[Case Study] Изграждане на по-добра система „Заявка за функция“ за вашите WordPress приставки

[Case Study] Изграждане на по-добра система „Заявка за функция“ за вашите WordPress приставки

[Case Study] Изграждане на по-добра система „Заявка за функция“ за вашите WordPress приставки
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Едно нещо, което е доста изненадващо, когато започнете да предлагате софтуерни продукти, е непрекъснатият поток от заявки за функции. И по-популярната си "нещо" получава, колкото повече заявки ще получите, очевидно.


Това, което е особено трудно в това, е да се гарантира, че всички искания ще бъдат адресирани и който и да ги е получил, получава отговор / обяснение. С получаването на достатъчно заявки наистина се нуждаете от система, която да работи ефективно с тях.

Днес нека да приветстваме Кейти Кийт от Barn2, кой ще сподели как са изградили по-добър, по-ефективен "заявка за функция" система за техните WordPress плъгини, какъв беше резултатът и как можете да подражавате на същите принципи.

Това е принос на Кейти Кийт:

Когато започнахме да продаваме плъгини преди 2 години, бях изумен от това колко искания за функции сме получили. Сякаш никой не беше доволен от нашите плъгини, тъй като всички искаха нещо, което не беше възможно!

Отначало броят и обхватът на заявките за функции бяха отблъскващи и малко поразителни. С течение на времето се научих да разглеждам отзивите на клиентите и да заявявам заявки като възможност, а не като заплаха.

Това е историята как създадох по-добра система за обратна връзка за нашите WordPress плъгини. Ще споделя защо заявките за функции са толкова важни, как Barn2 ги събира от нашите клиенти и как да управлявате списък със заявки за функции. Ще ви дам моите най-добри съвети как да комуникирате с клиенти относно заявките за функции, обръщайки a "Не" в положителна. Накрая ще ви кажа как да използвате вашата система за обратна връзка, за да създадете ефективна пътна карта за подобряване на вашите приставки по начин, който максимално увеличава бъдещите продажби.

Заявките за функции са огромна възможност

Вярвам, че всяка заявка за функция е възможност да направите вашия плъгин бизнес по-успешен.

Не всеки би се съгласил с мен. Преди нас премина от проектиране на уебсайтове към продажба на плъгини, Загубих броя на компаниите с плъгини, които изглеждаха негодуващи, когато им изпратих заявка за функция. Като част от проект за уеб дизайн често бих инсталирал плъгин за клиент и установих, че му липсва жизненоважна функция. Когато се свързах с компанията, използваща плъгини, за да поискам функцията, те обикновено отговарят отбранително. Те сякаш смятат, че плъгинът им вече е перфектен и аз бях единственият човек в света, който смяташе, че липсва нещо.

Мисля, че хората с това отношение пропускат възможности да подобрят своите плъгини.

Защо исканията за функции са добро нещо

Има много причини, поради които заявките за функции трябва да се разглеждат положително:

 • Те са начин за получаване ценни вътрешни знания на пропуски на пазара, от които можете да се възползвате и да печелите.
 • Можеш измерване на търсенето за всяка функция и дайте приоритет на времето за развитие за да увеличите максимално бъдещите продажби.
 • Дори да кажеш "Не" до заявка за функция, това е възможност за покажете, че слушате и подобрете лоялността на клиентите, така че е по-вероятно да продължат да подновяват лиценза си за приставки.
 • Вие Научете повече за това как хората използват вашите приставки. Това може да влезе в маркетинговите ви дейности и да разкрие нови случаи на употреба.

Не казвам, че трябва да внедрите всяка функция, която вашите клиенти изискват. Това ще доведе до раздут плъгин, който е кошмар за поддържане. Освен това би ви било невъзможно да приоритизирате или използвате времето си разумно.

Вместо това трябва да използвате заявки за функции като доказателство за това как да направите своите плъгини по-успешни.

Събиране на заявки за функции

Има много различни моменти, когато клиент може да иска да ви изпрати заявка за обратна връзка.

Първото предизвикателство е как да попречите на клиентите да изискват функции, които вече съществуват! Установих, че много от нашите клиенти с плъгини изпращаха заявки за функции за неща, които вече бяха възможни. Хубаво беше да им кажа добрите новини, но щеше да е още по-добре, ако можеха да го открият сами! Ето защо е толкова важно да създадете добра база от знания и ясни списъци с функциите на вашия плъгин.

Как Barn2 събира заявки за функции

Клиентите предоставят обратна връзка по различно време и по различни начини. Нашата система за заявки за функции позволява на клиентите да се връщат, когато е подходящото време за тях:

Формуляр за заявка за добавки за плъгини - част от нашата система за заявки за функции

 • Общи заявки за поддръжка – Повечето заявки за функции се прикриват като общи заявки за поддръжка. Клиентът се свързва с нас, за да пита как да направим нещо с един от нашите плъгини. За съжаление това не е възможно, затова трябва да обясня и да го третирам като искане за функция. Ключовият момент е, че не отговарям само като казвам "Не". Вместо това запитването им се захранва в нашата система за заявки за функции, за да можем да следим тези искания и да подобрим нашите плъгини в бъдеще. Ще споделя как точно правим това по-късно.
 • Формуляр за заявка за функция – Базата знания на плъгините на Barn2 съдържа бутон „Заявка за функция“ непосредствено под бутона „Вземете поддръжка“. Това осигурява лесен и всеотдаен начин хората да искат нови функции.
 • Имейли с искане за обратна връзка – Ние използваме MailChimp, за да изпратим бърз автоматизиран имейл до всеки клиент 2 дни след закупуването им. Този имейл изисква обратна връзка, която се подава в нашата система за заявки за функции. Ние също използваме кокетка изоставена приставка за количка, за да поиска обратна връзка от хора, които не са купили от нас.
 • Анализ на базата знания – Ние използваме Героична база знания плъгин за нашата база знания. Той идва с аналитика, която използваме за оценка на статиите в базата знания. Макар че основната цел на тези данни е да се подобри документацията, това е полезно и за идентифициране на липсващи функции. Например, клиентите понякога оставят отрицателни коментари, защото нещо не беше възможно с помощта на някой от нашите плъгини. Данните за неуспешни търсения в базата знания също са полезни за идентифициране на пропуски.

Управление на списък със заявки за функции

Нашият списък със заявки за функции за плъгини е електронна таблица на Google, с отделен раздел за всяка приставка. Имаме допълнителни раздели за функции, които вече сме внедрили.

Ето екранна снимка на списъка със заявки за функции за нашите безплатно WooCommerce Персонализирано Добавяне към бутона за количка плъгин. (Забележка: Списъците за заявки за функции за нашите премиум приставки са много по-дълги!)

Списък със заявки за функции

Разделът за заявка за функции съдържа следните колони:

 1. Особеност – Кратко описание на функцията
 2. Търсене (1-3) – Резултат, показващ броя на хората, които са поискали функцията. 1 е ниско, 3 е високо. Този резултат се основава на броя на гласовете в колона 6.
 3. Въздействие (1-3) – Резултат, показващ колко важна е характеристиката за бъдещите продажби. Например, незначително подобрение, което ще угоди на съществуващите клиенти, би получило резултат 1; като има предвид, че функция, която би отворила приставката към нов пазар и значително увеличи продажбите, би била 3.
 4. Усилие (1-3) – Резултат, показващ трудността при добавяне на функцията. За разлика от останалите колони, 1 е висок, а 3 е нисък. Една проста функция ще получи резултат 3, докато тази, която ще отнеме седмици време за разработка, ще бъде 1.
 5. резултат – Тази колона се изчислява автоматично въз основа на оценките в колони 2, 3 и 4. Използваната формула за това е: = SUM (B2: D2) – това е за ред 2 и трябва да промените числото за всеки ред.
 6. # Гласа – Използваме тази колона за ръчно записване на действителния брой заявки за всяка функция.
 7. Уведоми – Тук добавяме подробности за клиентите, които са направили заявката за функция. Ние го използваме, за да ги уведомим, когато функцията стане достъпна.

Ще ви кажа как да поставите приоритет на новите функции въз основа на тези данни след минута.

Отговаряне на молби за функции

Когато получите заявка за функция за нещо, което не е възможно във вашия плъгин, отговорът ви трябва да зависи от коя от следните категории попада в.

Елементи, които вече са в списъка със заявки за функции

Често ще бъдете питани за нови функции, които вече са в списъка ви със заявки за функции. Това ми се случва поне веднъж на ден! Когато това се случи, можете да изпратите полезен и честен отговор. Отговорът ви ще зависи от вероятността да добавите функцията в бъдеще:

 • Популярни функции, които вече са на вашата пътна карта с плъгини. Обикновено отговарям с нещо подобно: "За съжаление това, за което искате, не е възможно в момента. Въпреки това доста хора поискаха това и е вероятно да го развием в близко бъдеще. Ще добавя вашите данни в нашия списък със заявки за функции, така че да можем да ви уведомяваме, когато стане достъпна." Ако имате времеви диапазон за тази функция, тогава това е чудесно – кажете им. Ако не, не давайте никакви фалшиви обещания. Според мен клиентите обикновено са доволни от този отговор и не изискват точен срок.
 • Неприоритетни функции, които вече са в списъка със заявки за функции. Обикновено казвам на клиента нещо подобно: "За съжаление това в момента не е възможно. Вие сте петият човек, който е поискал това, и аз ще ви добавя като друг глас в нашия списък с искания за функции. Ще добавим тази функция, ако в бъдеще поискат достатъчно хора. Реално не мога да ви кажа колко вероятно е това, тъй като в момента в списъка ни с заявки за функции има 139 елемента и трябва да дадем приоритет на тези, които искат повече хора. Ще запазя вашите данни, за да можем да ви уведомим, ако добавим тази функция в бъдеще." Намирам, че въпреки че това е лоша новина, клиентите оценяват и уважават честността. Всеки клиент мисли, че желаната от тях функция ще бъде полезна за всички останали и не може да си представи защо вече не сме я добавили. Предоставянето на факти и цифри поставя тяхната заявка за характеристики в перспектива и те разбират защо ние даваме приоритет на други задачи.

Така или иначе, реагирайте по положителен начин, който показва на клиента, че го слушате.

Елементи, които не са в списъка със заявки за функции

На всеки няколко дни получавам и заявка за функция, която никой друг още не е поискал. Ако почувствам, че ще подобри приставката, след това го добавям като нов ред в електронната таблица със заявка за функция.

Отговорете на клиента с нещо подобно: "Благодаря за предложението! За съжаление това в момента не е възможно и вие сте първият човек, който поиска това. Ще го добавя към нашия списък с искания за функции и можем да го добавим в бъдеще, ако достатъчно хора поискат. Ще запазя вашите данни, за да можем да ви уведомим, ако това се случи."

Заявки за функции извън обхвата на приставката

Ще получите много заявки за функции, които не са наистина приложими към вашия плъгин. Например, имаме две плъгини за WordPress таблица – Таблица с продукти на WooCommerce и Таблица на публикации Pro – които създават незабавни таблици, изброяващи продукти на WooCommerce или други видове съдържание на WordPress. Много клиенти искат инструмент за импортиране, за да добавят автоматично своите продукти / документи / публикации / и т.н. в насипно състояние.

Обхватът на тези приставки е да показват съдържание от базата данни на WordPress в оформление на таблица. Те не засягат начина, по който съдържанието се добавя или съхранява. Вместо да разглеждам тези заявки като заявки за функции, казвам на клиента за вградения вносител, който идва с WordPress / WooCommerce. Ако те не са подходящи, препоръчвам подходящ плъгин за импортиране. След като клиентът разбере, че може да използва тези инструменти, за да импортира съдържанието си и след това да го покаже с помощта на нашите плъгини за таблица, той вече не чувства, че в нашите приставки липсва нищо.

Други клиенти изискват функции, които са невероятно специфични и не се повтарят. Когато това се случи, обяснете внимателно, че изискването им е много специфично и ще трябва да помолите разработчика да го изгради за тях (в идеалния случай отгоре на вашия плъгин!).

Възможно е някои искания за функции да са чудесна идея за нов плъгин. Например, когато пуснахме за първи път Posts Table Pro, много потребители започнаха да искат специфични за WooCommerce функции като добавяне на бутони за количка. Тъй като Posts Table Pro беше общ плъгин за изброяване на всякакъв тип съдържание на WordPress в таблица, не беше подходящо да добавяте специфични за WooCommerce функции към него. Вместо това стартирахме WooCommerce Product Table и тя вече е нашата най-продавана приставка!

Съвет за бонус: бъдете платени за препоръките си

Ако редовно препоръчвате конкретен плъгин, регистрирайте се като филиал и дори можете да спечелите комисионна! Например, препоръчваме много официални разширения за WooCommerce, които да използвате заедно с нашите плъгини за WooCommerce, и да получавате над $ 300 на месец комисионна в резултат на това.

Ние също сме Codeable филиали и когато клиентът ще трябва да плати на програмист, за да постигне своето изискване, препоръчваме да публикуват работа на Codeable, за да намерят някой подходящ. Това помага на клиента, като същевременно ни възнаграждава за препоръката.

Предложете решения

Досега ще забележите, че е важно да отговорите на всички заявки за функции по положителен начин. Това не означава, че трябва да смените своя плъгин за всеки (или наистина всеки!) Клиент, който поиска. Това означава, че трябва да подпишете клиента на решения, които ще им помогнат.

Ако вашата приставка не може да направи това, от което се нуждае клиентът, помислете творчески за някои решения, които могат да им помогнат. Това отнема само няколко минути от вашето време или по-малко, ако го запазите като консервиран отговор за повторна употреба за други клиенти. И поддържа клиентите щастливи и предлага начин те да продължат да използват вашия плъгин.

Няколко примера

Това е истински имейл за поддръжка на плъгини, който изпратих докато пишех тази статия:

Имейл за поддръжка на приставки

За да ви помогнем да мислите за видовете решения, които можете да предложите, ето няколко примера от нашите собствени заявки за функции за плъгини:

 • Някой, който използва Таблица с продукти на WooCommerce отчете, че една от опциите на страницата с настройки в нашия плъгин не работи. Тази конкретна опция също може да бъде контролирана директно в краткия код на таблицата с продукти, така че ние ги посъветвахме да я използват, докато не пуснем нова версия с поправката.
 • Друг клиент на WooCommerce Product Table искаше да използва нашия плъгин с плъгин за опции за продукти на трети страни, вместо с официалния плъгин за добавки на продукти, с който сме интегрирани. Ние ги посъветвахме или да преминат към официалния плъгин, или да позволят на клиентите да кликнат от таблицата с продуктите до страницата на един продукт, където могат да изберат опции за продукти от другия плъгин.
 • Потребители на нашите Частен магазин на WooCommerce плъгинът понякога се обърква, защото те са настроили приставката, за да отключат скрития магазин за влезли в системата потребители, но приставката крие страницата на акаунта в WooCommerce, съдържаща формата за вход! Скриването на страницата с акаунта е предвидено поведение, защото нашата приставка крие всички страници, свързани с WooCommerce. Вместо да разглеждаме това като заявка за функция, ние казваме на клиентите за други начини да създадат страница за вход в предния край, която не е скрита от нашия плъгин.

Знаеш своите плъгини по-добре от всеки. Научете как хората ги използват за постигане на различни изисквания и използвайте тези знания, за да посъветвате клиентите си по-ефективно.

Как да поставите приоритет на новите функции

Когато планирате нови функции, се нуждаете от основан на доказателства начин да решите кои от тях да дадете приоритет. За щастие, описаният по-рано списък на заявките за функции ще ви даде точно това!

Сортирайте електронната таблица за заявката си по колона 5 (Резултат) в низходящ ред. В горната част на списъка ще откриете кои функции са най-търсени, реалистични за развитие и ще променят вашите продажби.

Разбира се, това не е точна наука. Прочетете ръководството на първите няколко функции и игнорирайте всички, които не отговарят на текущата ви посока. Например, елементът в горната част на списъка със заявки за функции за нашия Таблица с продукти на WooCommerce плъгинът ще отнеме много месеца, за да се разработи. Въпреки че този артикул има лош резултат за „Усилията“, той има голямо търсене, което го изведе в началото на списъка. Ако търсим по-прости функции, които да се развият бързо, ще пропуснем този елемент и ще се съсредоточим върху други задачи, които са по-лесни за разработване, но все още имат голямо търсене.

Но като цяло сортирането на вашата заявка за функция по резултат е отлично начало. Разгледайте най-популярните функции и използвайте това, за да планирате пътна карта на плъгини за краткосрочен и средносрочен план.

Внедряване на нови функции

Когато стартирате нови функции, има няколко начина за популяризирането им:

 • Изпратете имейл на отделни клиенти чиито имена са в списъка със заявки за функции срещу тази функция. Те ще оценят личното докосване и по-вероятно е да подновят лиценза си за плъгини следващата година!
 • Изпратете имейл на съществуващите потребители на плъгини да им разкажете за новата функция.
 • За основни нови функции, които ще привлекат нови клиенти, публикува публикация в блога и я публикувайте.

Доказателството

Когато за първи път стартирахме таблицата с продукти на WooCommerce през октомври 2016 г., огромен брой хора помолиха да покажат вариациите на продукта в таблицата. (Не бяхме включили това в първоначалния си минимален жизнеспособен продукт, тъй като беше много работа. Искахме да видим дали плъгинът ще се продава първо.)

Скоро стана ясно, че плъгинът ще бъде успешен и си струва да инвестирате повече време. Поддръжка за променливи продукти, изстреляни право в началото на списъка със заявки за функции.

Вариации

За 2 месеца преди добавянето на тази функция получихме 24 продажби. За 2 месеца след това имахме 104 продажби. Очевидно това е нов плъгин и набира скорост, така че продажбите така или иначе щяха да нараснат. Огромна част от нашите клиенти обаче показват вариации в таблицата с продукти и това е от съществено значение за популярните случаи на използване като създаване на едностранен формуляр за поръчка на WooCommerce и система за поръчка на ресторант. Убеден съм, че приставката нямаше да бъде толкова успешна, ако не бяхме слушали клиентите си и не добавихме поддръжка за вариации.

Как да изградим "Заявка за функция" система: обвиване

Надявам се да ви убедя, че отзивите на клиентите и заявките за функции са огромна възможност за всеки бизнес с плъгини.

Те ви позволяват да планирате по-ефективно бъдещото развитие на своите плъгини, добавяйки нови функции, които директно ще увеличат вашия успех. Дори където трябва да кажете "Не" на клиента, те са възможност да покажат, че слушате, да изградите лоялност на клиентите, да спечелите партньорска комисионна, като препоръчате други плъгини и разработчици и дори да получите нови идеи за плъгини!

Как работи вашата собствена система за заявки за обратна връзка? Бих искал да знам как се различава от описания по-горе. Има ли важни полета, които съм пропуснал от електронната таблица с искане за обратна връзка? Можете ли да предложите някакви подобрения в моята формула за приоритизиране на заявки за обратна връзка? Моля, уведомете ме в коментарите по-долу.

За автора: Оперативен директор в Barn2 Media, Кейти Кийт е уеб дизайнер на WordPress, който е специализиран в подпомагането на компаниите да изграждат онлайн присъствието си. Тя ще ви помогне да извлечете максимума от WordPress и мрежата.

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector