Най-добрият WiFi рутер: 5 сравнени популярни рутера, за да поддържате работата си без фрустрация (плюс направете вашия вътрешен геймър щастлив)

Най-добрият WiFi рутер: 5 сравнени популярни рутера, за да поддържате работата си без фрустрация (плюс направете вашия вътрешен геймър щастлив)

Най-добрият WiFi рутер: 5 сравнени популярни рутера, за да поддържате работата си без фрустрация (плюс направете вашия вътрешен геймър щастлив)
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Изборът на най-добрия WiFi рутер зависи изцяло от вида работа (или игра), която ще правите в домашната или офисната мрежа.


Някои хора се интересуват от WiFi рутер, за да гарантират, че малкият им бизнес има интернет, без престой или мъртви зони.

Други са по-заинтересовани от стабилната връзка в голяма къща – позволява на родителите да предават Netflix, а децата да работят по домашните си задачи на различни места из къщата. 

Независимо от това, ние сме тук, за да ви помогнем да намерите най-добрия WiFi рутер за вашата ситуация!

Най-добър WiFi рутер

Какво да търсите, когато търсите най-добрия WiFi рутер

Някои спецификации и функции са универсални за всички рутери. Но понякога искате нещо специално – в зависимост от това какво правите онлайн. След като каза това, нека разгледаме някои от често срещаните неща, които трябва да вземете предвид, когато търсите най-добрия WiFi рутер:

��️ Максимален обхват
Не винаги е обичайно, че рутер има обхвата, посочен в спецификациите му. Често ще видите "разширено" или "дълъг обхват" без никакви подробности. Вашият диапазон наистина зависи от настройката на вашата къща или офис и може да изисква някои тестове и връщане. Ако имате голяма или уникално проектирана къща, мрежовите рутери често работят най-добре.
�� Ценообразуване
Цената на технологиите винаги е важна за потребителите, така че бих препоръчал да разгледате рутери с по-малък бюджетен подход. Ако няма нищо екстремно във вашата употреба или конфигурация на корпуса, изберете по-евтините, качествени рутери, които очертаваме по-долу.
�� Дву- или трилентов
Всички маршрутизатори, които купувате, трябва да са поне двудиапазонни. Това означава, че безжичният сигнал се излъчва на две честоти, едната е по-добра за по-широко покритие, докато другата е по-бърза.
�� Продължителността на живота на рутера
По някаква причина изглежда, че средният рутер не издържа толкова дълго. Това, което мирише е, че никога няма да видите производител, който да остави живота си в кутията на рутера. Най-добрият ви залог е да погледнете потребителските отзиви, за да видите дали има хора, които се оплакват от рутери, които се чупят рано.
�� Ограничения
Стандартите за безжична връзка се променят по случай, така че е важно да имате рутер, който поддържа скоростта на вашия интернет пакет. Създадени са нови устройства, за да се възползват от най-високите скорости (като 100Mbps). По-старият безжичен рутер N няма възможности да достигне тези скорости.
�� USB поддръжка
В някакъв момент в бъдеще може да искате да свържете принтер или външен твърд диск към вашия рутер. Много модеми също използват USB портове. Наличието на USB порт във вашия рутер може да се окаже полезно в даден момент. Целта ви трябва да бъде да намерите рутер с поне един или два USB порта – с поддръжка на USB 3.0.
�� Приложения за смартфони
Това не е абсолютно необходимо, но приложението за смартфон улеснява много по-лесно настройването на вашата мрежа и управлението на устройствата в нея. Потребителският интерфейс на приложение за смартфон е далеч по-добър от стария метод за изтегляне на фърмуер през браузъра. Мобилните приложения често включват бързи бутони за сигурност, родителски контрол и стимулиране на игри.

И сега … най-добрите WiFi рутери наоколо

Но преди това; по-често, отколкото не, ще ви бъде предложен комбиниран рутер / модем от вашия интернет доставчик. Въпреки че тези рутери обикновено са добре за обикновения потребител, потребителите на енергия и геймърите ще ги намерят за неподходящи. Освен това в дългосрочен план е много по-добра стойност за закупуване на собствен рутер. Което ни води до:

Netgear R7000P NighthawkTP-LINK Archer C5400XTP-Link AC1750Linksys Max-Stream AC2200Мрежов рутер AmpliFi HD
Цена181,99 долара – 219,99 долара331,57 долара – 399,99 долара64,99 долара – 79,99 долара149,00 долара – 179,99 долара$ 339.99
За средни потребителидаНедаНеНе
За геймърите и тежките интернет потребителиНедаНедаМоже би
За големи или необичайни домовеНедаНеМоже бида

Имайте предвид, че ценообразуването, представено в тази статия, може да не е напълно точно в зависимост от промоциите на Amazon и промените в цените. Ние изброяваме общи промо цени, за да ви дадем представа какво да очаквате. Освен това, препоръчваме ви да сравните цените от други места като Best Buy и Walmart преди да купите.

1. Netgear R7000P Nighthawk

Netgear R7000P Nighthawk

Серията Netgear Nighthawk има няколко модела за избор, но ние харесваме R7000P / AC2300 като рутер, който трябва да работи в повечето работни и домашни условия.

Това е двулентов рутер с Gigabyte ethernet и опции за интегриране с гласови контроли като Amazon Alexa.

Умният родителски контрол е чудесен за наблюдение на децата, а също така можете да ограничите времето в интернет и да зададете филтри за определени уебсайтове.

Netgear R7000P Nighthawk идва с приложение за смартфон за настройка на рутера и провеждане на тестове за скорост. Трябва също да видите подобрен стрийминг и сърфиране с 1GHz двоен процесор и скорост до 1625 + 600 Mbps..

Цени ��

181,99 долара – 219,99 долара

Плюсове ��

 • Повечето домашни интернет дейности трябва да протичат безпроблемно с 1625 + 600 Mbps интернет скорости и 1GHz двуядрен процесор.
 • Мрежовият трафик се приоритизира въз основа на това кои устройства и приложения се нуждаят от най-много данни.
 • Има приложение за рутер за управление на мрежовата сигурност, провеждане на тестове за скорост и др. Той също има сигнали, ако възникне проблем със сигурността.
 • Умният родителски контрол на Disney има индивидуални нива на филтри въз основа на възрастта и съдържанието, което смятате за приемливо.
 • Функциите за сигурност са създадени за борба с атаки от зловреден софтуер, ботнети и рансъмуер.
 • Умерените игри трябва да работят добре.

Минуси ��

 • Цената е малко висока за стандартен рутер за дома.
 • Има няколко модела Nighthawk, което прави изключително объркващо кой да избере.
 • Рутерът е малко по-голям и тромав от сравнителните опции.

Това ли е най-добрият WiFi рутер за вас? ��

Netgear R7000P Nighthawk е най-добрият универсален рутер за средния потребител. Това включва малки и средни семейства с къщи с умерен размер. Можете да използвате това и за създаване на мрежа за малък бизнес. По-добре е да потърсите друга опция, ако планирате някои тежки игри или стрийминг.

TP-LINK Archer C5400X

Геймърите там не само ще харесат скоростите от TP-LINK Archer C5400X, но и изглежда доста готино.

Това не е най-евтиният рутер на пазара, но това е, което можете да очаквате, когато търсите най-добрия наличен WiFi рутер.

Няколко спецификации от TP-LINK Archer C5400X го правят интелигентна инвестиция за геймърите и тежките интернет потребители. На първо място, е усилвател на обхвата. На второ място, маршрутизаторът има функции за приоритизиране на трафика, за да премахне проблемите със закъснения.

Наред с прекрасната защита от заплаха, VPN опции и втвърдена конфигурация за обработка, не можете да сбъркате с TP-LINK Archer C5400X.

Цени ��

331,57 долара – 399,99 долара

Плюсове ��

 • Рутерът има малко прилична цена за тези, които са свикнали да плащат за високопроизводителни рутери.
 • Можете да свържете рутера към вашето устройство Alexa за възможности за гласов контрол.
 • Можете да свържете широка гама устройства към рутера, като същевременно поддържате бързина и прецизност на предните крайници, без проблеми с латентността.
 • Четириядрената обработка гарантира, че вашата мрежа доставя необходимата мощност за неща като игри и високи натоварвания от много потребители.
 • Той предлага три солидни WiFi ленти, така че да не виждате изоставане във връзката си по време на игра или когато се свързвате с няколко устройства в дома си.
 • Рутерът предлага вградени алгоритми, за да определи кое от устройствата във вашата мрежа трябва да получава най-много ресурси в даден момент.
 • Получавате някои мерки за сигурност, като цялостна защита от заплахи и VPN достъп – за криптиране на връзката ви, дори когато сте далеч от дома и докоснете в обществен WiFi гореща точка.

Минуси ��

 • Обикновеният човек не се нуждае от толкова мощен рутер в дома си, така че високата цена често не е оправдана.
 • Рутерът е изключително обемист, а дизайнът може да изпъкне твърде много за обикновения потребител. В крайна сметка, много хора обичат да крият маршрутизаторите си.
 • Въпреки че този рутер има изключително добро покритие, сглобяването може да използва някои подобрения по отношение на дълготрайността.

Това ли е най-добрият WiFi рутер за вас? ��

Мисля, че TP-LINK Archer C5400X е най-добрият WiFi рутер за всички геймъри и потребители. Потребител на енергия може да се счита за голямо семейство с множество връзки към маршрутизатора или дори бизнес, който се нуждае от силна мрежа и покритие в целия офис. Вие също трябва да получите скоростта и покритието, от което се нуждаете, ако сте геймър.

Целта на рутера е да намали латентността и да подобри производителността на всички игрални системи. Въпреки че може да изглежда малко скъпо за обикновения потребител, някои хора не искат да жертват нищо по отношение на производителността на WiFi. Ако това сте вие, тогава този рутер има отлични отзиви от потребители и е преминал през тестовете, за да покаже, че е един от най-мощните на пазара.

TP-Link AC1750

Ако се интересувате от спестяване на малко пари на вашия рутер, помислете дали да се свържете с TP-Link AC1750.

Това е интелигентен WiFi рутер, предназначен за дома и работата. Той има двулентова WiFi връзка, за да направи по-универсално мрежово решение.

Тъй като този рутер обикновено е предназначен за домашна употреба, ще се радвате да знаете, че е отличен за стрийминг на HD и 4K видеоклипове и предлага поддръжка за високоскоростен интернет в цялата къща.

Това е една от най-добрите опции за WiFi рутер за малки и средни къщи – това трябва да е чудесно за обикновеното семейство, което може да има таблет, компютър и може би някои стрийминг устройства, работещи едновременно. Трябва дори да видите, че WiFi производителността е приемлива за някои игри. Рутерът може да има проблеми с големи или уникално оформени къщи, но стандартната къща с площ от 2500 квадратни фута трябва да е добре с този рутер.

Цени ��

64,99 долара – 79,99 долара

Плюсове ��

 • Рутерът е една от най-добрите стойности на пазара. Не е нужно да разбивате банката и освен това не е нужно да жертвате работата в нормална къща.
 • Трябва да видите изключително покритие за всички къщи до 2500 квадратни фута. Това дори може да включва някои зони на открито като задния ви двор или предния вътрешен двор.
 • Рутерът ви позволява да свържете до 50 устройства, включително игрови системи, принтери и таблети.
 • Въпреки че е лек рутер, той предлага най-висока производителност за 4K стрийминг и трябва да можете да видите прилични резултати за умерен геймър.
 • Той също така се свързва с Alexa, така че можете да задействате действия като проверка на вашата мрежова сигурност или изключване на определени устройства.
 • Рутерът идва със страхотно мобилно приложение за управление и конфигурация. Настройката отнема само няколко минути и винаги можете да се регистрирате в приложението за целите на сигурността и връзката.
 • Рутерът има четири ethernet порта.
 • Трябва да очаквате по-високи скорости на трансфер на данни и по-добра радиочестота в сравнение с рутери с аналогична цена на пазара.

Минуси ��

 • Рутерът не е създаден за ситуации с изключително висока производителност. Това обикновено означава, че геймърите и тежките интернет потребители трябва да търсят нещо друго.
 • В големите домове може да се наблюдават проблеми с работата в определени райони на къщата.
 • Въпреки че производителят твърди, че можете да свържете до и евентуално над 50 устройства, аз съм склонен да смятам, че това би било изключително трудно с настоящите спецификации.
 • Това не е издръжлив, строго изграден рутер, който ще надживее по-голямата част от вашата електроника. Важно е да бъдете внимателни с рутера, така че да издържа дълго време и да поддържа качествена WiFi връзка.

Това ли е най-добрият WiFi рутер за вас? ��

TP-Link AC1750 има смисъл за тези с бюджет. Не е лошо да изпробвате рутера, за да видите дали той работи добре във вашата къща и за постигане на скоростите, от които се нуждаете.

По принцип не бих препоръчал TP-Link AC1750 за тежки геймъри или потребители на интернет. Ако планирате да свържете десетки устройства, може да помислите за нещо по-силно. Това може да се каже и за хора с големи или странно оформени къщи.

4. Linksys Max-Stream AC2200

Linksys Max-Stream AC2200

Linksys Max-Stream AC2200 предлага настройка на три ленти. Той е отличен рутер за геймърите и изглежда намалява малко разходите за тези, които все още не искат да се ангажират с нещо по-скъпо.

Що се отнася до някои от акцентите, Linksys Max-Stream AC2200 е една от най-добрите опции за WiFi рутер заради интелигентната връзка. Това означава, че всички устройства получават най-добрата лента и производителност.

Наслаждаваме се и на функцията за справедливост на ефирното време, която изглежда поддържа скоростите сходни и ефективни за всички устройства.

Цени ��

149,00 долара – 179,99 долара

Плюсове ��

 • Цената за този рутер е по-разумна от средната игрална рутера, която може да намерите.
 • Той също така предлага трилентова безжична връзка с мощен четириядрен процесор.
 • Рутерът разполага с четири антени за разширяване на безжичните връзки в къща със среден размер. Получавате и шест усилвателя с висока мощност.
 • Функциите за интелигентно свързване и честност на ефирното време гарантират, че имате най-добрата ефективност и производителност въз основа на устройствата, които се използват в момента. Най-добрите радио ленти се избират въз основа на устройствата, свързани към вашата мрежа.
 • WiFi лентите предлагат три различни скорости и могат да стигнат до 2,2 GB в секунда.
 • Рутерът има безпроблемни роуминг опции, което означава, че трябва да можете да покриете по-голямата част от пространствата с WiFi.
 • Рутерът се предлага с приложение за настройка на вашата мрежа и правене на неща като разрешаване на достъп на гостите и настройване на вашия родителски контрол.
 • Можете също така да очаквате четири ethernet порта и един USB 3.0 порт.

Минуси ��

 • Някои сравними рутери имат по-добри процесори и по-регулируеми антени за разширяване на вашия сигнал.
 • Въпреки че разполагането с един USB порт е хубаво, открихме, че много рутери в същия ценови диапазон включват допълнителни портове – понякога до четири или пет USB порта.
 • Много маршрутизатори Linksys изглежда вървят по-бързо, отколкото някои други производители там. Много потребители съобщават за планирано остаряване.
 • Някои геймъри и наистина тежки потребители може да открият, че този рутер не е почти достатъчно мощен за тях.

Това ли е най-добрият WiFi рутер за вас? ��

Linksys Max-Stream AC2200 е нашата достъпна колекция за геймърите и потребителите на тежки интернет. Имайте предвид, че супер тежките потребители може да не намират този рутер ефективен.

5. Мрежов рутер AmpliFi HD

Мрежов рутер AmpliFi HD

Mesh WiFi рутери и мрежи предоставят някои от най-новите, най-модерни технологии за домашни и офисни мрежи.

Mesh технологията съществува от известно време, но едва наскоро започнахме да ги виждаме на достъпни цени за редовни потребители.

Накратко, мрежест рутер разпространява сигнала си от множество точки за достъп.

Работи като някаква паяжина или цифрова мрежа, където мрежата се разпространява в цялата къща – за разлика от един рутер, който се опитва да изпрати сигнал навсякъде.

Цени ��

$ 339.99

Плюсове ��

 • Мрежевата технология често е най-добрият начин да разширите вашата WiFi свързаност в голяма къща. Освен това е чудесно за неприкрито разположени стаи – или за вашия двор.
 • Тази система се предлага с базов рутер и две мрежести точки.
 • Сензорният дисплей работи подобно на технологията за интелигентен дом – тоест той е много по-лесен за работа от средната конфигурация на рутера.
 • Рутеровата система може да достигне до 10 000 фута.
 • Мрежовите точки са малки и лесно се скриват.
 • Получавате красиво мобилно приложение за настройка на вашата мрежова мрежа и завършване на неща като родителски контрол и отдалечен достъп.

Минуси ��

 • Мрежовата мрежа като тази обикновено е една от най-скъпите опции за получаване на WiFi във вашия дом или офис.
 • Мрежевите системи са чудесни за разширяване на обхвата на вашия сигнал, но тежките интернет потребители може да искат повече по отношение на скоростта и преноса на данни.

Това ли е най-добрият WiFi рутер за вас? ��

Както при повечето мрежести маршрутизатори, смисълът на AmpliFi HD рутера е да осигури WiFi за големи пространства. Така че, ако притежавате голяма къща или офис с много стаи и свързани устройства, разпръснати навсякъде, това е правилната система за рутери за вас.

По принцип бих препоръчал мрежест рутер, ако забележите постоянни мъртви зони в определени зони на сградата. Къща, която е по-голяма от 3000 фута, най-вероятно ще се нуждае от някакъв мрежест рутер. Също така е обичайно да виждате мъртви петна в апартамент с уникално оформление. Например многобройните истории, дебелите тухлени стени и мазетата или жилищните добавки могат да изпитат тези мъртви зони на WiFi.

Кой е най-добрият WiFi рутер за вас?

Трудното нещо при намирането на най-добрия WiFi рутер е, че има толкова много възможности за избор. Не само това, но е трудно да се разбере технологията. В допълнение, технологията се променя непрекъснато.

Netgear R7000P NighthawkTP-LINK Archer C5400XTP-Link AC1750Linksys Max-Stream AC2200Мрежов рутер AmpliFi HD
Цена181,99 долара – 219,99 долара331,57 долара – 399,99 долара64,99 долара – 79,99 долара149,00 долара – 179,99 долара$ 339.99
За средни потребителидаНедаНеНе
За геймърите и тежките интернет потребителиНедаНедаМоже би
За големи или необичайни домовеНедаНеМоже бида

Да се ​​надяваме, че това ръководство изчисти някои въпроси, които може би сте имали. Така че, закупили ли сте още идеалния си WiFi рутер?

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление и представяне от Карол К.

Кредитни изображения: NETGEAR, TP-Link, AmpliFi

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим комисионна. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector