Как да оптимизираме поведението след покупка в WooCommerce (данни казват)

Как да оптимизираме поведението след покупка в WooCommerce (данни казват)

Как да оптимизираме поведението след покупка в WooCommerce (данни казват)
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Защо насърчаването на положително поведение след покупка е нещо, което трябва да проучите? Е, за веднъж има толкова голям потенциал в електронната търговия като цяло. Очаква се продажбите на електронната търговия в световен мащаб да нараснат до 4,058 трилиона долара до 2020 г., почти 3 пъти ръстът през 2015 г., който отчита 14,6% от всички потребителски разходи на дребно.


Поведение след покупка в WooCommerce

(Графики от Visualizer Lite.)

Но въпреки че е лесно да отворите магазин за електронна търговия, поддръжката е друга история. Освен това, тъй като магазините за електронна търговия са толкова лесни за стартиране, конкуренцията е засилена. WooCommerce е инсталиран на над 4 милиона уебсайта на WordPress.

Статистиката също показва това 74% от стартъпите в интернет обикновено се провалят. Ясно е, че правилното планиране и стратегия е задължително, ако искате да постигнете успех в електронната търговия. Добавете към това, в повечето случаи това просто струва повече, за да достигнете до нов клиент, отколкото да поддържате съществуващ клиент щастлив.

Ето защо, за да поддържате клиентите щастливи, има смисъл да отделяте време, като се фокусирате върху насърчаването на положителното поведение след покупката.

В тази публикация говорим всичко за поведението на клиентите ви след покупката и как да подобрим опита им.

Защо трябва да се съсредоточите върху поведението след покупка

Много магазини за електронна търговия се фокусират върху приходите, но не и върху цялостното изживяване на клиента.

Част от опита на клиента е това, което се случва след покупка, или периодът от време, след който клиентът придобива вашия продукт или услуга. Този последен етап в пътуването на клиентите често се пренебрегва (PDF проучване), което може да повлияе на процента на задържане на клиенти, като впоследствие се отрази на доходите и приходите.

Простият акт на оптимизиране за насърчаване на положително поведение след покупка може да има голямо влияние върху останалата част от вашия бизнес за електронна търговия. Оптимизирането на поведението след покупка има пряко влияние върху удовлетвореността на клиентите, което може да увеличи покупките и лоялността / задържането на клиентите, което води до повече защитници на марката и увеличаване на доходите и продажбите.

Според Invesp, това е 5-10 пъти по-евтино за задържане на съществуващи клиенти, отколкото за придобиване на нов. Но това не е всичко – стратегиите, които имат за цел да задържат съществуващите клиенти, също засилват долния ред и могат увеличаване на печалбата с до 95%! Освен това поддържането на ангажирани клиенти показва, че е с 90% по-голяма вероятност да бъдат повторени клиенти и ще харчите 60% повече на транзакция.

За съжаление, въпреки компаниите признавайки важността от прилагането на по-добър опит за задържане като основен диференциал, само 18% от компаниите прилагат тези стратегии.

Готови са да се издигнат над компаниите, които хвърлят пари с единствен фокус върху придобиването на нов бизнес, за сметка на това да поддържат съществуващите клиенти щастливи?

Ето няколко съвета за оптимизиране на положителното поведение след покупка с WooCommerce:

1. Предлагайте отлична поддръжка на клиенти

Едно от нещата, от които се оплакват клиентите на електронната търговия, е липсата на поддръжка на клиентите след покупка.

Според изследвания от Съветът на CMO и LiveTechnology, 56% от клиентите смятат, че опитът им след покупка с електронни търговци е разочароващ. От нещата, които бизнесът за електронна търговия може да направи, 51% от потребителите казват това подобряване на техническата помощ е основен приоритет, последван от подобряване на обработката на гаранции / рекламации (38%) и по-добро поправяне / поддръжка (35%).

Поддръжката на клиентите може да се предоставя под различни форми: или лична помощ, или чрез комуникационни канали, като имейл, телекомуникации или чат на живо.

За да се оптимизира ефективно за положително поведение след покупка, комуникацията трябва да бъде навременна: установено е, че клиентите искат отговор от компания в рамките на пет минути или по-малко и това 93% от компаниите не могат да го постигнат!

 • 32 компании – 7% – отговориха в рамките на 5 минути
 • 240 фирми – 55% – отнеха 5+ дни, за да отговорят или изобщо не отговориха

За да продължите, помислете за прилагането chatbots които работят на AI / машинно обучение – особено ако нямате бюджет за специализирани агенти за обслужване на клиенти.

Търсите казус, който да моделира вашето собствено преживяване на клиентите на WooCommerce извън?

Примерите за страхотна поддръжка на клиенти включват Най-добрият купувате Geek отряд услуги, които помагат на клиентите да инсталират и ремонтират продукти, независимо дали в магазина, у дома, онлайн или по телефона. IKEA създадоха свой интересен, но ефективен опит за поддръжка на клиенти, като придобиха TaskRabbit, което свързва хората с работници по поръчка, които могат да изпълняват конкретни задачи.

Ето още няколко бързи попадения за оптимизиране на положителното поведение след покупка по отношение на поддръжката на клиентите:

 • Предложете поддръжка на клиенти на всички социални канали, където присъствате. Няма значение дали вече предлагате поддръжка на уебсайта си – дори и да нямате съществуващ процес за работа със социална поддръжка на клиенти, хората все още ще ви носят отговорност за отговорите на техните публикувани запитвания там. Sprout Social’s Smart Inbox инструмент улеснява обработката и делегирането на входящи социални запитвания.
 • Уверете се, че вашите данни за контакт са видими и лесни за намиране, така че клиентите да могат лесно да се свържат.
 • Имайте видима и ясна страница с често задавани въпроси за най-често срещаните въпроси и проблеми.
 • Интегрирайте потребителските профили с вашата билетна система. WooCommerce предлага разнообразни интеграции за обслужване на клиенти, които могат да ви помогнат да общувате с клиентите си, като Help Scout, Freshdesk и други.

sproutsocial

В крайна сметка никой бизнес (електронна търговия или друго) не е перфектен. Грешки се случват, особено ако използвате трети страни за доставка и изпълнение. Но независимо от това, ако нещо се обърка с поръчка, гарантирайте, че правите всичко възможно, за да го направите правилно – или рискувате да загубите клиент с потенциално висока стойност за целия живот.

2. Осигурете своевременна комуникация относно състоянията на поръчките

Клиентите искат да бъдат държани в цикъла относно състоянието на поръчката си от момента, в който извършат покупка.

Струва си да се отбележи, че на пръв поглед лоши новини за състоянието на поръчката не се възприемат непременно от такива от клиент. Всъщност 98% от потребителите казват, че оценяват компаниите, които ги информират когато се случи нещо лошо по техния ред. Като доброволно подадете тази информация и бъдете в крак с нея, вие изграждате ценно доверие.

Едва след като магазинът ви се довери, че нов клиент ще бъде отворен за по-нататъшни маркетингови актуализации и промоции. С правилното лечение след закупуване, тези лоялни последователи дори могат да ви помогнат да разпространите думата – споделяне на вашите промоции по техните собствени социални канали или едно на едно с хора в техните мрежи.

Въпреки че електронната поща е най-добрата и най-известната платформа за комуникация с клиенти от електронната търговия, каналите като текстови и push известия също стават популярни, тъй като 38% от потребителите искат да чуят от търговците на дребно по множество начини.

Освен ако поръчката не беше общо импулсна покупка, клиентите обикновено се чувстват добре относно нещата, които са закупили и са по-отворени за получаване на имейли след покупка от компаниите, от които са закупени. В действителност имейлите след закупуване имат двойно повече отворените цени на обикновените промоционални имейли.

Ето няколко съвета за оптимизиране на имейлите ви след покупка:

 • Поддържайте тон и светли.
 • Не бъдете настоятелни, особено ако се опитвате да продавате. Предложенията са наред – особено ако можете да стимулирате получателя си със специална отстъпка.
 • Насърчете ангажираността, като помолите клиентите да споделят покупките си в социалните медии, поканете ги да ви следят в социалните медии и да се запишат в списъка с имейли, като ги поканите да попълнят анкета за удовлетвореност и да ги помолите да оставят преглед, след като получат покупката си.

WooCommerce на Follow Up разширение може да ви помогне да автоматизирате и систематизирате процеса на проследяване на имейлите след покупка. Освен това, помислете за външни доставчици на услуги за автоматизация на електронна поща, за да имате голяма част от комуникацията, обработена на автопилот.
Следвайте Ups

Можете също така да помислите да убиете две птици с един камък, като предлагате отстъпки и бонуси в замяна на преглед или за отговори на вашето проучване. Използвайте WooCommerce Интелигентно разширение за талони за генериране на купони и карти за подаръци за WooCommerce.
Умни купони

3. Насърчете клиентите да се присъединят към вашата програма за лоялност

Програмите за лоялност са чудесен начин да възнаградите съществуващите клиенти и да ги насърчите да продължат да покровителстват вашата марка. Тъй като повечето хора вече имат портфейл, пълен с перфокарти и смартфон, пълен с приложения за програма за лоялност, вашите трябва да бъдат неусложнени и лесно да се присъедините, за да насърчите регистрацията.

Няколко бързи съвета за създаване на печеливша програма за лоялност на клиентите:

 • Направете наградите повече за печеленето на точки, а не толкова за раздаването на отстъпки.
 • Създайте специална целева страница, която подробно описва предимствата на програмата за лоялност и как да се присъедините.
 • Често популяризирайте програмата в своя имейл списък и социални медии.

WooCommerce предлага a Разширение за точки и награди което може да ви помогне лесно да управлявате вашата програма за лоялност.
WooCommerce точки и награди

4. Изпращайте персонализирани съобщения

Освен че гарантира, че имейл съобщенията са навременни, добавянето на персонализация може да помогне за подобряване на поведението след покупка. В крайна сметка хората оценяват (на пръв поглед) имейли едно към едно над нещо, което се чувства по-скоро като масово изпращане.

86% от потребителите казват, че персонализацията играе важна роля при решенията им за покупка (PDF проучване), а 87% от купувачите са казали, че са карани да купуват повече когато онлайн магазините включват персонализиране. Освен това, персонализирани съобщения доставят 6x по-високи проценти на транзакциите.

Може да сте запознати със стария начин за персонализиране на имейлите – да се обръщате към клиента от името си на имейла или да им изпращате специален код за отстъпка на рождения му ден.

В наши дни технологията направи възможно предприятията да направят крачка напред: изпращане на персонализирани препоръки за продукти. Амазонка се казва, че прави 35% от приходите си от кръстосана продажба по този начин.
поведение след покупка

WooCommerce предлага a вградена функция което улеснява разграничаването на свързани продукти, продажби и кръстосани продажби. Тъй като не всеки бизнес за електронна търговия отнема време да го направи, това е лесен начин да се откроите сред конкуренцията – и да увеличите средната си стойност на поръчката.

поведение след покупка

Заключителни мисли: Как да насърчим изгодно поведение след покупка с WooCommerce

Прекарването на време за опит след покупка може да се почувства като ненужно усилие, но цифрите са там, за да подкрепят този фокус. Като поддържате клиентите щастливи, вие изграждате доверчиви отношения, които ще продължават да печелят награди от гледна точка на увеличена стойност на живота на клиентите и на защитници на марките, които ви помагат да достигнете до нови клиенти.

Започнете, като покажете на клиентите си, че ги цените, като им предоставяте вниманието, от което се нуждаят. Комуникирайте и ангажирайте с тях своевременно. Покажете, че ги слушате и сте в тон с техните предпочитания и те ще бъдат ваши завинаги.

Какво мислите за цялата идея за подобряване на опита след покупка в WooCommerce? Започнали ли сте да работите върху магазина си в този район? Какво е вашето предизвикателство № 1 с това? Уведомете ни в коментарите или tweet @codeinwp

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector