Попитахме 32 агенции за техните най-добри и най-лоши видове клиенти, с които да работят; Ето какво казаха

Да има такива "клиент от ада" истории? Повечето дизайнери и разработчици правят. По дяволите, вероятно повечето водопроводчици също го правят.


Както и да е, когато работите с клиенти, често можете да се озовете от двете страни на реката. И отстрани с етикет "обичащ клиента си" е много по-желателно.

Въпреки че повечето дизайнери и разработчици имат свободата да избират с кого да работят, понякога не е толкова лесно да прочетете нечии намерения или да предскажете колко лесно да работите с тях ще се окажат.

Или може би наистина можете да предвидите такива неща … само с достатъчно практика?

Да видим; да открия, попитахме 32 различни агенции и на свободна практика в сегмента на разработките и технологиите, за да ни кажат какво прави добър клиент в тяхната книга и какво ги подлудява, когато нещата не вървят по план.

За да бъдем по-конкретни, въпросът ни беше,

Какъв е вашият * любим * тип клиент? Какво ще кажете за клиента, който ви харесва да работите с * най-малко *?

Ако работите с клиенти, със сигурност ще разберете и се отнасяте към съветите, които тези специалисти са споделили по-долу.
Какво прави един клиент добър или лош / клиент от ада: ЦЕНИ

Бързам? Ето кратка видео обобщение на най-често срещаните клиентски персони ��

Как да идентифицирате всички типове клиенти

Ако се стремите към успех като фрийлансър или просто работите с клиенти, то ние имаме съществено ръководство за вас. Нашето ръководство за клиенти ще ви помогне бързо да идентифицирате всички клиенти, което ще ви помогне да работите ефективно с тях. Или изобщо не ��

Публикувано от ThemeIsle в петък, 18 май 2018 г.

Какво прави един клиент добър или лош: 32 агенции споделят мнения въз основа на опита си през годините

чиния dominik

Доминик Саутер
COO в SAU / CAL
Когато тъкмо започвахме, жена, която управляваше детска градина от дома си, ни нае да изработим уебсайт. Мич и аз все още бяхме в това "толкова развълнуван, че хората искат да ни платят" етап, че дори не ни хрумна да мислим наистина кои трябва да бъдат нашите клиенти и как най-добре да им помогнем.

Сега няма нищо лошо в дневните грижи. Или бебета. Харесвам бебета. Всъщност аз дори имам такъв. Може дори да има друг. И виждам няколко години да давам много от трудно спечелените си пари на някои качествени детски градини.

Но ние не бяхме от това, от което се нуждаеше. Ние създаваме уебсайтове с невероятни магазини, магазини, които развиват долната линия и допринасят за растежа на бизнеса.

Тя никога нямаше да продава бебета и можеше да продаде само толкова петна в детската си стая. Освен това тя изобщо не разбра мрежата. Това означава, че трябваше да прекараме толкова много с нея лично, заобиколени от много шумни деца, опитвайки се да обясним абсолютно всичко, което правим, на практика й плащахме да работи по нейния проект.

Този опит ни накара да мислим малко по-стратегически за това кои трябва да бъдат нашите идеални клиенти, нещо, което усъвършенствахме през годините.

Йордан браннон

Джордан Бранън
президент & COO в Коалиция
Моите 2 любими типа клиенти:

1. Балмерите (прякор след известния изпълнителен директор на Microsoft). А именно клиентите, които са страстни от това какво прави техният бизнес, как го правят и защо това има значение за крайния им клиент. Те обикновено не могат да не танцуват на сцената, когато имат възможност да похвалят своята компания, услуга или продукт. Тези типове клиенти вълнуват нашия екип да работи с тях, обичат да споделят експертните си познания в тяхната индустрия и нетърпеливи да разберат как да подчертаят най-добрите характеристики на бизнеса си в уебсайта или творчеството, върху което работим с тях.

2. Революционерите. Създателите на промени са клиенти, които са фокусирани върху нарушаването на това, което те или тяхната индустрия правят за дълъг период от време. Те са нетърпеливи да приложат технологията и креативността да работят и да позволят на нашия екип да разшири проекта си в нови и вълнуващи направления, които разбиват формата на „ние искаме да го направим по този начин, защото всички останали го правят по този начин.“ Творчеството е зараза и когато хората искат да бъдете креативни, това засилва работата ви по начин, който малко други неща могат.

Моите 2 най-малко любими типа клиенти:

1. Йо-йо. Под йо-йо клиенти имам предвид такива, които се редуват между силно заинтересовани и ангажирани с техния проект и след това са крайно недостъпни. Те са склонни да започнат проект, като казват неща като, "този проект е наш приоритет №1", или "този сайт ще направи или прекъсне нашия бизнес за следващата година", и след това по средата няма да отговаря на обаждания, имейли или друга комуникация. Те са склонни да бъдат свой най-лош враг, подкопавайки сроковете, обхвата и резултатите на проекта със своя изчезващ и повторен акт.

2. Бюрократите. Обикновено бюрократите не са клиентът, а само контактната точка на клиента. Те работят в различни отдели на различни предприятия и биха могли да се интересуват по-малко от друг различен проект или неговия резултат, стига да са все още наети и да получават все още заплащане. За разлика от страстния клиент или този, който иска да разклати индустрията си, бюрократът е енергичен и креативен вампир.

diana briceno

Диана Брикено
Собственик на DGS Studio
Любим тип клиент:

Любимият клиент, който се среща доста рядко, е този, който е възприемчив към новите подходи или вече знае, че се нуждаят точно от това, което предлагаме. Като студио, фокусирано върху социалните медии, идеалният клиент разбира, че социалните медии не се измерват по същия начин като традиционната реклама и отнема доста време, за да се развие, особено ако се прави органично.

