Как да стартирате Dropship: Ето как да започнете Dropshipping бизнес

Как да стартирате Dropship: Ето как да започнете Dropshipping бизнес

Как да стартирате Dropship: Ето как да започнете Dropshipping бизнес
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

През изминалото десетилетие WordPress се превърна в сложна CMS и през това време икономиката на WordPress се разраства, развива и започва да узрява. По този начин възможностите за разработчиците на WordPress са толкова ярки извън общността на WordPress, колкото вътре в нея. Dropshipping е чудесен пример за това. В тази публикация ще ви обясним как да дропшип, ще ви покажем как да започнете дропшипинг бизнес, както и да обсъдим защо искате да.


В нашите редовни доклади за прозрачност ние изследваме най-новите предизвикателства, пред които са изправени собствениците на WordPress бизнеса; от скалистите пътища за загуба на половината от приходите ни (два пъти), до върховете на изграждането на екипи и WordCamps. Темата, изпълнявана през тези отчети, е работа с WordPress бизнес днес, е трудна и ние сме в среда, която е конкурентоспособна на безпрецедентно ниво.

61,6% от общите потребители на интернет по света ще купуват стоки онлайн през 2018 г. и прогнозира се, че тази цифра ще достигне над 65% до 2021 г. Разходната мощност в интернет нараства и собствениците на фирми, които не успеят да се адаптират сега, ще загубят от печелившите възможности в бъдеще.

Как да дропшип

През 2020 г. тогава, ако искате да осигурите приходи от своите умения за WordPress, може би е по-разумно решение да разгледате използването на WordPress за захранване на дропшипинг бизнес, отколкото да продавате продукти на WordPress.

Точно това ще разгледа този пост. Ще разгледаме какво, защо и как да започнете дропшипинг бизнес.

Какво е дропшипинг?

Dropshipping се извършва чрез изброяване и продажба на продукти от онлайн магазин (електронна търговия), без сами да ги съхранявате.

Без режийни складови помещения, без гараж, пълнен със склад; и никакви продукти, предназначени за продажби. Вие създавате бизнес партньорства с доставчици, които получават поръчки от вашия уебсайт, пакетират продуктите и след това изпращате директно до клиентите от ваше име.

Първо добавяте стойност чрез маркетинга на продуктите, обслужването на клиенти и рекламата и оставяте логистиката – съхранение, опаковане и доставка – на доставчика. Ще трябва да изберете подходящия доставчик (това ще покрием по-късно), но щом това стане, не е нужно да се притеснявате твърде много за логистика.

Удобно е, че ако сте мислили да ръководите бизнес с WordPress, това са точно същите умения, от които бихте се нуждали. И както вече обсъдихме, възможността от електронната търговия е огромна. WordPress е голям, но електронната търговия е по-голяма.

Няма да харчите време за кодиране на продукт, но все пак ще трябва да предлагате продукт или продукти. Ще трябва също да предприемете пазарни проучвания, разработване на WordPress сайт, настройте WooCommerce (или друга приставка за електронна търговия) и след това се забийте в маркетингови канали от SEO до маркетинг за съдържание. Тези последни стъпки са идентични с ръководството на продуктов бизнес на WordPress.

Това е дропшипингът. Това е начин на правене на бизнес, който дори не беше възможен преди няколко години.

Дропшипингът е труден по същия начин, когато се ръководи всеки бизнес е трудно, но това е свят с наистина вълнуваща възможност.

Нека сега да проучим някои от потенциалните ползи и пропуски при стартирането на дропшипинг компания плюс как да направите дропшип.

Какви са предимствата на създаването на дропшипинг компания?

Отвъд фантазията да видите как приходите се търкалят, докато разточите плажната си кърпа в отдалечен тропически рай ��, има безброй други ползи от управлението на отдалечен дропшипинг бизнес.

Ето някои предимства в удобния формат на списъка:

плюсове за дропшипинг

1. Ниска цена на настройка: Тъй като не е нужно да покривате разходите за производство на собствените си продукти или да купувате стоки на едро, можете да започнете да продавате почти веднага, без много инвестиции – идеален сценарий за постно стартиращи фирми и нови предприемачи с WordPress умения вече.

2. Намалете общите разходи: Избирайки дропшип, можете да конфигурирате вашата верига за доставки, за да премахнете досадни разходи (и рискове), свързани с прехвърляне на физически стоки в страни и континенти. Ще спестите за сметка на товарни услуги, пристанищни операции, склад, служители на складове, опаковки и етикети.

3. Увеличете паричния поток: Тъй като не разполагате с продукта, няма да платите за него, докато не бъде продаден и вече сте получили плащане за него.

4. Безкраен опис: Влезте в онлайн верига за доставки и получете достъп до почти неограничени доставчици по целия свят. Това също може да означава разширяване на течността в нови територии.

5. Освободете времето си: Да, ще го кажем отново. Вие продавате и идеално брандирате и пускате на пазара продукта, но не го произвеждате. В света на WordPress това е еквивалент на опаковане на съществуваща тема или плъгин и добавяне на стойност по този начин. Това ви позволява да се съсредоточите върху стратегията, маркетинга – и разбира се да извадите пясък от вашия лаптоп.

6. Правете пазарно тестване в реално време: Ако (въпреки дори най-разумните ви маркетингови усилия) някой от продуктите ви все още няма да се продава, без запаси за изчистване, това означава, че можете веднага да го премахнете от предлаганата от вас продукция! Направете чиста почивка и продължете да приспособявате продуктите си към търсенето на пазара в реално време / различни персонални клиенти, освобождавайки ценни ресурси.

7. Работете навсякъде: Премахнете връзките към всяко физическо местоположение или служители и добавете потенциал за работа от разстояние. Признаваме, че това е еднакво облагодетелстване на продуктовите бизнеси в WordPress, но работата от разстояние все още е чудесна. Изкушени все още?

Външните страни са доста страхотни, но те не са цялата история. В интерес на баланса, нека разгледаме и някои недостатъци по пътя ви да научите как да започнете дропшипинг бизнес.

Недостатъците на дропшипинг бизнес?

Някои от тези потенциални пропуски могат да се прилагат само за определени отрасли, а други са рискове, които могат да бъдат отстранени, просто като се предприемат правилни стъпки. Независимо от това, важно е да се имат предвид тези клопки, докато се научите как да се спускате и работите върху изграждането на вашия бизнес:

1. По-малко контрол, различни рискове: Препращайки поръчки на външен доставчик, бихте могли да увеличите риска от недоволни клиенти, ако доставчиците не успеят да пакетират правилно или да доставят навреме, например. Тези проблеми могат да бъдат неизбежни – особено по време на ранния етап на нови партньорства – така че не забравяйте да изберете висококачествен партньор от стартирането. Това е тема, към която ще се върнем по-късно.

2. По-нисък марж на печалба: Ще купувате продукти с отстъпка и ще ги продавате с печалба. Когато започнете обаче, няма да имате необходимия обем, за да предлагате значителни отстъпки.

3. По-малко конкурентни цени: Всеки пазар с ниски бариери за навлизане е изложен на риск от навлизане на пазара на конкуренция и създаване на ценова конкуренция. Това е дотолкова, което видяхме с теми на WordPress през последните години – който едва ли е „лесен“ пазар за пробив. По този начин трябва да изберете правилния пазар. Всичко, което е твърде лесно, ще бъде изложено на сериозен риск от нарушаване.

4. Трудно за създаване на уникална стойност / USP: Освен това наистина ще внимавате как добавяте стойност към вашия дропшипинг бизнес. Ако буквално просто свързвате купувачите с продавач на едро, тогава предоставяте сравнително малка стойност. Ако добавяте марка, гаранция за качество, обслужване на клиенти, удобство и т.н., значи сте на по-добро място. Това е трудно, но не и непреодолимо.

5. Лесно копиране: Това води и от предишната точка: ще трябва да създадете своя собствена добавена стойност във времето, но особено в ранните етапи ще бъдете наистина лесни за копиране. Ако или когато накарате магазина си да работи, може би е най-добре да мълчите.

консистенции срещу дропшипинг

Това са рискове, които не трябва да се приемат леко. Трудно е да управлявате бизнес във всяка кодифицирана среда, а естеството на дропшипинга е по-вероятно да бъдете изложени на кодифициране.

Има очевидни начини за заобикаляне на това, които ние подчертахме, а останалата част от публикацията ще се съсредоточи върху, но ще трябва да бъдете наистина внимателни за това.

Dropshipping за електронна търговия: Първи стъпки и как да дропшип

Сега ние сме напълно наясно с плюсовете и минусите на създаването на дропшипинг бизнес, време е за решение!

 • Ако имате съществуващи умения за WordPress и сте след бизнес, в който основно добавяте стойност чрез брандиране и маркетинг, тогава продължете напред. Ако искате да отделите време за изработка на вашия продукт, това вероятно не е за вас. Винаги можете да започнете блог, ако продуктовото пространство на WordPress наистина не ви харесва.
 • Ако не сте добре с предупрежденията и се вълнувате от изграждането на страхотен магазин, марка и клиентско изживяване, тогава нека да вървим!

Предполагайки, че все още четете, защото сте в най-малкото любопитни, нека да преминем към най-добрия подход за това как да направите дропшип и да настроите вашия дропшипинг бизнес: от надяване на вашата печеливша бизнес идея до снабдяване с вашия доставчик и намиране вашите първи клиенти.

1. Изследване на пазара: Намерете ниша & изберете вашия продукт

Проучване на пазара

Това е основата на голите кости на вашия бизнес, така че най-добре е да го направите солиден!

Имате нужда от ниша: нещо, върху което вашият магазин ще се фокусира. Мисля “поръчайте кафене” отколкото “Състезател на Amazon“. В идеалния случай вашата ниша е мястото, където вече имате експертни познания. Или може би това е тема / продукт, който е сравнително неразкрит и недостатъчно използван: в идеалния случай комбинация от двете!

Ще имате много по-голям шанс за успех, ако имате сравнително предимство пред конкуренцията – дори ако това е само вашето експертно познание. „Експертни знания“ в тема или вид продукт, към който наистина сте страстни. Съществуващо хоби например.

Може би обичате да търсите изключително необичайни, привлекателни произведения на изкуството и също така се радвате да снимате птици. Или сте нова майка, но не искате да се отказвате от страстта си към голфа. И двете са страхотни ниши, защото седят на кръстовището на две категории. Ако сте експерт и в двете, имате незабавно конкурентно предимство. Този вид подход е чудесен начин да научите как да дропшип.

Разгледайте много възможни идеи, изберете най-добрите.

Опитайте и намерете няколко идеи, които да проучите. Следващата стъпка е да направим някои изследвания на ключови думи и да потърсим съществуващи продукти (висококачествени отпечатъци от птици? Детски голф бъги?). Това са същите SEO техники, които бихте използвали, за да решите за какво да правите блог и да промотирате своя продуктов бизнес в WordPress; не го измисляхме, когато казахме, че това изисква подобни умения ��

За щастие, ние имаме много помощ: прочетете нашето практическо ръководство за SEO и проверете ръководството за блогове за обща информация. Вие търсите разумен обем търсения на месец в различни ключови думи. В идеалния случай искате ниша без прекалена конкуренция на ключови думи, така че да можете да достигнете до потенциални клиенти на първата страница на Google.

Снимка на изследване на ключовите думи с дропшипингТрябва да направите проучване на ключовите си думи. "Купете кафе на зърна" няма да бъде чудесна основа за вашия бизнес, но от там ниша и можете да бъдете победител.

Може да се наложи да преминете през четири или пет идеи, преди да намерите наистина добра, затова вземете химикалка и хартия и отделете сериозно време за това. При дропшипинга разходите за стартиране на грешен бизнес не са абсурдни – това е най-вече вашето време – но със сигурност можете да си спестите много караница, като правите своите изследвания правилно.

2. Избор на подходящ доставчик на електронна търговия и доставчик на дропшипинг

Независимо дали вече имате магазин за електронна търговия или се научите как да започнете дропшипинг бизнес от нулата; абсолютно важно е да намерите добро съответствие между вашия доставчик на електронна търговия и доставчика на дропшипинг.

Тези услуги ще споделят информация ежедневно, а проблемите със съвместимостта могат да причинят неизброими проблеми. Shopify, например, има собствено специализирано приложение за дропшипинг, Oberlo. Доста е впечатляващо, но сте заседнали в екосистемата Shopify. Със съществуващите си познания за WordPress, имате място да издигнете конкурентно предимство, като използвате по-адаптивни WooCommerce.

WooCommerce има своя собствена дропшипинг интеграции: имахме успех да се интегрираме WooCommerce и AliExpress с WordPress. AliExpress е сестрински сайт от Alibaba, китайския гигант за електронна търговия. Сайтът разполага със стотици хиляди продукти на цени на едро, така че е перфектен, когато първо измислите как да качите. Посочената по-горе публикация показва как да направите пълната настройка; по този начин ще пропуснем тази стъпка тук.

Снимка на началната страница на AliExpressAliExpress може да бъде ключова част от вашето пътуване с това как да започнете дропшипинг бизнес.

Трябва да полагате дължимата си грижа при избора на пазар и не забравяйте, че избирате пазар и имате нужда от доставчик в рамките на този пазар. Ще искате да знаете за поддръжката на клиенти, таксите за доставка и кои канали можете да продавате. Други популярни опции са YouDroop и DropShix. Ще продължим с AliExpress тук за гамата от продукти и интеграцията на WooCommerce, но отидете на пазара с най-добрите опции за вашата ниша.

Сега е моментът да прочетете публикацията на ThemeIsle и да си създадете сайта и магазина! Върнете се тук, когато сте готови да разгледате първите си клиенти.

3. Намиране на първите ви клиенти: Поглед върху наградата

Подобно на всеки продукт или блог на WordPress, вашият магазин за дропшипинг се нуждае от процъфтяване на посетители и клиенти – няма да се научите как да извършвате дропшип без клиенти! Като начало, поддържайте нещата прости и се съсредоточете върху маркетинговите канали, които най-вероятно ще привлекат продажбите на вашия уебсайт.

Трябва да помислите за възможни маркетингови канали и ако имате достъп или умения за необичаен или неортодоксален канал, тогава направете това! Това е чудесен начин да получите първите си клиенти. Тук обаче ще препоръчаме маркетинг за съдържание, тъй като е мащабируем и се вписва плътно с корените на WordPress, така че вероятно ще можете да свършите прилична работа.

неща, които да запомните за дропшипинга

Препоръчах го много, но сега имам още един поглед върху нашето ръководство за блогове, особено раздели как да популяризираме вашия блог и да получите трафик в блога, както и чист пост в нашия сестрински сайт на маркетингови инструменти за WordPress.

Ръководствата по-горе ще са от голяма помощ. Ключовите неща, които трябва да запомните тук са:

 1. Създайте наистина добро съдържание който отговаря на въпроси без отговор, свързани с вашите продукти, или отговаря на вече отговори на въпроси по-добре, отколкото се прави в момента.
 2. Имайте предвид целевата ключова дума за всеки пост.
 3. Ангажирайте се с няколко месеца на маркетинга за съдържание. Отнема време за работа.

Можете да добавите неща като проследяване на класирането на търсенето, използвайки UTM кодове за проследяване на резултатите от продажбите от всяка публикация и създаване на имейл списък, но това са неща, които трябва да гледате, след като това работи (което ще знаете, тъй като ще имате продажби!). Ключът е да предоставите реална стойност и полезна информация, която ще поддържа клиентите да се връщат към вашия сайт.

Изпробвайте това и не забравяйте да постигнете правилния баланс между ангажирането за нужното време и стратегията за настройване, когато е необходимо. Това е фантастичен начин да създадете клиенти за магазина си и в крайна сметка да научите как да ги направите.

4. Истории за успех: научете как да започнете дропшипинг бизнес от професионалистите

Нека да разгледаме няколко дропшипинга за историите за успех в електронната търговия! Това е наистина вълнуващо поле, така че ще видим какво можем да научим от тези вече работещи успешни компании за дропшипинг.

�� Проста идея до стотици милиони долари.

Един от най-добрите примери в това пространство е анкър, продавачът на телефонни батерии и кабели. Вероятно имаш такъв – аз го правя! Anker е стартиран през 2011 г. от инженер от Google който видя пространство за „линия аксесоари на разумни цени, които биха били по-добри от тези, които бихте могли да закупите от Apple и други големи имена“. Вече е най-популярната марка за батерии в Amazon.

анкърAnker е подобен на дропшипинг компания

Anker не е класическият ви дропшипинг бизнес, но точно затова е чудесен пример: той взе коментирана стока – батерии и аксесоари – и разработи как да добавите огромно количество допълнителна стойност чрез обслужване на клиенти, брандиране и качество. По пътя, те заковават основно всичко, което обсъждахме тук. Ето няколко страхотни прозрения от интервю за The Verge, свързано по-горе:

 • Първоначалната настройка отне една година тъй като Anker искаше да намери надеждни производствени партньори. Основателят Стивън Ян отиде в Китай, за да се увери, че тяхната верига за доставки е стабилна.
 • Anker започна с батерии за лаптопи – не с батерии за телефони – но намери своята nirvana от телефони от тестване на много продукти.
 • Фокусът беше върху изграждането на страхотен продукт! Техните батерии бяха по-добри от това, което имате в телефона си от производителя. Това помогна да се изгради репутацията им на надеждна марка.
 • Като продаде в Amazon, Anker успя да съкрати някои от маркетинговите изисквания, които бихте имали от самостоятелния хостинг.
 • След като намериха достатъчно добър продукт, се съсредоточиха върху това, което работи. Anker отиде от продажбата на 100 до 1000 продукта всеки ден през 2012 г. Останалото, оказва се, е много добра история.
 • Прочетете пълно интервю с основателя на Anker тук.

