Ако не предлагате това като фрилансер / агенция на WordPress, Вие оставяте пари на масата

Ако не предлагате това като фрилансер / агенция на WordPress, Вие оставяте пари на масата

Ако не предлагате това като фрилансер / агенция на WordPress, Вие оставяте пари на масата
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Разрешено, WordPress рядко се разгражда от само себе си … както прави кола или хладилника ви. Но от време на време се откриват нови проблеми със сигурността или бъгове, някои плъгини започват да действат леко и дори самата база данни се нуждае от пролетно почистване.


Колкото и да е WordPress, това не е продукт без поддръжка.

И въпросите са склонни да се добавят с течение на времето. Най-честата индикация, че нещо не е наред и най-лесното, което забелязвате, е скоростта на сайта да намалява. Това винаги е събуждане за уебмастъра, за да извърши някаква поддръжка.

Какво обаче, ако уеб администраторът не е толкова разбиран в WordPress? Ами ако е ваш клиент, който просто иска проклетия им сайт да работи правилно (!) И не се интересува толкова от административната работа.
Как-да-да-ти-клиенти за плащане-Ти-а-месечен-фиксатор

Е, това е мястото, където можете да стъпите в картината и предлагайте им пакет за проверка на WordPress за месечна такса.

Ето защо ето какво ще разгледам в тази публикация:

 • как да въведете пакет за проверка на WordPress във вашата оферта,
 • как да го направите сигурен повтарящ се доход в долния си ред,
 • как да настроите нещата по начин, който също ще ви позволи да спечелите допълнителни пари по пътя надолу,
 • и най-вече останалото, как да направим клиента щастлив по пътя.

Нататък след това! Нека започнем с решението на първото възражение:

"WordPress не е толкова лесен за използване, че клиентите могат да го поддържат самостоятелно?"

Колкото и да ни се иска да вярваме, че WordPress може да се поддържа от всеки, това не е напълно така.

Нека разгледаме най-основната задача, свързана с поддръжката на всички тях – актуализиране на ядрото на WordPress. Както виждаме от официална статистика, най-популярната версия на WordPress е 4.1, но все още се използва само от около 46 процента от всички WordPress сайтове. Това означава, че останалите 54 процента работят на остарял софтуер.
статистики

Защо? Причините могат да бъдат много. В друга бележка, сигурен съм, че някои от тези сайтове правят това нарочно (може да работят с модифицирани версии на ядрото и т.н.). Но предполагам, че повечето хора, които седят на остарял WordPress, дори не са наясно с възможността / необходимостта да го актуализират.

Може би не знаят, че трябва да извършат актуализация. Може би не знаят как да го направят. И може би не знаят, че тази възможност дори съществува (някои разработчици дават на клиентите си само акаунти за редактор, вместо администратор, плюс опростен администраторски интерфейс).

Следователно, тъй като повечето хора не могат да изпълняват дори и най-основната задача за поддръжка, което ви кара да мислите, че не се нуждаят от вашата помощ?

Защо да продавате пакет за проверка

На първо място, това ви спестява много стрес.

Ето какво искам да кажа Кой мислите, че клиентът ви ще се обади, ако внезапно сайтът им попадне или когато има някакви проблеми с него?

Очевидно вие.

Проблемът с това е, че тези обаждания са склонни да идват, когато проблемите вече са повече от сериозни.

Следователно, можете почти да предотвратите всичко това, като сте първият, който посегна и предлагайки непрекъсната услуга направо от началото. Това също ви дава чудесна възможност да зададете правилните очаквания и да опишете точно за какво се отнася услугата ви, какво е част от нея и какво не. Това може да се каже в договора.

Но всъщност има повече причини, поради които пакет за проверка е добра идея.

Например животът на фрийлансър на WordPress може да бъде труден на моменти.

В тази линия на кариера е лесно да се окажете, че имате толкова много работа, че дори нямате време да си направите кафе, а след това се върнете да нямате работа през следващия месец. Това може да бъде убийствено в долния ред и върху способността ви да поддържате светлините.

Въвеждането на някои повтарящи се доходи в тази картина може да бъде огромно. Дори ако сумата изобщо не е огромна Това, което ви дава обаче, е сигурността, че независимо от всичко, все още можете да очаквате $ X да дойде на вашия 30-ти.

Но това е само едно предимство.

Бих казал, че още по-важен е фактът, че предлагайки всякакъв вид текуща услуга, вие ефективно поддържате връзка с клиентите си и изграждате отношения. Това създава огромна възможност да им предлагате нещо ново от време на време, без да звучи, че просто хвърляте нещата в стената.

Например, можете да им предлагате дизайн освежаване всяка година. Или SEO одит. Каквото и да е, клиентът ще бъде много по-отзивчив, ако поддържате връзка с тях през цялата година.

И накрая, повтарящият се доход има тенденция да се увеличава във времето. С други думи, ако вашите клиенти намират услугата ви за наистина полезна, няма вероятност да ви откажат. В този случай всеки нов клиент, когото убедиш да ти направи снимка, само добавя към долната си линия.

Какво да предложим като част от вашия пакет за проверка

Има множество възможности, но хубавото е, че не е нужно да предлагате всичко под слънцето. Можете удобно да избирате нещата, които имат най-голям смисъл за вас – нещата, на които сте специалисти.

Отново идеята е да улесните работата във вашия край, така че да може да се извърши сравнително бързо и да не предизвиква много главоболия по пътя.

Ето някои индивидуални подпакети, които трябва да имате предвид:

1. Пакетът за актуализации

 • На първо място, поддържайте сайта на клиента да работи на най-новата стабилна версия на WordPress. Това е важно от съображения за сигурност, а също така позволява на клиента да се възползва от новите функции, които се въвеждат редовно.
 • След това проверете дали приставките все още са актуални. Повечето уебмастъри са склонни да пренебрегват плъгините изцяло. Искам да кажа, че всички ще забележат нова подкана за актуализация от плъгин, но какво ще стане, ако даден плъгин не е актуализиран след години? WordPress няма да ви уведоми за това. Затова прегледайте списъка с инсталирани приставки един по един и проверете дали все още са актуални с текущата версия на WordPress.

2. Пакетът за сигурност и архивиране

 • Сканиране за сигурност. Помогнете на клиента си да пази сайта си в безопасност с редовни сканирания. Можете да използвате решения като Sucuri, Wordfence Security. Те ще направят своята магия на заден план и след това ще ви дадат препоръки какво да правите, ако възникнат проблеми.
 • Архивиране. Управлявайте резервните копия на клиента си и се уверете, че те действително са годни за употреба (всяко архивиране е толкова добро, колкото възможността действително да го използвате при възстановяване на сайт). Има няколко приставки, които можете да използвате за управление на архивирането. Неща като: BackupBuddy (любимият ни).
 • Неотложен мониторинг. Наблюдавайте продължителността на сайта.

3. Пакет за оптимизации и производителност

 • Кеширане и CDN. Интегрирайте сайта с кешинг плъгин като W3 Общ кеш и също го свържете към CDN услуга (напр. CloudFlare). Това ще направи сайта бърз и достъпен за всички посетители. Периодично проверявайте дали конфигурацията работи и дали всичко остава безпроблемно.
 • Оптимизиране на изображения. Предлагайте да оптимизирате изображенията, които клиентът използва в сайта. Това може да се направи с решение „всичко в едно“ Optimole. Цялата операция спестява много честотна лента и прави сайта по-бърз.
 • Оптимизиране на базата данни. WordPress базата данни има тенденция да се обърква с течение на времето. Правенето на добър преглед на всеки няколко месеца може да намали раздуването на базата данни и да запази нещата здрави. Това може да се направи с плъгин като WP-Sweep.
 • Оптимизиране на приставки.

4. Аналитичен пакет

Въпреки че клиентът ви вероятно ще проверява редовно инструмента за анализи / трафик, можете да им помогнете да го правят по-ефективно. Например, можете да предложите следното:

 • Посочване на най-посещаваните страници и предлагане на предложения как да ги направим още по-добри (да умножим резултатите).
 • Посочване на най-малко гледани страници. Неминуемо не всичко ще бъде хит на даден сайт, а някои страници ще привлекат само шепа посетители през целия им живот. Можете да търсите най-лошо работещите страници и публикации, да предложете на клиента да го изтрие и да пренасочи URL адресите към по-добро съдържание или да използва отново съдържанието за нови публикации или страници.
 • Намиране на счупени връзки. Всеки месец или около това можете да сканирате сайта на клиента си с плъгин като Проверка на прекъсната връзка и след това фиксирайте всички мъртви краища. Това е още едно нещо, което ще окаже положително въздействие върху SEO SEO на сайта.

5. Пакет за разширяване на функционалността

 • Помогнете им да инсталират нови приставки. От време на време вашият клиент ще се натъкне на плъгин, който ще иска да тества на сайта. Не всички плъгини обаче работят веднага, а някои от тях могат да създадат сериозни проблеми (дори и бял екран на смъртта). Предложете вашата помощ за безопасно инсталиране на тези нови приставки.
 • Препоръчайте нови приставки, от които клиентът може да се възползва. По принцип същото като по-горе, но този път вие препоръчвате плъгини. Можете да направите това въз основа на нуждите на клиента и функциите, които той използва до този момент.
 • Предлагайте премиум приставки на ниски цени. Някои магазини с плъгини предлагат своите продукти на лицензи за агенции, където можете да ги инсталирате на сайтовете на вашите клиенти.

6. Почасова работа с WordPress

 • Предлагайте X часа на всяка работа, свързана с WordPress, като част от пакета за проверка. Може би клиентът се нуждае от оптимизирана целева страница или нещо подобно.

Това обобщава всички подпакети, за които се сещам. Отново не се опитвам да кажа, че трябва да им предлагате всички. Просто изберете и изберете нещата, които имат смисъл във вашия случай.

И накрая, за слона в стаята – ценообразуването. Страхувам се да разбера, че тази част е изцяло на вас. Не съм в състояние да ви кажа какъв час трябва да струва, така че ще трябва да задействате Excel и сами да изчислите това.

Ето мамян лист, който можете да използвате:

 1. Опитайте да прецените колко часа на месец ще трябва да прекарате с всеки клиент като част от пакета за проверка.
 2. След като разполагате с този номер, просто го умножете по желаната от вас часова ставка и трябва да имате хубава сума на топката, с която можете да започнете.
 3. С течение на времето го коригирайте въз основа на отзивите на клиентите.

Как да продадете пакет за проверка на WordPress

Както при повечето продукти или услуги, първото нещо, което трябва да направите, е да предадете главното предимство на услугите си – с други думи …

Кажете им какво има за тях

Бих казал това това, което наистина продавате тук е спокойствие. Ето нещото; поддържането на WordPress е задача, която може да отнеме много време, задача, която е досадна и трябва да се изпълнява внимателно (така че сайтът не се спуска по време на поддръжка поради някои проблеми). Освен това е технически, важно е за благосъстоянието на сайта, бързината и цялостната достъпност както за посетителите, така и за Google.

Следователно позиционирането на услугата ви като решение, което дава спокойствие на клиента, като прехвърля тази отговорност върху вас, може да бъде добра търговска точка.

Сега, кога е най-доброто време за продажба?

Не е изненадващо, че работите върху първоначалното си предложение за нов клиент – когато тепърва ще ви запознаят с основната ви оферта (създавате сайт за тях). По това време те също са по-податливи на всякакви продажби, които може да имате.

Но все пак, трикът е да ги позиционирате умело.

попитах Рубен Гамез, основателят на Bidsketch (софтуер за предложения) и експерт по клиентски предложения, за да ми помогне тук и да споделя какво би било неговото съвети за продажба / предложение №1 за фрийлансъри, които искат да предлагат на своите клиенти текущи услуги. Ето какво каза той:

Рубен Гамез
Предложете три варианта по вашето предложение.

 • Първият е най-основната и най-ниска цена, която не включва текущи услуги.
 • Следващият слой с по-високи цени включва текущи услуги, които са най-тясно свързани с работата, която току-що сте направили за тях.
 • Пакетът с най-висока цена включва всичко от другите два, но по-всеобхватно и безплатен тип текущо обслужване.

В най-високия ценови клас можете също да експериментирате с включване на услуга или две малко по-малко пряко свързани с работата, която сте извършили за тях (но все пак уместна и полезна).

Ето пример за това как можете да приложите това:

 • Първата опция е вашият стандартен пакет за изграждане на сайт, без да се добавя текуща услуга. Това е най-евтиният пакет.
 • Вторият вариант е по-скъпият. Опция №1 плюс, да речем, пакета за актуализации и пакета за сигурност и архивиране, които обсъждахме по-рано в тази публикация. Тези два пакета вероятно са най-малко трудоемки от ваша страна.
 • Третата опция е вариант №2 плюс другите ви по-всеобхватни текущи пакети.

Сега ето ритникът, предлагайте опции №2 и №3 при една и съща ценова точка.

Това е трик, който научих, като чета Предполагаемо ирационално от Дан Ариели. Идеята е да убедите клиентите винаги да вземат най-скъпия ви пакет. Ако те могат да сравнят директно стойността между два пакета и след това да видят, че цената е една и съща, е много по-вероятно наистина да се обърнат към опцията „най-горната линия“. Това е доказано от Ариели в своите изследвания и експерименти.

Добре, предполагам, че всичко това е засега по темата за предлагане на пакети за проверка на WordPress. Не се колебайте да ни уведомите дали този вид услуга е нещо, което може да е добра идея за вашия бизнес.

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим малка такса. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector