Как да продавате във Facebook: Създайте Facebook магазин и ангажирайте милиарди потенциални клиенти

Ако някога сте се опитвали да научите как да продавате във Facebook, знаете, че е (как да кажа това леко) "интересен" опит. Правилата, интерфейсите, сигурността на Facebook и почти всяка част от социалната мрежа се променят редовно. Много пъти изглежда, че промените нямат нищо общо с подпомагането на потребителите. И тези модификации определено не се опитват да помогнат на бизнеса, освен ако не плащате за реклами.


Независимо от това, онлайн магазините се нуждаят от Facebook. Магазините за електронна търговия се нуждаят от него за продажба, маркетинг и дори за обслужване на клиенти. Ето защо искаме да ви научим как да продавате във Facebook по възможно най-лесния начин.

Както споменахме, нещата се променят доста често във Facebook. Следователно, не винаги е лесно да разберете най-добрия начин да синхронизирате продуктите си с вашия магазин WooCommerce или реално да приемате транзакции директно във Facebook.

Как да продавате във Facebook: Създайте Facebook магазин

Facebook изпраща потребители в кошницата на вашия уебсайт или плащанията се извършват точно във Facebook? И двете са били предложени в някакъв момент от Facebook. И за да направите нещата още по-сложни, ще зависи от това в коя страна се намира вашият бизнес.

Но достатъчно оплакване!

Тук сме, за да ви покажем как да продавате във Facebook по възможно най-лесния начин с най-малкия шанс вашият магазин да се счупи или да създаде проблеми на вашите клиенти.

Ползите от научаването как да продавате във Facebook

За някои, Facebook магазин няма много смисъл. "Не бихте ли предпочели хората да идват директно на вашия уебсайт?"

За други ползите са доста ясни. "Тонове хора са във Facebook. Искам достъп до тях!"

Независимо от позицията си, важно е да разберете, че и двете са верни. Да, по-добре е клиентите да купуват от вашия сайт, за да можете да улавяте техните данни и да имате собствена марка за всичко – не за Facebook.

Въпреки това, почти 2,5 милиарда души са потребители във Facebook. Много от тези потребители следят марките и приемат това, което тези марки казват сериозно. Така че при този тип ангажираност има смисъл да се използва Facebook като средство за привличане на потребителите към вашия сайт и получаване на някои продажби в процеса.

Как да продавате във Facebook правилния начин

След като ползите са ясни, нека разгледаме как да продаваме във Facebook:

Зависи от вашата платформа за електронна търговия, но резултатът обикновено е същият. Този урок използва WooCommerce като платформа за електронна търговия, но други опции като Shopify и BigCommerce работят по подобни начини. Основните разлики са, че може да се наложи да намерите "връзка към Facebook" бутон на таблото за управление на вашата платформа.

С казаното, ето стъпките за създаването на вашия Facebook магазин!

Както говорихме преди, процесът на конфигуриране може да е различен в зависимост от вашата страна. Така, Обхващам как да продавам във Facebook в САЩ, тогава ще използвам VPN (виртуална частна мрежа) за разширяване на това как работи в Европа и други части на света.

������

���� Прочетете как да създадете Facebook магазин, ако сте бизнес, базиран в САЩ
���� Прочетете как да настроите Facebook магазин, ако сте базиран в Европа или в чужбина

����

Метод 1: Продайте във Facebook като бизнес, базиран в САЩ

Започнете процеса, като отидете на вашата бизнес страница във Facebook. Ако нямате такъв, научете как да направите Facebook бизнес страница тук.

Отидете на раздела Настройки на страницата.

Как се продава във Facebook: настройки на страницата

Това разкрива списък от опции, от които да избирате. Изберете Шаблони и раздели бутон.

Как се продава във Facebook: шаблони

Страницата шаблони и раздели е мястото, където можете да решите кои раздели да се показват на вашата бизнес страница във Facebook. Подобно е на менюто на уебсайта – можете да изберете раздели като About, Community и Offers.

Превъртете до дъното и намерете магазин глава. Щракнете върху превключвателя, за да активирате раздела Магазин.

раздела магазин

Сега, преминете към фронта на вашата бизнес страница и кликнете върху | Повече ▼ бутон. Сега трябва да видите магазин раздел.

Чувствайте се свободни да се движите около реда на вашите менюта в Шаблони и раздели модул.

Как се продава във Facebook: пазарувайте

Това означава ли, че вашият магазин е конфигуриран? Nope!

Всъщност може да видите грешка при опит да посетите действителната страница на магазина. Това най-вероятно означава, че трябва да коригирате шаблона си и да започнете да добавяте продукти.

Как се продава във Facebook: грешка

Връщайки се към Шаблони и раздели страница, потърсете заглавката, наречена Templates.

По подразбиране, "стандарт" шаблонът е инсталиран, което е добре, но ние търсим нещо друго.

Кликнете върху редактиране бутон.

редактиране

Намерете и кликнете върху Пазаруване бутон.

Пазаруване

Това активира "Пазаруване" шаблон за вашата страница във Facebook, който е направен за показване на вашите продукти, както всеки друг онлайн магазин.

Приложи

След това се върнете към страницата на бизнеса във Facebook и кликнете върху магазин бутон. Изскачащо меню се разкрива, за да започне процеса на конфигуриране на вашия магазин. Кликнете върху Отидете на Търговски мениджър бутон, за да продължите.

раздела магазин

Този модул ви пита къде бихте искали да продавате.

Както можете да видите, няколко партньорски платформи са достъпни за вас. Те са достатъчно лесни, защото виждате как всичко, което трябва да направите, е да кликнете върху тези бутони и да следвате стъпките, показани на вашия екран. Няма да преминем през всичко това, тъй като всяка от платформите е напълно различна.

Вместо това ще ви преведем как да конфигурирате ръчно вашия сайт и да импортирате продукти без настройка с едно щракване.

За да направите това, изберете Първи стъпки бутон.

къде да се продава

Има процес в три стъпки, за да активирате магазина си активен за продажби. Първо щракнете върху Настройвам бутон под заглавката, наречена Свържете бизнес сметки. Това ви позволява да свържете профила си във Facebook за управление на пари.

връзки акаунти

Първият вариант е да кажете, че имате банкова сметка в САЩ. Ще говорим какво да правите, ако нямате акаунт в САЩ по-късно.

Кликнете върху Следващия бутон.

Как се продава във Facebook: банкова сметка в САЩ

Превъртете списъка с бизнес страници, за да намерите тази, към която искате да свържете магазина.

свържете страница

Следващата област ви моли да назовете вашия бизнес и да го свържете с акаунт във Facebook Business Manager. Ако нямате такъв, ето малко информация, която да ви помогне. Кликнете върху Запази бутон за придвижване напред.

име на акаунта

Следващата страница ви пита още веднъж да изберете страницата, на която искате да продавате.

продължете настройката

Сега е време да преминете към втората стъпка в настройката на Facebook Shop.

Кликнете върху Задайте предпочитания за попълване на полета за инвентара, правила за връщане и др.

предпочитания

Това, което предлагате за доставка, зависи изцяло от вас. Така че може да помислите за безплатна доставка или да накарате клиентите да плащат за опции като стандартна, бърза и бърза доставка. Изберете Следващия бутон след конфигуриране на доставката.

доставка - как да продавате във Facebook

Движейки се напред, изберете, че искате да създадете нов каталог за вашия магазин. Кликнете върху Следващия бутон след това.

свържете каталог

Политиката за връщане се показва и на страницата ви във Facebook. Въведете колко дни предлагате за връщане на артикули, след което въведете имейл адрес, преди да кликнете върху Запази бутон.

Условия за връщане

Накрая трябва да настроите плащанията си. По този начин, всички пари за транзакции отиват директно във вашата разплащателна сметка. При този процес няма нужда да се забърквате с трети страни за обработка на плащания.

продават във Facebook

Изберете категорията на бизнеса, под която попада вашата организация. Кликнете върху Следващия бутон.

какво продаваш

Тази страница изисква вашия бизнес и имейл адрес. Това е необходимо, за да се гарантира, че използваната банкова сметка е свързана с действителен адрес. Можете да използвате домашния или служебния си адрес за това, стига банката да го съдържа. Кликнете върху Следващия бутон, след като сте готови.

Как да продавате във Facebook: настройте плащанията

Придвижвайки се, изберете държавата, в която извършвате бизнес. След това попълнете своя регистрационен номер за държавна данъчна такса. Някои компании нямат това, така че можете да го пропуснете за сега или да прочетете документацията на Facebook за това как да придобиете данъчен регистрационен номер или да надминете това изискване.

къде е вашият бизнес

На следващата страница изберете типа на бизнеса си, след което въведете името, социалното осигуряване и рождената дата на представителя на бизнеса. Отидете на следващата страница, като кликнете върху Следващия.

данъчна информация

Последният елемент, за който трябва да се погрижите, е да свържете банковата си сметка. Тази страница изисква номер за маршрутизация, номер на банкова сметка и вашето име в акаунта. Тази информация можете да намерите на чек или като попитате банката си. Кликнете върху Завършете настройката бутон.

банка за връзка

Ето как конфигурирате Facebook Shop като компания в Съединените щати!

Добавяне на продукти

Сега започва забавната част. Ще искате да настроите каталога си, за да добавяте продукти ръчно или потенциално да качвате по-голям списък от елементи.

В своя търговски мениджър намерете Настройте вашия каталог и щракнете върху Настройвам бутон.

търговски мениджър

създайте каталог

Изберете Добавете продукти бутон на следващата страница.

Как се продава във Facebook: добавете продукти

Следващата страница е от решаващо значение за вземане на решение за това как искате да импортирате или добавите своите продуктови списъци.

 • Първият метод е да добавите ръчно, което работи добре за нови магазини или за такива с по-малко продукти.
 • Имате и опции за използване на емисии за данни, което е чудесно за по-големи колекции от продукти и за прехвърляне на данни, които вече имате от друга платформа.
 • И накрая, опцията Connect Facebook Pixels е чудесна за автоматично актуализиране на артикули, докато хората посещават вашия магазин.

добавете ръчно

Не се колебайте да продължите с настройката, която има най-голям смисъл за вашата марка. Що се отнася до този урок, ще ви преведа накратко през ръчната конфигурация.

Това работи подобно на всяка платформа за електронна търговия, където тя ви моли да добавите елементи като снимки, име на продукта, описание, връзка към уебсайт и много други. След като артикулът бъде запазен, той се показва на лицевата страна на вашия Facebook Shop.

След това хората могат да закупят тези елементи. Можете също така да ги организирате в колекции.

добавете продукти ръчно

����

Метод 2: Продайте във Facebook с компания извън САЩ

Facebook има различни правила за продажба чрез своята платформа и голяма част от него се основава на това къде извършвате бизнес.

Много от нашите читатели са базирани извън САЩ, така че нямат номера за социално осигуряване или банкови сметки в САЩ.

Възможно ли е все още да се продава във Facebook?

да.

Един вид.

В миналото Facebook ви позволяваше да сте в други страни и да събирате плащания през местната валута. Това вече не е позволено.

Основният начин да конфигурирате магазин във Facebook е да използвате външна платформа за електронна търговия като WordPress + WooCommerce, заедно с официалния плъгин за WooCommerce Facebook.

Ако използвате друга платформа за електронна търговия, например Shopify, или нещо друго, ще трябва да проверите дали нещо се поддържа. Повечето от тях имат приложения, подобни на Facebook за плъгин WooCommerce.

Този процес обаче не позволява плащания във Facebook. Вместо това прави продуктови страници с бутони, които пренасочват към вашата собствена кошница за уебсайтове. Не е перфектно, но е по-добре от нищо!

За да ви покажа как работи това, активирах VPN, за да изглежда, че компютърът ми се намира в Германия.

Грешката, която ще видите за банкови сметки извън САЩ

Да речем, че вашият магазин е в Германия или навсякъде извън САЩ по този въпрос. Ще получите грешка, ако преминете през същите стъпки, които преминахме по-горе (за американски фирми).