�� От страст към печалба след три седмици.

чаша & листо е роден от ниша страст и вече печели пари, след като стартира тази година.

Нат Елисон видя пропаст в онлайн пазара за висококачествени продавачи на чай, базирани в САЩ, които доставят онлайн. И така, има смисъл да превърне личната му любов към чая в компания и да се научи как да дропшип.

И – впечатляващо – създаването, регистрирането и стартирането на цялата компания с MVP отне по-малко от три седмици.

чаша и листочаша & Чайове от листа

Само няколко прозрения как Нат измисли как да започне бизнес с дропшипинг на Cup & Оставете под три седмици:

 • Той регистрира бизнеса на incorporate.com, което отне 10 минути. В рамките на два дни той имаше напълно лицензирано LLC.
 • За да намали разходите, Нат използва собствения си цифров SLR и сгъваема светлинна кутия (която той купи в Amazon), за да направи фотографията на продукта. Той също реши да опакова свой собствен продукт, който добави усещане към марката.
 • Нат също така се погрижи да приложи най-добрите маркетингови практики, като стратегически поставени Calls-To-Action (CTAs) в уебсайта, и интересно, SEO-оптимизирано съдържание в блога. Интегриране на няколко приложения, като например Клозет (за изскачащи прозорци), FOMO и Shopify вградено приложение за отзиви (за добавяне на социално доказателство). Можете да копирате всичко това и с WooCommerce.
 • Прочетете пълен казус тук.

�� От $ 0 до $ 6000 за четири месеца.

AliDropship е цял сайт, посветен на хора, които искат да научат как да дропшип и да изграждат магазини за дропшипинг с AliExpress! Сайтът разполага с множество казуси и ето един: Алекс (не аз!) Беше привлечен от идеята да купува и продава стоки с голям марж, без да е необходимо да плаща за съхранение; самата същност на дропшипинга.

След като се е решил на ниша, той е създал магазина, за да се специализира в имитация на винтидж бижута и аксесоари. В блога на Alidropship той каза:

В началото хората без техническо образование и с малък компютърен опит може да си помислят, че човек трябва да получи огромен обем от знания и умения, за да управлява успешно уеб магазин. Но е само първото впечатление: трябва само да започнете – и нещата ще станат лесни за разбиране и правене.

Някои предизвикателства, с които се сблъсква Алекс и как ги разрешава:

 • Солидната верига на доставките е важна. Това е същата точка като при Anker, но Алекс имаше различно решение: да даде на купувачите проследяващ код, за да видят местоположението на колета. Това им дава успокоение, но не изисква драстична промяна.
 • Първоначално социалните медии "не най-доброто използване на едно време", Алекс казва – но той оспори това предположение и разбра, че за своята ниша това е чудесен маркетингов канал. Направите това! Разберете кое е най-доброто! Платеният маркетинг не е най-подходящият за всеки магазин, особено когато стартирате, но понякога може да бъде добър начин.
 • Сега с три магазина Алекс казва, че основният проблем, пред който е изправен, е намирането на време за справяне с поръчките! Добър проблем да има. Сега той планира да наеме помощници, които ще се занимават с разположения на поръчки и обслужване на клиенти. Какво друго би направил магазин за дропшипинг? ��
 • Прочетете пълния казус тук.

Готови сте да трансформирате бизнеса си в WordPress?

Независимо дали вече сте умели в разработването на WordPress сайтове или имате много опит с бизнеса, но ограничен технически опит, научаването как дропшип предлага огромна пазарна възможност! Като алтернатива за започване на бизнес с WordPress – със същите умения – това е добра алтернатива.

Възможно е да започнете строен, независим от местоположението бизнес, и да спечелите високи печалби с дропшипинг, но (макар че може да звучи бляскаво) е важно да запомните, че как да стартирате дропшипинг бизнес идва със същите рискове като създаването на всяка друга електронна търговия компания. Трябва да изградите солидна маркетингова операция и да добавите стойност някъде в процеса.

Това каза, дропшипинга е относително новост в онлайн пространството за електронна търговия. Да разбера как да се спуска кораб по достъпен начин буквално не беше възможно преди няколко години! Сега е моментът да разгледаме този разрушителен бизнес модел.

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector