Как да получите отзиви от клиенти и какво да правите с тях след това – Крайно ръководство

Как да получите отзиви от клиенти и какво да правите с тях


Отзивите на клиентите са основата на живота на всеки бизнес. Ако искате да привлечете по-големи и по-добри клиенти, първо трябва да покажете, че сте добри в това, което правите. И колкото и да ви е удобно да продавате себе си, похвала е по-вярна, когато идва от някой друг. Знанието как да получите отзиви от клиенти е основно умение за всеки предприемач.

Това ръководство ще да ви покажем как да получите отзиви от клиенти, които ще ви помогнат да привлечете повече, по-добър бизнес. За целта ще ви покажем как да изработите перфектната заявка и как да напишете свои собствени препоръчителни шаблони, за да опростите процеса за вашите клиенти..

Силата на писане на вашите собствени отзиви

Ако сте нов собственик на бизнес, идеята да напишете собствени препоръки може да звучи непочтително. В крайна сметка това трябва да са лични препоръки. Те все още означават нещо, ако са написани от вас, а не от вашите клиенти?

Вашите клиенти, от друга страна, виждат това по различен начин.

Може да харесат работата ви и ще се радват да ви препоръчат, но това е още една задача във вече пълен списък със задачи. Ако напишете препоръката и всичко, което трябва да направите, е да се отпишете от нея, това е нещо по-малко, което трябва да се притеснявате.

Писането на някои от вашите отзиви на партиди, заедно с имейл за заявка за шаблон, ви позволява да поискайте препоръка на клиента след няколко кратки минути, и ги улеснява да ви дадат препоръки за още по-малко време.

Как да напишете своите отзиви за одобрение на клиента

пишат отзиви

Можете да напишете свои собствени отзиви, като използвате следния процес в три стъпки:

1. Решете какво искате да подчертаете

Измислете списък с неща, които искате да подчертаете във вашия бизнес. Например, може да искате да подчертаете колко тясно работите с клиенти или колко бързо работата ви дава резултати.

Стремете се към поне пет различни неща, за които искате вашите отзиви да говорят.

2. Напишете колкото се може повече отзиви за един час

Напишете колкото се може повече от 2-3 изречения за час, като използвате таймер, за да сте сигурни, че няма да свършите това през целия ден. Базирайте всяка препоръка на конкретен аспект от вашия бизнес, който сте решили да подчертаете. Не се задържайте на нито една препоръка твърде дълго. Искате да създадете списък от 20 или повече, така че не е нужно да повтаряте това упражнение за продължителен период от време.

В същото време, не прекалявайте с историите или нещата. Тук трябва да става въпрос за факти.

3. Редактирайте своите отзиви за яснота и правопис

Прочетете своите отзиви и коригирайте всички грешки. Не искате вашите отзиви да звучат твърде студено или професионално, но също така не искате вашите клиенти – или потенциални бъдещи клиенти – да бъдат разсейвани от очевидна правописна грешка. Или, още по-лошо, да бъдете толкова объркани, че напускат уебсайта Ви.

Примерни отзиви

Не знаете какво да напиша? Ето някои примерни отзиви, за да започнете:

(Празна) беше удоволствие да работя. Тя общуваше с мен на всеки етап от процеса. Нейното ТОЧНО СЪСТОЯНИЕ отговаря на всички мои изисквания за функционалност и надхвърли естетическите ми очаквания.
Подходихме (Blank) със сложни нужди и труден срок за стартиране на нашата компания. Тя разбра нашите нужди веднага и събра заедно едно отлично НЕЩО за нашия срок.
(Празна) превърна нашето НЕЩО в нещо модерно и ефектно. Те предоставиха напреднали ТОВА и ТОВА и не можахме да бъдем по-щастливи от резултатите.
(Празна) не само изградиха красиво НЕЩО за нас, но и обучиха нашия персонал за НЯКОЙ, за да можем да работим с него самостоятелно.
Дори след стартирането на нашето НЕЩО (Blank) продължава да бъде комуникативна и полезна. Всеки път, когато имаме проблем или искаме да актуализираме НЕЩО, можем да разчитаме на (празно).

Ако използвате тези шаблони като основа за първите си отзиви, не забравяйте да ги замените "празно" с името си и променете думите наоколо – всичко в главни букви. Не искате клиентите да намират своите отзиви, написани дума в дума в тази статия!

За повече вдъхновение можете също да разгледате някои от препоръките на моя уебсайт за писане на свободна практика:

дианови отзиви

Как да получите отзиви от клиенти с имейл с шаблон

вземете отзиви

След като напишете своите отзиви, можете да създадете шаблонния имейл, който ще използвате, за да ги поискате от клиентите си. Целта ви тук трябва да бъде да направите възможно най-бързото и лесно за клиентите си да излязат от препоръките, които сте създали.

Вашият имейл трябва да прави следните неща:

 • Напомнете на клиента за работата, която сте свършили заедно.
 • Благодаря им за работата.
 • Попитайте дали биха били готови да ви дадат препоръка.
 • Предложете препоръка, който сте написали сами.
 • Помолете ги или да се отпишат от препоръката, която сте написали, или да я използвате като вдъхновение за някой от тях.
 • Кажете им къде ще се използва препоръката.

Искате да постигнете всички тези неща за възможно най-кратко време. Стремете се към не повече от четири абзаци с 2-3 изречения, включително препоръките, които предлагате.

Когато приключи, имейл на шаблона ви трябва да чете нещо подобно:

Скъпи клиенти),

Беше удоволствие да работя с вас по (проект). Благодаря отново, че избрахте да работите с мен.

Питах се, готови ли сте да предоставите препоръка за моя уебсайт? Нещо по реда на цитата по-долу (дори мога да използвам този точен цитат, ако искате):

"(Blank) не само създадоха красив уебсайт за нас, но и обучиха нашия персонал в управлението на WordPress, за да можем да обновяваме сайта сами."

Ще бъда дълбоко благодарен, ако се откажете от тази препоръка или напишете някой от своите. Препоръката ще отиде на моя уебсайт и може да се използва и в лични имейли с потенциални клиенти.

Благодаря ви за отделеното време,
(Празна)
(Уеб сайт)
(Информация за връзка)

Повечето клиенти ще се радват да се откажат от това, което сте им изпратили. Най-добрите клиенти ще разширят тези препоръки, написване на подробен отчет за това как сте им помогнали. Така или иначе, този шаблон на имейл е как да получите отзиви от клиенти, които можете да използвате в маркетинговите си усилия.

Как да персонализирате имейлите на заявката си

Когато се учите как да получавате отзиви от клиенти, важно е да запомните, че никой не обича да се чувства като номер. Шаблоните могат да спестят време, но също така рискуват да отчудят клиентите ви. За да избегнете това, трябва да персонализирате шаблона по различни начини, когато изпращате препоръките си:

 • Заменете всички случаи на (клиент) с името на човека.
 • Заменете (проекта) с името на проекта.
 • Добавете едно изречение за нещо, което специално ви е харесало по време на работа с клиента.
 • Изключете препоръките за този, който не е бил използван преди.

Тези малки, но мощни модификации на имейл шаблона ще покажат на клиента ви, че мислите за тях, а не само за долния ред.

Кога да поискам препоръка

поискайте отзиви

Последната част от знанието как да получите отзиви от клиенти е разбирането кога да ги поискате. Има два идеални времена, за да поискате препоръка:

1. В края на времето си работете заедно

Ако работите върху голям, еднократен проект, естественото време да поискате препоръка е, когато проектът е завършен. Ако това съвпада с пускането на компания или продукт, може да искате да изчакате до седмица след старта, когато клиентът ви ще бъде по-малко стресиран.

2. След три месеца

Някои клиенти искат да извършвате текуща поддръжка или да създавате съдържание за техните уебсайтове и / или платформи за социални медии. Може да свършите работа с тези хора година или две, но не искате да чакате толкова дълго за препоръка, особено ако те са един от първите ви клиенти. Три месеца им дава време да свикнат да работят с вас и да разберат стойността ви, и ви дава препоръка по-скоро, отколкото по-късно, за да можете да търсите нови клиенти.

Как да използвате клиентски отзиви

използвайте препоръки

Сега, когато разбирате как да получите отзиви от клиенти, трябва да разберете какво да правите с тях.

Ето няколко начина, по които можете да използвате отзиви от клиенти, за да пускате на пазара вашата работа:

1. Изградете казуси около тях

Примерните проучвания използват комбинация от анекдотични доказателства и статистически данни, за да илюстрират защо нещо е или не е ефективно. Тук в CodeinWP направихме обширно проучване на случая как получихме първите 4000 абонати за нашия имейл списък.

Когато един от вашите клиенти ви даде разширена препоръка, можете да го използвате като основа за казус, показващ как сте им помогнали. Направихме този тип маркетингов случай тук, в CodeinWP, когато компанията започна за първи път и беше основно за това "PSD към WordPress" услуги. Парчето е направено въз основа на свидетелство от Сам Лойд. Ще отбележите, че в този случай свидетелството беше толкова подробно, че го оставихме да стои най-вече самостоятелно. Може да искате да добавите допълнителни материали, за да разберете какво е казал вашият клиент в собствения си случай.

2. Показвайте ги на вашия уебсайт

Има няколко различни места, на които можете да показвате препоръки на вашия уебсайт:

 • В горната и / или долната част на вашия "относно" страница
 • Отделно "Отзиви" страница
 • На целевите страници за конкретни продукти
 • В страничната лента
 • В долния колонтитул

Вероятно ще искате да поставите най-добрите си отзиви на повече от едно от тези места.

Не забравяйте да включите снимката на клиента, ако можете. Това кара свидетелството да се чувства по-истинско. Ето пример от един от нашите редактори:

Colin отзиви

3. Включете ги в предложенията

Работите върху ново предложение за клиент? Включете шепа препоръки, за да покажете на потенциалните си клиенти, че знаете какво правите. Ако използвате шаблон за предложение за уеб дизайн, можете дори да включите всичките си препоръки, след това премахнете някои, преди да изпратите предложението, като запазите само най-подходящите оферти за всеки клиент.

4. Превърнете ги във визуално съдържание

В нашия блог за социални медии Revive.Social много говорим за силата на графичен дизайн на социални медии. Изображенията привличат повече внимание както в социалните медии, така и в уебсайта ви, затова използвайте програма като Canva за да превърнете най-добрите си отзиви в привлекателни графики.

5. Публикувайте ги във вашата социална медия

Независимо дали ги публикувате като графичен или като обикновен цитат, публикуването на вашите отзиви в социалните медии може да бъде мощен мотиватор за хората, които мислят да работят с вас. Можете също да маркирате клиентите си в тези публикации, за да увеличите обхвата им.

Последни мисли за това как да получите отзиви от клиенти

Сега, когато разбирате как да получите отзиви от клиенти, можете да изградите социалното доказателство, от което се нуждаете, за да успеете.

И след като получите солиден набор от клиентски отзиви, те могат да станат едни от най-мощните инструменти във вашата маркетингова стратегия.

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map