9 най-добри безплатни генератори на имена на бизнес + как да ги използвам

Има много различни неща, които трябва да направите, когато стартирате бизнес, а изборът на правилното име е сред най-важните. Искате нещо запомнящо се, а също и нещо, което предава това, което вашият бизнес предлага на потенциалните клиенти. За щастие има много безплатни генератори на имена на фирми, които да ви помогнат да направите правилния избор.


Как работят безплатните генератори на имена на фирми

Всеки генератор на имена на фирми е малко по-различен, но като цяло ще въведете дума, свързана с вашия бизнес, и генераторът ще ви даде списък с потенциални имена въз основа на тази дума.

Най-ефективният начин да използвате безплатните генератори на имена на фирми от този списък е да изберете една или две думи, които са свързани директно с вашия бизнес, и да ги поставите чрез различни генератори, докато не намерите идеалното име.

Най-добрите безплатни генератори на имена на фирми

Как да изберем най-добрата дума за въвеждане

Не сте сигурни какво точно да влезете в тези безплатни генератори на бизнес имена? Помислете какво трябва да знае вашият клиент за вашия бизнес преди всичко друго.

Това обикновено включва неща като вашия пазар, ниша, категория продукти или основна продуктова линия.

Например, ако имате магазин, в който се продават аксесоари за бариста или други продукти, свързани с кафе, тогава можете да отидете с просто "консумативи за кафе." Ако това не даде задоволителни резултати, сменете ключовата дума за семена на нещо друго и повторете.

Основната идея тук е да експериментирате с различни ключови думи за настройки и семена. Няма ограничение колко пъти можете да използвате някой от тези инструменти.

Най-добрите безплатни генератори на имена на фирми

1. Naming.net

Най-добрите безплатни генератори на имена на фирми: Наименуване

Naming.net ви позволява да генерирате имена въз основа на думи, срички или дори букви.

След това можете да изберете да генерирате имена, като добавите различни елементи, като общи думи или гръцки и латински префикси.

Можете също така да изберете колко срички трябва да имат генерираните имена и да прикачите разширение като .com, ако планирате да използвате името за уебсайт.

Ето пример за това как изглежда това в действие:

именуване на търсене

2. DomainWheel

Най-добрите безплатни генератори на имена на фирми: DomainWheel

На повърхност може да изглежда, че DomainWheel е чисто генератор на имена на домейни, но всъщност има много повече. Всичко се свежда до оригиналния алгоритъм на DomainWheel, използван за създаване на нови имена на домейни.

Вместо само да проверява какви варианти на ключовите думи за семена са налични за регистрация на домейн, DomainWheel използва AI, за да включи допълнителни думи, свързани с израза, даден като семе.

В резултат на това получавате имена, които запазват първоначалното намерение, но също така разширяват фразата и я правят по-уникална. Това може да ви даде няколко страхотни идеи, когато се опитвате да назовете вашия бизнес.

Ето какво се случва, когато търся с помощта на нашата тестова фраза, "консумативи за кафе":

имена на домейни

Ако харесвате някое от тези имена, можете да кликнете върху него и да регистрирате името на вашия домейн веднага.

3. Anadea

Най-добрите безплатни генератори на имена на фирми: Anadea

Anadea е компания за разработка на софтуер за пълно обслужване, помага на предприемачи от всякакъв вид да създават мобилни приложения и уебсайтове с разширена функционалност.

Те също предлагат няколко безплатни бизнес инструмента, включително безплатен генератор на имена на фирми.

Всичко, което трябва да направите, за да използвате този мощен инструмент, е да въведете ключова дума, свързана с вашия бизнес, и да натиснете "Генериране на имена."

След това ще получите списък с предложения, като например по-долу:

имена на анадея

Не сте в състояние да персонализирате как се генерират имена, но имената, които този инструмент измисля са едни от най-добрите, които ще получите от някой от безплатните генератори на бизнес имена в този списък.

4. NameSmith

Най-добрите безплатни генератори на имена на фирми: NameSmith

NameSmith е специално създаден да ви помогне да намерите подходящо име на домейн за вашия бизнес.

Тяхната система автоматично търси пазара на домейни за всяко име, което предложат.

Имената, които в момента не са достъпни за регистрация, не се показват в резултатите.

Това е чудесно, ако се опитвате да назовете бизнес само за онлайн. Ако не ви харесва това, което е на разположение, можете да включите в търсенето си по-малко общи разширения, което ще върне повече имена.

NameSmith генерира имена по различни начини, като например промяна на избраната от вас ключова дума, за да направите нова дума. Не можете да персонализирате как се създават тези имена.

имена на имена

NameSmith също има генератор на произволни имена, който можете да използвате, ако не сте избрали дума за въвеждане. Тези имена обаче няма да ви дадат тласък на SEO, че съответното име ще бъде.

5. Shopify Generator на името на фирмата

Най-добрите безплатни генератори на имена на фирми: Shopify

Генераторът на имена на Shopify е, както може да се очаква, инструмент, създаден специално да помогне на хората, които искат да отворят магазин с Shopify, но това не означава, че не можете да го използвате, ако имате други планове.

Можете да проведете своето търсене и да видите резултатите си, без да се регистрирате за нищо.

Този инструмент генерира предимно имена, като добавя нови думи към ключовата дума, която сте посочили, като например в примера по-долу:

шопирайте имена

Това е добър инструмент, ако наистина планирате да изградите магазин Shopify, използвайки новото си име. Инструментът ви показва дали имената, които гледате, са налични за нови магазини Shopify и можете да продължите да настройвате такъв с няколко кликвания.

6. Oberlo

Най-добрите безплатни генератори на имена на фирми: Oberlo

Самият Oberlo е филиал на Shopify, който улеснява хората да създават дропшипинг предприятия.

Генераторът на фирмените им имена работи по същия начин като Shopify, но имената, които ще получите, са малко по-различни.

Разгледайте какво се появява, когато използваме нашата тестова фраза:

oberlo имена

Ако искате да настроите вашия бизнес с Oberlo, можете да кликнете върху предпочитаното от вас име, за да бъдете прехвърлени директно на страницата им за регистрация. Избраното от вас име обаче няма автоматично да бъде запазено; ще трябва да го заявите ръчно по време на процеса на регистрация.

7. Namelix

Най-добрите безплатни генератори на имена на фирми: Namelix

Namelix е AI захранван генератор на бизнес имена с много опции за персонализиране.

След като въведете въвежданата дума, ще бъдете помолени да изберете колко дълги трябва да бъдат генерираните имена и какъв стил на име търсите.

Можете дори да видите няколко примера за това как ще изглежда всеки стил на името на марката:

Стилове на име на Namelix

Вие обаче сте ограничени да избирате един стил в даден момент. Ако искате да разгледате два или три стила на имена, ще трябва да извършите две или три различни търсения. Ако искате да разгледате всички стилове на имената, ще трябва да стартирате индивидуални търсения за всеки от тях. Това може да е малко досадно, но това е чудесен начин да видите всичките си опции.

Ето някои от имената, генерирани от Namelix въз основа на нашия тестов термин:

имена имена

Namelix е свързан с популярния регистратор на имена на домейни Namecheap. Това означава, че всички генерирани имена са достъпни за използване като имена на домейни. Ако някое от имената ви харесва, можете да кликнете върху него и да преминете директно към процеса на регистрация на домейна.

Ще отбележите, че резултатите от търсенето в горната част не изглеждат подходящи за избраната от вас ключова дума и имат малък "премия" банер в долната част на техните изображения. Това са реклами за домейни, достъпни за препродажба, което ги прави значително по-скъпи от обикновената покупка на домейн. Можете да продължите напред и да игнорирате тези.

8. Novanym

Най-добрите безплатни генератори на имена на фирми: Novanym

Генераторът на фирмените имена Novanym използва AI за генериране на стотици потенциални имена за приблизително една минута.

Можете или да направите просто търсене, като въведете подходяща ключова дума, или да помогнете на Novanym да избере правилното име, като изберете вашата индустрия и стила на име, което искате.

Ще отбележите три неща, които правят Novanym различен от повечето генератори на безплатни бизнес имена в този списък. Първо, те генерират повече от имена; всяко име се генерира с три потенциални лога.

новани имена

Второ, Novanym всъщност не включва вашата ключова дума в техните имена. Вместо това те генерират запомнящи се имена, които звучат подходящо за ключовата дума и индустрия, които сте посочили.

Не на последно място, но със сигурност не на последно място, те продават тези имена – и свързаните с тях лога – на премиум цени, много повече от цената на един домейн. Домейнът .com, свързан с избраното име, вече е регистриран от Novanym и ще стане ваш по време на процеса на покупка.

Ако ви харесва едно от избраните от Novanym имена, но не искате да плащате премиум цени, имате няколко опции. Можете да промените името, като промените правописа или добавите ключови думи. Или можете да изберете различно разширение като .net или .org.

9. WordLab

Най-добрите безплатни генератори на имена на фирми: WordLab

Ако търсите име, фокусирано върху творчеството и запомнянето преди SEO, WordLab е генераторът на име, който искате.

За използването на този генератор не се изисква въвеждаща дума: просто натиснете "Вземете име" бутон и вижте какво се появява.

Има милиони опции, от които да избирате, така че в крайна сметка ще трябва да намерите нещо интересно.

Ако изберете име от генератора на WordLab, имайте предвид, че няма да имате името на вашата компания като част от името на домейна. Наличието на подходящо име на домейн е един от най-лесните начини за увеличаване на вашето SEO и като нов бизнес, без маркетинг от уста на уста, на който да разчитате, ще искате да привличате хора чрез търсачките.

Ето пример за типа име, което може да намерите в WordLab:

Предложение за WordLab

Заключителни мисли за най-добрите безплатни генератори на имена на бизнес

Всички тези безплатни генератори на имена на фирми могат да ви предоставят почти незабавен достъп до десетки креативни идеи за марка. И не сте ограничени да използвате един от тях: можете да използвате две, три или дори всички, ако се мъчите да изберете най-доброто име за вашия бизнес. Това зависи изцяло от вас и вашите нужди.

Освен това, помогнете си на който и да е от тези генератори на домейни, за да отидете още по-задълбочено, когато търсите перфектното си име на домейн.

Тези инструменти помогнаха ли ви да назовете бизнеса си? Бихме искали да чуем за това в коментарите по-долу!

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление, представяне и редактиране от Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map