Най-добрите бизнес книги за предприемачи, професионалисти и творци, които ще прочетете през 2020 г.

Най-добрите бизнес книги за предприемачи, професионалисти и творци, които ще прочетете през 2020 г.

Най-добрите бизнес книги за предприемачи, професионалисти и творци, които ще прочетете през 2020 г.
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

В днешно време е изкушаващо да вярваме, че можем да научим всичко от блоговете, но нищо не може да бъде по-далеч от истината. Ако искате да задълбочите разбирането си за изключително конкретна тема или да добиете представа за перспективите на някой друг, няма заместител на добрата книга o ��. Ето защо съставихме този списък с най-добрите бизнес книги за предприемачи и професионалисти за четене.


Светът винаги се променя, но има и някои неща, които винаги ще бъдат истина. Предстоящите книги са смесица от класики изпълнен с вечни знания и скорошни издания които се занимават с това какъв е бизнесът в днешния дигитален свят.

Без допълнително обожание, нека разгледаме тези най-добрите бизнес книги за предприемачи, творци и професионалисти (без конкретен ред):

Най-добрите бизнес книги за предприемачи, професионалисти и творци

Contents

Най-добрите бизнес книги, които можете да закупите през 2020 г.

Най-добрите бизнес книги: Как да спечелим приятели и да повлияем на хората

"Как да спечелим приятели и да повлияете на хората" от Дейл Карнеги

За какво става въпрос: Как да спечелим приятели и да повлияете на хората от Дейл Карнеги е повече от бизнес книга. Това е наръчник за спечелване на хора на ваша страна във всеки разговор. Ще научите как да правите хора като вас, как да променяте мнението на хората, без да ги карате да ви възмущават и други.

Защо трябва да го прочетете: Как да спечелим приятели и влияние хората предоставя подробни инструкции стъпка по стъпка за навигиране на бизнес отношения от всякакъв вид. Много от уроците могат да се прилагат и за лични взаимоотношения.

Най-добрите бизнес книги: Дилемата на новатора

"Дилемата на новатора" от Clayton M. Christensen

За какво става въпрос: Дилемата на иноватора показва на читателите как дори най-утвърденият бизнес може да загуби лидерство на пазара, ако не успее да внесе иновации. Книгата изследва разнообразие както от истории за неуспехи, така и от истории за успех, като използва тези примери, за да демонстрира как и кога най-добрият начин за успех е да се откажем от традиционните бизнес практики.

Защо трябва да го прочетете: Дилемата на иноватора предлага набор от правила, които ще ви помогнат да постигнете успех на бизнеса си на следващото ниво с разрушителни иновации. Имайки предвид тези правила, по-лесно ще можете да прецените кога да се придържате към традиционните бизнес методи и кога правите нещо различно може да трансформира вашия бизнес.

Най-добрите бизнес книги: Емоционална интелигентност

"Емоционална интелигентност: защо може да има значение повече от IQ" от Даниел Големан

За какво става въпрос: Емоционална интелигентност: защо може да има значение повече от IQ обяснява петте основни умения, които съдържат емоционална интелигентност, и показва как нашата компетентност в тези умения определя успеха във всяка област от нашия живот, включително и в бизнеса. Тази книга изследва невронауката и психологията зад емоционалната интелигентност, включително човешкия потенциал за растеж на всяка възраст.

Защо трябва да го прочетете: Изграждането на емоционална интелигентност е един от най-добрите начини да подобрите успеха си в бизнес отношенията, заедно с всяка друга връзка в живота си. Тази книга ще ви помогне да разберете какво е емоционална интелигентност и защо тя е от съществено значение при всяко взаимодействие. Ако искате да прокарате напред личния си растеж, както и растежа на вашия бизнес, тази книга е задължителна за четене!

Най-добрите бизнес книги: Мислете и станете богати

"Мислете и станете богати" от Наполеон Хил

За какво става въпрос: Think and Grow Rich е друга бизнес класика, публикувана за първи път през 1937 г. Книгата предлага 13 стъпки, които всеки може да предприеме за постигане на бизнес успех, въз основа на над 500 интервюта с успешни хора за деня. Някои от забележителните хора, интервюирани от Хил, включват Хенри Форд, Александър Греъм Бел, Томас Едисън и Чарлз М. Шваб. Хил включва също няколко свои собствени преживявания, включително разнообразни мисловни експерименти.

Защо трябва да го прочетете: Тази книга предлага различни стратегии, които да ви помогнат да промените начина си на мислене във връзка с парите и бизнеса, за да можете да привлечете повече успех. Почти сто години след първоначалното издаване на книгата, тази книга едновременно осигурява прозорец в бизнес практиките от миналото и предлага съвети, които са полезни и днес. Отново, това е страхотна книга, която да стимулира както личния, така и бизнес растежа през следващата година.

Най-добрите бизнес книги: The Lean Startup

"Lean Startup" от Ерик Риес

За какво става въпрос: Lean Startup подробно описва бизнес модел, базиран на "валидирано обучение," бързи научни експерименти и различни стратегии за намаляване на продължителността на циклите на разработване на продукта. Тази книга също така подробно описва как да измервате резултатите от вашите експерименти, така че да можете да адаптирате и коригирате стратегиите си въз основа на това, което клиентите ви действително искат.

Защо трябва да го прочетете: Приспособимостта е един от най-големите фактори в дългосрочния успех на всеки професионалист и е двойно важна за бизнеса, който се опитва да оцелее в днешната постоянно променяща се бизнес среда. Тази книга ще ви покаже как да изградите адаптивност във вашия бизнес модел, за да се предпазите от промените, идващи от тръбата във вашата индустрия.

Най-добрите бизнес книги: Добро до страхотно

"Добро на велико" от Джим Колинс

За какво става въпрос: Good to Great споделя резултатите от проучване, което сравнява елитни компании (тези, които превъзхождат големи корпорации като Coca Cola за продължителен период от поне 15 години) с компании, които са постигнали само “добри” резултати за същия период, за да открият как някои компании станаха страхотни, докато други останаха само добри. Тази книга обсъжда вида на лидерството, необходим за превключване от добро към добро, значението на дисциплината за успеха и други.

Защо трябва да го прочетете: Добро до Голямо демистифицира това, което прави един бизнес постигане на изключителен успех, и ви показва как можете да постигнете ефектни резултати в собствената си област. Ако търсите полезни съвети, това е една от най-добрите бизнес книги за вас.

Най-добри бизнес книги: Guerilla Marketing

"Партизански маркетинг" от Джей Конрад Левинсън

За какво става въпрос: Guerilla Marketing е издаден за първи път през 1983 г. и предоставя революционна рамка за бизнес маркетинг. Книгата е актуализирана няколко пъти. Четвъртото издание, издадено през 2007 г., включва стратегии за интернет маркетинг, като се възползват от новите технологии като подкастинг и други.

Защо трябва да го прочетете: Тази книга е едно от най-изчерпателните ръководства, публикувани някога за маркетинга, съчетаващо нова философия на маркетинга с практически стратегии, създадени за модерната ера. Ако сте се мъчили да създадете успешни маркетингови кампании, Guerilla Marketing може просто да осигури нужната промяна в мисленето.

Най-добрите бизнес книги: Изградени до последно

"Построен до последно" от Джим Колинс

За какво става въпрос: Създаден до Last споделя резултатите от шестгодишно проучване, което взе 18 изключителни и дълголетни компании и ги изучи в пряко сравнение със съвременните им топ конкуренти. Книгата използва тези открития, за да предложи десетки практически стъпки, които предприемачите могат да предприемат, за да гарантират дълголетието на своя бизнес.

Защо трябва да го прочетете: Като за начало компаниите, включени в това проучване, Колинс процъфтяват и днес, което доказва, че той е бил на нещо. Книгата също предлага стотици примери, за да ви помогне да видите как стратегиите, съдържащи се в рамките на играят в реалния бизнес. Тази книга е чудесен инструмент за всеки, който иска бизнесът им да процъфтява през десетилетия.

Най-добрите бизнес книги: Creative Construction

"Творческо строителство" от Гари П. Писано

За какво става въпрос: Creative Construction използва три десетилетия изследвания на иновациите и успеха, за да покаже на предприемачите как могат да развият своя бизнес, създавайки среда за устойчиви иновации. Книгата обяснява и сложността на управлението на по-голям бизнес.

Защо трябва да го прочетете: Тази книга ще ви покаже какво е да управлявате масивна корпорация и ще ви даде план за справяне с растежа във вашата собствена компания. Creative Construction е отлично четиво за всеки, който мечтае някой ден да управлява глобална компания със стотици или дори хиляди служители.

Най-добрите бизнес книги: Свързана стратегия

"Свързана стратегия" от Николай Сиггелков и Кристиан Тервеш

За какво става въпрос: Свързаната стратегия показва собствениците на бизнес как да трансформират спорадични, случайни купувачи в дългосрочни работни взаимоотношения. Подходът, подробно описан в тази книга, се състои от четири основни стратегии: отговор на желание, курирано предлагане, поведение на треньора и автоматично изпълнение.

Защо трябва да го прочетете: Тази книга е особено чудесна за фрийлансъри и други собственици на малък бизнес, които се борят да намерят многократни клиенти. Ако искате да превърнете следващата си еднократна концерт в постоянна работа, тази книга е идеално място за начало.

�� Ако намирането на повторна работа е вашата основна борба, имаме ръководство за това как да спечелите значителни приходи чрез Fiverr. Ето как да стигнете от 0 до 2-3 хиляди долара на месец на Fiverr.

Невидими жени

"Невидими жени" от Каролайн Кридо Приез

За какво става въпрос: Невидимите жени изследват половите пристрастия в стотици проучвания в различни индустрии, където мъжете се третират като неизпълнени, а жените се считат за нетипични. Книгата използва тези изследвания, за да покаже корена на неравенството между половете в научните изследвания и как това се отразява на ежедневието на жените. Тази книга ще ви покаже и защо е важно да включвате жени в своите клиентски проучвания и персони.

Защо трябва да го прочетете: Тази книга ще промени начина, по който виждате света и как разбирате прочетените изследвания. Ако сте някой, който събира и изучава данни, тази книга ще ви осигури безценна промяна в мисленето на начина, по който подхождате към получените данни.

Голямата деветка

"Голямата деветка" от Ейми Уеб

За какво става въпрос: Голямата деветка: Как технологичните титани и техните мислещи машини могат да изкривят човечеството изследва как компании като Amazon, Google и Apple създават ИИ, които ще действат непредвидимо, мислещи и действащи по начини, които се противопоставят на човешката логика. След това книгата продължава да споделя как можем да променим курса, създавайки по-ефективен ИИ, на който хората ще могат да разчитат за следващите векове.

Защо трябва да го прочетете: AI става все по-важен за света на бизнеса с всеки изминал месец. Тази книга ще ви даде представа за това как функционират днешните AI системи и какво е мястото им на пазара. Книгата също така предоставя информация за това как можем да настояваме за по-добро ИИ. Ако изобщо се интересувате от AI, това е една от най-добрите бизнес книги за вас.

Съвместим с човека

"Съвместим с човека" от Стюарт Ръсел

За какво става въпрос: Съвместим с човека: Изкуствен интелект и проблемът с контрола подробно описва как AI съществува в нашия свят в момента, включително как е злоупотребено да се създават неща като автономни смъртоносни оръжия. Книгата продължава да предлага да възстановим AI от основи. За да бъде наистина полезна за човечеството, твърди Ръсел, ИИ трябва да работят от място на несигурност какво искат техните човешки господари. Машините с тази черта ще бъдат по своята същност смирени, алтруистични и всеотдайни да помагат на своите човешки колеги.

Защо трябва да го прочетете: Тази книга предоставя обширна информация за това как AI се използва в целия свят днес, надхвърляйки фокуса на The Big Nine върху конкретна група компании. Ще завършите тази книга далеч по-добре подготвена за справяне с инструментите на AI, които предприятията използват днес, а може би дори и за изграждане на по-добри системи за собствена интелект.

Екстремни икономики

"Екстремни икономики" от Ричард Дейвис

За какво става въпрос: Extreme Economics изследва някои от най-необичайните икономики в света, като се започне от най-бедния голям град в света до първия цифров щат. Дейвис продължава да твърди, че тези икономики са мястото, където се изграждат финансовите структури на бъдещето.

Защо трябва да го прочетете: Никой не може да отрече, че светът се променя с невероятно бърза скорост. Нашите икономики ще бъдат принудени да се променят в отговор на новия свят. Четенето на тази книга ще ви помогне да карате вълните на промяна и да излезете с бизнеса си непокътнат.

Loonshots

"Loonshots" от Сафи Бахкол

За какво става въпрос: Авторката на Loonshots Сафи Бахкол използва своя опит в областта на физиката и опита в бизнеса, за да представи на читателите нови начини за разбиране на поведението на компании и империи. След това книгата показва как можете да използвате тази нова методология за подхранване на радикални иновации.

Защо трябва да го прочетете: Тази книга ще промени коренно как виждате както собствения си бизнес, така и света на бизнеса като цяло. Ако искате да разклатите нещата и да промените мнението си, за да подобрите успеха си, това е една от най-добрите бизнес книги за вас.

диапазон

"Обхват: Защо генералистите триумфират в специализиран свят" от Дейвид Епщайн

За какво става въпрос: В обхват: защо генералистите триумфират в специализиран свят, Дейвид Епщайн изследва живота на най-добрите световни спортисти, художници, музиканти, учени и други; откривайки, че ранната специализация е изключение в тези успехи, а не правило. Той твърди, че това е така, защото генералистите са по-пъргави, по-креативни и способни да осъществяват връзки, които техните специалисти не могат да видят.

Защо трябва да го прочетете: Тази книга предлага увлекателен поглед върху живота на успешни хора в широк спектър от индустрии. Ако сте специализиран млад, тази книга предоставя убедителен аргумент за разширяване на вашия набор от умения. Ако вече сте генералист, тази книга ще ви помогне да разберете как да използвате вашия генерализъм, за да увеличите успеха си.

Племето на менторите

"Племето на менторите" от Тимоти Ферис

За какво става въпрос: За да създаде „Племето на менторите“, Тим Ферис задава над 50 изпълнители от световна класа, включително няколко свои собствени идоли, набор от въпроси за това как те са използвали времето си, за да създадат невероятните си кариери. След това той събра всички техни съвети в тази книга, включително над 50 различни сутрешни съчетания.

Защо трябва да го прочетете: Съветите в тази книга ще ви помогнат да изясните целта си в живота и как да я постигнете, всичко това се базира на изпитани и истински методи. Ще намерите и отлични стратегии за неща като възстановяване от неуспех и постигане на баланс между професионален и личен живот. Независимо дали не сте сигурни къде искате вашият бизнес да тръгне следващ или просто търсите съвет как да усъвършенствате процесите си, тази книга има какво да предложи.

Дълбока работа

"Дълбока работа" от Кал Нюпорт

За какво става въпрос: Дълбока работа: правила за фокусиран успех в разсеян свят обсъжда силата на дълбоката работа, дефинирана тук като "способността да се съсредоточите, без да се разсейвате върху когнитивно трудна задача." Чрез истории като времето, когато Карл Юнг построи кула в гората, за да фокусира ума си, Нюпорт демонстрира колко дълбока работа е най-добрият начин за постигане на голям успех. След това той предлага различни стратегии за изграждане на вашия капацитет за дълбока работа.

Защо трябва да го прочетете: В днешния свят повечето специалисти трябва да се борят с десетки разсейвания всеки ден. Лесно е да се хванете в примка за проверка на социалните си медии, проверка на имейла си и проверка на социалните ви медии отново, само за да стигнете до края на деня и да разберете, че не сте постигнали нищо. Ако искате да подобрите фокуса си през следващата година, това е една от най-добрите бизнес книги за вас.

Имаме отделно ръководство за това как да останем фокусирани в работата си, създадено въз основа на наученията от тази книга.

Нула до едно

"Нула до едно" от Питър Тил, с Блейк Мастърс

За какво става въпрос: Нула до едно: Бележки за стартъпи или как да изградим бъдещето предлага нова рамка за гледане на иновациите, базирана на аргумента, че извън Силиконовата долина сме в епоха на технологична стагнация.

Защо трябва да го прочетете: Питър Тил е съосновател на PayPal и Palantir Technologies. Той носи всичко, което е научил от десетилетия на успешното предприемачество и инвестиции в тази книга. Ако искате да промените коренно начина, по който подхождате към бизнеса си, това е една от най-добрите бизнес книги за вас.

7-те навика на високоефективните хора

"Седемте навика на високоефективните хора" от Стивън Р. Кови

За какво става въпрос: Седемте навика на високоефективните хора започват с предпоставката, че начинът, по който преживяваме света, се основава изцяло на нашите възприятия; за да променим себе си, първо трябва да променим възприятията си. След това книгата подробно описва седем навика, които успешните хора използват, за да изместят мисленето си и да контролират съдбите си.

Защо трябва да го прочетете: Седемте навика на високоефективни хора предлага подробна практическа рамка за промяна на вашето мислене и чрез прокси, промяна на живота ви. Ако в миналото сте попаднали на пътя на собствения си успех, тази книга може да ви помогне да избегнете това в бъдеще.

Изкуството да живееш

"Изкуството да живееш" от Thich Nhat Hanh

За какво става въпрос: Изкуството да живееш показва на читателите как изкуството на вниманието може да им помогне да отговорят на най-дълбоките въпроси в живота и да се насладят на свободата, която желаят. Книгата включва точни инструкции за седем медитации, за да помогне на хората да разберат повече за себе си, своите взаимоотношения и връзката си със света около тях.

Защо трябва да го прочетете: Тази книга ще ви помогне да разберете по-цялостно света и мястото си в него. Доказано е също, че медитацията намалява стреса и удължава продължителността на вниманието, наред с други неща.

Заключителни мисли за най-добрите бизнес книги за 2020 г.

Постоянното обучение е най-добрият начин да запазите себе си и вашия бизнес, подходящ през 2020 г. Можете да научите много от блоговете (като този), но няма заместител на знанията, които можете да намерите в някои от най-добрите бизнес книги там , Независимо дали заемате от библиотеката или инвестирате в свои собствени копия, не забравяйте да прочетете някои от тези книги през следващата година. (Или ги слушайте. Най-много ще намерите в Audible.)

Чувствате се претоварени от всички опции в този списък? Съсредоточете се върху една книга наведнъж, планирайте час или два за четене всяка вечер и вие ще преминете през тези най-добри бизнес книги за нула време.

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление, представяне и редактиране от Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Это интересно
    Adblock
    detector