На един етап ще видите това изскачащо меню, което ви казва, че адресът на бизнеса трябва да е в САЩ. Затова приключването на транзакции е забранено за бизнеса извън САЩ, поне засега.

грешка

Основното решение

Официалното приложение за Facebook за WooCommerce в момента е единственият метод за добавяне на обикновен магазин за компании извън САЩ. Shopify, BigCommerce и други платформи също имат приложения, подобни на това.

Плъгинът не е оценен толкова добре, но се получава трикът. Въпреки това, не се изненадвайте, ако се сблъскате с някои падания на интерфейса.

За да започнете, инсталирайте и активирайте Facebook за плъгин за WooCommerce на вашия сайт WordPress. Освен това, уверете се, че вече имате инсталиран WooCommerce (и може би хубава тема WooCommerce там също).


Facebook за WooCommerce

Автор (и): Facebook

Текуща версия: 1.11.3

Последна актуализация: 21 май 2020 г.

facebook-for-woocommerce.1.11.3.zip


50% Ratings


700000 + инсталирания


WP 4.4 + Изисква

След активиране Отидете на WooCommerce → Настройки → Интеграция. След това намерете и кликнете върху Първи стъпки бутон.

настройки за интеграция

Тази страница обяснява, че трябва да изберете страница във Facebook, да инсталирате Pixel и да импортирате вашите продукти. Всичко, което трябва да направите, е да кликнете върху Следващия бутон за сега.

следващия

Тук ще изберете страницата на Facebook, която искате в падащото меню. Кликнете върху Следващия бутон, за да продължите.

изберете страница

След това изберете падащото меню на Facebook Pixel. Ако вече нямате такъв, можете да направите едно. След това кликнете върху Следващия отново.

пиксел

Докато вече имате продукти в магазина си WooCommerce, тази стъпка отнема само няколко секунди. Изберете каталога, който искате да импортирате, и кликнете върху завършек бутон. Трябва да ви каже колко продукти са разположени в този каталог.

внос на продукти

Следващото изскачащо меню показва, че сте готови да започнете да разглеждате и управлявате продуктите си във Facebook страницата. Накратко, тази нова връзка с плъгини ви дава функционалността да обслужвате продуктите си във реклами във Facebook и да ги показвате като продуктов каталог.

настройката завършена

Когато отида на фронта на страницата си във Facebook, мога да кликна върху магазин за да видите резултатите.

Както можете да видите, всички продукти от моя уебсайт WooCommerce се попълват в галерията. Отнема известно време, за да се обработят всички, но повечето от тях обикновено се извършват в рамките на 24 часа.

Как се продава във Facebook: frontend резултат

Когато щракнете върху един от продуктите, той показва a Вижте на уебсайта бутон. Той също така предоставя изображения на продукти, заглавия, описания и цени.

В сравнение с предишния метод за американски фирми, този Facebook магазин (за компании извън САЩ) изпраща потребители директно към страниците с продукти на вашия уебсайт.

Как да продавате във Facebook: проверете на уебсайта

И това е! Ето как да създадете страница на Facebook магазин без адрес в САЩ.

Имате ли някакви въпроси как да продавате във Facebook?

Facebook беше, е и ще продължи да бъде причудлив за собствениците на магазини. Някои от тези процедури може да се променят в близко бъдеще, но това, което е добре да знаете, е, че процесът на добавяне на раздела Магазин и преминаването през стъпките до голяма степен остава същият.

В момента американските фирми имат инструмент за приключване на транзакции във Facebook, като парите се изпращат към банковата ви сметка.

Фирмите извън САЩ могат да правят и Facebook магазини, но вие не свързвате банкова сметка, а бутонът Купете е пренасочване към вашия истински уебсайт.

Някои хора може да намерят това сложно, но и двата метода са чудесни за показване на продуктите ви най-малко на клиентите онлайн. Освен това можете да свържете тези продукти за реклами.

Ако имате някакви въпроси как да продавате във Facebook, уведомете ни в коментарите по-долу!

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление, представяне и редактиране от Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map