Обикновено тези клиенти са тези, които преди са правили собствени проучвания или са били тези, които правят свой собствен маркетинг в първите дни на своя бизнес, така че да разберат защо някои неща имат значение. Един от настоящите ми клиенти е точно такъв, те разбират, че тестването е от съществено значение, опит и грешки и позволяват повече творческа свобода, защото знаят, че това ще им бъде от полза само в дългосрочен план.

Най-лошият тип клиент:

Най-лошият тип клиент е видът, който казва, че искат "да плъзне навсякъде" или направете нещо ново и вълнуващо само за постоянно да отхвърляте всяка вълнуваща идея и да казвате "нека да направим друга публикация, обявяваща продажба". Преди да го знаете, целият им фураж се състои "25% отстъпка само днес" вид постове, които просто изглеждат глупаво. Обикновено те са по-възрастни хора, които не разбират социалните медии и смятат, че публикацията трябва винаги да обявява продажби, а никога културата на компанията, хуманизация на марката и ценни ресурси, генериращи олово за своите зрители..

История:

Някога имах клиент в грим индустрията, който не можеше да раздели семейството и бизнеса. Дъщеря й щеше да направи най-отвратителните рисунки на линията на червилото на собственика и разбира се, както обичаше майката, тези отвратителни рисунки със снимки, направени в най-лошите възможни ъгли и осветление, ще бъдат задължителни за нашите социални медии. Това не беше дори най-лошата част. Тъй като беше червило, дъщерята ще нарисува червилото, което се прилага върху устните, но нямаше нищо друго, няма лице, само плаващи устни с червило, лошо изтеглено от дете. Рисунката изглеждаше като червена дупка с пръчка в нея, хората често ги съобщаваха за съдържание, свързано с порнография, но клиентът каза, че всички останали са проблемът, очевидно не в рисунката.

Може да се заинтересувате и от тези статии:

 • Ето как да бъдете най-лошият дизайнер на WordPress на планетата (в 8 стъпки или по-малко)
 • 5 най-добри персонализирани добавки за типове публикации за WordPress в сравнение
 • Най-добър хостинг на WordPress за агенции: Как да изберете една + 5 опции в сравнение

Марио Пешев

Марио Пешев
Изпълнителен директор в DevriX
Доста сме доволни от всичките си съществуващи акаунти – ако не бяхме, това така или иначе би приключило връзката.

Това, което ги прави страхотни, е нивото на доверие и уважение към нашия технологичен екип. С голяма сила идва голяма отговорност, но без доверие винаги би трябвало да оправдаваме всяка малка стъпка по пътя. Комуникацията е ясна и навременна и ние сме почетен член (колективно) на техния отдел за растеж на бизнеса. Ние работим като едно, мислим като едно, действаме като едно – си сътрудничим и изтласкваме напред.

Малкото случаи, в които трябваше да прекратим връзка, наистина бяха свързани с липсата на доверие и уважение. Веднъж ми викаха по телефона по причини, противоречащи на нашата пътна карта и плана за действие. Спешните случаи са ескалирали многократно без видима причина. Токсичната среда и поставянето под въпрос на всеки ход води до повече режийни разходи от свършената работа, което беше контрапродуктивно и нямаше смисъл в дългосрочен план.

брад Уилямс

Брад Уилямс
Изпълнителен директор в WebDevStudios
Любимият ни тип клиенти са тези, които идват при нас специално за нашите WordPress и експертиза за изграждане на уебсайтове. Те знаят, че ние сме експертите и наистина вярваме изцяло на нашите препоръки около проектния подход, архитектурата, технологиите за използване и т.н..

Тези клиенти ни разглеждат като ценен партньор, разширение на техния екип, което винаги помага за успеха на един проект и бъдещи цели.

Клиентите, с които се радваме да работим с най-малко, са противоположни на тези, с които се радваме да работим най-много, и това биха били клиенти, които не приемат нашите препоръки и експертни съвети.

В крайна сметка проектът им страда в дългосрочен план. Ние полагаме всички усилия да проверяваме клиентите напред и гарантираме, че сме добре подходящи един за друг, за да избегнем проблемна ситуация.

Tim Cantrell

Тим Кантрел
Инженер за поддръжка на клиенти в Wordfence
В Wordfence се опитваме да дадем на всички наши клиенти еднакво количество внимание и същата качествена поддръжка. Не определяме клиентите като добри или лоши, но виждаме всеки клиент като индивид с индивидуални нужди. Хората са различни и ако има проблем с комуникацията, ние се опитваме да разгледаме това като възможност за обучение и предизвикателство за нас да се подобрим. В нашия ред работа, сигурност, установяваме, че често клиентът вече е стресиран и разочарован, когато се обръща към нас за помощ и се опитваме да го позволим. Това не означава непременно, че са „лош клиент“, но когато някои клиенти имат хакерски уебсайт, те се чувстват нарушени и наранени. Когато създават казус, тези чувства могат да се проявят в клиентите. Винаги се опитваме да се фокусираме върху решаването на проблема, вместо да реагираме на негативността. Това каза, че имаме строго правило срещу злоупотреби и не толерираме клиенти, които обиждат или се опитват да унижават персонала ни.

Всички в нашия екип имат различни силни страни и се опитваме да се подкрепяме взаимно в това, за да успеем всички взаимодействия с клиентите в крайна сметка. Ако възникне проблем, предаването на случая на друг инженер по поддръжката почти винаги ще обърне ситуацията. Работим тясно помежду си и търсим съвет често. Наличието на добро работно място, където се насърчава сътрудничество и работа в екип, ни помага в това. Екипът ни е подбран на ръка, за да отговаря на нашата култура. Не мога да се сетя за нито един член на екипа, който не е достатъчно скромен, за да поиска помощ или да предложи съвет, когато ситуацията изисква това. Това е от полза за нашите клиенти и запазва стремежа на нашия екип също.

Да бъдеш "добър клиент" всичко, което трябва да направите, е да останете спокойни, обяснете ситуацията възможно най-подробно и ни се доверете да направим всичко възможно, за да отстраним проблема си или алтернативно да ви предоставим информация, която ви помага да го поправите сами.

род Austin

Род Остин
Директор по маркетинг в Pagely
Идеалният клиент в Pagely е този, който разбира стойността, която внасяме в проекта им за WordPress.

Ние поставяме много талант и усилия зад нашия фокус върху сигурността, високата наличност и цялостния надежден управляван WP хостинг, а повечето от марките, с които работим, разбират колко жизненоважно е партньорството с екип, който има правилните приоритети.

Не всеки сайт на WordPress е подходящ за Pagely, а тези с по-малко изисквания за време и сигурност вероятно не са подходящи – но това често се променя с увеличаването на сайта им..

Ние бяхме домакини на няколко сайта, които се появиха на Shark Tank, и винаги е забавно да гледаме скокове на трафика и как нашата платформа се справя с тях лесно.

jolissa skow

Джолиса Скоу
Съдържателен стратег в Процъфтява интернет маркетинг
Любимият ми тип клиент е този, който е отзивчив и ни вярва да вършим работата, за която бяхме наети! Идеалният клиент е достатъчно ангажиран във връзката, за да комуникира редовно и да отговаря на въпроси от нас своевременно. Те също така ни дават достъп до акаунти, които трябва да вършим работата си възможно най-добре и просто ни се доверяват да сме експерти и да свършим страхотна работа.

Клиент, на когото ми е приятно да работя с най-малкото, е скептичен към нас от самото начало и не ни вярва достатъчно, за да ни позволи да си вършим работата. Този клиент или непрекъснато се свързва с нас, използва времето в бюджета си за въпроси и уверения, или най-вече не отговаря – и двете тези ситуации могат да затруднят работата ни! Този клиент не ни вярва и няма да предостави пълен достъп за промяна на настройките на Google Анализ, например, или няма да ни позволи да правим необходимите актуализации на уебсайта им, за да приложим най-добрите си стратегии.

tom zsomborgi

Том Зомборги
CFO в Kinsta
В Kinsta работим с много клиенти от цял ​​свят. Сайтове за малък бизнес, уеб агенции, фрийлансъри и бързоразвиващи се компании като Drift или Adespresso. Нишата за уеб хостинг е много интензивна индустрия и когато става дума за сайтове на WordPress, има десетки хиляди теми, плъгини и интеграции на трети страни, където много неща могат да се объркат.

Нашият любим тип клиенти са тези, които знаят и разбират, че сме ние "просто уеб хостинг компания" и главно ние сме отговорни за нещата от сървъра. Тези клиенти разбират, че не можем да им помогнем да пишат или редактират кода, да добавят или премахват допълнителна функционалност или да персонализират техните сайтове. Обикновено работят с квалифициран разработчик на WordPress, оценяват нашите предложения и констатации и оставят програмиста да върши разработката.

Понякога това не е толкова лесно, колкото някои клиенти смятат това "управляван WordPress" означава много повече от управлението на сървъра. Получаваме заявки за поддръжка като "Имам нужда от теб, за да изградиш моя магазин или "можете ли да инсталирате и персонализирате новата ми тема" през цялото време. Трябва да очертаем линията и да управляваме очакванията на клиента от първия ден, в противен случай поддръжката на клиента не е устойчива в дългосрочен план. Поради тази причина създадохме подробна база от знания за обхвата на подкрепа и горещо ви препоръчвам да направите същото!

Няколко клиенти не разбират и не приемат тази политика и просто продължават да отварят нови билети и да ви помолят да им помогнете с тези задачи за развитие. Те отказват да наемат програмист и не са отворени да приемат вашите предложения. От време на време ще трябва да вземете решение и да помолите тези клиенти да напуснат и да намерят друг доставчик. Не бива да се страхувате да правите това, трябва да се съсредоточите върху другите си клиенти, които разбират какво се покрива от вашия екип за поддръжка и какво е извън обхвата (btw. Те представляват 99,9% от вашата клиентска база!). В тези случаи това е най-добрият начин, по който можете да помогнете за разрастване на бизнеса си.

Дейвид Ковъни

Дейвид Ковъни
Директор в Interconnect / нея
Нашият любим тип клиент е този, който разбира какво правим и може ясно да приеме, че и те имат отговорности и умения, които трябва да придобият, за да направят проекта успешен. Най-лошият тип клиент по същество е обратното на това – те вярват, че имаме вълшебна пръчица, че ще разредим съдържанието им, ще пренесем магически умения на тях за кратко време и ще сме там, за да ги посъветваме как да ръководи своя онлайн бизнес.

В наши дни повечето от нашите клиенти са доста квалифицирани – те идват при нас, защото вече имат големи сайтове и искат нещата да са по-бързи или по-функционални, или ни молят да разработим конкретни отговори на проблеми, които ни отвеждат далеч навън какво може да се направи дори в WordPress. Но в първите си дни, ние ще получим клиенти, които наистина само са разбрали неясен начин как работи интернет и това може да бъде наистина уморително.

Имахме един, който не разбра какво означава хостинг. "Но уебсайтовете живеят само в Google, нали??" дойде отговора, когато се опитах да обясня, че трябва някъде да сложим сайт на сървър. Що се отнася до тях, интернет беше Google и това беше това. Мисловният им модел беше на „Жълтите страници“ и те бяха много останали на това. Като каза това, след като бъдат уредени, сайтът си свърши работата и след това те бяха почти перфектният клиент по много начини.

В крайна сметка, любимият ми клиент е този, който е * наш * клиент, а не * техният * клиент. Докато можем да реализираме печалба, ние сме добри. ��

daniel corin stig

Даниел Корин Стиг
Изпълнителен директор в Агенция за бели етикети
За да зададем контекста, ние работим само в дългосрочни партньорства като подизпълнител на дигиталните агенции за изграждане на потребителски уебсайтове на WordPress от техните дизайнерски файлове. Така че клиент за нас е или утвърден партньор, или нов партньор, с който току-що започнахме да работим.

Страхотни партньори

Бързият отговор е, че е по-лесно да се работи с агенции, които са организирани, комуникативни, ценят дългосрочния успех на нашето сътрудничество и плащат фактурите им навреме. Но освен това, страхотните партньори за нас наистина са тези, които ни помагат да свършим чудесна работа за тях.

Например, те ни изпращат спецификации, които отговарят на техните очаквания за това как създаваме сайтове за тях. Бих могъл да кажа "пише подробни спецификации", но това не винаги е вярно. Интересното е, че един от най-добрите ни партньори ни дава много малко инструкции, освен техните дизайнерски файлове. Но тъй като те са много доволни от нашите интерпретации по подразбиране за това как да внедрят своите дизайни като кодиран сайт, те са много доволни от резултата. В другия край на спектъра имаме страхотни партньори, които ни пишат много подробни инструкции как да изграждаме сайтове от техните дизайни (css frame, анимационни ефекти, настройка на задния ред и т.н.), и това работи също толкова добре.

Партньорства, които не се получават

Има две типични причини партньорствата да не се развият така, както се надявахме:

1. Не успяваме да отговорим на техните очаквания за срок, цена или как да кодираме техните сайтове. Добър пример е, когато получаваме много малко инструкции, но агенцията всъщност има много специфични предпочитания за това как трябва да изградим сайта за тях.

2. Агенцията няма достатъчно опит, за да изпълни техните нужди от нашите услуги.

Двамата често са свързани и с времето разбрах, че собственият ни профил и действия като компания са най-вече първопричината за подобни проблеми, а не нашите партньори.

каталин матеи

Каталин Матей
Изпълнителен директор на Увеличете медиите
Най-добрият тип клиенти са тези, които ви се доверяват и разбират, че има процес, свързан с процеса – те ви дават своята цел (тяхната точка Б) и ни карат да разберем сегашното им положение (тяхната точка А) и след това – магия – те ни оставят да направим нашата работа и измисляме и коригираме, докато ги получим там. С тези клиенти ние преразходим и се уверяваме, че те са невероятно доволни от това, което работим заедно. Ние обичаме хората, така че е лесно да правим това хаха. Може да звучи просто, но е по-трудно да се приложи особено с корпоративния сегмент, където се занимавате с инфраструктура и мениджмънт и други неща. Но това е нашият идеал.

А тези, с които ни е приятно да работим най-малко (което е един вид начин да кажем, че не обичаме да работим с тях), са обратното на това, което казах. Ние не се приравняваме като хора първо – по ценности, не се приравняваме по цели и те управляват микрофона – рецепта за бедствие – и съм толкова щастлива, че мога да уволня тези клиенти, когато непрекъснато преследват този път. Не заради моя интерес – тъй като създава много хаос и нещастие в живота на моя екип – и аз обичам моя екип.

Едно забавно преживяване тук беше, когато получавах постоянна обратна връзка от моя екип, че клиентът е свръхреактивен и управлява микрофона всичко, което прави в продължение на около 1 месец – да ги накара да пресъздадат работата си няколко пъти заради неясни брифи. Както и да е, чувствах, че трябва да прекратим годежа, затова отидох на разговор с техния директор по маркетинг, че когато чу, че искаме да го прекратим – беше напълно шокиран и с удивление – тъй като това не може да му се случи – и още по-интересното беше, че той предложи 3 пъти нашите такси, ако останем само да сме шокирани, че казах „не“. Парите са само превозно средство. Хората са истинската стойност.

austin iuliano

Остин Юлиано
Корпоративно обучение и основна реч на d.science
Най-добрият тип клиенти са тези, които са реалистични в очакванията и разбират какво е важно в развитието на бизнеса им напред. Например няколко актьора, с които съм работил, бяха необходими, за да увеличат социалните си последващи, тъй като това им помогна да резервират повече концерти. Те бяха страхотни клиенти, тъй като знаехме показателя, от който се нуждаем, и не очаквахме успех да се случи за една нощ. Успях да им помогна да растат с 2-3000 нови последователи в Instagram и те са щастливи.

Корпоративното обучение също може да бъде чудесно, когато очакванията също са ясни. Да стигнем до състояние 1000 и да помогнем на маркетинговия екип да изгради една кампания от идея до изпълнение, като дава насоки за най-добрите практики и подкрепа. Но и да има ясни очаквания какво ще се случи и какво няма да се случи.

Досега НАЙ-ДОБРИТЕ клиенти са тези, които започват да намалят цените ви. Открих, че всеки, който се опита да ме пребори с цените, се оказва основен проблем клиент. Неминуемо те се опитват да приемат все повече и повече без допълнително обезщетение. Харесва ми, че всеки друг предприемач иска да има възторжени клиенти и ще хвърли допълнителни услуги и подкрепа, за да създаде възторжен клиент. Когато хората го очакват и изискват, те премахват способността ми да надмина очакванията. Лошите клиенти управляват микроорганизмите и вземат решения чрез комитет.

Ето защо напълно изгонвам всеки, който прояви признаци на лош клиент. Имам късмета да имам повече от достатъчно работа, която мога да избера да не поемам такива клиенти. С това се казва, дори и да не бях, не бих приел тези клиенти, които знаят какво знам сега.

mazdak mohammadi

Маздак Мохамади
Основател на Blueberrycloud
Нашият любим тип клиент е клиент с въображение и открит ум. Клиентите, които идват в нашата агенция, готови да си представят нови възможности с отворен ум, са клиентите, които най-много се радват да работят с нас, а също и да се възползват максимално от процеса.

Най-малко любимите ни клиенти са тези, които подхождат към нашата агенция със силна нужда да бъдат доминиращи и вярват, че знаят всичко, което трябва да знаят и никой извън себе си не може да подобри своите идеи. Тези клиенти се борят за постигане на успех със и без агентурна помощ и никой не се радва на процеса. За съжаление това е тип загуба Моето предложение е да се позволи на експертите да бъдат експерти. Дайте им вашето виждане за бъдещето на компанията, заедно с защо се предвижда визията да работи и предоставете напомняния за визията на агенцията, ако те се отклонят от курса. Оставете (творчеството и по друг начин) оставете на тях. Ще се насладите на процеса най-много и бизнесът ви ще се възползва най-много, дори ако не сте съгласни с него.

граби унгар

Роб Унгар
Партньор в Copa Digital Group
По отношение на най-добрите видове клиенти, с които работим, обикновено виждаме, че те са отворени по отношение на технологиите, те са безплатни и ни вярват да взимаме решения, които са в техен най-добър интерес, и не подлагат на тях ежедневно. Разбира се, ние ги поддържаме редовно за ефективността на кампаниите, които провеждаме и напредваме по всякакви проекти, но това не е ежедневие. Ние привличаме отзивите им, когато имаме нужда, но те не ни притесняват с постоянни предложения или въпроси. Те също така разбират стойността на това, което правим, и не прехвърляме бюджета. Докато даваме резултати, всички са доволни.

Най-лошите типове клиенти са, добре, предположихте – точно обратното! Те се пазарят с цената и се опитват да ви поговорят и дори не са сигурни дали искат да правят някакъв вид реклама или маркетинг. Те са скептично настроени към това. Те управляват микрофона и искат да одобрят всеки малък детайл и да хвърлят собствените си идеи, дори и да нямат смисъл. Трудно е да кажеш на клиента, че идеята му не е никак добра. Често те просто не са мили хора и са болка да работят. Уволнихме клиенти, с които вече не искахме да работим и никога не сме съжалявали за това.

Остин Махафи

Остин Махафи
SEO специалист в Силов дигитален маркетинг
Моят любим тип клиент е този, който се доверява на нашата агенция да направи значими промени.

Когато една компания позволява на нашата агенция да диктува и прилага стратегия, тя ни позволява много повече време да усъвършенстваме тази стратегия и в крайна сметка да видим успеха в по-голям мащаб, отколкото ако ни задържи липсата на доверие.

Най-малко любимият ми клиент, с който трябва да работя, би трябвало да е такъв, който няма ясна визия накъде се насочва целият им бизнес.

Нашата работа като интернет маркетинг е значително по-ефектна, ако нашите кампании последователно се привеждат в съответствие с целите на бизнеса. Дългосрочните цели диктуват подробни подробности като избор на ключови думи, така че ако бизнесът не знае къде искат да бъде след 1 година плюс, той може да дерайлира цяла кампания.

Крис понтин

Крис Понтин
Собственик на Създаване на уебсайт днес
Най-добрите клиенти: За мен, клиентите имат ясно разбиране за важността на маркетинговото присъствие и разбиране на сроковете и разграждането, което им даваме. И така, тези клиенти получават значението, но както и добре разбираме, трябва да започнем да разработваме плана, за да продължим напред с бизнеса си, за да се развиваме.

Най-лошите клиенти: За мен това са компании, които искат резултати веднага и не разбират инвестицията в този метод. Така че, те искат да не плащат нищо, а след това получават огромни резултати. Долен ред: Ние го представяме напълно и обикновено можем бързо да кажем за кой тип клиенти е, така че можем да зададем очакванията веднага.

Адам-Томпсън-200

Адам Томпсън
SEO / PPC мениджър в Comodo SSL Store
Най-добрият тип клиент е този, който си сътрудничи с вас за поставяне на ясни и реалистични цели на проекта, след което ви позволява да правите това, което ви е необходимо, за да постигнете тези цели. Най-добрият тип клиенти е съотборник – работите заедно като екип за решаване на проблеми, справяне с предизвикателства и постигане на по-добри резултати.

Ето няколко от лошите типове клиенти, които имах през годините:

 • Най- "дизайн от комисия" клиент. Този клиент назначава група хора, които да ръководят проекта (обикновено дизайнерски проект) без ясни цели. Всички имат различно мнение, никой не отговаря и нищо, което правите, може да задоволи всички. Проектът ще отнеме два пъти повече, отколкото би трябвало, а крайният резултат е страшен. (След като направите 50 промени, опитвайки се да направите всички щастливи, дизайнът е просто бъркотия.)
 • Най- "Ще ви изневеря, ако успея да се измъкна" клиент. Веднъж имах заявка от клиент, че вършим някои уеб разработки в допълнение към графичния дизайн, който бяхме наети да правим. След като го информирах за свързаните разходи, той поиска да предоставим допълнителните услуги безплатно. След като обясних, че предметите, които той поиска, не са били включени в договора, който той е подписал и платил, той каза, че това няма значение, тъй като "Ще пренапиша договора и ще ги добавя". Никога не разбрах дали той е толкова наивен как работят договорите или просто не му пукаше.
 • Най- "мечтател" клиент. Преди години загубих броя на пъти, когато клиент се опита да ме продаде на визията си, да ме накара да намаля цените, да работя безплатно и пр. Те работеха върху нещо разтърсващо и ако им помогна, Ще бъда готов за голяма заплата, след като го ударят голям. Ако някога получите същата стъпка, не забравяйте, че 90% + от тях няма да го направят голям. Ако те направят това голямо, тъпата истина е, че е невероятно малко вероятно да започнат да ви преплащат, за да компенсирате цялата работа, за която са ви доплатили. По-вероятният сценарий е, че ще разберат, че сега са голяма риба и ще преминат към голяма агенция и / или ще започнат преговори за отстъпка.

Джейсън Паркс

Джейсън Паркс
Президент на Медийният капитан
Нашият любим тип клиент за работа е този, който има търпение и се доверява на нашия план за игри. В природата хората смятат, че резултатите ще се случат за една нощ, когато става въпрос за дигитален маркетинг. Това не е вярно, тъй като е необходимо време за разработване на стратегия и изпълнение. Нашите клиенти, които вярват в процеса, са забавни за работа, защото сме в състояние да постигнем резултати.

Напротив, най-лошият тип клиент за работа е този, който се опитва да диктува изцяло стратегията. Трябва да използваме всеки маркетинг мениджър или собственик на бизнес като ресурс, за да разберем бизнеса, с който работим и да затвърдим една стратегия. Хората вътрешно познават бизнеса по-добре от нас, така че е изключително важно да работим заедно с тях. Като казахме, нашата експертиза е дизайн и дигитален маркетинг. Ако някой се опитва да ни каже как да проведем платена рекламна кампания или да проектира висока страница за конвертиране, агенция може да не е най-добрият наем.

Райън сколон

Райън Сколън
SEO & PPC фрилансер в RyanScollon.co.uk
Нашият любим тип клиент биха били тези, които нямат нищо против да се забием, когато имаме нужда от нещо от тях, но също така сме щастливи да седнем и да оставим да работим с нещата. Много от нашите работни места по разработка на уебсайт преустановяват поради изискването на съдържание от клиента. Въпреки че ние искаме това достатъчно предварително, това все още е точката на номер едно.

Най-лошият тип клиент за нас биха били тези, които ви наемат, тъй като изискват професионален съвет, но изберете да го игнорирате напълно. Наскоро имахме проект, работещ върху това, което може да е наистина добре изглеждащ уебсайт за шикозен ресторант в Лондон, Великобритания. Но тъй като решиха да игнорират нашия съвет, не се оказа толкова страхотно.

custis boyd

Къртис Бойд
Директор по операции в Бъдещи медийни решения
Най-добрият тип клиенти за работа са добре утвърдени фирми, които предоставят 5-звездно преживяване за своите клиенти. Това прави нашата работа лесна, тъй като нашият софтуер и IoT протоколи ще ни позволят наистина да генерираме тонове съдържание, генерирано от потребители.

Най-лошият тип клиенти за нас са бизнесите, които не се интересуват наистина от обслужването на клиентите. Обикновено можем да кажем кога за първи път ги подписваме и винаги ще им дадем полза от съмнението, но процентите на задържане са наистина ниски, защото не можем да генерираме потребителско съдържание поради липсата на удовлетвореност на клиентите.

Забавна история, която мога да споделя, е, когато имахме клиент да се обади на моята лична клетка – крещи, че клиент просто е написал лош отзив за бизнеса си. Казах им, че съм на път да им напиша лоша рецензия за това, че ми се обаждат толкова късно.

Тогава не ми беше смешно, но сега мога да се смея на това. ��

Стеф Тейлър

Стеф Тейлър
Директор на Wildbloom
Най-добрият тип клиент е този, който се доверява на творческата ни насока и не се опитва да ни управлява микро. Те участват в процеса и ни дават ясен инструктаж и обратна връзка, но са отворени да опитат нови неща. Те са гъвкави и разбират, че не са единственият ни клиент.

Най-лошият тип клиент е този, който е със затворено съзнание и отказва да се довери на нашата посока или идеи. Те изискват ревизии, само за да решат дали предпочитат оригинала. Те смятат, че знаят по-добре от нас и се държат така, сякаш са единственият ни клиент и че трябва да сме благодарни, че работят с нас. Те се пазарят по цените и постоянно се опитват да разширят обхвата.

Един такъв клиент е този, който се зае с нашите цени, поиска 10 кръга ревизии на копието на уебсайта си (въпреки че предвиждаме, че промените в копието включват максимум 3 кръга) и ме изпрати в полунощ в неделя, за да поиска допълнителен период до да бъдат добавени към тяхното копие на уебсайта!

marius vetrici

Мариус Ветричи
Изпълнителен директор на WPRiders
Ние предпочитаме да работим с клиенти, които:

 • знаят какво искат, дестинацията им е ясна. И ако не им е ясно, те са готови да бъдат консултирани за това. Което води до следващото
 • те се интересуват от хора, с които ще работят, а не само от цена; те са готови да отделят време и да се свържат; те не просто пазаруват за следващата агенция.

Подхождаме към нашите проекти като мислещ партньор, който разбира както бизнес целите, така и технологията и може да свърже двата по ефективен начин. Следователно причината, поради която квалификацията на клиента е толкова важна стъпка за нас е, че стойността, която предоставяме, не е подходяща за всички клиенти. В същото време не всички клиенти разбират или възприемат стойността, която предоставяме.

Коди лебед

Коди Суон
изпълнителен директор, Gunner Technology
Доверието на вашите клиенти е изключително важно и прави най-добрия тип клиент. Всъщност да се вярваш е по-голям комплимент от това да бъдеш обичан. С доверие вие ​​сте свободни да правите това, което правите най-добре, без постоянно да подкачвате, да бъркате и да задавате въпроси. Всичко останало е второстепенно за доверие, така че това е лесно. Би било лесно да се каже "липса на доверие" прави за лоши клиенти, но мисля, че агенцията ще трябва да поеме отговорност за това, така че ще кажа, че липсата на перспектива създава трудни отношения. Това, което искам да кажа с това, че Интернет е по същество непостоянен майстор.

Понякога се случват неща и колкото и внимателно да сте планирали, тествали и архивирали, приложението се срива или сайтът няма да се зареди. Всъщност прекъсването или сривът може да нямат абсолютно нищо общо с разработчика. Превключвателят може да бъде офлайн или клетъчната кула да се спуска. Има милион различни възможности. Искам да кажа, че дори най-големите системи в света като Facebook, Twitter, AWS и Bank of America имат своите проблеми.

Честно казано, ние приемаме всякакви повреди и дефекти присърце и никой не е по-строг критик към нас, отколкото сме, но ако всеки път се появи незначителен замах, клиентът става по-луд от мокра кокошка, връзката може да се превърне в драг.

alex andrade

Алекс Андраде-Валц
Ръководител маркетинг в пространствено
Любимите ми клиенти са тези, които ме предизвикват да натискам границите малко. След известно време проектите на свободна практика започват да се смесват, но винаги има няколко клиенти, които искрено се вълнуват от работата и идват на всяка среща, пълна с идеи, за да тестват. Те искат да създадат стратегия, вместо да зачеркнат нещо от контролен списък и искат да тестват и изследват, докато заедно не намерим това, което работи най-добре за тях. Това са клиентите, които ми правят деня.

Най-малко любимите ми клиенти са тези, които влизат без ясна цел. В края на всяко тримесечие отделите с излишен бюджет търсят нови проекти; но когато влязат без ясна цел за оптимизиране срещу, е невъзможно да докажете своята стойност и да ги направите щастливи.

Харис кафяв

Харис Браун
Основател на HFB Advertising
Най-добрият тип клиент за работа е видът плащане. Клиент, който работи с вас, ви помага да отговорите на въпросите и притесненията, които имате веднага, за да придвижите проекта.

Най-лошият тип е този, който не плаща или трябва да гониш за всяко малко нещо и да го измъкваш с месеци. Както в момента имам клиент, който все още чака месец екипа за съответствие.

Брок Мъри

Брок Мъри
КОО и съосновател на seoplus+
Най-добрият тип клиент е този, който:

 1. Комуникира и е отзивчив. Те са готови да ви научат за техния продукт, услуги и тяхната индустрия. Те също така ще ви уведомят дали са доволни или не сте доволни от услугите ви и ще говорят по причините, поради които това е така.
 2. Желае да опита нови неща, за да се възползва от новите стратегии, които могат да се окажат полезни. Пример може да бъде нов рекламен формат във Facebook или нова социална мрежа.
 3. Търпелив е и има реалистични очаквания. Те не очакват да се класират на 1 място след два месеца SEO оптимизация. Те са готови да работят върху дългосрочна стратегия и не се фокусират върху краткосрочните печалби.
 4. Цени вашето време и опит. Няма нищо по-лошо от клиент, който не слуша вашия опит или препоръки. По-късно можете да платите за тази грешка.

tena pettis

Тена Петис
Собственик в TenaPettis.com
Най-добре »тези, които са кристално ясни за кого служат и какво правят за тези клиенти / клиенти. Когато клиентите идват при нас за (пре) брандиране и те все още се стесняват по двата от тези два, това обикновено води до объркване на марката и ние в крайна сметка се връщаме отново и назад 100 пъти. Когато са ясни, проектът е приятен и за двете страни и клиентът обикновено получава това, което иска веднага, без болезнено да преминава през страховития процес на редактиране.

Най-лошите »онези, които са в изключително прилив. Изведнъж те вярват, че те са единственият човек, който съществува на планетата Земя и сега ние отлагаме живота си, за да бъдем в техния призив / текст / имейл / телефон / пратеник / инсталация.

Крис Пауъл

Крис Пауъл
Активирайте медиите
Клиентите, на които най-много ми харесва да работя, имат 2 основни черти:

 1. те имат добра представа какво искат,
 2. те искат да похарчат малко повече за качество. Тези проекти обикновено имат минимално триене и се движат бързо.

С това бихте си помислили, че най-лошият тип клиент е този, който не знае какво иска и не е сигурен какъв им е бюджетът. Това обаче не е особено вярно – това е възможност да ги образовате, консултирате и продавате. Най-малко приятният тип клиент за мен е, когато 3 елемента се съберат, за да създадат перфектна буря от безсилие:

 1. те искат много функционалност,
 2. те четат няколко статии за уеб дизайн или братът на племенника им е разработчик, така че смятат, че това ги прави квалифицирани да
 3. кажи ми какво трябва да зареждам, което всъщност е фъстъците. Толкова ужасни неща се случват с подобни проекти – пълзящ обхват, никел и затъмняване, масивни промени, изразени като "малки ощипвания"… Всички можем да усетим, когато говорим с такива клиенти и когато бизнесът е бавен, понякога ги възприемаме, мислейки "този път ще бъде различно." Но не е, и всички завършват едно и също: с лицето надолу в басейн от сълзи, алкохол и самоотвращение.

Craig andrews

Крейг Андрюс
Основател на Allies4me
"Ако доставите този тип растеж за нас, това ще прекъсне компанията." Това са думите, които ми каза глобалният директор по маркетинг. Тя оглавява маркетинг за водеща технологична компания в областта на електромагнитния спектър. Обичайно е да доставяме трицифрени печалби по ключови показатели за нашите клиенти и това я плаши. Това е един от малкото пъти, когато чух някой да казва, че не иска продажбите да се удвоят. Но те имат само 50% процент на време на доставка – така че има смисъл. В момента провеждаме някаква работа в друга част от бизнеса, която няма да се счупи, ако увеличим продажбите. Те правят хардуер, софтуер и предлагат договори за услуги. Ще видим какво можем да направим, за да увеличим договорите за услуги.

Смятах тази история за смешна, защото се уплашиха от растежа. Не е често срещан в моя свят.

Любим тип клиент: Клиентите, които оценяват и желаят да рискуват със смели ходове, са в горната част на моя списък.

Нещата, които ми харесват най-малко: Нерешителност, комитети, хора, които никога не са били измервани по отношение на производителността на уебсайта, които ви казват как те проектират уебсайт.

Александър Раткович

Александър Раткович
Основател на Непарно 10
В нашата агенция установихме, че е по-лесно да работим с клиенти, които ни се доверяват и имат търпение за резултати. Тъй като сме в SEO бизнеса, има известен период на изчакване за най-добри резултати. Понякога са няколко месеца, понякога дори година. Ако клиентът не може да чака достатъчно дълго или не ни вярва, се случва да спрем само може би месец преди да удвоим посещенията му в уебсайта или т.н..

А относно доверието, понякога имаме клиенти, които искат да одобрят всяка статия, която напишем за него, независимо къде ще бъде публикувана тази статия, да одобрят всяко изображение, което ще публикуваме в социалните мрежи, почти всяко малко нещо, което правим. Това отнема много време и забавя работата доста. Тяхното доверие ускорява процеса и периода на изчакване за действителните резултати, които преследваме.

Даниел Куйпърс

Даниел Куйперс
Собственик на Онлайн маркетингова агенция
Като сравнително малка агенция за онлайн маркетинг работя много със сравнително малък бизнес. От последните години разграничих два вида собственици на малък бизнес: този, който е ангажиран и ангажиран с проекта, и ноу-хау.

Разбира се, участващият клиент ми е любим. Обикновено тези типове са с открито мнение и нямат проблеми да се доверят на моя опит. Въпреки че може би искат да знаят всичко, което правя, с радост ще им кажа. Просто защото те се опитват да се учат от това, а не защото проверяват за мен. Тези клиенти обикновено са наистина полезни.

Ноу-хау, от друга страна, е най-малко любимият ми клиент. Когато такъв тип клиенти не могат да бъдат намерени на първите няколко места в SERP например в рамките на една седмица, те просто могат да отменят промените, които направих в уебсайта им, за да подобрят ефективността им в Google. Или когато се опитам да увелича процента на конверсия, те заявяват, че познават по-добре клиента си и аз трябва да се придържам към техните собствени идеи. Въпреки че данните казват друго !! Според мен това са истинските клиенти от ада.

Дейвид Александър

Дейвид Александър
Дизайнер, разработчик & Цифров маркетинг в Mazepress
Любимият ми клиент, с който работя, е този, който ми дава карт бланш, за да представя проекта и идеята си с моя опит и опит. Най-лошите клиенти са тези, които са неорганизирани и непрекъснато променят информацията и не ви влагат доверието да ръководите проекта в най-добрата посока.

Най-лошият случай на клиент с липса на организационни умения е, когато има твърде много готвачи и няма нито един вземащ решение. Ето защо е важно да създадете план и да гарантирате, че клиентът ви разбира, че може да има допълнителни разходи, ако искаме да върнем напред и назад да тестваме идеи, а не да следваме първоначалната пътна карта..

Да се ​​науча да квалифицирам клиенти е умението, което ми помогна да развивам бизнеса си, като същевременно подобрявам ефективността, вместо да губя контрол. Последното познавам твърде добре.

заключение

Време е да приключите нещата. Беше доста приключение да направим този обзор и да имаме толкова много хора да споделят своите разбирания с нас!

Какво мислиш? Ако сте в една и съща лодка, ще се радваме да чуем и вашите мисли. Ако имате някакви интригуващи или забавни истории въз основа на опита си с клиенти, не се колебайте да коментирате! ��

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map