Крайното ръководство за стартиране на бизнес с уеб дизайн – от намирането на първите си клиенти до създаването на име за себе си

Крайното ръководство за стартиране на бизнес с уеб дизайн – от намирането на първите си клиенти до създаването на име за себе си

Крайното ръководство за стартиране на бизнес с уеб дизайн – от намирането на първите си клиенти до създаването на име за себе си
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Перспективата за стартиране на бизнес за уеб дизайн може да бъде малко преобладаваща.


В същото време, ако сте останали в работа, която не ви е на 100%, перспективата да използвате уменията си за изграждане на бизнес дизайн, който работи въз основа на гъвкавост и свобода, е трудно да се отрече..

Бихте ли предпочели да се трудите, както сте, непрекъснато затънали от стрес? Или сте готови да рискувате за шанс на нещо по-добро?

За да сте сигурни, има много различни елементи, които трябва да имате предвид, когато стартирате бизнес с уеб дизайн. Това ръководство ще ви научи:

 • Как да намерите и да се справите с клиентите
 • Как да стартирате бекенда на вашия бизнес
 • Как да планираме бъдещето и да израстваме

Най-лесният начин да преодолеете усещането си за преумора, преди да започнете да се занимавате с уеб дизайн? Подгответе се активно за всички възможности!

Започване на бизнес с уеб дизайн

1. Преди да направите нещо друго …

Нека да изясним едно нещо: без клиенти нямате жизнеспособен бизнес. Разбира се, когато започнете първо, неизбежно ще отделите повече време, преследвайки възможностите, отколкото ще вършите реална работа.

1.1. Какво да направите, преди да напуснете работата си на пълен работен ден

Ако понастоящем работите на пълен работен ден за някой друг, може да бъде полезно да започнете прехода си, като посочвате перспективи, преди да се откажете. В идеалния случай, вие също ще изчакате, докато натрупате поне няколко месеца спешни разходи (6-12 месеца е златният стандарт).

Докато оферирате времето си, може да го направите и продуктивен. Започнете да работите върху професионалните материали, които неизбежно ще ви трябват, като например:

 • Уебсайт на вашето професионално портфолио
 • Шаблони за предложения
 • Визитки
 • Брандиране на социални медии (снимка на корицата, BIOS)

Това също може да бъде чудесно време за изграждане на мисловно лидерство. Има толкова много уеб дизайн и WordPress блогове (или други уебсайтове, на които целевият ви клиент се окачва), които приемат публикации на гости – може да опитате да напишете ръка за няколко от тях. Просто не забравяйте да включите завладяваща връзка обратно към вашия уебсайт за портфолио. WPMU DEV предлага информация за създаването на успешни блогове за гости.

Ако не сте много писател, коментирайте най-малкото тези блогове в бранша и оповестете името си по този начин.

Когато стартирате бизнес за уеб дизайн, портфолио уебсайт е необходимо, защото ви позволява да покажете уникалния си стил и умения. Това е много по-лично (и професионално), отколкото просто да си направите сметка в портфолио платформа като Behance.

Тъй като говорим за започване на бизнес в уеб дизайн, предполагам, че "създаване на портфолио уебсайт за себе си" -част не звучи като нещо трудно. Ето малко вдъхновение – набор от готини сайтове за портфолио.

Ако не обичате да пишете, има много други начини да станете известни в общността (както WordPress / уеб дизайн, така и вашата конкретна област на фокус), като например:

 • Участвайте в чатове в Twitter (вижте TweetReports за списък с възможност за търсене)
 • Редовно публикувайте замислено съдържание в социалните медии. Помага да излезе с идеи за теми, които демонстрират вашата експертиза: съвети за уеб дизайн, примери за работа, статии, които сте написали и т.н..
 • Участвайте в онлайн срещи и / или конференции като WordCamp. Запознайте се с организаторите на конференции, за да имате по-голям шанс за приемане на терена!

Разбира се, за да бъдете известни за нещо, трябва да отстоявате нещо. По-конкретно, трябва да нишите надолу.

1.2. Решете кой е вашият целеви клиент

Не е достатъчно да добавите неясно "Уеб разработчик" заглавие във вашия профил в LinkedIn. Ако искате да изградите clout, трябва да се специализирате. Въпреки че може да се притеснявате, че това е ограничаващо, честно е как всички най-добри печеливши са стигнали до шестцифрена печалба (и повече).

След като установите своята ниша (и е добре да си поиграете с това след факта), уверете се, че съобщете това на уебсайта си с портфолио и други онлайн медии. Като част от този процес, отделете известно време за разработване на персона за вашия целеви клиент (основна биография на целевия ви клиент).

HubSpot на Инструмент MakeMyPersona предлага лесен начин за това.

Трябва да научите колкото се може повече за тези хора.

Къде се мотаят? Как най-добре да стигнете до тях? Какво изискват от уебсайт? И т.н..

направи персона

1.3. Решете какво да предложите

Вече сме засегнали важността да се спускаме. Въпросът е: как?

Ето няколко идеи, които ще ви помогнат да определите вашата специалност при стартиране на бизнес дизайн в уеб дизайн:

 • Предлагайте услуги за поддръжка на WordPress (ядро, плъгин, актуализации на темите)
 • Дизайн на цялостни уебсайтови проекти за нов бизнес
 • Съсредоточете се върху конкретен тип дизайн на уебсайтове: електронна търговия, сайтове за членство и т.н..
 • Конвертирайте уебсайтове от други платформи (т.е. Weebly, Squarespace, Drupal) в WordPress или дори да направите PSD на WordPress
 • Съсредоточете се върху редизайн / отзивчиви модернизации
 • Работа с клиенти в специфични индустрии: правителство, малък бизнес, B2C и т.н..

Няма грешни отговори – играйте с възможностите, докато не се приземите за печеливша комбинация!

1.4. Определете цените си

По принцип проектните ставки са по-добри от почасовите ставки за големите проекти, защото хората няма да ви разпитват как харчите времето си – това вече е отчетено и вече са го платили. Часовите тарифи ви настройват за досадни разговори и обезценяване на вашия опит.

Това каза, почасови ставки може да бъде това, което използвате за изчисляване на проектните тарифи.

Добре е да изчислите идеалната си почасова ставка, дори ако клиентите ви никога не са поверителни на тази информация. Ако за първи път ще ходите на свободна практика на пълен работен ден, не забравяйте да надграждате разходите за обезщетения (медицинска застраховка), болнични дни и почивни дни. Също така, не забравяйте, че трябва да планирате да спестите 20-30% за данъци!

Калкулатор на тарифата на Nation1099 може да бъде полезно за включване на цялата тази информация, за да се приземи на правилния номер.

Може да искате да проверите тези калкулатори, свързани с бизнеса.

За да оцените с увереност, сравнете цените си спрямо ставките на индустрията (ето как се представя това в WordPress индустрията).

уеб дизайн бизнес

2. Започнете с клиенти – ето как да ги намерите

С всички отговори на най-важните въпроси е време да започнете публично да споделяте новините, че вашият бизнес уеб дизайн е готов за клиенти. Има много по-малък риск от напускане на работа на пълен работен ден, ако имате няколко клиенти!

Ключът към успеха? Не се отнасяме към маркетинга като към една изпълнена задача. Успешните дизайнери непрекъснато търсят възможности за промотиране на бизнеса си – да не чакат, докато стигнат до момент, в който нямат клиенти и няма какво да правят.

2.1. Използвайте съществуващата си мрежа

Една от най-добрите първи стъпки е да започнете, като изясните намеренията си със съществуващата си мрежа. Публикувайте публично за започване на бизнес с уеб дизайн в социалните мрежи и се свържете с приятели, семейство и колеги, които може да могат да ви изпращат препоръки. Просто не бъдете настоятелни – не е тяхна работа да намерят работа за вас.

2.2. Направете присъствие в социалните медии

Докато сме по темата, може да бъде полезно да създадете стратегия за социални медии, за да бъдете в течение с мрежата си, като използвате някои от идеите за теми, описани по-рано в тази статия.

LinkedIn може да бъде чудесен източник на потенциални клиенти поради своята B2B природа. Twitter е страхотно място за изграждане на работа с общността на уеб дизайна. Затова започнете разговори с други специалисти в WordPress и бъдещите бизнеси, с които искате да работите. Съставяне на списъци за да ви помогнем да организирате разговорите си (моите WordPress е най-добрият Списъкът с Twitter може да е добро място за стартиране!).

LinkedIn

2.3. Експериментирайте с видео

Ако все още нямате голяма аудитория, може да опитате да изградите такава с видео маркетинг. Видео маркетингът бързо се превръща в един от най-популярните среди за маркетинг на съдържание. Създавайте седмично Facebook на живо серия, базирана на вашия специализиран уеб дизайн и предлагайте безплатни съвети за изграждане на мислено лидерство.

2.4. Експериментирайте с платформи за обучение

Относно тази бележка може също да ви помогне да създадете кратки класове в платформи като Skillshare или Udemy, за да попълните фунията си за продажби и да създадете аудитория от хора, които могат да действат като посланици на вашата марка..

По-конкретно, Skillshare осигурява много ресурси за начинаещи, за да започнете, и подкрепя нови учители, като хоства ежемесечно предизвикателства с награди (включително маркетингови функции).

Те позволяват външни връзки към целевите страници, където можете да предоставите ресурси на класа в замяна на имейл адреси.

skillshare

2.5. Създайте списък с имейли

В съчетание с тези усилия, започнете да създавате своя имейл списък, като привличате квалифицирани клиенти с подходящ водещ магнит на вашия уебсайт за портфолио. За да съберете действителните имейл адреси, можете да използвате някой от тези инструменти.

А оловен магнит е нещо завладяващо за вашата целева аудитория, което предлагате в замяна на имейл адрес на човек: може би удобен контролен списък, електронна книга или списък с ресурси.

Прекарването на време за маркетинг на имейли е важно преди всичко, защото списъкът с имейли е нещо, което притежавате – последователите, които достигате до други платформи, могат да изчезнат, ако платформата някога реши да ви изгони или затвори.

електронна книга

2.6. Правете студена работа

Независимо от това, усилията за развитие на бизнеса не трябва да са нещо, което се случва само когато имате нужда от нови клиенти – това е непрекъснат процес, за да се гарантира, че постоянно имате работа в чинията си. Създайте си цел да застудявате определен брой фирми всяка седмица и проследете вашата успеваемост в перспективите за затваряне, за да се определи колко суровини водят до затворени и спечелени сделки.

Въпреки че пикингът за работа е малко по-различен от някои от гореспоменатите маркетингови идеи, поне когато започнете за първи път, ще трябва да направите и двете.

Използвайте CRM (инструмент за управление на взаимоотношенията с клиенти), за да следите етапите на вашата сделка с различни перспективи и с кого трябва да проследявате.

Hubspot предлага здрава безплатна опция.

HubSpot

3. Стартирайте ефективно вашия уеб дизайн дизайн – зад кулисите

Ето какво е: не е достатъчно да свършите работата и маркетинга. Когато стартирате бизнес за уеб дизайн, вие също трябва да поемете някои роли, които обикновено се обработват от специализирани отдели в една компания.

Това всъщност може да е най-трудната и досадна част от управлението на компания за уеб дизайн! Но най-добрата част, създавайки свобода и гъвкавост около вашата страст, повече от това компенсира. Когато стартирате бизнес за уеб дизайн, ще намерите начини да облекчите част от тази болка и да намерите повече време да се съсредоточите върху основните ни бизнес задачи.

Но тъй като току-що започвате, нека се съсредоточим върху това, което трябва да мислите в момента.

3.1. Договори & предложения

В идеалния случай, преди да напуснете работата си на пълен работен ден, сте отделили известно време, създавайки шаблон за печелившо предложение.

Някои от най-важните неща, които трябва да включите във вашето предложение / евентуален договор:

 • Ясно дефиниран обхват на работа (включително това, което степента на вашия проект не покрива)
 • Специфични резултати на лесен за клиента език
 • Времева линия и основни етапи

Не забравяйте да надграждате разходите за WordPress теми, плъгини и всякакви други необходими инструменти, за да свършите работата. Например, ако помагате за SEO, може да вземете предвид цената на вашите SEO инструменти.

Не продължавайте напред без подписан договор приемане на вашите условия – и предварително плащане (дори ако е само частично плащане).

And.co е чудесен безплатен инструмент за договор, който да започнете с това, което предлага възможности за eSignature и сигнали за това кога се преглеждат документите ви. Можете също да го използвате за събиране на депозит и бъдещи плащания.

and.co

Друг вариант? LegalZoom шаблони за правни документи, достъпни като част от достъпен месечен абонамент.

Също така е полезно да прегледате първоначалния си шаблон на договор от адвокат. В САЩ местен център за развитие на малък бизнес (SBDC) може да осигури безплатен достъп до юридически и счетоводни специалисти!

legalzoom

3.2. Бизнес регистрация

В един момент може да сметнете за необходимо да включите бизнеса си – осигурявайки някаква правна защита под формата на разделяне между лични / бизнес активи. За да направите това, ще трябва да попълните някои формуляри и да изпратите плащане до вашата държава / държава. Помага да имате добър адвокат или счетоводител от ваша страна (или помощ от местен SBDC, както беше споменато по-горе).

Независимо от това къде включвате бизнеса си, не забравяйте да проверите местните правила и разпоредби, както и да се консултирате с други фирми във вашата ниша, за да определите какво трябва да започнете.

3.3. Бизнес администрация

Започването на бизнес в уеб дизайна означава да поемете куп роли, които вероятно не бихте искали – но не ги игнорирайте!

Ето няколко шапки, които ще трябва да носите като нов собственик на бизнес дизайн в уеб дизайн:

 • Счетоводство / Счетоводство: Използвайте счетоводен инструмент като Freshbooks или Quickbooks за изпращане на фактури, получаване на плащане и проследяване на разходи.
 • маркетинг: Вече споделихме някои конкретни съвети, но въпросът е, че не трябва да чакате, докато не ви достигне работа с клиенти, за да пуснете на пазара бизнеса си – това е дългосрочен процес.
 • Наемането / Управление: В крайна сметка може да решите да възложите по-малки проекти и административни задачи (можете да опитате Fiverr за това), така че това помага да се изгради процес около наемането и управлението, веднага щом започнете да разпознавате тази нужда. Междувременно създайте процесна документация за възможно най-много неща, така че дори и да не сте готови да наемете още, ще бъдете готови, когато е подходящият момент!

3.4. Вземете инструментите си в ред

Докато работите в окопите и преглеждате проектите си, има смисъл да спрете и да помислите за инструментите, които използвате. Вероятно вече сте запознати с много от основните инструменти за уеб дизайн, но в същото време не всички от тях ще бъдат толкова ефективни, когато бъдат мащабирани и интегрирани в бизнес дизайн на уеб дизайн.

С други думи, само защото нещо ви е работило в миналото, не означава, че ще продължи да работи в професионална бизнес среда, в която сте сега.

Помислете за това обзор от отлични инструменти за уеб дизайнери и потребители на WordPress. Списъкът обхваща неща като проследяване на времето, обработка на документи, управление на проекти, комуникация с клиенти, работа с графичен дизайн, разработване на код и други.

4. Мащабирайте се, правете повече пари & осигуряват повече стойност

Когато за първи път започвате бизнес с уеб дизайн, ще трябва да изградите своя път към редиците. Това може да означава заемане на нископлатена работа, за да създадете портфолиото си – не точно бляскаво, но нещо основно всеки, който е на вашата позиция трябваше да направи!

След като сте по-установени, ще искате да започнете да мислите как да добавите по-голяма стойност в своите предложения, така че да можете да печелите повече пари. За да бъдем честни, нищо не ви спира да започнете с тези неща в момента. Вие сте ограничени само от енергията и съсредоточеността си, което ще бъде до известна степен раздвоено, правейки много от другите дейности, описани по-рано в тази статия.

Ето няколко идеи, за да спечелите повече пари за вашия уеб дизайн:

 • Регистрирайте се като партньор за любимите си продукти на WordPress (плъгини, теми, хостинг) и ги препоръчайте на клиентите си за комисионна. За да намерите успех, бъдете ясни с оповестявания за партньорски услуги (напр. "Тази статия съдържа партньорски връзки") и бъдете прозрачни относно опита си с продукта.
 • Спечелете още повече пари чрез директно управление на уеб хостинг на клиенти и текуща поддръжка на WordPress (плъгин, тема, основни актуализации – както и периодични актуализации / промени на съдържанието на уебсайтове, както поиска вашият клиент).
 • Продължавайте да научавате нови неща. Разбира се, няма причина да се опитвате да научите всичко, което трябва да знаете за уеб дизайн / разработка, но трябва да работите, за да бъдете актуални във вашата ниша / специалност. последвам Правилото на Google 20% за учене / развитие – отделете време за конференции, завършване на курсове и четене на повече за кодирането, за да останете свежи. Като отделяте време за това, вие по същество пишете собствения си рейз с настоящи / нови клиенти. Вашият опит определено си струва нещо!
 • Създавайте информационни продукти. Продажбата на услуги означава, че сте ограничени от наличното време и енергия. Продажбата на продукти означава неограничен потенциал за приходи. Запитайте се, "Какво знам достатъчно за да напиша електронна книга или да създам онлайн курс?".

Заключителни мисли за стартиране на бизнес с уеб дизайн

Като предприемете стъпка по стъпка всяка от тези стъпки, не е нужно да бъдете напълно неподвижни, за да започнете бизнес с уеб дизайн.

Какви други въпроси имате относно стартирането на уеб дизайн? Споделете мислите си в коментарите и заедно, нека помогнем за разрастването на общността чрез полезна подкрепа!

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление и представяне от Карол К.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector