Как да намерите работни места за писане на свободна практика: 25 метода, които можете да използвате незабавно

Как да намерите работни места за писане на свободна практика: 25 метода, които можете да използвате незабавно

Как да намерите работни места за писане на свободна практика: 25 метода, които можете да използвате незабавно
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Макар че има много фактори, които отличават високодоходните писатели на свободна практика от тези, които се борят, тези, които печелят на свободна практика, в крайна сметка са по-успешни не защото са по-квалифицирани или по-квалифицирани от тези, които се борят. Вместо това те са по-успешни, защото те знаят как да получат работни места за писане на свободна практика, които плащат много добре.


И това няма много общо с това, колко се изисква от писателя на свободна практика; бихте могли да таксите много и да печелите много, а можете да таксувате малко и все още се борите да получите работа.

Намерете работа за писане на свободна практика

Съдържание:

�� Колко можете да спечелите, занимавайки се с писане на свободна практика?
Видове задачи за писане на свободна практика, които можете да вършите
�� 25 МЕТОДИ, КОИТО РАБОТАТЕ, и да ви наемат работа на писане на свободна практика
�� Резюме

Бързо търсене "легални писатели" на платформи като Upwork създава профили на няколко писатели на свободна практика, включително следното:

Резултат от търсенето на юридически писател при търсенето на работа за писане на свободна практика

Както можете да видите, първият писател таксува до $ 200 / час и е начислил над 400 000 долара за работа на свободна практика. От друга страна, вторият писател таксува ниски $ 30 / час и е таксувал едва $ 2000.

Разбира се, макар че очевидно са замесени няколко фактора, мнението, което се опитвам да направя, е, че да изкарваш добре прехраната си като писател на свободна практика, е нещо много повече от това колко струваш. Състезанието за цена няма да ви даде предимство защото има повече от достатъчно пари за обикаляне – проучване показва че индустрията за маркетинг на съдържание е на стойност над 300 милиарда долара.

С други думи, има много пари за обикаляне; просто трябва да знаете къде да намерите по-добре платените работни места.

Contents

�� Колко можете да спечелите, занимавайки се с писане на свободна практика?

По-долу са типичните тарифи за работа на писане на свободна практика Според Редакционната асоциация на фрийлансърите (EFA), най-авторитетният източник за процентите на свободна практика:

Тарифи за свободни писания

Според EFA можете очаквайте да печелите между 40 и 100 долара на час или между 20 цента и 2 долара на дума за работа на писане на свободна практика в зависимост от естеството на писането. Разбира се, някои писатели на свободна практика печелят много повече, а други печелят много по-малко, но това често се определя от редица ключови фактори като:

Вашето ниво на опит
Опитни писатели на свободна практика винаги ще печелят много повече от начинаещи или писатели на свободна практика за начално ниво – често с много голям марж. Според „Живо писане“ анкета на 1400+ писатели на свободна практика, печалбите от писане на свободна практика са силно свързани с нивото на опит – с опитни писатели на свободна практика (2+ години) лесно печелят двойно или повече от това, че авторите на свободна практика (по-малко от една година) печелят за една и съща работа. Този факт беше потвърдено чрез подобни изследвания за заплащане на писатели на свободна практика от ClearVoice.
Типът на съдържанието има значение
Ще бъдете платени повече за разширени видове съдържание като бели текстове, копирайтинг, техническо писане и ghostwriting, отколкото за много по-прости такива, като SEO статии или публикации в блогове. Колкото по-трудно е за други писатели да правят вида на писането, който правите, толкова повече е вероятно да печелите.
Специализация и квалификация
Повечето работни места за писане на свободна практика не изискват да имате никаква форма на квалификация и не сте твърде специализирани. Макар и малкото, които правят – като тези в легалната индустрия или здравната индустрия – често плащат значително повече. Ако имате някакво ниво на квалификация или опит, което може да помогне за тези специализирани работни места за писане, ще бъде добра идея да се възползвате от това.

Обикновено таксувам $ 0,30 до 0,40 $ на дума (или около $ 300 до $ 400 за 1 000 думи статия), или повече в зависимост от естеството на проекта. Стремях се да начисля 50 долара на статия, докато не съм писал на свободна практика ветеран Карол Тис веднъж ми каза, попълнете празно, по време на една от нашите дискусии, че съм безценен и ме помоли да увелича тарифата си. Веднага удвоих тарифата си за нови клиенти и те платиха. Направих това отново за следващите и те също платиха.

Това ме накара да осъзная ключов факт: често струвате толкова, колкото сте готови да таксувате. В много случаи вероятно сте с подценяване и просто трябва да продължите напред и да увеличите тарифите си!

Видове задачи за писане на свободна практика, които можете да вършите

Ще споделя моите любими техники за намиране на писане на работа в един миг, но първо бих искал да ви дам бърз преглед на 20+ вида свободни писания, които можете да направите:

 • Ghostwriting
 • Блог публикации
 • Прессъобщения
 • Техническо писане
 • технически документи
 • SEO съдържание
 • Статии за списания
 • Рекламно копие
 • Даване на писмо
 • Писане на бизнес план
 • Писане с нестопанска цел
 • Писане на есе
 • Електронните книги
 • Бюлетини
 • Писане на книги (често призрачно написано или написано в партньорство)
 • Правна писменост (договори, правни инструкции и др.)
 • Автобиографии
 • речи
 • писане на сценарии
 • Казуси
 • Копие в социалните медии
 • Описания на продукта
 • Юридическо писане
 • Редактиране

Видове работни места за писане на свободна практика

✍️ Как всъщност да получите задачи за писане на свободна практика: 25 метода, които работят

Докато горното е неизчерпателен списък на различни видове работни места за писане на свободна практика, които можете да правите, истинският въпрос е как всъщност получавате тези работни места?

Разбира се, много хора бързо се втурват към онлайн табла за работа и онлайн платформи за работа. Въпреки че те често са добра първа спирка за начинаещи, разчитането само на онлайн платформи за работа не винаги е добра идея.

Според анкетата за заплащане на свободна практика от „Make a Living Writing“, за която по-рано споменах, почти никой от анкетираните писатели на свободна практика не използва дъски за работа и онлайн платформи като Upwork и мелници за съдържание. Вместо:

55% използват устата на уста и силна мрежа за реферали

24% изпращат писмени писма

11% получават входящи клиенти чрез онлайн профили на сайтове за писатели, LinkedIn и т.н..

И така, кои са най-ефективните начини за получаване на работа за писане на свободна практика? По-долу са описани 25 метода (разделени на три различни категории):

 • Пазари на съдържание
 • Входящи и изходящи маркетингови методи
 • Бордове за писане на свободна практика и онлайн обяви за писане на работни места

Tip Съвет за професионалисти: Възползвайте се от пазарите на съдържание

Ако имате необходимото ниво на опит и някои социални доказателства, пазарите на съдържание могат да бъдат един от най-добрите източници за писане на възможности за работа за вас. По същество пазарите на съдържание са платформи, които улесняват връзката между автори на свободна практика и марки, ангажиращи се с маркетинг на съдържание.

Много пазарни пазари на съдържание улесняват авторите на свободна практика да печелят приличен процент, а някои дори позволяват на писателите да печелят наистина много добре. Това става чрез публично рекламиране на тези тарифи на техните платформи и внимателно проверяване на клиентите, които използват тяхната платформа, за да гарантират спазването на тези тарифи.

Например, CloudPeeps публично рекламира $ 100 до $ 250 като процент за публикации в блогове на страницата им за тарифи и почасова ставка до $ 80 на час за писателите. Сценариите публично рекламират средно минимум 10 цента на дума, а това са само два от около седемте пазари за съдържание, изброени по-долу.

1. CloudPeeps

CloudPeeps е онлайн пазар, предназначен за фирми, които искат да използват силата на маркетинга за съдържание. За разлика от повечето други изброени по-долу други пазари, те не са фокусирани само върху съдържанието, тъй като улесняват и други маркетингови дейности (като управление на социалните медии, уеб дизайн и PR), но се открояват с усилията си за осигуряване на свободна практика писателите получават справедливо заплащане за работата си.

Авторите на свободна практика могат да очакват да печелят между 100 и 250 долара на публикация в CloudPeeps, между 30 и 80 долара на час и между 500 и 1500 долара на месец, когато използват платформата. Освен факта, че ограничават регистрацията до около 23 държави, настройката на акаунт в CloudPeeps и използването на тяхната платформа е сравнително лесен процес.

cloudpeeps проценти

2. сценарист

Сценарият е друг пазар на качествено съдържание, за което трябва да помислите за регистрация, за да получите писма на свободна практика. Сценариите са създадени специално за автори на свободна практика и копирайтъри и търсят автори на свободна практика, които могат да създават публикации в блогове, копие на уебсайтове, електронни бюлетини и публикации в социалните медии за марки, които искат да използват маркетинг на съдържание.

Особено харесвам и Scripted, защото няма неяснота за това какво автори на свободна практика, използващи своята платформа, могат да печелят. Те поясняват, че техните автори на свободна практика печелят средно по десет цента или повече на дума.

Писани по 10 цента на дума

3. Contently

Contently е друг пазар на онлайн съдържание, на който авторите на свободна практика могат да разчитат, за да получат работа и възможности за писане.

Те свързват писателите с марки, които се нуждаят от помощ със съдържанието си, а заданията, достъпни в платформата, включват публикации в блогове, отчетни статии, бели текстове и много повече в зависимост от нуждите на клиента.

Базиран на официална информация налични от Contently, тарифите започват от 255 долара за статии (300 – 500 думи) и могат да достигнат до 2 долара на дума за бели тапети в зависимост от това в каква вертикала пишете. Отново, както вече казах (за това да станете специализиран за увеличаване на потенциала за печалби), специализирани ниши като финанси, бизнес технологии и закон плащат най-много на тази платформа.

Съдържателно писател тарифи за работа на писане на свободна практика

4. PubLoft

Подобно на CloudPeeps, Scripted и Contently, PubLoft помага за свързване на автори на свободна практика с марки и фирми, които се нуждаят от помощ със съдържание.

PubLoft има процес на проверка, за да гарантира, че само квалифицирани писатели ще могат да се регистрират в своята платформа, но те обещават, че ще започнете да получавате работа незабавно, ако бъдете приети. Подобно на другите изброени по-рано платформи, те плащат доста добре – със своите официални данни показвайки, че плащат между 75 и 250 долара за публикация в зависимост от естеството и качеството на публикацията.

Писатели на Publoft тарифи

5. ClearVoice

ClearVoice (собственост на Fiverr) е друг пазар на съдържание, който свързва автори на свободна практика с марки, които се нуждаят от съдържание, като ви предоставя възможност да получите работа за писане.

Въпреки че не можах да намеря официална информация за тарифите за писатели ClearVoice, информация на трети страни показва, че те обикновено плащат между 250 и 400 долара или повече за статии.

6. тихо

Тихо също свързва автори на свободна практика с марки и агенции, които се нуждаят от качествено съдържание, и може да се похвали с това, че като клиенти включва Adobe, Dell, Slack и Unbounce.

Можете да се регистрирате с тази платформа, за да увеличите шансовете си за получаване на платена работа за писане.

тихо

7. Copify

И накрая, в списъка на онлайн пазарите на съдържание трябва да помислите да се присъедините, за да увеличите шансовете си за получаване на работа на свободна практика като писател е Copify. В зависимост от това в коя част на света се намирате, ще бъдете пренасочени към съответния сайт и ще имате възможност да се присъедините към тяхната платформа.

Въпреки че няма официален източник за информация за тарифите за писатели на свободна практика, проучванията на трети страни показват, че Copify плаща много по-малко от повечето платформи в този списък. Можете обаче да очаквате да печелите до 50 долара на артикул с тази платформа.

Tip Професионален съвет: Насърчаване на входящи и изходящи маркетингови методи

Можете също така да използвате комбинация от входящи и изходящи маркетингови методи като следните:

8. Създайте уебсайт за писатели

Едно от най-основните неща, които можете и трябва да направите, за да се позиционирате, за да започнете да получавате работа на писане на свободна практика, е да създадете писателски уебсайт.

�� Ето ръководството на CodeinWP за това как сами да създадете уебсайт, дори ако сте начинаещ.

Уебсайтът на писатели може да служи както пряк, така и косвен начин да накарате потенциалните клиенти да ви наемат. Ако направите правилно, уебсайт служи като ваш онлайн магазин / място, където потенциалните клиенти могат лесно да ви намерят, показва, че сте писател на свободна практика, който знае какво прави, помага ви да подчертаете вашите услуги и съответните социални доказателства и ви позволява за да дадете възможност на потенциалните клиенти да се свържат с вас.

Има няколко начина, по които вашият писателски уебсайт може да ви помогне да привлечете работа на свободна практика:

 • Чрез хората, които го откриват чрез търсачките и се свързват с вас.
 • Чрез хората да го открият чрез реферали и да се свържат с вас.
 • Като се свързвате с него в публикации за гости и вашите усилия за работа с информация.
 • Чрез използване на реклами за привличане на трафик към него.

Има обаче няколко ключови страници, които вашият уебсайт трябва да има:

�� Страница около което дава необходимата лична и професионална информация за вас по ясен и описателен начин; тя трябва да съдържа лична снимка, информация за вас, опит и квалификации и как планирате да помогнете на клиентите си.

�� Страница за услуги който изброява и ясно описва вашите услуги и как те могат да помогнат на потенциалните клиенти.

✍️ Портфолио страница в който са изброени подходящи примери за работа, която сте правили преди, за да дадете на потенциалните клиенти представа какво можете да направите за тях.

☎️ Страница за контакти което улеснява връзката с вас.

След като всички горепосочени са на място, вие също така искате да се уверите, че подчертавате важни отзиви и социални доказателства на ключовите страници на вашия уебсайт; това включва в началната ви страница, в страницата ви относно страницата ви и в услугите ви.

9. Потенциални клиенти на студена стъпка

Cold pitching е най-любимият ми метод за получаване на работа за писане на свободна практика. Особено съм влюбен в студения улов по следните причини:

 • Всеки може да го направи. Можете да изпращате студени терени и да получавате услугите си пред потенциални клиенти, независимо от вашия опит за писане на свободна практика или доколко авторитетен е вашият уебсайт.
 • Получавате резултати наистина бързо. Докато някои методи за получаване на клиенти (като блоговете) могат да отнемат месеци, студеният кеч може да доведе до резултати много бързо. В действителност, по време на кампания за студено пикинг, веднъж сключих сделка за писане на свободна практика на стойност 625 долара само за два часа.
 • Той е мащабируем; по време на най-новата ми кампания за студен кешинг затворих сделки на стойност пет фигури с минимални усилия. Ако исках и ако имах възможността да върша работата, можех да сключвам сделки на стойност шест цифри за месеци. За да постигнете същия този резултат чрез блогване, инвестирането в реклами или други средства ще изисква много по-големи усилия и ресурси.

С изброените по-горе предимства, как тогава да се справите ефективно със студения уред. Следват няколко основни неща:

Настройте вашия уебсайт и онлайн присъствие
Когато изпращате студени терени на потенциални клиенти, трябва да осъзнаете, че сте непознат за практически всички хора, на които сте студени. Досега не сте имали никакви взаимодействия с тях и вероятно не са чували за вас. Така че познайте какво правят първо, когато видят имейла ви? Ако не е достатъчно банално, за да бъдете игнорирани, те правят проверка на фона, като търсят името ви в Google. Ако намерят уебсайт и установено онлайн присъствие, ще бъдете в предимство.
Уверете се, че вашите студени терени са изпратени от вашия професионален имейл адрес
Докато много автори на свободна практика, които търсят възможности за работа, изпращат студени терени, използвайки безплатни имейл адреси като Gmail и Yahoo Mail, това е нещо, срещу което силно се застъпвам по ключова причина: спамерите злоупотребяват с безплатни имейли много и в резултат повечето хора ги игнорират или дори имат филтри срещу тях. Професионален имейл адрес, свързан с вашия уебсайт (напр. Вашето име [AT] yourwebsite.com), се откроява от друга страна и ви гарантира, че е по-вероятно да бъдете взети сериозно.
Дръжте студения си терен прост и точен
Не забравяйте, че сте непознат във входящата поща на този човек, така че той / тя няма време да чете послание от вас. Да приемем, че сте пропиляли възможността, която имате, ако е необходимо потенциалът да отдели повече от минута, за да прочете студения си имейл. Още по-добре, ако можете да го задържите под 30 секунди.
Напиши си домашното
Отделете няколко минути, за да свършите работата си. Знайте името на човека, когото хвърляте, и името на човека в организацията, която хвърляте, и след това се уверете, че се обръщате към човека по име.
Посочете какво можете да направите в имейла
Споменете каква услуга предлагате и как може да помогне на човека, който чете имейла. Не изисквайте получателя на вашето съобщение да кликне върху връзка, за да прочетете повече за услугите си. Това е грешка Повечето хора няма да кликнат върху връзка в имейл от непознат.
Маркирайте социалното си доказателство, което имате в имейла си
Ако има нещо значимо, което сте направили с писането си, не забравяйте да го подчертаете в имейла си. Това включва наличието на популярен блог, участието в популярни публикации, спечелването на награда, публикуването на книга и / или помогнато на клиентите да постигнат определени ключови резултати с вашето писане.
Бъдете готови да проследявате
Често ще трябва да проследявате няколко пъти, преди да получите отговор на някои от вашите студени терени. Важно е също така да научите как да създадете добър имейл за проследяване.

За да ви дадем представа как изглежда добър студен терен, по-долу е екранната снимка на точното студено каране че сключих сделка за писане на стойност 625 долара за два часа (което в крайна сметка доведе до пет цифри от един и същ клиент във времето):

Jarrod проба студена стъпка

10. Оптимизирайте вашия LinkedIn профил

LinkedIn несъмнено е най-голямата социална мрежа за професионалисти и ако се използва по правилния начин, може да послужи като страхотна платформа за насърчаване на вашите услуги за писане на свободна практика.

Имах много потенциални клиенти (като този по-долу) да се свържат с мен с възможности за писане на свободна практика в LinkedIn:

работа на писане на свободна практика в LinkedIn

Има няколко начина да използвате LinkedIn, за да получите работа на писане на свободна практика. По-долу са някои съвети, които да ви помогнат да увеличите максимално платформата:

 • Използвайте ясна и професионална глава.
 • Уверете се, че вашият профил в LinkedIn ясно подчертава вашия опит и организации, с които сте работили.
 • Уверете се, че в профила ви присъстват подходящи термини и ключови думи, за да сте сигурни, че той се появява, когато хората търсят тези думи. Примери: "b2b писател на свободна практика," "Свободен писател в Сиатъл," и т.н..
 • Уверете се, че вашият профил в LinkedIn подчертава вашето портфолио и силни части от съдържанието, които сте помогнали да създадете.

Следният скрийншот на писателя на свободна практика Профилът на LinknaIn на Elna Cain, е добър пример за добре оптимизиран профил на LinkedIn. Освен че използва ясна и професионална глава, тя е ясно описателна и използва подходящи ключови думи, които улесняват потенциалните клиенти да открият Cain при използване на функцията за търсене LinkedIn.

elna cain

11. Докоснете нарастващата популярност на Into Quora при лицата, вземащи решения

Въпреки че мнозина са запознати с Quora като водещ уебсайт за въпроси и отговори, където можете да получите представа за почти всяка тема, много малко от тях осъзнават, че Quora може да служи и като добър източник на работа за писане на свободна практика.

с над 300 милиона потребители месечно, 54 процента от които отчитат годишен доход на домакинствата над 100 000 долара, а 37 процента от тях вероятно са на ръководни позиции, в Quora има изобилие от възможности за писане на работа – ако знаете как да го използвате.

По-долу е отговорът на конкретна тема от Quora, която е направена от писател на свободна практика, който търси работа:

Quora задачи за писане на свободна практика

Има няколко ключови стъпки, за да получите задачи за писане на свободна практика в Quora:

 • Уверете се, че профилът ви в Quora е правилно настроен. Винаги важи същото правило: използвайте професионална глава и ясно описание на профила с подходящи ключови думи и това подчертава вашия опит.
 • Уверете се, че сте много активни в Quora, особено в секции, свързани с вашата ниша и предлаганите от вас услуги; например, трябва да сте активни, когато се обсъжда съдържание и писане, свързани с вашата индустрия.
 • Трябва редовно да предоставяте подходящи и задълбочени статии на въпроси, свързани с вашата индустрия и, ако е възможно, да подчертавате факта, че сте писател на свободна практика (пряко или косвено).

12. Използвайте SEO, за да изградите дългосрочен поток от клиенти

SEO е нещо, за което силно вярвам, че всеки писател на свободна практика трябва да знае и да се възползва от него; освен факта, че много потенциални клиенти очакват да имате поне основни познания за SEO, това също може да ви помогне да класирате вашия уебсайт за подходящи ключови думи, които потенциалните клиенти търсят.

SEO може да ви помогне да получите възможности за писане на свободна практика директно и косвено. Ето как можете да използвате както директния, така и косвения подход към SEO, за да получите работа за писане:

Използване на косвения подход:

Веднъж публикувах крайно ръководство за блог на гости, изградихме няколко качествени връзки към него и го гледахме как бавно се изкачва в търсачките, докато не се появи на първа страница за няколко свързани с блога гостуващи термини. През този период непрекъснато получавах много запитвания от хора, които искаха да правя както блог за гости, така и други писатели на свободна практика за тях.

Това е само едно парче съдържание, което доведе до голяма част от работата по писане на свободна практика за мен; Имам и други.

Тези части на съдържанието разчитат на индиректния SEO подход за получаване на клиенти; където създавате солидна част от съдържанието, която популяризира вашите услуги за писане на свободна практика и след това се опитайте да накарате това съдържание да се класира добре в търсачките.

Ако имате блог или уебсайт за писатели на свободна практика, може би е добра идея да публикувате няколко от тези задълбочени ръководства и ресурси, да ги оптимизирате, за да доведе клиентите до страницата на услугите си, и да ги популяризирате с усилия за изграждане на връзки, като например като блог на гости и прожектиране. С течение на времето тези статии ще започнат да се класират по подходящи ключови думи и ще доведат до потенциални клиенти, които се интересуват от вашите услуги, да достигнат до вас.

13. Започнете блог на гостите по интелигентния начин

Блог за гости е един от любимите ми методи за получаване на работа на писане на свободна практика и то през годините отговаря за шест фигури в доходите за писане на свободна практика.

Има два начина да използвате блогове за гости, за да получите работа за писане на свободна практика:

пряко:

Целта на този подход е да накарате потенциалните клиенти да се свържат с вас директно в резултат на вашия гост. Често това става, като напишете солидна и уместна публикация на гост в изключително авторитетна публикация и включите линк към вашите услуги в биологичния си пост за гост.

Ето примерна биография от публикация на гости в Problogger:

услуги за блогове на гости био

Както можете да видите, биото ясно показва, че авторът на публикацията на гост е професионален гост блогър и връзки към страница, където авторът може да бъде нает.

Когато използвате директния подход към блоговете за гости, има няколко неща, върху които трябва да се съсредоточите:

 • Изберете силно авторитетен блог, който има много трафик; тъй като се надявате, че хората ще се свържат с вас, след като прочетат поста ви на гости, важно е хората да го прочетат. Не искате да гостувате в блог на публикация, която няма читатели.
 • Уверете се, че публикацията, за която пишете, е вашата целева аудитория и че публикацията ви за гости е изключително подходяща както за вашата целева аудитория, така и за услугите, които предлагате.
 • Уверете се, че биологичният ви пост на гостите ясно показва, че сте писател на свободна практика който може да бъде нает (както е показано в горния пример с гост-блогъра на Problogger).

косвено:

Друг начин за получаване на работа за писане на свободна практика чрез блог на гости е чрез индиректния подход. Фокусът на този подход е върху използването на гост блогове като средство за изграждане на подходящи връзки към вашия писател уебсайт или други страници на вашия уебсайт.

Когато използвате този подход, връзките във вашите публикации за гости могат да бъдат контекстуални (подходящи и съдържателни) или във вашата биография. Има няколко начина, по които можете да направите това:

 • Уверете се, че вашите публикации за гости са подходящи за вашия уебсайт / услуги / страница, към която искате да свържете, или дали има част от вашата публикация за гости, която е подходяща, и след това препратете към тази страница в съответния раздел.
 • Можете да свържете директно към началната си страница, особено ако се опитвате да класирате за ключови думи, които потенциалните клиенти търсят, напр. "b2b съдържание писател," "Свободен писател в Сиатъл," и т.н..
 • Можете също така да свържете ключово съдържание на вашия уебсайт, което е предназначено да квалифицира потенциални клиенти и да ги накара да достигнат до вас. Това може да бъде върховно ръководство, казус или някаква друга подходяща част от съдържанието, насочена към насочване на хората към вашите услуги за писане на свободна практика.

И двата по-горе подхода могат да се използват с голям успех за получаване на работа за писане на свободна практика и двамата са отговорни за генерирането на шест фигури в доходите за писане на свободна практика за мен през годините.

14. Направете нови услуги на съществуващите клиенти

Често фокусът ни е върху получаване на нови клиенти, когато се опитваме да получим работа на писане на свободна практика. Рядко мислим за съществуващите си клиенти като източник на нови работни места и губим много приходи в процеса.

