EDD срещу Freemius срещу Gumroad срещу WooCommerce – Кое е най-доброто за продажба на приставки и теми за WordPress?

Изборът на подходяща платформа за електронна търговия за продажба на WordPress плъгини и теми може да бъде трудно решение. Има доста платформи, достъпни за бизнеса на WordPress, за да продават продуктите си, като всяка от тях има различни функции, които могат да окажат голямо влияние върху процента на конверсия и най-долния ред. За да вземете правилното решение, се изисква доста проучване и сравнение на различните налични платформи.


За щастие, направихме много от тези изследвания за вас и ги класирахме въз основа на това, което смятаме, че са някои от най-важните фактори, които трябва да вземете предвид. Ето какво предстои:

 • ♟️ Четиримата кандидати
 • �� Цени
 • ⚙️ Настройка и изпълнение
 • �� Персонализиране
 • �� Поддръжка на клиенти
 • �� Характеристики
 • �� Присъдата

EDD срещу Freemius срещу Gumroad срещу WooCommerce

Това е гост на Брандън Ернст.

Contents

♟️ Четирите кандидати: EDD срещу Freemius срещу Gumroad срещу WooCommerce

Четирите платформи, които сравняваме, са едни от най-известните в общността на WordPress, но нека започнем с бързо описание на всяка от тях, така че всички сме на една и съща страница.

Лесни цифрови изтегляния (известни още като EDD) е самостоятелна хоствана платформа за електронна търговия, съставена от безплатен основен плъгин за WordPress и тонове разширения, които ви позволяват да продавате и лицензирате почти всеки дигитален продукт. Той е построен за продажба всички видове дигитални продукти.

Freemius е изградена управлявана платформа за електронна търговия специално за продажба на WordPress плъгини и теми – Т.е., той обработва всичко – от абонаментни плащания и лицензиране до транзакционни имейли и опции за присъединяване, докато текущата поддръжка и актуализации се обработва от Freemius.

Gumroad е платформа за електронна търговия за художници и творци, които искат да продават цифрови и физически продукти. Възможно е да лицензирате софтуер, използвайки тяхната платформа, както и много други полезни функции за създатели от всякакъв вид.

WooCommerce е най-използваният безплатен плъгин за електронна търговия в екосистемата WordPress и е създаден за продажба както физически, така и цифрови продукти. Подобно на EDD, продажбата на абонаментни лицензи за плъгини и теми за WordPress е възможна чрез закупуване на добавки за WooCommerce.

EDD
Freemius
Gumroad
WooCommerce

ЦенообразуванеБазовият плъгин е безплатен, като допълнителните разходи за разширение са между $ 99 – $ 499 годишно.7% -27% дял от приходите въз основа на целия ви обем продажби (повече подробности по-долу).Смесени ($ 10 / месец + 3,5% от продажбите + 30 ¢ на транзакция ИЛИ 8,5% от продажбите + 30 ¢ на транзакция) Открийте продажбите добавете 10% към дела на приходите.Безплатни разходи за разширение на основни плъгини от $ 129 + / година.
Самостоятелно хоствано или управляваноSelf-домакин.Управлявана.Управлявана.Self-домакин.
Разработка / поддръжкаШирока опция за персонализиране (препоръчва се за оптимизиране на процента на реализация). Изисква се поддръжка.5-минутна интеграция на WordPress SDK препоръчва да започнете да продавате вашия WP продукт. Всички останали функции са готови извън кутията с някои опции за персонализиране.Необходима е интеграция на API. Всички останали функции са готови извън кутията с някои опции за персонализиране.Широка опция за персонализиране (препоръчва се за оптимизиране на процента на реализация). Изисква се поддръжка.
Перфектен заWordPress бизнеса, който иска да създаде своя собствена платформа за електронна търговия и да персонализира напълно своето решение.WordPress фирми от всички размери, които искат бързо и пълнофункционално решение за продажба и лицензиране на WordPress плъгини и теми.Художници, дизайнери и разработчици, които създават дигитални активи от всякакъв вид.WordPress бизнеса, който иска да създаде своя собствена платформа за електронна търговия и да персонализира напълно своето решение.

Сега, да преминем през всяка от тези платформи и да сравним основните компоненти. Тъй като ценообразуването е един от най-важните компоненти за разглеждане, ще започнем с това първо.

�� Цени

Ето какво няма да ви кажат другите хора – всяка платформа има различен набор от приоритети, които се илюстрират от техните модели на ценообразуване, които могат да бъдат разделени на две категории: самостоятелно хоствана приставка с платени добавки (актуализациите и поддръжката на платформата се предлагат с ежегодно повтаряща се такса) и поделяне на приходи SaaS (платформата взема дял от продажбите).

EDD и WooCommerce, които заплащат предварително за своите разширения за плъгини и се нуждаят от периодичен годишен абонамент за актуализации и поддръжка, нямат истински стимул да гарантират бизнес успеха на клиентите си – те правят същите приходи от подновяване на абонаменти независимо от размера на бизнеса или успех. Въпреки че тези платформи могат да изглеждат много по-евтини в дългосрочен план в сравнение с платформите за споделяне на приходи, ще трябва да се грижите за хостинг, разработка и текуща поддръжка, за да настроите и функционирате платформата правилно. Това отнема много работа и отговорност (време = пари) и може да отнеме от други приоритети, които имате при стартиране или управление на бизнес продукт на WordPress.

Платформи за споделяне на приходи има пряк стимул да помогнете на бизнеса ви да се развива, тъй като моделът за разпределение на приходите свързва успеха на платформата с вашия. Това означава, че те често предоставят някаква маркетингова подкрепа, която да ви помогне да увеличите приходите си, тъй като загубените продажби означават загубени приходи както за продавача, така и за платформата. Освен това, поддръжката на платформата и ъпгрейдите са тяхна отговорност, така че не е необходимо да се самоуправлявате или инсталирате нещо на вашия собствен сървър – далеч по-малко поддръжка.

Сега, нека да разбием цените на всяка платформа и да видим кои планове работят за вашия бизнес.

EDD

Платформата на EDD е структурирана в четири снопа с разширения, като основният EDD плъгин е безплатен. Личната карта на EDD започва от $ 99 на година и включва достъп до някои от техните по-основни разширения, които предлагат само част от функционалността на пълноценно решение за лицензиране на софтуер. Ако искате възможността да се интегрирате с повече от просто "стандартни шлюзове за плащане", ще трябва да надстроите до Extended Pass на $ 199 годишно.

Лесни цени за цифрови изтегляния

Ако искате да лицензирате дигитален продукт (като WordPress плъгин или тема), ще ви е необходим Professional Pass на цена 299 долара годишно. Техният пропуск за цял достъп предлага неограничен достъп до всички разширения за EDD за $ 499 годишно, което включва много опции за персонализиране, които биха могли да бъдат изключително ценни за вашия плъгин или тематичен магазин, така че най-вероятно в крайна сметка ще искате пропускът за цял достъп, ако искате искате напълно да се възползвате от всичко, което EDD може да предложи. Всички споменати досега такси са авансови, без никакви безплатни изпитания и се подновяват ежегодно. Възстановяването на суми е разрешено до 30 дни след закупуване на 3-те по-малки планове с a оправдание и възстановяването на суми не е разрешено за пропуск с пълен достъп.

За плъгин и тематичен бизнес минималната цена за решение за лицензиране на софтуер с EDD, което поддържа абонаменти, е 299 долара годишно. На теория подновяването е необходимо само ако искате текущи актуализации и поддръжка. На практика, ако управлявате бизнес, не бихте искали да пропуснете най-новите актуализации на сигурността и корекции на грешки, така че обновяванията са от съществено значение.

Freemius

Започването на Freemius е напълно безплатно. След като направите първата си продажба, Цени на Фриймиус е 7% дял на приходите след преминаване на 5000 долара в брутните продажби през целия живот. Докато не ударите $ 5k, ще платите 27% комисионна от първоначалните $ 1000, а между $ 1000 и $ 5000, ще платите 17%.

Цени на Фриймиус

Въпреки че делът на приходите на Freemius може да изглежда висок, вие получавате достъп до екип от хора стимулирани да ви помогнат да успеете. Освен това някои функции на платформата Freemius, като автоматични имейли за възстановяване на изоставяне на колички, са доказани сами увеличаване на приходите за продавачите със 7,5% или повече, което повече от покрива разходите за използване на платформата. След една година, много продавачите отчитат удвояване на приходите си поради всички полезни маркетингови инструменти, вградени във Freemius.

Освен това, има различни начини, по които Freemius поддържа WordPress плъгин и тематични фирми, продаващи се през платформата, включително персонализирани маркетингови консултации, инструкции за най-добри практики за продажба на приставки и теми за WordPress, и други съвети, които могат да ви помогнат да увеличите процента на реализация. Freemius непрекъснато оптимизира платформата си с функции, които увеличават вероятността купувачите да завършат процеса на плащане. Друг малък начин, по който помагат на продавачите, е чрез Ние имаме вашия гръб клуб – повече подробности, обяснени в раздела за поддръжка по-долу.

Gumroad

Таксите на Gumroad са малко сложни и не много прозрачни. Успяхме да изкопаем общ преглед на тях модел на смесено ценообразуване. По принцип има 3 варианта. Можете да използвате Gumroad безплатно или да използвате Gumroad Premium. След това можете да добавите Gumroad Discover към някой от тези пакети.

Безплатният план на Gumroad има такси от 8,5% + 30 ¢ за транзакция.

Gumroad Premium е $ 10 / месец или $ 108 / година и предлага допълнителни функции, които можете да намерите на линка по-горе. Ако сте абонат на Gumroad Premium, таксите за транзакциите ви спадат до 3,5% + 30 ¢ на транзакция.

Цени на Gumroad

Gumroad Discover добавя 10% такса за транзакции за продажби, които идват чрез програмата Discover. Програмата за откриване на Gumroad предлага маркетингови предимства, като продава продукта си на клиенти на Gumroad, закупили подобни продукти, и като ви предоставя списък с продукти в Открийте пазар. Продажбите по други канали нямат 10% такса за Gumroad Discover.

Изглежда, че продавачите на WordPress плъгини и теми могат да използват някоя от комбинациите на плана и вероятно няма да навреди да опитате Открийте, ако решите да продавате с тях.

Gumroad има официален плъгин в репортажа на WordPress.org, който би трябвало да направи интеграцията малко по-лесна, въпреки че изглежда, че тя не се поддържа много активно, не е тествана с най-новите 3 основни версии на WordPress и е активна само на по-малко от 2000 сайта.

WooCommerce

Ценообразуването на WooCommerce е подобно на това на EDD по това, че е безплатен основен плъгин с платени разширения. За да продавате абонаментни лицензи за плъгини и теми за WordPress, ще ви трябва WooCommerce Абонаменти и API Manager разширения, съответно при $ 199 / година + 129 $ / година (и двете са лицензи за 1 сайт). За допълнителни функции, които ще ви помогнат да автоматизирате маркетинговите си процеси за непрекъснато увеличаване на потребителската база и изграждане на текущ поток от приходи, ще трябва да добавите значителен брой разширения или добавки от трети страни, като AffiliateWP за партньорска платформа.

Абонаменти за WooCommerce

Присъдата за ценообразуване

Имайте предвид няколко точки, що се отнася до ценообразуването:

 • Платформите на SaaS за споделяне на приходи (Freemius и Gumroad) имат стимул да ви помогнат да изградите приходите си през годината.
 • Самостоятелно хостваните платформи събират пари предварително и предлагат само подкрепа за използването на тяхната платформа, като не помагат на бизнеса ви да бъде по-успешен. В същото време тези платформи ви позволяват да продавате и други видове цифрови продукти, а не само WordPress тема и лицензи за плъгини.
 • Платформите за споделяне на приходи събират пари, когато правите продажба (с изключение на Premium пакета на Gumroad), което често е по-добро за стартиращи фирми или разработчици с нисък бюджет.
 • Платформите за електронна търговия SaaS като Freemius и Gumroad спестяват часове за разработка и поддръжка на задния пазар, защото те управляват всичко.
 • Когато разглеждаме ценообразуването, ние обмисляме само разходите, свързани с платформата, а не разходите, свързани с други области на вашия бизнес, като разходите за маркетинг и т.н. Важно е да запомните, че избраната от вас платформа може да намали разходите ви по-късно ако правилните функции излизат извън кутията.
 • С EDD и WooCommerce трябва да платите предварително, при Freemius и Gumroad, като цените започват само когато правите продажба (с изключение на плана Gumroad Premium)

Нека разгледаме пример, за да ни помогнем да разберем коя платформа има най-доброто ценообразуване за продавачите на плъгини и теми. Да допуснем, че правите приходи от $ 20 000 през първите 2 години след пускането на приставката или темата ви. Ето общите разходи, които ще платите за всяка платформа в тази ситуация:

EDD
Freemius
Gumroad
WooCommerce

Предварителни разходи$ 499$ 0$ 0$ 328
Подновяване$ 499 / година$ 0По желание $ 10 / месец или $ 108 / година$ 328 / година
Дял от приходитеНито един27% при първо $ 1k; 17% на $ 1k- $ 5k; 7% след $ 5k;Между 3,5% до 8,5% + 30 ¢ за транзакцияНито един
Обща цена ($ 20k приходи 2 години)$ 998$ 2000916 долара – 1700 долара$ 656
план2 години All Access PassДял от приходитеПремиум план и опция Gumroad DiscoverАбонаменти и софтуерни разширения
Допълнителни разходиТаксите за шлюз за плащания зависят от избрания шлюз. Разработване на платформа.Такси за шлюз за плащане от ~ 3% + 30 ¢ за транзакция.10% за всички продажби чрез Discover (не са включени в нашите изчисления, тъй като програмата не е задължителна).Таксите за шлюз за плащания зависят от избрания шлюз. Разработване на платформа.

WooCommerce е ясният победител тук, 656 долара за бизнес с плъгини, който прави приходи от 20 000 долара за 2 години.

Функциите, които WooCommerce предоставя в този ценови диапазон, няма да позволят на продавачите на плъгини и теми да постигнат пълния си маркетингов потенциал. Ще са необходими доста добавки и разширения, за да получите функции като автоматизирано възстановяване на изоставяне на колички, страхотни имейли и други. Това, което се опитвам да кажа е, че ще са необходими много повече работа, настройка, поддръжка и разработване на допълнителни маркетингови стратегии, необходими за реализиране на 20 000 долара за продажба на плъгини и теми с WooCommerce, отколкото би било необходимо за продажба с други платформи.

Само за ритници, нека да разгледаме плъгин и тематичен бизнес, който тепърва стартира и направи $ 2000 през първите си 6 месеца.

EDD
Freemius
Gumroad
WooCommerce

Предварителни разходи$ 499$ 0$ 0$ 328
Подновяване$ 499 / година$ 0По желание $ 10 / месец или $ 108 / година$ 328 / година
Дял от приходитеНито един27% при първо $ 1k; 17% на $ 1k- $ 5k; 7% след $ 5k;Между 3,5% до 8,5% + 30 ¢ за транзакцияНито един
Обща цена ($ 20k приходи 2 години)$ 499$ 440$ 170 – $ 178$ 328

* Цените по-горе не включват такси за шлюз (с изключение на Gumroad – ние включихме 3,5% такса за всички транзакции в техните цени, но не и 30 ¢ на транзакция в нашите изчисления, тъй като всеки продавач ще има различен брой транзакции, независимо от платформата ).

Изглежда, че в дългосрочен план WooCommerce остава най-евтината платформа за електронна търговия по отношение на общите приходи. Gumroad обаче е най-ниската цена за продавачите на плъгини и теми през ранните етапи на бизнеса и за първите няколко хиляди долара приходи. Gumroad и Freemius са свободни да стартирате за стартиращи компании, които нямат много капитал (освен ако не отидете с първоначалния план на Gumroad, тогава ще плащате предварително).

⚙️ Настройка & изпълнение

EDD

След като закупите пакета EDD, който отговаря на вашите нужди, ще трябва да изтеглите и конфигурирате приставката заедно с всички съответни разширения. Техен документация преминава през различни шорткодове, функции, опции за персонализиране, проблеми със съвместимостта на тема / плъгин и опции за конфигуриране на сървъра.

Имайте предвид, че тъй като EDD е самостоятелно хоствано решение, от вас се очаква да настроите свой собствен шлюз за плащания (който ще има собствени такси) и ще има други разходи, свързани с внедряването, като хостинг на уебсайтове и време за разработка. за персонализиране на платформата. Тези разходи са необходими за всяко домакинско решение за електронна търговия, което включва EDD и WooCommerce в тази статия. В зависимост от дългосрочните ви цели, EDD всъщност може да бъде много ниско решение за продажба на WordPress плъгини и теми, ако можете сами да направите разработването и персонализирането на платформата. Друго чудесно място за начало ще бъде статията им за Настройка на вашия първи магазин за EDD.

Лесни цифрови изтегляния Док

Freemius

Първото нещо, което трябва да направите, е регистрирам акаунт на уебсайта им. За да започнете да продавате, преминете през техните 5-минутна SDK интеграция обработете и създайте първата опция за платен план за вашия продукт. След като извършите тези първи 2 стъпки, таблото за продавачи предоставя връзка към страницата ви за плащане, която може да се използва веднага за продажба на вашите продукти.

Freemius предлага и бутон за покупка, който можете да поставите на уебсайта си, и предоставя модален формуляр за плащане. Това е наистина бърз и лесен начин за получаване на всички необходими плащания, лицензиране и абонаментна функция без много персонализиране и инвестиции във времето. В таблото за продавачи има и редица други настройки и функции, които можете да внедрите (подробности описани в секцията „Функции“ по-долу).

Freemius SDK интеграция

Разбира се, ще ви трябва някаква маркетингова стратегия, за да използвате ефективно тези инструменти. Можете да започнете с целева страница или уебсайт, както и да следвате някои от тях тези съвети за стартиращ плъгин и тематичен бизнес.

Стратегическият маркетинг и оптимизирането на процеса на продажба е това, което отличава Freemius от останалите платформи в тази статия. Vova Feldman, главен изпълнителен директор на Freemius, изгради платформата Freemius, прилагайки добре познати и доказани техники за успешна продажба на плъгини и теми. Например, ако имате безплатна версия на вашия плъгин или тема в хранилището на WordPress.org, SDK Freemius ви позволява да събирате данни за използването, имейл адреси и други на тези потребители, така че да можете да пускате на пазара своя първокласен продукт или добавки към тези потребители в бъдеще. Полезни маркетингови инструменти като това ви позволяват да вземате решения въз основа на реални данни и да подобрите маркетинговата си стратегия.

Gumroad

Gumroad казва, че са "за независими писатели, дизайнери, разработчици на софтуер, музиканти, художници, учители, създатели на филми и всеки между тях." Това означава, че процесът на качване на борда трябва да бъде еднакво разнообразен и да има възможности за професионалисти във всички тези индустрии. Въпреки че не сме преминали през процеса на настройката им за тази статия, ние ги намерихме Ръководство за работа и статия за това как да настройте лицензни ключове за вашия софтуерен продукт на Gumroad. Тези ръководства ще ви дадат всичко, което трябва да знаете за добавянето на вашия продукт, получаването на плащане чрез тяхната платформа и други.

Документи Gumroad

След настройката всичко е свързано с персонализирането на настройките на платформата за вашите бизнес нужди, модел на ценообразуване и бизнес стратегия.

WooCommerce

WooCommerce има супер полезно 5 стъпка процес на настройка на уебсайта им, но тук ще ви дам точките от високо ниво ��

 1. Изберете хостинг
 2. Инсталирайте WordPress
 3. Изберете тема
 4. Активирайте WooCommerce
 5. Разширете WooCommerce

Започвайки от WooCommerce

Това са доста стандартни стъпки за всяка самостоятелна хоствана платформа за електронна търговия и наистина всичко, което е необходимо, за да започнете. Ще трябва да следвате подобни стъпки и за EDD.

Кой печели настройката & конкурс за изпълнение?

Предвид информацията по-горе, смятаме, че ясният победител е Freemius на този фронт. Процесът на борда на борда е признат от много Freemius клиенти да бъде наистина бърз и лесен. Тяхната платформа е изградена с най-добрите практики за продажба на плъгини и теми и наистина е предназначено за разработчиците на WordPress да стигнат от 0 до 100 в продажбата на своите продукти.

Тази комбинация от фактори прави Freemius най-полезната платформа за разработчици на плъгини или теми, които искат да станат предприемачи за 5 минути.

В по-голям мащаб добре утвърдените магазини за плъгини и теми могат да използват Freemius за увеличаване на своите приходи, потребителска база и други, като използват автоматизираните маркетингови инструменти, които са вградени в платформата (някои от които просто работят на заден план без никаква настройка) , Много големи WordPress бизнеси вече са мигрирали цялата си платформа за продажба към Freemius и са забелязали значително увеличение на конверсионните си проценти и приходи след това..

�� Персонализиране

EDD

EDD е изключително персонализирано решение, което ще изисква внимание към детайлите във всяка стъпка от пътя. Тъй като се предлага като решение с един размер за всички, ще трябва да персонализирате външния вид и усещането на предните аспекти на платформата, за да помогнете да предадете съобщението, което искате да изпратите. Това ще отнеме значително количество разработка и дизайн, ако искате да имате магазин за електронна търговия, който представлява вашата уникална марка. EDD признава, че брандирането на тяхната платформа е наистина важно, така че те имат Тематичният раздел на техните документи да ви помогне да скочите в него.

Освен разработка и дизайн, пълен контрол върху персонализирането на платформата ви дава тонове гъвкавост в начина, по който продавате вашите WordPress продукти.

Има голямо разнообразие от Разширения на 3-та страна налични, които можете да използвате, за да добавите почти всякакъв вид функционалност.

Имайте предвид, че всеки от тях може да има отделен процес за разходи и настройки, свързани с него.

Още разширения на трети страни на уебсайта EDD

Лесни цифрови изтегляния

Ако имате нужда от поддръжка за персонализиране на EDD, можете да наемете един от тях надеждни консултанти за да ви помогне да изградите вашата платформа.

Freemius

За да започнете да използвате Freemius за пълната му стойност, ще ви трябват клиенти. Няма да е необходимо да отделяте твърде много време за персонализиране на платформата Freemius, освен за оптимизиране на настройките спрямо модела на бизнеса и цените, който сте избрали за продажба.

Тъй като Freemius се управлява решение (не е самостоятелно домакин), те се справят с цялата трудна работа за вас. Freemius управлява платформата, редовно и безпроблемно пуска актуализации и обработва всички плащания от ваше име. Имате възможност да вградите изцяло представен Потребителско табло на потребителите на вашия уебсайт, използвайки плъгин Freemius, така че клиентите да могат да управляват своя акаунт и покупки чрез вашата собствена маркова страница вместо уебсайта на Freemius. Можете също така да персонализирате външния вид на цените, таблото и контролното табло на потребителите с помощта на персонализиран CSS.

Основното, върху което трябва да се съсредоточите, когато персонализирате Freemius, включва тестване на различни маркетингови стратегии, свързани с ценообразуването, свободни проучвания, присъединяване, и още. Можете да започнете да правите това в Dashboard Sellers почти веднага след като се регистрирате. Не забравяйте, че Freemius SDK също автоматично събира обратна връзка, когато потребителите деактивират вашия продукт, така че можете да използвате тази информация, за да научите повече за нуждите на вашите клиенти и да подобрите вашия продукт.

Табло за програмисти на Freemius

Freemius отнема фокуса за персонализиране далеч от платформата и ви дава време, което ви е необходимо, за да се съсредоточите върху изграждането на вашия бизнес и данните, от които се нуждаете за вземане на по-информирани решения.

За тези, които се нуждаят от по-голяма персонализация, Freemius разполага с много опции, като например WordPress SDK и събития и персонализирани уеб-куки, които могат да се използват за автоматизиране на маркетинговите ви усилия. Freemius предлага интеграция с MailChimp, за да ви помогне да доставяте автоматизирани имейли и интеграция с WPfomify да предлагате изскачащи известия FoMo на вашия уебсайт, когато купувачите взаимодействат с вашия продукт.

Като цяло, основната причина, поради която компаниите виждат успех след преминаването си към Freemius, е, че те напълно се възползват от всички възможности за персонализиране, които Freemius може да предложи. Freemius прави много лесно да тествате различни модели на ценообразуване на вашия продукт, като например да продавате премиум срещу добавки за добавки, предлагайки безплатни изпитания за вашия продукт и пакети от множество продукти, продавани заедно. Поради това вие – като вземащ решение за вашия бизнес – можете стратегически да определите най-добрите опции за ценообразуване на вашите продукти и да разберете какво работи най-добре за вашите клиенти. Използването на тази информация правилно може да ви позволи да окажете положително влияние върху процента на конверсия.

Gumroad

Документацията на Gumroad е доста ясна за това, което те ви позволяват да персонализирате и това, което нямат. Има голямо разнообразие от функции, които съответстват на разнообразието от продукти, които могат да се продават на тяхната платформа. Основите са, че ще трябва да качвате информация за вашия продукт, маркови материали, информация за цените и всички останали стандартни подробности.

Когато продавате с Gumroad, те ви дават Продуктови, потребителски и потребителски целеви страници, които могат да бъдат персонализирани с CSS, така че не би трябвало да създавате свой собствен уебсайт, когато използвате тяхната платформа. Пренебрегването на собствения ви уебсайт обаче може да е голяма грешка, защото със собствения си сайт трябва да имате микроконтрол върху маркетинга на вашия бизнес и следователно можете да направите уебсайта си много по-ефективен маркетингов инструмент.

Персонализиране на Gumroad

Като странична бележка трябва да споменем, че функциите на Gumroad не са насочени към разработчици на плъгини и теми, като другите платформи в тази статия.

WooCommerce

Подобно на EDD, WooCommerce е много адаптивен. Те предлагат полезно ръководство за най-добри практики за персонализиране на WooCommerce, така че няма да навреди да започнете своите усилия за персонализиране там. Един от най-лесните начини за разширяване на функционалността по подразбиране на приставката WooCommerce е да се използва Разширения за WooCommerce. Въпреки че много разширения на WooCommerce идват на цена, можете да създадете много полезна функционалност с тях. Също така има голямо разнообразие от разширения на трети страни, достъпни в хранилището на WordPress.org и чрез гугъл наоколо.

Разширения за WooCommerce

За WooCommerce се предлага почти всичко под слънцето, ако можете да си позволите да го поставите във вашата платформа и / или имате умения за кодиране. Също като EDD, можете да персонализирате кода WooCommerce всичко, което искате. Има консултанти можете да наемете, за да ви помогне и вие.

Кой предлага най-персонализираната платформа за продажба на плъгини и теми?

Смятаме, че е връзката между EDD, WooCommerce и Freemius, защото въпреки че EDD и WooCommerce могат да бъдат напълно персонализирани, техните функции не са създадени специално за продажба на WordPress плъгини и теми. Това е за разлика от Freemius – което е далеч по-малко персонализирано – но основната разлика е, че функциите и опциите за персонализиране на Freemius са изградени, за да помогнат на плъгините и тематичните предприятия да увеличат максимално процента на конверсия.

�� Поддръжка на клиенти

EDD

Всички пакети EDD се предлагат със стандартна поддръжка по имейл. Можете също така да купите приоритетна подкрепа (което е по-бързо от стандартната поддръжка) за $ 299 / година или 99 долара за 45 дни. Приоритетната поддръжка позволява на EDD представителите да влизат в уебсайта ви, за да помогнат за отстраняване на проблеми при необходимост.

EDD не поддържа персонализиране, което ще трябва да направите сами или да наемете консултант, който да помогне, както бе споменато по-горе.

Freemius

Freemius осигурява поддръжка на клиенти по много начини. Главно техните документи прегледайте как да настроите SDK Freemius, да използвате различни функции на платформата и да внедрите различни персонализиране. Екипът на Freemius осигурява поддръжка по имейл за всички продавачи, които са се присъединили към тяхната платформа, независимо дали разработчици на инди, които започват нов плъгин или тематичен бизнес, или добре утвърдени плъгин и тематични бизнеси, които искат да изведат бизнеса си на ново ниво.

Една от най-големите области, където Freemius предоставя подкрепа, е миграцията към платформата Freemius. Изпълнителният директор на Freemius лично ръководи процеса на борда за нови продавачи, които вече имат магазини EDD или WooCommerce, които отговарят на определени критерии. Freemius ще се справи с процеса на миграция, ще импортира всички съществуващи клиентски данни и лицензи (независимо дали в EDD, WooCommerce или пазари като ThemeForest и CodeCanyon) и ще помогне да се направи процеса на миграция възможно най-лесен. Фриймия миграционни документи също така включват някои от най-актуалните процеси за мигриране към Freemius от самоприсъстващи платформи за електронна търговия или пазари.

За поддръжка, използваща функциите на Freemius (освен чрез имейл), Freemius разполага с общност Slack на разположение на Продавачите на тяхната платформа. За да се присъедините, просто трябва започнете да интегрирате своя плъгин или тема с техния SDK и можете да отправите заявка до техния екип за поддръжка. Общността е пълна с други продавачи на плъгини и теми, които работят върху разрастването на бизнеса си ежедневно.

Поддръжка и общност на Freemius Top Notch

Освен това, Freemius подкрепя своите партньори чрез Ние имаме вашия гръб клуб, което е свързано с това да дадеш на продавачите скок напред в маркетинга и цялостната бизнес стратегия за своя продукт. Клубът We Got Your Back е допълнително предимство за всички продавачи, които използват платформата си, и показва колко много Freemius наистина се интересува от своите партньори.

Gumroad

Документите на Gumroad са доста обширни и изглеждат добре написани и лесно се разбират. Въпреки че техните функции са по-малко приспособими от WooCommerce, EDD и Freemius, съществуващата поддръжка изглежда повече от достатъчна, за да отговори на нуждите на техните продавачи (които трябва да са доста разнообразни). Те също имат приятен бутон за контакт на разположение на тяхната помощна страница, която е достъпна за всеки да задава въпроси и има полезна страница, която показва опции за контактен Gumroad.

WooCommerce

WooCommerce предоставя документи, поддръжка преди продажбите и – ако сте закупили приставка или тема – премиум поддръжка по имейл. Техен политика за подкрепа заявява, че те покриват продуктите си "както е-" и не предлагат поддръжка за персонализиране. Това е около доста справедлива политика.

Повечето читатели на тази статия вероятно вече са използвали WooCommerce и дори може да сте запознати с техните канали за поддръжка. Ако някой от продуктите им не работи – определено ще се погрижи за вас и ще разбере защо се случва (и да го поправи, ако е грешка или грешка в някой от техните продукти). Ето едно хубаво малко ръководство, което предлагат Как да получите помощ. Тъй като WooCommerce е най-използваната платформа за електронна търговия в WordPress, основните грешки се изработват през цялото време поради много големия брой билети за поддръжка, които са получили.

Кой дава на клиентите това "червен килим" усещане за обслужване на клиенти?

Въпреки че WooCommerce предоставя цялостна поддръжка без допълнителни разходи за техните продукти, Freemius изглежда, че предлага най-добрата поддръжка като цяло. Подходът за работа с клиенти като партньори е второ място в екосистемата WordPress и клиенти са дали стерилни отзиви, за да го докажат. Допълнителното предимство да станете част от общността на плъгини и теми за Freemius прави изживяването много по-добро, защото можете да изградите отношения с колеги продавачи, докато научите най-добрите начини за продажба на вашите продукти.

�� Характеристики

Без значение какъв тип продукт продавате онлайн, важно е вашата платформа за продажба да отговаря на уникалните нужди на продуктовата ниша. Ако сте разработчик на WordPress, имате нужда от функции, които са готови да помогнат на вашия плъгин или тематичен бизнес да расте. Много от платформите в тази статия имат функции, предназначени за предприятия, които продават всички видове продукти, така че таблицата по-долу сравнява платформите строго въз основа на функции, за които е установено, че са едни от най-ефективните за продажба на плъгини и теми и за изграждане голяма потребителска база в екосистемата WordPress.

За да разберете графика по-долу, ето някои съвети:

 • Някои платформи предлагат функции и предимства, които могат да увеличат или подкрепят вашите маркетингови и търговски усилия навън, така че няма да има нужда от конфигурация или персонализиране на тези функции ✅.
 • Някои функции могат да бъдат реализирани с разширения, добавки, интеграции на трети страни или с широко персонализиране ��.
 • Други функции напълно липсват в някои платформи, въпреки че те са доказали, че са наистина успешни в увеличаването на приходите за продавачи на плъгини и теми и те наистина са трудни за персонализиране ❌.

EDD
Freemius
Gumroad
WooCommerce

Лицензиране
Абонаменти
Управление на потребителски акаунт
Обработка на плащания извън кутията
Работа с ДДС в ЕС
Интеграции на трети странимногоМалцинанякоимного
Механизъм за заглушаване����
Автоматизирано възстановяване на количката����
Напълно адаптивни
Не се изисква поддръжка
Контролиране на шаблони за електронна поща
Партньорска платформа����
Глобални изплащания на продавачите����
Надстройка в таблото
анализ & проследяване на употребата������
Възможна е локализирана каса
Работа с една версия безплатно & първокласни продукти

Някои от горните функции са малко по-полезни за повишаване на процента на реализация от други и когато са правилно включени в маркетинговата ви стратегия, те могат да окажат силно въздействие върху дъното. Нека сега да разгледаме по-подробно някои от тях:

Глобални изплащания на продавачите

Продавачите на плъгини и теми идват от всички краища на земното кълбо, така че защо не трябва да получават плащания в родината си? Като разработчик е наистина важно да можете да използвате някакъв шлюз за плащания, който може да депозира средства по вашата банкова сметка (без значение от държавата) или да можете да получавате изплащания във всяка страна от вашата платформа. Не забравяйте да направите своето проучване за всяка от платформите и да проверите всички подробности относно таксите, валутните курсове, поддържаните държави и всички други фактори, свързани с плащанията.

ДДС на ЕС & обработка на данъците върху продажбите

Фирмите, които продават на клиенти от ЕС, трябва да събират и плащат ДДС в ЕС за всички свои продажби. Това може да бъде огромно главоболие за бизнеса, който се продава в световен мащаб – като повечето WordPress плъгини и тематични магазини. Ако вашата платформа за електронна търговия или шлюзът за плащания не обработва ДДС в ЕС автоматично, ще бъдете задължени да плащате тримесечни данъчни плащания в съответните страни, в които сте продавали продукти, без да споменавате правилните процедури за фактуриране на ДДС в ЕС, необходими през цялата година. , Freemius и Gumroad са единствените 2 платформи, които обработват ДДС в ЕС в тази статия и това означава, че те отнемат голяма част от счетоводната тежест от своите продавачи.

анализ & проследяване на употребата

Събирането на данни за инсталации на потребители, деактивиране, надстройки, понижения и други важни събития ви позволява да добиете представа за това как вашите клиенти използват вашия плъгин или тема и поддържате импулс за вашия бизнес. Малко платформи имат възможност да събират подобни данни за продукти на WordPress, а реализирането на проследяване на употребата обикновено изисква огромно количество персонализиране. Внимателно помислете за най-добрия начин да подходите към събирането на тези данни и да видите какво може да предложи всяка платформа.

Обратна връзка за деактивиране

Може да бъде изключително полезно да знаете защо потребителите деактивират вашия продукт. Много разработчици на софтуер използват обратна връзка за деактивиране или деинсталиране, за да подобрят своите продукти и да създадат по-добро изживяване на клиентите. Продавачите на WordPress плъгини и теми трябва да правят това, за да регулират непрекъснато своите продукти и да научат нуждите на своите клиенти. Слушайки клиентите си, ще откриете по-добри решения и може би дори ще излезете с няколко нови бизнес идеи.

Работа с една версия безплатно & първокласни продукти

Когато искате да се възползвате от безплатния бизнес модел, може да отнеме много време да управлявате както безплатните, така и премиум версиите на вашия продукт. Съществуват някои решения за работа с множество версии и за двете ви версии на WordPress продукти, но още по-добре е, ако това може да се управлява директно от вашата платформа за продажба. Бизнесът на WordPress трябва да бъде в състояние да спести време на задачи като тези, когато е възможно.

Автоматизирано възстановяване на количката & мощен механизъм

Какви действия се предприемат във вашата платформа, когато клиентите изоставят количките си, имат предстоящи подновявания или не успяват плащанията за подновяване? Трябва да се изпращат имейли за всички тези събития, за да се сведе до минимум скоростта на вашите резултати и да продължите да увеличавате месечните си периодични приходи. Правилното задаване на тези имейли може да отнеме много време, но определено си заслужава инвестицията. Ще поддържате обновяване на клиентите и ще ги поддържате щастливи.

Ценообразуване в таблото & модернизация

Възможно е да персонализирате своя плъгин или тема, за да показвате своите опции за първокласни цени в областта на настройките на WordPress Dashboard. Ще трябва да поддържате ръчно информацията за цените за цялата версия на вашия плъгин или тема всеки път, когато променяте своя модел на ценообразуване, освен ако не използвате някоя от платформите, които поддържат това автоматично, или някакво друго автоматизирано решение. Когато става дума за надграждане до премиум версии на вашия продукт, ние някога открихме една платформа, която ще позволи на клиентите ви да надграждат директно от своите табла за управление и това е Freemius.

Кой има най-добрите функции?

EDD и WooCommerce са победителите в тази категория заради гъвкавостта във функционалността на техните платформи. Предимството е, че за достъп до голяма част от тази функционалност ще трябва да персонализирате платформата и / или да платите за разширения или добавки, които ще постигнат това, което търсите. Например, за да добавите възможности за възстановяване на изоставяне в кошницата, ще трябва да се абонирате за услуга на трети страни като Jilt и да инсталирате съответното разширение във вашия WordPress магазин. Накратко, техните функции изискват процес на инсталиране, внедряване, текуща поддръжка и възможност за допълнителни абонаменти. Самостоятелно хостваните платформи като тези са чудесни за всеки, който иска да управлява микрофона персонализирането на своята платформа, както и целия процес на продажби, каси и лицензиране..

Когато става дума за функции, които са готови извън кутията, Freemius е победител в плъгин и тематичен бизнес. Freemius предлага силна комбинация от функции, които помагат на продуктовите предприятия да стартират и мащабират бързо продуктите, автоматизират различни маркетингови процеси и безпроблемно улесняват продажбите на клиентите, без да се изисква персонализиране на платформата.

�� Присъдата за EDD срещу Freemius срещу Gumroad срещу WooCommerce: Коя платформа е най-добрата за плъгин и тематичен бизнес?

Победителят е: Freemius. Freemius е супер мощен механизъм за лицензиране и плащания, който се грижи за 90% от тежкото повдигане, когато става въпрос за продажба на плъгини и теми. Продавачите на продукти на WordPress могат да се възползват изключително много от курираните функции, вградени в платформата Freemius, а комбинацията от маркетингова поддръжка, предоставена в таблото за управление на Freemius (и в общността), заедно със суровата сила на електронната търговия на платформата, може да задвижи бизнеса ви в WordPress напред. Този успех е ясно илюстриран от историите на други бизнеси в WordPress които вече са преминали към Фремиус.

Тъй като много от най-добрите практики за продажба са внедрени в Dashboard на Sellers и се автоматизират в задния край на платформата Freemius, продавачите могат да отделят повече време за маркетинг на бизнеса си, което е едно от най-важните парчета, които много собственици на WordPress бизнес забравят. Разработчиците или собствениците на бизнес, които прекарват повече време в маркетинг на своите продукти, ще открият, че маркетингът е също толкова важен, колкото и разработването на продукти за дългосрочен успех и често дори по-важен от развитието на продукта. За да освободите времето, необходимо за изграждането на вашия бизнес чрез маркетинг, можете да разтоварите цялата работа по персонализиране и управление на вашата собствена платформа за електронна търговия към Freemius. Не само платформата ще се справи с цялата упорита работа, но и общността на други съмишленици продавачи наистина е нещо уникално в екосистемата на WordPress и можете да научите много от тях като собственик на бизнес в WordPress.

Но не приемайте думата ни за това – намерете решението, което работи най-добре за вас, като проверите всяка от опциите, представени в това сравнение и анализирайте техните конкретни оферти спрямо собствените ви бизнес нужди.

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

За автора: Брандън е страстно да помогне на плъгините и разработчиците на теми да успеят в икономиката на абонамента. Той стана ръководител на маркетинг в Freemius след като изпробвате други решения за продажба, които не се получиха. Намери го @brand_on_fire.

Оформление, презентация и редакция от Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map