5 от най-добрите CRM софтуерни инструменти за бизнеса през 2020 г.

5 от най-добрите CRM софтуерни инструменти за бизнеса през 2020 г.

5 от най-добрите CRM софтуерни инструменти за бизнеса през 2020 г.
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Управлението на успешен бизнес изисква да следите огромен набор от задачи, включително управление на взаимоотношенията с клиентите. Ако търсите най-добрия начин да се справите с този аспект на марката си, има много различни софтуерни опции, които могат да ви помогнат. Тук влиза в игра най-добрият CRM софтуер.


CRM софтуерът се предлага във всички форми и размери. Някои платформи се фокусират повече върху подпомагането на подхранването на потенциалните клиенти, докато други са свързани с продажбите или управлението на продукти. При толкова много разнообразие е вероятно да намерите опция, която е напълно подходяща за нуждите на вашия бизнес.

В тази статия ще ви дам грунд за най-добрият CRM софтуер за бизнеса през 2020 г.. Ще се съсредоточим върху пет от най-популярните опции и ще ви помогнем да стесните избора си. Нека да стигнем до него!

Най-добър CRM софтуер

Пет от най-добрите CRM софтуерни опции за бизнеса през 2020 г.

Има много повече от пет опции, що се отнася до CRM софтуер. Изброените по-долу обаче са едни от най-добрите възможности за широк кръг предприятия.

За всеки ще започнем с разбиването на функциите на техните планове за стартиране и след това ще поговорим за това, което отличава всеки от тях.

(Без конкретен ред)

 • Bitrix24 (www.bitrix24.com)
 • Salesforce (www.salesforce.com)
 • Свежи продажби (www.freshworks.com)
 • Insightly (www.insightly.com)
 • Zoho CRM (www.zoho.com/crm)

1. Bitrix24

Най-добър CRM софтуер: bitrix24

 • Безплатен план: ✅ (неограничени потребители, основни функции на CRM)
 • Цени от: $ 19 на месец за двама потребители
 • Членове на отбора: неограничен
 • Брой контакти и контакти: неограничен
 • Брой клиентски профили: неограничен
 • Анализ и отчети: само платени планове
 • Функции за управление на проекти: Kanban дъски, Графики на Гант, проследяване на времето и планиране на работното натоварване

Веднага след прилепа, Bitrix24 ви удивлява с богат списък от функции. Комбинирайте това с щедър безплатен план и можете да разберете защо тази платформа редовно се изброява сред едни от най-добрите CRM софтуер.

За съжаление, стартирането с Bitrix24 може да бъде по-лесно. Тук има толкова много функции, че кривата на обучение е от предизвикателната страна, дори и за прости работни процеси. Тази платформа обаче блести, когато става въпрос генериране на олово, задаване на задачи и споделяне на информация в рамките на вашия екип.

Що се отнася до екипното сътрудничество, Bitrix24 е един от най-интересните CRM, които съм виждал. Той осигурява богатство от функции за комуникация и управление на проекти, така че можете да преглеждате споделени календари, да делегирате задачи и други.

Повечето от най-добрите CRM софтуер предлагат много ограничени начални нива. Това не е случаят с Bitrix24. Той предоставя почти всички свои връзки с клиенти, управление на проекти и комуникационни функции като част от безплатния му план. Имайки това предвид, може да бъде идеалното решение за вас, ако имате малък бюджет.

2. Salesforce

Най-добър CRM софтуер: salesforce

 • Безплатен план:
 • Цени от: $ 25 на потребител на месец (за Salesforce Essentials)
 • Членове на отбора: неограничен
 • Брой контакти и контакти: неограничен
 • Брой клиентски профили: неограничен
 • Анализ и отчети: налични като добавки или с по-усъвършенствани планове
 • Функции за управление на проекти: предлага се като екстри или с по-усъвършенствани планове

Когато хората мислят за CRM, Salesforce често е първата платформа, която идва на ум. Започването на този софтуер обаче може да бъде голямо предизвикателство, дори и за малкия бизнес.

Непосредствено придвижването може да отнеме цял ден просто придвижването на функциите на Salesforce. Той предлага специализирани инструменти за обслужване на клиенти, продажби, маркетинг, електронна търговия, ангажираност, аналитичност, производителност и други. Въпреки че гамата му е плюс, може да е трудно да намерите това, от което се нуждаете.

Въпреки това, ако търсите една платформа, която може да се справи с всичко, което хвърлите върху нея, Salesforce е очевиден избор! Това е изключително модулна услуга, която ви позволява да избирате инструментите, които искате за вашия бизнес, така че той оценява най-добрите оценки, когато става въпрос за персонализиране.

Salesforce също е основен вариант, когато става дума за продажби, маркетинг и обслужване на клиенти. Той се интегрира с толкова много други платформи, че е трудно да ги следите. Плюс това, предлага проста функционалност за плъзгане и пускане за управление на клиенти и най-задълбочена анализа на всеки CRM, който съм тествал.

Като цяло, ако търсите цялостен пакет за CRM и имате приличен бюджет, Salesforce е труден вариант за победа.

3. Freshsales

Най-добър CRM софтуер: свежи продажби

 • Безплатен план:
 • Цени от: $ 12 на потребител на месец (таксува се годишно)
 • Членове на отбора: неограничен
 • Брой контакти и контакти: неограничен
 • Брой клиентски профили: неограничен
 • Анализ и отчети: предлага се с по-напреднали планове
 • Функции за управление на проекти: използвайте таблици, за да следите отделните сделки

Досега софтуерните инструменти за CRM, за които говорихме, са решения всичко в едно. Freshsales е много по-фокусиран вариант, с акцент върху продажбите.

Freshsales се интегрира с вашия бизнес, за да ви помогне да идентифицирате и оценявате потенциалните клиенти според тяхното поведение. Можете бързо да създадете профили за потенциални клиенти и да следите къде се намират във вашата търговска фуния.

Услугата включва също вградена функция за телефон и SMS, така че имате опции извън имейла, за да поддържате връзка с клиентите. И накрая, той ви позволява да проследявате напредъка по отделните сделки, като използвате карти, които можете да се движите между таблици, което би трябвало да е доста лесна система за всеки екип, за да се закачи.

Ако търсите решение, което е едновременно лесно и фокусирано върху продажбите, това е да проверите. Наличен е безплатен слой за Freshsales, но той е толкова ограничен, че не мога да го препоръчам, освен за пробни цели.

4. Insightly

insightly

 • Безплатен план: ✅ (за двама потребители)
 • Цени от: $ 29 на потребител на месец (таксува се ежегодно)
 • Членове на отбора: неограничен
 • Брой контакти и контакти: неограничен
 • Брой клиентски профили: неограничен
 • Анализ и отчети: конфигурируеми отчети по автоматизиран график
 • Функции за управление на проекти: основни етапи, синхронизация на календара и потребителски процеси

Insightly се фокусира върху това да ви помогне да идентифицирате и маршрутът води до оптимални търговци. След като насочи тези клиенти, можете да проследите напредъка им чрез вашата фуния за продажби, както и всички контакти между тях и вашия екип.

Можете да получите достъп до всички тези данни чрез удобен за потребителя интерфейс, който е много адаптивен. Insightly ви позволява да настроите нови табла за управление с конкретните показатели, които искате да имате под ръка. Освен това той изготвя отчети за качествена анализи с разрешения и настройки за видимост, които можете да конфигурирате за нуждите на вашия екип.

Отвъд това основният план Insightly предлага вградена функционалност за имейл маркетинг. Платформата ви позволява да проектирате кампании и да ги използвате, за да поддържате връзка с клиентите.

Insightly предлага безплатен план с поддръжка за до двама души. Въпреки това, той също е силно ограничен по отношение на функционалността. Ако вашият бизнес разчита на маркетинг по имейл и искате висока степен на персонализация, планът на Insightly Plus е начинът да вървите.

5. Zoho CRM

Zoho

 • Безплатен план: ✅ (за трима потребители, основни функции)
 • Цени от: $ 12 на потребител на месец (таксува се ежегодно)
 • Членове на отбора: неограничен
 • Брой контакти и контакти: неограничен
 • Брой клиентски профили: до 10 000
 • Анализ и отчети: предварително изградени шаблони за отчети и персонализирани опции
 • Функции за управление на проекти: потребителски задачи по продажбите

Zoho включва цял набор от продукти под своя банер. Неговият CRM софтуер обединява няколко от тях заедно, включително проучвания, формуляри и функционалност на маркетинговата кампания. Въпреки всички тези „екстри“, той все още успява да предложи потребителски интерфейс, който е лесен за вземане (въпреки че изглежда малко датиран).

Едно от основните предимства на Zoho CRM е гъвкавото му ценообразуване. Както знаете до момента, повечето други подобни инструменти започват с много по-високи ценови точки. С стандартния план получавате достъп до оценяване на водещи клиенти, анализи на имейли, персонализирани работни процеси, групи контакти, формуляри и персонализирани отчети и табла за управление. Някои от по-усъвършенстваните планове също предлагат опции за геймификация за екипи, които са изненадващо забавни за използване (въпреки че може би не си струва да плащате допълнително за).

Има и безплатна опция, която поддържа до десет потребители. С този план можете да използвате Zoho за записване на задачи за продажби, събития, журнали за обаждания и бележки. Плюс това може да ви помогне и да управлявате своите акаунти в социалните медии. Въпреки че не предоставя много разширени функции, той все още поддържа сравнително големи екипи и е солиден избор.

Какво да търсите при избора на най-добър CRM софтуер

Има много разнообразие, що се отнася до функционалността на CRM софтуера. Това е единствено логично, като се има предвид, че никой бизнес не е абсолютно един и същ и може да имате различни приоритети от другите собственици.

Имайки това предвид, ето функциите, на които най-добрите CRM софтуерни инструменти не могат да липсват:

Лесно осиновяване
Много компании зависят до голяма степен от CRM за ежедневни операции. Това изисква преход на вашия екип към нова платформа, преминаване през кривата на обучение и достигане до момент, в който имате повишена производителност. Този процес трябва да бъде възможно най-кратък, така че искате платформа, която е лесно да вземете.
Интеграция с услуги на трети страни
Съвременният бизнес често разчита на множество онлайн платформи. Например, можете да използвате един инструмент за електронна поща, друг за вътрешни комуникации и друг за продажби. Най-добрите CRM предоставят възможно най-много възможности за интеграция, за да можете да изтегляте данни от всеки канал.
Задълбочени отчети
Със софтуера за CRM би трябвало да можете да генерирате и получавате достъп до отчети, които предоставят общ преглед на резултатите на вашия бизнес. Тази информация е ключова за подобряването на процесите, така че да можете да придобивате и преобразувате повече клиенти.
Управление на проекти
Като се има предвид цялата функционалност на съвременния пакет за CRM, е логично те също да ви помогнат да наблюдавате и организирате различни задачи. Някои услуги ви позволяват да проследявате времето, да назначавате проекти на конкретни членове на екипа, да оценявате резултатите и други.
персонализиране
Преди всичко CRM трябва да бъде адаптивен и адаптиран към възможно най-много видове бизнес. Това е висока поръчка, но софтуерните опции по-долу със сигурност доставят в това отношение.

На всичкото отгоре има и въпрос на разходи. В идеалния случай искате вашия CRM софтуер да расте с вашия бизнес. Това означава, че началните цени не трябва да бъдат прекомерни, така че дори и нови марки могат да скочат с двата крака.

Избор на най-добрия CRM софтуер за вашия бизнес през 2020 г.

Навигацията в света на CRM софтуера е сложна. Повечето от тези платформи ви хвърлят толкова много функции, че е трудно да стесните избора си. Ето платформите, които препоръчвам въз основа на приоритета на вашия бизнес:

 • ⭐ # най-добрите като цяло За ​​CRM, който предлага цялостно решение за почти всеки тип бизнес, не можете да сбъркате с Salesforce.
 • �� # свободен избор Ако искате безплатен достъп до възможно най-много функции, Bitrix24 трябва да бъде Вашата възможност за отиване.
 • Al # алтернативи Ако имате алтернативни цели, можете да изпробвате: Freshsales за интеграция в продажбите, Insightly за тяхната най-добра функционалност за маркетинг по имейл и високо адаптивни доклади, Zoho CRM за предлагането им на ниска цена с акцент върху управлението на клиентите в социалните медии.

Ето още един страничен поглед върху всеки CRM софтуер, който покрихме:

Най-добър CRM софтуер

Bitrix24
Salesforce
Freshsales
Insightly
Zoho CRM

Безплатен план
Начална цена$ 19 / двама потребители / месец$ 25 / потребител / месец$ 12 / потребител / месец$ 29 / потребител / месец$ 12 / потребител / месец
# от членовете на екипанеограниченнеограниченнеограниченнеограниченнеограничен
Брой водещи / контактинеограниченнеограниченнеограниченнеограниченнеограничен
Клиентски профилинеограниченнеограниченнеограниченнеограниченДо 10 000
Анализ и отчетинеограниченПредлага се като добавки или с разширени плановеПредлага се с по-напреднали плановеКонфигурируеми отчети по автоматизиран графикПредварително изградени шаблони за отчети и персонализирани опции
Управление на проектиКанбан, диаграми на Гант, проследяване на времето и планиране на работното натоварванеПредлага се като добавки или с разширени плановеТаблици и карти за сделки с влачене и пусканеОсновни етапи, синхронизиране на календара и потребителски процесиЗадачи по продажби по поръчка

Имате ли въпроси относно CRM софтуера? Попитайте в секцията за коментари по-долу!

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление, представяне и редактиране от Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector