Най-добрият софтуер за фактуриране онлайн: 5 платформи за фрилансери и фирми

За фрилансери, агенции и други малки фирми фактурирането е необходима задача. За съжаление проследяването на информация, форматирането на документи, изпращане на фактури и проследяването с клиенти може бързо да изяде ценни часове през деня ��. За щастие, някои от най-добрите софтуер за фактуриране онлайн, които сравняваме за вас днес, могат да помогнат много!


Софтуерът за фактуриране може да оптимизира фактурирането и счетоводството. Освен това много услуги ви помагат да организирате данни за ефективно създаване на фактури и да следите сметките след изпращането им. Някои също ви помагат да наблюдавате банковите си сметки и сметки.

В тази статия ще ви помогнем да започнете да търсите най-добрия софтуер за фактуриране онлайн, като предлагаме функции, които да търсите. Тогава ще представим пет от най-добрите налични платформи. Нека се потопим!

Най-добрият софтуер за фактуриране онлайн

Какво общо има най-добрият софтуер за фактуриране онлайн

Платформите за фактуриране могат да бъдат полезни за спестяване на време, но само ако внимавате при избора си. Изборът на скъпа платформа с липса на функции или предлагането на няколко функции, които не са ви необходими, може да ви нарани повече, отколкото помага.

⏰ Когато обмисляте платформа, помислете за начините, по които тя е в състояние да ви спести време. Ако не можете да използвате това време продуктивно, за да компенсирате цената на платформата, вероятно не си струва инвестицията. Разходната ефективност е ключова.

�� Имайки това предвид, е разумно да погледнете в платформи, които са в състояние да правят повече от просто изпращане на фактури. Някои включват други ценни счетоводни функции, като проследяване на времето, проследяване на разходите, опции за плащане на сметки, мониторинг на банковата сметка или генериране на прогнози.

�� Автоматизацията също е полезен компонент на всяка платформа за фактуриране. Планираните закъснели такси и напомняния за справяне с неотговарящи клиенти, повтарящи се фактури и автоматични изчисления на данъци могат да Ви спестят време също.

��️ Накрая, важно е да потърсите платформа, която можете да персонализирате със собствената си марка. Фактурите са малки, но важни възможности за насърчаване на вашата работа и за демонстриране на вашия професионализъм на клиентите с постоянен брандинг.

Пет от най-добрите платформи за онлайн фактуриране на фрийлансъри и агенции

Съставихме списък на някои от най-добрите софтуери за фактуриране онлайн, като отчитаме тяхната цена, функции и идеален потребител. Ако просто искате да видите преглед на включените решения, разгледайте нашите обобщени констатации:

Обобщен най-добрият софтуер за фактуриране онлайн Софтуер
Цена от
Характеристика
Идеален за
QuickBooks$ 5 / месецУправление на сметки, подаване на данъци, отчети, проследяване на доходите и разходите.Фрилансери и фирми, които искат помощ с данъци.
Xero$ 9 / месецУправление на запасите, управление на бизнес разходи, допълнителни функции чрез приложения на трети страни.Бизнесът, който иска широка гама от функции.
Hiveage$ 15 / месецПерсонализирани фактури; Проследяване на време, разходи и пробег; Напомняния за плащане; Съхранение на файлове.Фрилансери и фирми, които искат да се съсредоточат върху фактурирането.
FreshBooks$ 15 / месецПерсонализирани фактури, автоматични отчети за разходите, бюджети на проекта.Фрилансери и фирми, които се нуждаят от платформа за обработка на фактуриране и счетоводство.
И СОБезплатноПерсонализирани фактури, генериране на предложения и договори, автоматично създаване на фактури, управление на задачи, проследяване на разходите.Фрилансери, които искат най-много да се чуят за долара си.

1. QuickBooks (Quickbooks.intuit.com)

QuickBooks

Името QuickBooks е доста известно, но обикновено се свързва с данъци. Въпреки това, той също може да фактурира, генерира оценки и други.

Тази голяма платформа предлага доста по пътя на поддръжката на клиентите, включително учебни часове и уебинари, ако искате да подобрите своите счетоводни умения.

Ценообразуване

QuickBooks има широк спектър от възможности, що се отнася до цената. Техните планове за малък бизнес варират от 10-30 долара на месец. С незадължителни добавки за заплати за допълнителни $ 18–40 на месец – да не говорим за хонорарите на служител – разходите за използване на тази платформа може да скочат бързо.

Съществува и план за фрийлансъри и други самостоятелно заети хора, който струва само 5 долара на месец. Той има малко по-малко функции от по-скъпите планове за малък бизнес. Ако обаче искате да изпращате само фактури, да проследявате разходи, да плащате данъците си и да генерирате основни отчети, това може да бъде много евтин вариант.

Основни функции

 • Създава фактури и проследява състоянието им на плащане.
 • Приема плащания с кредитни карти и безплатни банкови преводи.
 • Проследява приходите и разходите и съхранява информация за данъчни цели.
 • Генерира отчети за печалби и загуби, отчети за разходите и баланси (видове налични отчети зависят от плана).
 • Изпраща оценки на клиенти (само за планове за малък бизнес).
 • Управлява състоянието на сметката и настройва периодични плащания (само за малкия бизнес Essentials и Plus планове).
 • Проследява инвентаризацията и рентабилността на проекта (само план за малък бизнес плюс).
 • Подпомага плащането на служителите и подава данъци (добавка за планове за малък бизнес).

Кой трябва да избере QuickBooks?

Ако данъците са висок приоритет за вас, QuickBooks може да си струва да изберете. Той предоставя най-задълбочената помощ, когато става въпрос за подаване на данъци и водене на свързани документи. Въпреки това бизнес плановете му са на скъп край, особено ако включите добавки. Фрилансерите вероятно ще се радват на ниските месечни разходи, но може да не оценят относителната липса на функции.

�� Отидете на QuickBooks

2. Xero (Www.xero.com)

Xero

Тази платформа за фактуриране на малък бизнес предоставя множество функции, полезни за различни видове бизнес.

Популярните функции включват управление на инвентара и начин за наблюдение на вашите финанси чрез мобилни устройства. Xero осигурява и допълнителна функционалност чрез своя богат пазар на приложения на трети страни.

Ценообразуване

Ранният план на Xero започва от едва 9 долара на месец, но ви ограничава до само пет фактури на месец. За да се възползвате добре от софтуера, ще трябва да надстроите поне техния план за отглеждане, който започва от 30 долара на месец преди добавки. По този начин, ако закупите няколко допълнителни функции, месечните ви разходи лесно могат да достигнат до стотиците.

Основни функции

 • Изпраща фактури и оферти на клиенти.
 • Поддържа записи на сметки.
 • Активира съгласуване на банкови транзакции.
 • Изпраща актуализации, когато клиентите отварят и преглеждат фактури.
 • Управлява инвентара, включително актуализации за количеството и стойността на запасите.
 • Проследява времето и разходите за отделни проекти (само за създаден план).
 • Управлява бизнес разходите (само за създаден план).
 • Осигурява почти безкрайна функционалност чрез повече от 700 приложения на трети страни.

Кой трябва да избере Xero?

Като платформа, създадена с цел бизнес, фрилансерите няма да намерят Xero за полезен или рентабилен като някои от други най-добрият софтуер за фактуриране в този списък. Плановете все още могат да бъдат скъпи за компаниите, но ако сте готови да платите повече, за да се възползвате от богатството от функции на пазара на приложения, Xero може да бъде инструмент за вас.

�� Отиди до Xero

3. Hiveage (Hiveage.com)

hiveage

Със силен акцент върху фактурирането, Hiveage ви покри, когато става въпрос за получаване на плащане. Те се гордеят с дизайна на фактурите си и ви позволяват да популяризирате марката си с вашето лого и детайли.

Много от техните функции се фокусират върху подобряване на опита с фактурирането и опростяването му, за да ви спестят възможно най-много време.

Ценообразуване

Всички планове на Hiveage ви позволяват да създавате и изпращате фактури ефективно, така че решението наистина се свежда до това колко хора участват във вашия бизнес. Най-малко скъпият им план е 15 долара на месец и осигурява сметки за двама членове на екипа. Най-скъпото им е $ 79 на месец, обслужващи 20 души персонал. Hiveage също предлага 50% отстъпка за благотворителни организации, организации с нестопанска цел и образователни организации.

Основни функции

 • Предоставя неограничени фактури, сметки и разчети за неограничени клиенти.
 • Задава напомняния за автоматично плащане.
 • Проследява времето, разходите и пробега.
 • Активира персонализирано брандиране на всички ваши фактури.
 • Проследява данъка върху продажбите, отстъпките и разходите за доставка.
 • Осигурява съхранение на файлове за запазване на фактури за записи (размер на съхранението зависи от плана).
 • Създава повтарящи се фактури, за да спести време.
 • Разрешава делегиране на задачи за фактуриране на членовете на екипа.

Кой трябва да избере Hiveage?

Ако искате да се съсредоточите върху фактурирането и да използвате други инструменти за задачи като управление на банковите си сметки, подаване и плащане на данъци и управление на инвентара си, Hiveage може да бъде идеален. Въпреки че плановете му поддържат малки фирми, функции като време, разходи и пробег на пробег може да се харесат и на фрийлансъри.

�� Отидете до Hiveage

4. FreshBooks (Www.freshbooks.com)

freshbooks

Ако фактурирането на Hiveage има звучене привлекателно, но се притеснявате да не пропуснете счетоводната помощ, FreshBooks може да ви помогне да попълните пропуските.

Той съчетава широки инструменти за фактуриране със счетоводни възможности, за да създаде добре закръглена платформа за почти всеки тип бизнес.

Ценообразуване

Планът на FreshBooks Lite е само 15 долара на месец, но ви ограничава до пет клиенти и включва само функции за фактуриране. Въпреки това, само с $ 25 на месец, техният план Plus предоставя дълъг списък от функции за фактуриране и счетоводство за до 50 клиенти. Ако бизнесът процъфтява, можете да изпращате фактури до над 500 клиенти и да получите достъп до всички функции на FreshBooks за 50 долара на месец.

Основни функции

 • Създава и изпраща неограничени фактури и разчети.
 • Проследява времето и разходите.
 • Позволява ви да персонализирате фактури с марката си за професионален външен вид.
 • Импортирайте разходи от вашата банкова сметка за проследяване на разходите.
 • Генерира отчети за приходите и разходите на вашия бизнес.
 • Създава бюджети на проекти, за да ви следи.
 • Задава напомняния за автоматично плащане и планира закъснели такси (само Plus и Premium планове).
 • График на повтарящи се фактури (само плюс и премиум планове).

Кой трябва да избере FreshBooks?

FreshBooks предлага както на свободна практика, така и на малки фирми. По отношение на разходите ще получите повече функции за по-малко пари с планове за по-ниско ниво на Hiveage или QuickBooks, отколкото с план Lite от FreshBooks. Ако обаче искате да направите план за Plus или Premium FreshBooks, можете да спестите от месечните си разходи и да получите сравними или превъзходни функции в сравнение с други платформи.

�� Отидете на FreshBooks

5. И СО (Www.and.co)

and.co

И накрая, И СО е много повече от софтуер за фактуриране. Той всъщност е създаден да ви помогне да вземете всеки свой проект от началото до края и ви предлага набор от различни инструменти, които да ви помогнат да направите това.

С уникални функции, които да помогнат на фрийлансърите да подобрят своите предложения, договори и управление на задачи, този се отличава от другия най-добър софтуер за фактуриране в този списък.

Ценообразуване

Освен безплатна опция, която ви позволява да създавате фактури само за един клиент, и CO има само един план. При $ 18 на месец тази платформа е доста достъпна в сравнение с планове за по-ниско ниво за Hiveage, FreshBooks или дори QuickBooks. Той доставя много повече функции от тези планове само с няколко долара повече всеки месец.

Основни функции

 • Създава персонализируеми фактури, представящи вашата марка.
 • Генерира персонализирани предложения и договори за клиенти.
 • Задава автоматично повтарящи се фактури и произвежда автоматични фактури въз основа на вашите договори или проследяване на времето.
 • Приема и проследява плащанията.
 • Поддържа управление на задачи с крайни дати, списъци със задачи, повтарящи се напомняния за задачи и други.
 • Проследява и организира всички разходи.
 • Позволява ви да прикачвате файлове към фактури за клиенти.
 • Приема плащания без начисляване на допълнителни такси.

Кой трябва да избере И КО?

И СО е създаден за фрийлансъри. Като такъв бизнесът ще се бори да управлява по-мащабни проекти и екипи с тази платформа. Въпреки че има ограничени счетоводни функции, за да помогне при подаването на данъци и мониторинг на банковите сметки, а функциите на CO за управление на задачите осигуряват помощ в други области, които все още могат да ви спестят време и да направят това рентабилен вариант.

�� Отидете до И СО

заключение

Въпреки че фактурирането може да е болка, това е необходим процес по правни причини, а също и наблюдение на приходите на вашия бизнес. За щастие, някои от най-добрия софтуер за фактуриране онлайн могат да оптимизират вашите счетоводни и фактуриращи задачи, така че да можете да се съсредоточите върху други важни аспекти на вашата работа.

В тази статия обяснихме какво да търсите в платформа за онлайн фактуриране. Тогава обсъдихме пет от най-добрия наличен софтуер за фактуриране. Ето отново обобщената таблица:

Софтуер
Цена от
Характеристика
Идеален за
QuickBooks$ 5 / месецУправление на сметки, подаване на данъци, отчети, проследяване на доходите и разходите.Фрилансери и фирми, които искат помощ с данъци.
Xero$ 9 / месецУправление на запасите, управление на бизнес разходи, допълнителни функции чрез приложения на трети страни.Бизнесът, който иска широка гама от функции.
Hiveage$ 15 / месецПерсонализирани фактури; Проследяване на време, разходи и пробег; Напомняния за плащане; Съхранение на файлове.Фрилансери и фирми, които искат да се съсредоточат върху фактурирането.
FreshBooks$ 15 / месецПерсонализирани фактури, автоматични отчети за разходите, бюджети на проекта.Фрилансери и фирми, които се нуждаят от платформа за обработка на фактуриране и счетоводство.
И СОБезплатноПерсонализирани фактури, генериране на предложения и договори, автоматично създаване на фактури, управление на задачи, проследяване на разходите.Фрилансери, които искат най-много да се чуят за долара си.

Имате ли въпроси относно избора на платформа за онлайн фактуриране? Уведомете ни в секцията за коментари по-долу!

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map