Според моя опит през годините е много по-лесно да получите високоплатени безплатни писания на концерти, като се съсредоточите върху съществуващите клиенти, вместо върху новите. Тези клиенти ви познават и имат чувство за това, което можете да направите, така че не е нужно да правите много, за да ги убедите да ви дадат работа.

По-рано в тази статия бях изброил 20+ различни услуги, които можете да предложите на потенциални клиенти; ако предлагате само една или две от тези услуги на клиент, тогава имате възможност да спечелите много повече – като предлагате допълнителни услуги на същия клиент. По този начин лесно добавих шест фигури в долната си линия през годините.

Първоначално осъзнах силата да предлагам допълнителна услуга на съществуващите клиенти, когато клиент в образователната ниша за CPA, за който работех по постове на гости, ме попита дали мога да напиша съдържание на целевите страници за техния уебсайт.

извличане на съществуваща извадка от услуги

Приех предложението и в крайна сметка ще спечеля пет фигури, само създавайки съдържание на целевата страница за този клиент в рамките на няколко кратки месеца; печелете значително повече, отколкото печелех, правейки това, за което първоначално бях нает. Непрекъснато мислех как бих могъл да загубя тази възможност поради мисълта, че трябва само да работя върху това, за което първоначално бях нает да правя.

Оттогава разчитам да насочвам съществуващите клиенти с нови услуги, за да получа повече работни места и да увелича приходите си.

Например, един от основните ми клиенти е водещ сайт за сравнение в нишата на уеб хостинга; докато клиентът първоначално ме наемаше да помагам с публикации за гостуващ текст, забелязах, че продължават да публикуват ново съдържание в блога си, което не съм помогнал да създавам. Просто им раздадох услугите за съдържание на блога, получиха поръчка да напиша около 27 рецензии за пет фигури и оттогава са ми предоставени други проекти, свързани с писането (включително ръководство за блог в средата на четири фигури). Това е въпреки факта, че първоначално не бях нает.

15. Възползвайте се от пазаруване на уебсайтове като Flippa

Вероятно сте чували за Flippa преди.

flippa

Ако не, той е водещият онлайн пазар за покупка и продажба на уебсайтове. Докато понякога виждате сайтове да се продават за ниски и средни пет цифри, добра част от уебсайтове на Flippa се продават за стотици хиляди долари и дори милиони.

И така, какво общо има купуването и продажбата на уебсайтове на Flippa с получаването на работа за писане на свободна практика? Много. Повечето от хората, които купуват и продават уебсайтове на тези платформи, често правят това като бизнес модел; те купуват авторитетен уебсайт, актуализират го с много качествено съдържание, изграждат повече връзки към него и го продават за множество от това, за което са го купили.

Или в някои случаи те изграждат уебсайтове от нулата, актуализират го с подходящо съдържание и изграждат връзки към него и след това го продават за пет или шест фигури.

И в двата случая можете да влезете, като се позиционирате като писател на свободна практика, който им помага със съдържанието, което публикуват на тези уебсайтове.

Ето пример:

Пример за потенциален клиент Flippa

Разгледайте горната реклама на Flippa и няколко факта моментално се открояват:

 • $ 17.6k месечна печалба
 • 16k абонати за електронна поща
 • 283.4k месечни уникални посещения
 • По-важно: сайт със съдържание

Горният списък на Flippa е реклама за сайт, който търси купувач; когато разгледате естеството на сайта и бизнес модела, очевидно има нужда от писател за този сайт. Има много повече реклами като тази на Flippa и на свързани уебсайтове, и те представляват възможност за вас.

Просто посетете категорията Flippa, подходяща за вашата ниша, идентифицирайте сайтове, които може да се нуждаят от вида на създаденото от вас съдържание, и насочете услугите си към BOTH купувачи и продавачи на уебсайтове в тези категории..

Tip Професионален съвет: Съвети за писане на свободна практика и онлайн обяви за писане на работни места

И накрая, можете също да получите работни места за писане на свободна практика, като се възползвате от табла за работа на свободна практика и списъци на платените писания.

16. Борд за работа с писане на свободна практика

Съветът за писане на свободна практика е един от най-добрите съвети за работа на писатели на свободна практика, които търсят блог и обща работа на писане на свободна практика. Таблото за работа се актуализира няколко пъти седмично, а понякога и няколко пъти дневно. Можете да намерите задания за копирайтинг, блог задания, редактиране на задачи и други задачи за писане на съдържание в практически всяка ниша.

freelancewritinggigs

Внимателният анализ на работните места, които се показват в този борд, показва, че по-голямата част от публикуваните работни места плащат най-малко 50 долара за статия.

17. Всички бордове за писане на свободна практика

All Board Writing Job Board е един от най-любимите ми дъски за работа за всички времена поради тяхната усъвършенствана система за класификация.

Работите, публикувани в този съвет за работа, се класифицират в четири основни категории:

 • Професионална ставка (за писане на работни места, които плащат над $ 100 за статия)
 • Полупрофесионална ставка (за писане на работни места, които плащат от 50 до 100 долара за статия)
 • Ниско заплащане (за писане на работни места, които плащат от 25 до 50 долара за статия)
 • Много ниско заплащане (за писане на работни места, които плащат от 1 до 25 долара за статия)

Всички бордове за писане на свободна практика

Тази система за класификация, вероятно повлияна от факта, че бордът за работа е създаден от писател на свободна практика, който разбира стойността на писателите и който иска да им се плаща добре, прави много лесно филтрирането на концерти за писане на свободна практика, които не искате. улеснявайки ви работата само върху желаните от вас възможности.

18. Блог за работа на BloggingPro

Както подсказва името, съветът на BloggingPro Job специално разполага с работни места, свързани с блоговете, за писатели на свободна практика. Това включва както задачи за писане, така и редактиране. Докато са представени и други работни места, свързани с писането, акцентът тук е склонен да работи върху блогове.

19. Проблем на борда за работа

Подобно на другите представени бордове за работа, Problogger Job Board разполага както със задачи за писане, така и с блогове. Той е доста напреднал и ви позволява да филтрирате заданията въз основа на местоположението, независимо дали са по договор или на свободна практика или дали са на непълно работно време или на пълен работен ден.

Можете също така да се абонирате чрез RSS или да настроите конкретни сигнали за работа, така че да бъдат известявани, когато са налични нови задачи.

20. Contena

Съществува и бордът за работа на Contena, който обикновено разполага с повече работни места в сравнение с другите бордове в този списък. Представените работни места за писане обикновено са добре платени и в най-различни ниши.

Единственото ограничение на Contena обаче е, че за разлика от случаите с другите бордове за работа, трябва да се регистрирате, преди да можете да видите информация за техните обяви за работа..

21. Съветът за работа на FreelanceWriting.com

Таблото за работа на FreelanceWriting.com е най-старото и най-изчерпателното от всички работни съвети тук. Освен това е доста усъвършенстван поради функциите, които предоставя, за да ви позволи да филтрирате и сортирате наличните задачи за писане.

Той разполага със свободни работни места за всякакъв вид възможност за писане, за която се сетите. Тези работни места са съпоставени от редица източници, които включват наистина, Ed2010 и Craigslist. Можете да филтрирате наличните задания по източник, по дата, по ключова дума, по местоположение и според необходимите умения.

freelancewriting

22. Играчки за писане на свободна практика

Целият сайт за писане на свободна практика е посветен на публикации за работа и възможности за писане на свободна практика от цялата мрежа. Списъците за писане на работни места се публикуват практически всеки ден.

23. Редакторски списъци на „Писатели, които отговарят“

Chart’s Writers има редица списъци с уебсайтове и публикации, които плащат на писателите. Някои от по-популярните включват:

24. Редакционни списъци на „Живей писане“

Make Live Living Writing също публикува доста редица списъци с блогове и публикации, които плащат на писателите. Някои от по-популярните му списъци включват:

25. Редакционни списъци в ElnaCain.com

Най-популярната писателка на свободна практика Елна Кейн е публикувала доста списъци от уебсайтове и публикации, които обхващат писане на работни места за писатели на свободна практика:

Получаването на работа за писане на свободна практика не трябва да е сложно

Разбира се, това е, ако знаете какво правите.

Горното е комбинация от 25 различни методи, ресурси и сайтове, от които можете да се възползвате, за да получите работа и възможности за писане на свободна практика. Всички тези методи и ресурси доказано работят, при условие че предприемете действия.

Какви други методи могат да се използват за получаване на работа за писане на свободна практика? Моля, споделете в коментарите по-долу.

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление, представяне и редактиране от Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector