кликнете тук, за да видите предишните отчети.


Както може би вече споменах веднъж или два пъти в тези доклади, една от основните ми цели в момента е да внеса по-голяма яснота в моето планиране и особено, когато става въпрос за изясняване на посоката, в която се насочва бизнесът..

Полагам усилия да поддържам ясна картина и да мисля по-стратегически – не само на годишна база, както преди, но по-скоро седмично / месечно.

Макар че това звучи добре и весело, не се изпълнява точно. За да постигна това, първо се опитвам да прекъсна повече от ежедневните задачи и да получа повече почивка. Това е нещо лошо и се чувствам мързелив, че не съм толкова активен, колкото преди – работех върху множество неща наведнъж. Но предполагам ще видя как се разиграва във времето. ��

Ето първите плодове на този подход:

Марки, именуване и какво е това "CodeinWP" всъщност означава?

Предполагам, че някои (ако не всички) от вас може да са малко объркани за това какво всъщност представлява марката CodeinWP или какво представлява, дори.

По какво се различава от ThemeIsle? ThemeIsle продукт на CodeinWP ли е? Или обратното?

За да бъда честен с вас, не е като през тези неща. Основно, ние просто се идентифицирахме с най-успешните от нашите марки и продължихме с него.

Първоначално имахме няколко тениски на CodeinWP и бяхме на път да направим фокуса на всички, но след това ThemeIsle започна да става все по-успешен, така че почувствахме, че той трябва да получи своята идентичност и основния прожектор.

И тъй като сега пиша това, компанията е "събрана" около ThemeIsle, както по отношение на това къде прекарваме по-голямата част от времето си, така и по отношение на освобождаването на мерч като тениски, стикери, спонсориране на WordCamps и други неща.

Това, което е толкова объркващо в това е, че ThemeIsle е само едно от нещата, които правим, и това не е чадърна марка. Чадърът е някъде другаде, всъщност, затова искаме да изясним това най-накрая.

Ще направим две стъпки, за да се случи това:

 1. Съживете VertiStudio.com – което беше основното име на домейн за оригиналната компания при стартирането му – и го използвайте като нашия корпоративен сайт. Той ще бъде домакин на неща като екип, кариера, продукти, наръчник и т.н..
 1. Пояснете как ThemeIsle.com се различава от CodeinWP.com плюс какво всъщност представлява CodeinWP. Ако отидете в основния домейн в момента, ще видите някак изненадващо "PSD към WordPress" предложение, което всъщност вече не правим. Отново объркващо, нали?

CodeinWP

Добре, така че № 1 е доста ясен. Просто трябва да преместим нещата от други уебсайтове към VertiStudio и да консолидираме всичко. No.2 е малко по-предизвикателно, така че дойдох с макет:

макет на ръцете

Съжалявам, ако не можете да прочетете това. Нищо чудно, че моят учител в началното училище имаше навика да ми взема работната книжка и да я раздърпвам пред класа … нещо за нея е нечетливо. Както и да е…

Ето основните подробности от този макет:

 • Пояснете, че CodeinWP е център за професионалисти / агенции, работещи с WordPress.
 • Като част от това, подобрете бюлетина на CodeinWP и мислете за него като самостоятелен продукт.
 • Стартирайте Slack общност за професионалисти в WordPress.
 • Стартирайте раздел за работа.
 • Стартирайте удобни за професионалисти инструменти.

Сега, думата "главина" е много общо и това се отразява в съдържанието, което предлагаме в този блог, както и в аудиториите, до които се опитваме да достигнем. Не всичко тук е специфично за WordPress и често се занимаваме с други области (пример 1, пример 2).

С това казано, нашите усилия ThemeIsle ще бъдат по-фокусирани към крайните потребители и начинаещи, опитвайки се да им помогнем с конкретни предизвикателства, свързани с WordPress. Разбира се, някои теми ще се припокриват, но това е ОК.

Честно казано, цялата тази яснота на марката ме притеснява отдавна, но аз просто нямах желанието да я поправя. Дори трафикът ни в застой преди около 1,5 години не ме мотивираше много да измествам нещата. Тогава най-накрая през март тази година спаднахме с още ~ 15% и това вероятно беше ритникът в дупето, което ми трябваше да предприема действия.

Като цяло предполагам, че въпреки страхотното ни съдържание, липсата на ясно предложение и заблуждаваща начална страница обезкуражава хората да говорят повече за това, което правим тук.

Пазарът на темите на WordPress се променя

Има няколко неща, които бих искал да разгледам тук … автори на теми от трети страни, теми за създаване на страници, Гутенберг, само за да назовем няколко.

Така че след някои опити и грешки, успяхме да реализираме работещ и стабилен работен процес за това как да разпространяваме теми на други автори в ThemeIsle.com (1, 2). Предполагам, че моделът работи, ако го субсидираме, докато продажбите започнат да стартират. Мащабът обаче е доста малък. Повечето от нашите клиенти, дори и да получат "всички теми" пакети, най-вече се интересуват от премиум версията на безплатната тема, от която надграждат.

Да се ​​надяваме, че в дългосрочен план това ще се подобри – след като потребителите ще искат да преминат към нова тема. Но това все още е дълъг кадър, така че засега не планираме да добавяме нови автори, а вместо това да се съсредоточим върху работата си, за да гарантираме, че партньорството работи добре за съществуващите.

Ако следвате тенденциите, забелязали сте нарастващата популярност на "създател на страници" теми. Въпреки това винаги съм смятал, че няма смисъл да създаваме нова тема като тази. Моите разсъждения бяха, че след като Гутенберг стане достатъчно напреднал, ние просто ще превърнем първите страници на Хестия или Зериф в страници, базирани на Гутенберг – така темите технически ще станат "прост / създател на страници" теми някак естествено.

Но като погледнем сегашното състояние на пазара, изглежда, че ще продължим да виждаме два различни типа потребители, независимо дали Гутенберг някога става нещо или не.

 • Винаги ще има хора, които искат празна тема, която да се интегрира добре със създателите на страници (и в идеалния случай да е в комплект с някои шаблони и джунджурии),
 • и потребители, които искат бързо да стартират сайт с една страница, без допълнителни плъгини.

Така че в крайна сметка ще търсим да стартираме нова тема в края на краищата. В идеалния случай ще използваме съществуващата работа, която сме свършили с Hestia и OrbitFox. С намаляващия пазар на теми (Nicolas от OceanWP пусна данните му за приходите например) това е следващият ни залог по отношение на пазарна посока.

Учене от нещата, които се объркват

Казват, че научаваш много от лошите преживявания. Така че миналия месец наистина научих много неща …

1. Фалшиви DMCA

Не знаех, че това все още е нещо, особено през 2018 г., но странно:

Преди няколко седмици някой изпрати до Google заявка на DMCA, в която бяха изброени 162 URL адреса, за които се твърди, че съдържа тема ThemeForest за изтегляне. Но нещото е, че сред тези 162 URL адреса имаше и 5-10 качествени ресурси по различни теми, свързани с WordPress. Класическа SEO атака с черна шапка …

От нашия сайт те изброиха тази публикация.

За да бъде ясно, този ресурс дори не споменава въпросната тема.
divi, avada, x тема

И така, как Google отговори? Да, познахте, те премахнаха нашата страница от търсенето напълно и току-що ме уведоми за това чрез Search Console.

След това ми отне 5 опита за подаване на насрещно оплакване, което биха приели. Те постоянно казваха, че се нуждаят от повече информация, което е странно, като се има предвид, че беше съвсем ясно, че няма нарушение.

Като цяло бяхме извън търсенето около 2 месеца.

Така че … Предполагам, че ако се борите с конкурент, който винаги изглежда, че ви изпреварва, просто ги DMCA. ��

Като по-сериозна бележка, дръжте пръста си върху пулса и проверете какво се случва във вашия Google конзола за търсене редовно. Искате да можете да забележите проблеми навреме.

2. Лоши партньорски партньорства

Накратко, един от нашите партньори реши да намали комисионите си за препоръки 4 пъти на място… и ретро-активно. Имайки предвид необходимите усилия и структурата на партньорството, това много навреди на нашите планове.

Моето учене е, че когато някой дойде при вас с молба да промотира нещата си и ви предложи сделка, въз основа на количеството работа от ваша страна, уверете се, че ще ги накарате да подпишат договор за заключване на сделката за X месеца.

Например, аз отделих повече време в партньорствата ни с трети автори на теми и изяснихме такива неща. Тъй като ни отнема известно време, за да продължим партньорството и да изброяваме ефективно темите, партньорът не може да прекрати за 6 месеца.

Въпреки че това не трябва да се случва често, може да има някои крайни случаи, когато автор например решава да продаде бизнеса си след 1 месец и променя плановете си. По-добре да сте ясни и защитени, ако това се случи.

3. Отново лоши партньорски програми

Това се случи преди няколко месеца. Един наш голям партньор реши да въведе правило за нашия сайт, принуждавайки пренасочване към страница по свой избор. Така например, ако ние ще свържем към site.com, те биха добавили правило, казващо, ако referer = codeinwp.com, пренасочване към site.com/wever/

Защо направиха това? Тъй като те искаха да представят нова оферта пред нашата публика, оферта, която не искахме да препоръчаме, тъй като решихме, че не е толкова добра.

Ученето тук е да има добри системи за наблюдение на приходите – същото, както вие следите и изпращате сигнали при спад на трафика. В случай на партньорски програми, затова да имате 100 акаунта не е практично и е много по-добре да използвате една платформа за събиране на средствата. За нас, Impact.com е най-доброто подобно решение напоследък.

Както със сигурност забелязахте, нарочно оставих имената. Искам тези доклади да са по-скоро за обучението, а не за срам на други бизнеси. Повечето от тези неща се оказаха "Добре" в крайна сметка, така или иначе.

Също така е важно да се има предвид, че никога не става дума за други хора, които искат да ви прецакат, а за липса на комуникация. Те имат своите цели, вие имате своите и често е трудно всеки да може да разбере ситуациите на всички останали.

Въпреки че това не звучи твърде оптимистично, преди да влезете в партньорства, опитайте се да помислите какво може да се обърка и адресирайте писмено тези сценарии. Никой не иска тези ситуации да се случат в действителност, но може да има раздразващи крайни случаи, когато и двете страни са "прав" и тогава подобни споразумения се оказват полезни.

Бихте искали да разберете какво мислите за такива неща и собствените си поуки от подобни ситуации. Чувствайте се свободни да споделяте в коментарите.

Добре, това е всичко, което имам за теб този месец. Както винаги, благодаря за четенето и за подкрепата ни! Бъдете в течение и получавайте нови отчети, доставяни ви, като се абонирате тук:

Всички редакции и остроумни пренаписвания от Карол К.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector