PayPal vs Stripe vs Authorize.net срещу Amazon Payments – кое е най-доброто за WordPress сайт

TL; DR: В тази публикация разглеждаме по-отблизо шлюзовете за плащания. Това включва сравняване на основните участници в отрасъла, плюс ще изчислим най-рентабилната услуга. Ето кой е победителят между: PayPal срещу Stripe vs Authorize.net срещу Amazon Payments.


В наши дни практически всеки може да управлява онлайн бизнес – всичко, от което се нуждаете, наистина е уебсайт.

И с нарастването на удобната за използване WordPress CMS и проста, но мощна функционалност на количката, предоставена от WooCommerce, дори нетехническите лица могат да съставят естетически приятен, напълно функционален уебсайт. Освен това няма да ви струва ръка и крак – ядрото на WooCommerce и WordPress са безплатни за използване, а там има доста достъпни доставчици на хостинг и домейни.

С други думи, бариерите за влизане се спускат непрекъснато, като сега правите възможно най-доброто време, за да се освободите от кабината си и да я смелите сами..
PayPal vs Stripe vs Autize vs Amazon Payments

Преди да скочите вътре, трябва да вземете още едно важно внимание. Бизнесът се нуждае от пари, за да оцелее, но събирането на пари от уебсайта ви не се случва по магия. За да събирате плащания на клиенти директно през уебсайта си, трябва да изберете и инсталирайте шлюз за плащане.

Търсите ли да вземете правилното решение за шлюз на плащания за вашия бизнес? След това четете нататък!

Съдържание
Какво е шлюз за плащане? | PayPal Стандарт за плащания | PayPal Payments Pro | Ивица | Authorize.net | Амазонски плащания | Сравнение на разходите | Кой шлюз за плащане трябва да изберете?

Какво е шлюз за плащане?

И така, преди да започнем сравненията, какво всъщност е шлюз за плащания?

Просто казано, шлюзовете за плащане се използват от онлайн бизнеса за разрешаване и обработка на клиентски транзакции. С други думи, без шлюз за плащане бизнесът не получава заплащане.

Сега, дори и никога да не сте сами да настроите шлюз за плащания, всички сме ги използвали преди от гледна точка на клиента – ако някога сте купували нещо онлайн, тоест това трябва да бъде всеки!

Всеки път, когато правите покупка с Amazon, плащането ви преминава през шлюза за плащане на Amazon. PayPal е друг незабавно разпознаваем шлюз за плащания, който вероятно сте използвали преди.

днес, не гледаме на шлюзовете за плащане от гледна точка на клиента, все пак; разглеждаме го от другата страна – от гледна точка на собственика на бизнеса, известен още като търговецът.

Всеки бизнес се нуждае от шлюз за плащания, за да може да обработва плащания от своя уебсайт. Не всички шлюзове за плащане обаче са създадени еднакво. Има няколко важни неща, които трябва да прецените при избора на шлюз за плащания, включително:

Съвместимост:
Интегрира ли шлюзът за плащания с избраната от вас платформа за електронна търговия?
Достъпност:
Наличен ли е шлюзът за плащания във вашата страна?
ползваемост:
Какъв е процесът на касата за вашите клиенти?
Цена:
Колко струва услугата?
Продължителност на паричните средства:
Колко бързо можете да получите достъп до вашите средства?

Това са всички фактори, които ще разгледаме в днешния пост. Сега обаче е време да представим пет от най-популярните шлюзове за плащане, достъпни за потребителите на WordPress. Случайно това са и петте най-популярни шлюза за плащане за WooCommerce.

Нека да продължим с това, ето сравнението:

PayPal срещу Stripe vs Authorize.net срещу Amazon Payments

PayPal Стандарт за плащания

PayPal Стандарт за плащания
Всички имаме акаунти в PayPal, нали? Това е причината PayPal Стандарт за плащания е един от най-популярните шлюзове за плащане от всички.

Голяма причина за това: PayPal Standard е може би най-лесният шлюз за конфигуриране. Редовните потребители ще знаят, че клиентите се пренасочват към уебсайта на PayPal, за да направят плащането си. Поради това няма проблеми с обработката, упълномощаването и сигурността, за които да се притеснявате в края си – просто добавете бутон Плащане с PayPal на вашия уебсайт и оставете PayPal да обработва останалото.

Тази процедура за плащане обаче е недостатък, тъй като много собственици на магазини не харесват пренасочването на клиенти към външния уебсайт на PayPal – вие на практика се отказвате от контрола върху опита на касата. Работата с всички плащания на място е далеч по-рационализирана процедура за плащане, която, за съжаление, не се поддържа от PayPal Standard.

Но без разходи за настройка или месечни такси, за които да се притеснявате, плюс безплатна, безпроблемна интеграция с WooCommerce, PayPal Standard е идеален за собствениците на малък бизнес, които тепърва започват..

Няколко ключови момента, които трябва да вземете предвид:

 • PayPal Standard е наличен в 203 страни.
 • Таксите в САЩ са 2,9% + 0,30 долара за транзакция.
 • Микроплащанията (транзакции под 10 долара) се таксуват при 5% + 0,05 долара за транзакция. (PayPal не ви дава най-добрите тарифи за микроплащания срещу Stripe или други решения)
 • Без разходи за стартиране или месечни такси.
 • Процесът на касата се обработва външно.
 • Клиентите могат да плащат с всяка основна кредитна карта или с тяхната сметка в PayPal.
 • PayPal е добре позната и надеждна марка. (PayPal печели тук срещу Authorize.net или срещу Sripe)
 • Средства, преведени по банковата Ви сметка за 3-4 дни.

Някои плъгини, които можете да използвате, за да интегрирате PayPal Standard с вашия WordPress сайт:

PayPal Payments Pro

PayPal Payments Pro
PayPal Payments Pro е премия, голям брат на PayPal Payments Standard.

Той използва същото уважавано име на PayPal, но този път можете да обработвате плащания с карта директно от уебсайта си. Това ви връща обратно контрол върху опита на касата, като ви дава възможност да персонализирате и персонализирате касата си, за да увеличите максимално реализациите.

Друга отлична функция за потребителите на PayPal Pro е виртуалният терминал PayPal. Услугата за виртуален терминал позволява на вашия бизнес да приема плащания на клиенти по телефона, като ви предоставя допълнителен канал за продажби за насочване. Тази услуга е безплатна, но се прилагат малко по-стръмни такси за транзакции.

Подобно на PayPal Standard, PayPal Pro се предлага без такси за настройка. Ще трябва да плащате 30 долара месечна такса, плюс такси за транзакции. Официалният PayPal Pro разширение за WooCommerce ще ви върне и още $ 79.

Ето отново ключовите моменти:

 • PayPal Pro е наличен само в САЩ, Великобритания и Канада. (Не е близо до това, което предлага PayPal Standard, когато става дума за покритие)
 • Таксите са същите като PayPal Standard – 2,9% + 0,30 $ за транзакция или 5% + 0,05 $ за микротранзакции.
 • Без разходи за стартиране, а месечна такса от 30 долара. (PayPal Standard срещу PayPal Pro изглежда много по-евтино)
 • Клиентите никога не напускат уебсайта Ви, като Ви дават пълен контрол върху процеса на плащане.
 • Приемете плащания по телефона с помощта на виртуален терминал (такси от 3,1% + 0,30 долара за транзакция).
 • Добавете символа за доверие на PayPal към вашата каса.
 • Тегленията трябва да бъдат поискани ръчно, като отнемете 3-4 дни, докато средствата стигнат до вашата банка.

Някои плъгини, които можете да използвате, за да интегрирате PayPal Pro с вашия WordPress сайт:

райе

райе
На следващо място имаме райе, може би най-популярната алтернатива на PayPal.

Защо Stripe е толкова популярен? Защото ви дава възможност да извършвате плащания на място без месечната такса. Ако сте потребител на WooCommerce, който иска да интегрира Stripe с официалното разширение, имате късмет, защото разширението е безплатно.
Stripe е малко по-сложно предложение за конфигуриране, особено срещу PayPal Standard – в края на краищата Stripe е насочен към разработчиците. Ако обаче знаете какво правите или искате да наемете някого, Stripe е един от най-добрите шлюзове за работа за работата.

Stripe също има ефективен екип за борба с измамите, който да се справи с всякакви съмнителни транзакции. Той поддържа и повтарящи се плащания извън кутията, и е едно от най-добрите решения за международния бизнес – можете да приемете над 100 валути, които автоматично се преобразуват във вашата валута по подразбиране.

Ето обобщение на най-важните ключови моменти:

 • Понастоящем Stripe се предлага в 21 страни, като се очаква да бъдат добавени още. (Vs PayPal, не е много)
 • 2.9% + $ 0.30 такса за транзакция – наравно с PayPal.
 • Сделките, обработвани на място, ви дават пълен контрол върху процеса на плащане.
 • Без разходи за настройка или месечни такси.
 • Клиентите могат да плащат, използвайки всяка голяма кредитна карта.
 • Получените пари се превеждат в банката ви на два дни, като не се изискват ръчни тегления.

Някои плъгини, които можете да използвате, за да интегрирате Stripe със своя WordPress сайт:

Authorize.net

Authorize.net
Authorize.net е друг добре познат и уважаван шлюз за плащания. Authorize.net начислява месечна такса в размер на $ 25 в допълнение към таксите за транзакции. Интеграцията с WooCommerce ще ви струва още $ 79 с официалното разширение.

По този начин ще получите висококачествен шлюз за плащания на място, който ви позволява да приемате всички основни кредитни карти директно от вашия уебсайт (а също и PayPal).

За цената получавате и Advanced Suite Fract Detection Suite, изключителен екип за поддръжка, който ви помага, и бърза синхронизация с QuickBooks, за да улесните малко счетоводството на вашия бизнес. Authorize.net също поддържа повтарящи се плащания.

Ето основните точки на Authorize.net за бързо сравнение:

 • Предлага се в САЩ, Канада, Австралия, Великобритания и Европа. (Не много, дори срещу Stripe, без да споменаваме срещу PayPal Standard)
 • 2.9% + $ 0.30 транзакционни разходи.
 • $ 25 повтаряща се месечна такса.
 • Процес на проверка на място.
 • Клиентите могат да плащат, като използват всяка голяма кредитна карта и PayPal.

Някои плъгини, които можете да използвате, за да интегрирате Authorize.net с вашия WordPress сайт:

Амазонски плащания

Амазонски плащания
Използването на надеждни имена е един от най-добрите начини за увеличаване на реализациите – и малко имена идват с по-голямо доверие от Amazon. Имайки това предвид, не е изненадващо това Амазонски плащания бързо нараства популярността.

По време на процеса на плащане вашите клиенти ще имат възможност да плащат с Amazon. След като влезете в акаунта си в Amazon, данните за клиента на Amazon – включително адрес и информация за плащане – ще бъдат предадени на вашия уебсайт за бърза проверка. Това опростява процеса на касата от гледна точка на клиента, а името на Amazon им дава спокойствие.

Amazon Payments ефективно дава на клиентите си възможността да извършват всичките си онлайн плащания с помощта на един акаунт – точно като PayPal – но ви позволява да обработвате плащания на място за по-рационално изживяване на касата (добра алтернатива срещу PayPal). Поръчката се обработва от Amazon, което също така ви дава достъп до тяхната високо ценена услуга за защита от измами.

Без разходи за настройка или месечни такси, плюс достъпни транзакционни разходи, Amazon Payments е един от най-добрите пазарни стойности за плащане на всички. Официалният WooCommerce Pay с разширение на Amazon също е напълно безплатен.

Както винаги, тук са тези ключови моменти:

 • Предлага се в САЩ, Великобритания и Германия.
 • Такса от 2,9% + 0,30 долара за транзакция.
 • Трансграничните покупки могат да подлежат на допълнителна такса от 3,9%.
 • Без разходи за настройка, месечни или WooCommerce. (Страхотно срещу Stripe, PayPal или Authorize.net)
 • Клиентите никога не напускат уебсайта Ви по време на процеса на плащане.
 • Клиентите могат да плащат, използвайки всеки метод, поддържан от Amazon.
 • Amazon е едно от най-надеждните имена в света.

Някои плъгини, които можете да използвате, за да интегрирате плащанията на Amazon с вашия WordPress сайт:

Сравнение на разходите

Сега, когато разгледахме пет от най-популярните услуги, нека разгледаме по-подробно първоначалното внимание при избора на шлюз за плащане: цена. В крайна сметка не искате прекалено много да плащате за хонорара си.

И така, кой печели тази част от битката PayPal срещу Stripe срещу Authorize.net срещу Amazon Payments?

Всички добри шлюзови услуги са прозрачни с техните такси, като ги посочват ясно на своите уебсайтове. С тази информация под ръка можете лесно да изчислите приблизителната си месечна цена и да изберете най-достъпната опция.

За щастие, тук съм, за да свърша част от тежката работа за вас: Изчислих примерна месечна цена за всяка услуга, за да ви дам представа кой шлюз за плащания е най-рентабилният.

Такива изчисления са изпълнени с трудности поради необходимостта от няколко предположения. Това е неизбежно и за моето изчисление ще приемам 50 транзакции на месец по 100 долара всяка (общо $ 5000 / месец).

Аз също ще изчислявам разходите от гледна точка на САЩ. Цените варират в различните страни, така че не забравяйте да потвърдите разходите във вашата страна, преди да се ангажирате.

С отказ от отказ от отговорност, съставих таблица с цени, сравнявайки разходите на нашите пет шлюза за плащане.

PayPal Standard
PayPal Pro
райе
Authorize.net
Амазонски плащания

Разходи за настройка
Разходи за разширение на WooCommerce$ 79$ 79
Месечни разходи$ 30$ 25
Такси за транзакции2,9% + $ 0,302,9% + $ 0,302,9% + $ 0,302,9% + $ 0,302,9% + $ 0,30
Такси за транзакции на месец (въз основа на 50 транзакции на 100 долара всяка)$ 160$ 160$ 160$ 160$ 160
Общи месечни разходи$ 160$ 190$ 160$ 185$ 160
Обща годишна цена (Включително разширение за настройка и WooCommerce)$ 1920$ 2359$ 1920$ 2348$ 1920

Както можете да видите, транзакционните разходи са идентични за потребителите в САЩ – те се различават една от друга в други страни, а различните услуги предлагат и големи отстъпки на различни нива..

Единствените разлики в цените между тези пет услуги са настройките, разширението и месечните разходи.

Кой шлюз за плащане трябва да изберете?

Това ни насочва към най-важния въпрос: кой шлюз за плащания е най-подходящ за потребителите на WordPress?

Разбира се, този отговор е субективен.

Това, което ще кажа обаче, е, че шлюзовете за плащане не са взаимно изключващи се – можете да използвате повече от един, ако искате.

Всъщност ограничителната каса е една от основните причини за изоставяне на количката. Като предоставяте на клиентите си много опции за плащане, е по-вероятно да ги получите по линията.

Имайки това предвид, препоръчвам да изберете няколко варианта за плащане за вашите клиенти.

Повечето клиенти предпочитат да плащат на едно място, затова горещо препоръчвам един от шлюзовете за плащания на място, избор от PayPal Pro срещу Stripe срещу Authorize.net (вие изберете) – имате нужда само от един от тях, тъй като всички те предоставят по същество същата услуга. Портфейлите за плащане на място са по-трудни за настройка, но правят процеса на плащане далеч по-лесен, така че професионалистите лесно превишават минусите.

Лично аз обичам да давам на клиентите много голям избор. Препоръчвам да комбинирате шлюза на място с поне една от другите две опции, PayPal Standard срещу Amazon Payments (изглежда като добър избор). (Забележка: ако решите да използвате PayPal Pro, нямате нужда от PayPal Standard). И двете услуги са безплатни за настройка и интегриране, плюс добавят добре уважаван символ на доверие към касата ви под формата на две големи имена.

Дайте на клиентите си възможност да плащат с карта или да използват акаунта си в PayPal / Amazon и е много вероятно да получите повече конверсии. Това прави повече, отколкото си струва допълнителните усилия за настройка на два шлюза.

Разбира се, това е само мое мнение и с удоволствие ще чуя вашите мисли за това. Кой е любимият ви шлюз за плащане и защо? Споделете мислите си в секцията за коментари по-долу!

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим малка такса. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map