5 най-добрите „платформи за електронна търговия“, сравнени и прегледани (2020 г.)

Търсене на най-добрата платформа за електронна търговия за вашия магазин? Това е голямо решение и едно, което ще има дългосрочен ефект върху вашето начинание напред.


Освен това е тежко решение, с много различни променливи, които трябва да се вземат предвид. Искам да кажа, избирането на най-добрата платформа за електронна търговия е нещо като избор на най-добрата кола… ��️

Днес ще ви помогнем в това! Следва подробно сравнение на най-добрите платформи за електронна търговия на пазара.

�� Това ръководство ще ви помогне да намерите най-добрата платформа за електронна търговия за вашите индивидуални нужди. Ще разгледаме редица характеристики и функции, предлагани от лидерите в индустрията за електронна търговия, и след това ще посочим коя ще бъде най-добрата платформа за електронна търговия за различни типове потребители.

Най-добра платформа за електронна търговия

�� Съдържание:

 • Кръг 1: Кой печели конкурса за популярност?
 • Кръг 2: Функции
 • Кръг 3: Предлагат се дизайни
 • Кръг 4: Поддръжка на клиенти
 • Кръг 5: Лесна употреба
 • Кръг 6: Ценообразуване
 • Окончателна присъда

Най-добрите участници в платформата за електронна търговия

Когато избирах финалния състав, реших да се съсредоточа върху няколко фактора: популярност, цялостна репутация, функции, обслужване на клиенти, ценообразуване и лекота на използване – всичко това се основава на предварителни тестове и предишния ми опит с платформите.

Ще разгледаме следните най-добри платформи за електронна търговия:

 1. Shopify (www.shopify.com)
 2. WooCommerce (woocommerce.com)
 3. BigCommerce (www.bigcommerce.com)
 4. Magento (magento.com)
 5. Wix електронна търговия (www.wix.com/ecommerce/)

Какво ще кажете за всички останали компании, които са навън?

Добре, така че първото нещо, което всеки осъзнава, когато започне да търси най-добрата платформа за електронна търговия за следващия си проект, е цялостното изобилие от софтуер на този пазар. В случай, че не сте в течение с темата, само за да ви покажа колко луд е, ето всички платформи, които считах за титлата за най-добра платформа за електронна търговия:

 • Wix, Shopify, WooCommerce, BigCommerce, Magento, Jimdo, LemonStand, Volusion, OpenCart, osCommerce, Spark Pay, 3dcart, Big Cartel, Squarespace, Selz, Gumroad, Storenvy, Weebly, E-junkie, SendOwl, Ecwid, X-Cart, PrestaShop, FoxyCart, ZenCart, MoonFruit.

Това са популярни платформи за електронна търговия, които имат своите общности и отдадени потребители. И, разбира се, всички наричат ​​себе си най-добрата платформа за електронна търговия на пазара … но така изглежда нещата, предполагам ��

Все пак, когато изграждаме сравнение като това, трябва да стесним нещата, така че да бъдат лесно смилаеми и да се съсредоточат върху истинските лидери в индустрията. Ето какво правиш тук.

Кръг 1: Кой печели конкурса за популярност?

Докато Shopify вероятно е първото име, за което повечето хора се сещат, когато чуят "е-търговия", действителният лидер на пространството за електронна търговия е WooCommerce (диаграма от Visualizer).

Това е Данните на BuiltWith.com и, според тези числа, WooCommerce има общо 25% пазарен дял в цялата мрежа. Означава ли това, че WooCommerce е може би наистина най-добрата платформа за електронна търговия от всички тях? Нещата може да не са толкова прости.

Независимо от това, което току-що казах, изтъквайки, че победителят в конкурса за популярност всъщност не е толкова ясен, колкото изглежда. Въпреки че WooCommerce наистина е най-широко използваната платформа за електронна търговия, той ли е и най-популярният сред хладните деца?

Бързо поглед към Google Trends през последните 5 години – което, признавам, не е 100% спот източник на прозрения – можем да видим няколко интересни неща:

Първо, въпреки че е на първо място по пазарен дял, WooCommerce не е победител в показателя на Google "лихва с течение на времето". Той е зад Shopify (в момента държи короната) и е на врата с Magento (лидер през 2014 г.).

Когато намалим малко, можем да видим, че пространството за електронна търговия е доминирано от Magento през по-голямата част от десетилетието, като Shopify ще може да го изпревари около ~ 2014, а WooCommerce издърпва пред Magento през ~ 2017.

Google Trends chart от 2004 г.

* Не включихме електронната търговия на Wix, тъй като е невъзможно да се прави разлика между хората, които търсят общия конструктор на уебсайтове на Wix, и неговата функционалност за електронна търговия..

Добре, но какво ни казва това?

Всеки има свой собствен начин на гледане на Google Trends, но трябва да се има предвид, че Google е "лихва с течение на времето" метриката се отнася само до популярността на търсената дума – както в, колко често хората търсят нещо – не отразява обаче какво се случва след това или коя е най-добрата платформа за електронна търговия.

С други думи, това не ни казва много за броя на регистрациите, броя на потребителите, броя на сайтовете на живо, нищо от това.

Единственото, което основно казва – поне как го виждам – ​​е колко популярна е идеята за нещо в мрежата. Shopify просто става все по-популярен в това отношение постоянно. Те се рекламират на множество места, нови хора се излагат на марката всеки ден и след това те изследват Shopify в мрежата.

Shopify не прави най-добрата платформа за електронна търговия там, но със сигурност го прави да се обърне внимание и да се разгледа по-внимателно. Което ще направим.

Кръг 2: Функции

Нека започнем с разглеждане на по-забележителните функции на всяка от нашите платформи за електронна търговия. Въпреки че можете да намерите цялата тази информация на официалния уебсайт на всяка платформа, винаги е добре да ги погледнете на едно място. Следователно:

Сравнение на най-добрите платформи за електронна търговияShopify
WooCommerce
BigCommerce
Magento
Wix електронна търговия
Абонаментна услуга.Самостоятелен софтуер (трябва да бъде инсталиран на уеб сървър).Самостоятелен софтуер + услуга, базирана на абонамент.Абонаментна услуга.Абонаментна услуга.
Включен поддомейн и хостинг пространство за вашия магазин за електронна търговия + можете да свържете собственото си име на домейн.Той е част от съществуващия ви уебсайт на WordPress и е дълбоко интегриран с него.Включен поддомейн и хостинг пространство за вашия магазин за електронна търговия + можете да свържете собственото си име на домейн.Включен поддомейн и хостинг пространство за вашия магазин за електронна търговия + можете да свържете собственото си име на домейн.Поддомейн и хостинг пространство за вашия магазин за електронна търговия включва + безплатно потребителско име на домейн (или свържете свой собствен)
Функции за управление на продуктите.Функции за управление на продуктите.Функции за управление на продуктите.Функции за управление на продуктите.Функции за управление на продуктите.
Функции за управление на поръчки.Функции за управление на поръчки.Функции за управление на поръчки (+ такси за доставка).Функции за управление на поръчки.Функции за управление на поръчки.
Множество шлюзове за плащане.Множество шлюзове за плащане.Множество шлюзове за плащане.Множество шлюзове за плащане.Множество шлюзове за плащане.
Основно управление на клиентите.Управление на клиенти само чрез добавки на трети страни.Управление на клиенти чрез групи клиенти и други.Основно управление на клиентите.Основно управление на клиентите.
100+ професионални теми, плюс стотици повече трети страни.Хиляди теми, достъпни в интернет (безплатни и платени).Някои теми, достъпни в мрежата.100+ професионални теми.500+ професионални шаблона.
Подходящ за мобилни устройства + можете да редактирате директно HTML и CSS.Подходящ за мобилни устройства до степен, предоставена от темата.Оптимизирана за мобилни устройства структура.Подходящо за мобилни устройства.Подходящо за мобилни устройства.
Неограничена честотна лента.Ширината на лентата зависи от хоста.Ширината на лентата зависи от хоста.Неограничена честотна лента.Неограничена честотна лента.
Добри отчети за продажбите и дейността на магазина.Добри отчети за продажбите и дейността на магазина.Разширени и задълбочени отчети за продажбите и дейността на магазина.Страхотен аналитичен модул с доклади, фунии за покупки, статистика за изоставени колички и много други.Добри отчети за продажбите и дейността на магазина.
Отстъпки, карти за подаръци и кодове на купони.Отстъпки и кодове на купони.Отстъпки и кодове на купони.Отстъпки и кодове на купони.Отстъпки и кодове на купони.
Различни канали за продажба, включително точка на продажба, модул във Facebook, бутон за просто купуване и други.Налични са хиляди разширения.Предлагат се над 5000 разширения.Позволява ви да продавате лично с Square, както и да продавате на пазари и социални платформи.Налични стотици приложения за Wix.
Налични са хиляди приложения за Shopify.Вградена многоезична поддръжка. Функции за бюлетин. Наличен API.Вграден дропшипинг през Modalyst

Нещото, което трябва да се осъзнае веднага, е, че всяка от тези платформи за електронна търговия предлага основно един и същ набор от "ключови функции за електронна търговия" – функции, които са от съществено значение за всеки онлайн магазин.

Дяволът е в детайлите, така че, когато избирате най-добрата платформа за електронна търговия за себе си, вероятно трябва да се съсредоточите върху неща, които са по-ниши по своята същност, но въпреки това могат да означават света за вашия бизнес. Пълният списък с тях може да бъде огромен, затова ви призовавам да направите свои собствени изследвания и задълбочено сравнение, след като имате обща представа за платформата, която искате да изпробвате.

Например, Shopify има тяхната POS (точка на продажба) система, която ви позволява да продавате продуктите си в движение или във вашия магазин за тухли и замазки без допълнителни инструменти или машини – като външни касови апарати и т.н. Това може да намали вашите общи разходи за опериране на магазин изключително.

Забележка. Не чувствам, че трябва да правя изявления, "Обичам управлението на продуктите на WooCommerce повече от това на Shopify" тук, защото всъщност не носи голяма стойност в дискусията. Аз съм просто човек. Потребител. И моето мнение за най-добрата платформа за електронна търговия не е по-важно от това на другия човек. Неизбежно например начинът, по който WooCommerce прави дадено нещо, ще бъде по-добър за някои от вас, отколкото как Shopify прави същото. И обратно. Затова ключовото тук е да проверите всички тези функции сами и да сравните коя платформа просто се чувства по-добре.

Като се има предвид, когато става въпрос за най-добрата платформа за електронна търговия, базирана на цялостното богатство от функции, които всяка платформа може да предложи, бих го оценил като такъв:

Shopify
WooCommerce
BigCommerce
Magento
Wix електронна търговия
10/109.5 / 109.5 / 109.5 / 108.5 / 10

Знам, че това може да не изглежда толкова полезно веднага, но моля, имайте предвид. Тази присъда се свежда до общия фокус на Shopify върху предоставянето на всяка функция, от която собственикът на магазина може да се възползва, а не само да посвещава 100% на онлайн страничните неща. Просто казано, Shopify е единственият играч тук, който е еднакво подходящ да работи за вас онлайн и офлайн. Но пак това съм само аз.

Кръг 3: Предлагат се дизайни

На следващо място, нека поговорим за най-добрата платформа за електронна търговия, когато става въпрос за персонализиране на дизайна.

(Не само готови дизайни, но и цялостните способности на платформите, когато става въпрос за персонализиране и корекции на това как изглежда крайният магазин.)

Нека вземем това едно по едно:

Дизайни в Shopify

Дизайните, предлагани в Shopify, са много впечатляващи, модерни и трябва да могат да покрият почти всяка ниша или тип бизнес.

Единственият недостатък е, че в момента има само десет безплатни теми. Shopify изглежда намалява броя на безплатните теми. Почти съм сигурен, че преди няколко години имаше повече налични. Що се отнася до платените теми, етикетите на цените се движат около $ 160 – $ 180 на брой.

шопирайте безплатни теми

Само бележка; когато търсите дизайн, не е нужно да обръщате толкова внимание на конкретния тип продукти, представени в демонстрацията на дизайна – това са само пример и те не определят целта на темата.

След като изберете тема, всички те могат да бъдат коригирани доста добре, включително неща като заглавката, настройките на долния колонтитул, типография, цветове, предварително зададени настройки и други. Разбира се, можете също така да зададете фонове и изображения точно как ви трябват.

shopify тема персонализирайте

В крайна сметка Shopify е насочен да ви даде частично предварително изпълнен дизайн, който трябва да коригирате само според вашите точни нужди през повечето време. Това не е празно платно, в което просто сте хвърлени и не знаете какво следва.

Дизайни в WooCommerce

Както вероятно вече знаете, няма такова нещо като дизайн в WooCommerce само по себе си. Под капака WooCommerce е плъгин за WordPress и като такъв поставя своето съдържание и информация – вашите списъци с продукти – чрез текущата ви тема на WordPress.

Това има както своите предимства, така и недостатъци.

От една страна, можете да продължите да използвате текущата си тема и цялото нещо трябва да може да работи добре. Така че по-малко караница от ваша страна, ако вече имате работещ уебсайт на WordPress.

Но от друга страна, може да се натъкнете на някои трудности, когато някои области на магазина не се показват така, както искате. В екстремни сценарии може дори да бъдете принудени да промените темата на сайта изцяло, за да направите всичко добре (но това не се случва често).

Като се има предвид, да се наложи нещата да изглеждат точно така, както ви трябват, може да изисква известна работа и рядко ще получите перфектен резултат, без да правите ръчни настройки в CSS на темата или чрез други средства или приставки.

Ето как изглежда моят тестов магазин в основната тема на WordPress в момента:

Пример за магазин на WooCommerce

Използваем, но не перфектен.

Като цяло, когато създавате изцяло нов онлайн магазин с WooCommerce, е препоръчително да изберете конкретна тема, оптимизирана за WooCommerce, а не да се занимавате с общо нещо.

Ето как изглежда същият магазин на официалната тема на WooCommerce – Storefront:

Витрина на WooCommerce

Само за да бъдем 100% честни, трябва да споменем хилядите теми на WordPress, достъпни в мрежата … и повечето от тях могат да се справят с настройка на магазина на WooCommerce. Така WooCommerce е може би най-добрата платформа за електронна търговия от гледна точка на гъвкавостта на дизайна.

И най-важното е, че много от тези теми са напълно безплатни (като нашата собствена ShopIsle), така че ще минимизира първоначалните си разходи за настройка, но повече за това по-късно.

В крайна сметка, когато подборът на теми на Shopify беше страхотен за качеството си извън кутията, WooCommerce ви дава много повече от гледна точка на възможностите за персонализиране, но също така изисква повече работа.

Проекти в Magento

Въпреки че нямам голям опит с платформата – въпреки популярността й в моята страна – от това, което виждам, Magento не е много силен в дизайнерския отдел.

Първо, компанията зад Magento не предлага никакви свои теми, така че просто получавате основния софтуер. Това означава, че трябва да отидете на трети страни, за да получите нещо.

Двата най-популярни източника на дизайните на Magento са Magento Connect общност и … познахте, ThemeForest – те имат Раздел Magento там.

Всички тези теми обаче просто не са толкова зашеметяващи (поне според мен), може би освен няколко теми в ThemeForest и получавате много повече разнообразие и модерно изглеждащи дизайни от другите платформи за електронна търговия в този списък.

Дизайни в BigCommerce

Начинът, по който BigCommerce подхожда към теми, е подобен на стратегията на Shopify. Това, което получавате, е набор от добре проектирани дизайни на онлайн магазини, които следват определен стил и трябва само да се коригират тук и там.

BigCommerce ви дава достъп както до безплатни, така и до платени теми, въпреки че безплатният отдел е дори по-малък от този на Shopify – само седем теми към момента на писане. Ако насочите вниманието си към платени теми, те могат да струват доста скъпо – често от 145 до 250 долара.

Теми за BigCommerce

След като изберете вашата тема, персонализацията е много добра. Има много настройки, с които да играете Получавате общи настройки за цвят, заглавки, колонтитули, бутони, заглавия на секции, плъзгачи и други. Като цяло приятен и мощен интерфейс.

Също така си струва да се отбележи, че всички тези теми са оптимизирани за мобилни потребители.

Дизайни в електронната търговия на Wix

Wix рекламира 500+ предварително направени шаблона, от които можете да избирате, но само около ~ 100 са наистина оптимизирани за електронна търговия. Все пак винаги можете да вземете тема, която не е електронна търговия и да добавите функционалност на магазина.

Дори и с темите, посветени на електронната търговия, получавате много избор. Например, ще намерите различни нишови теми за тениски, грим, технологии и т.н..

Шаблони за електронна търговия на Wix

След като изберете тема, можете да я редактирате чрез визуалния редактор за плъзгане и пускане на Wix. И вие също можете да въведете a Режим Dev ако искате да направите директни редакции на кодове, което е удобно за по-напреднали потребители.

Присъдата

Като цяло, BigCommerce изглежда предлага малко повече възможности за персонализиране на дизайна от Shopify. Има само още елементи, които могат да бъдат коригирани или фино настроени за начина, по който изглежда и се чувства магазина ви. Wix електронната търговия също се справя добре тук със своя Dev режим.

В края на деня обаче все още считам, че интерфейсът на Shopify е по-приятен и ми прави впечатление, че дизайните на Shopify се нуждаят от малко по-малко работа, преди да ги накарате да изглеждат 100% правилно.

Но тогава има и големият слон в стаята, WooCommerce и неговата съвместимост с хиляди теми на WordPress. Само за това трябва да поставя първо WooCommerce тук. Така че моята окончателна версия на дизайна е:

Shopify
WooCommerce
BigCommerce
Magento
Wix електронна търговия
9/1010/109/107/109/10

Кръг 4: Поддръжка на клиенти

Стартирането на магазин за електронна търговия е сложно нещо и може да дойде момент, в който имате нужда от помощ с каквато и платформа да изберете.

Когато това се случи, начинът, по който получавате помощ, ще варира коренно между различните платформи. Например, тъй като основният плъгин за WooCommerce е безплатен инструмент с отворен код, няма нито един "поддържа" източник за самата WooCommerce. Вместо това трябва да се свържете с други средства.

Имайте предвид тези важни разлики, докато вземате своето решение …

Като цяло Shopify, BigCommerce или Wix eCommerce са може би най-добрите опции за платформа за електронна търговия, ако оценявате, че можете лесно да получите поддръжка, но нека не изпреварваме себе си!

Поддръжка на клиенти с Shopify

Когато става въпрос за самата платформа Shopify, Shopify предлага 24/7 поддръжка. Има няколко различни начина, по които можете да се свържете:

 • Чат на живо
 • електронна поща
 • телефон
 • Twitter (да, Twitter е официално изброен канал за поддръжка)

Shopify предлага и подробна база знания, която можете да използвате, за да си помогнете.

Въпреки това, не всички инструменти, които ще използвате в магазина си, ще бъдат официални инструменти Shopify. Тоест, вероятно ще използвате някои приложения на трети страни, както и може би тема на Shopify на трети страни.

В такъв случай трябва да се обърнете към разработчика на този продукт за поддръжка, която може да бъде ударена или пропусната в зависимост от програмиста.

Поддръжка на клиенти с WooCommerce

Основният плъгин за WooCommerce е безплатен инструмент с отворен код. Това е добре за поддържане на ниските разходи, но също така означава, че няма непременно посветена поддръжка на основния безплатен инструмент.

Това не означава, че нямате късмет. Първо, WooCommerce прави поддържане на обществена база от знания които можете да използвате, за да си помогнете. Освен това екипът на WooCommerce предлага поддръжка за всички платени разширения, които предлагат. Според тях, "Ние поддържаме само нашите продукти, продавани в WooCommerce.com".

Отвъд това можете да намерите много помощ от общността, тъй като WordPress / WooCommerce е толкова популярен. Има много уроци, Facebook групи и т.н., всички от които могат да ви помогнат да намерите отговори. Или можете да платите за услуга за поддръжка на WordPress, някои от които предлагат специални планове за поддръжка на WooCommerce.

И накрая, подобно на Shopify, обикновено можете също да получите поддръжка направо от разработчиците, ако закупите тема или разширение на трети страни.

Поддръжка на клиенти с BigCommmerce

Подобно на Shopify, BigCommerce предлага 24/7 поддръжка за основната платформа за електронна търговия. Можете да получите подкрепа чрез:

 • Чат на живо
 • електронна поща
 • телефон

Тези служители за поддръжка също могат да ви помогнат с нещо повече от технически неща, тъй като BigCommerce ги рекламира, че могат да помогнат с "всичко свързано с продажбата на BigCommerce и разрастването на вашия бизнес".

BigCommerce също има голяма база от знания, ако предпочитате да си помагате.

Поддръжка на клиенти с Magento

Magento е нещо като WooCommerce, когато става дума за предлагане на поддръжка. Докато в следващия раздел ще говоря за цените по-подробно, Magento се предлага в два пакета:

 • Безплатен инструмент с отворен код, който можете да инсталирате сами (наречен Community Edition).
 • Хоствана (и платена) корпоративна услуга от екипа на Magento.

Ако използвате безплатното Community Edition, Magento не предоставя поддръжка. Вместо това ще трябва да разчитате на подкрепа от общността или да плащате за услуга за поддръжка на трети страни.

Ако обаче платите за Enterprise версията на Magento, тогава ще получите специална поддръжка чрез телефон и имейл.

Подобно на другите, Magento също поддържа база от знания, която можете да използвате.

Поддръжка на клиенти с електронната търговия на Wix

Wix електронната търговия предлага голям набор от възможности за получаване на помощ.

Ако предпочитате маршрута за самопомощ, Wix има подробна база от знания че можете да се консултирате.

Ако искате помощ от човек, можете да получите 24/7 английска поддръжка по телефона чрез услугата за обратно извикване на Wix. Wix предлага и телефонна поддръжка на френски, италиански, португалски и испански, въпреки че тези езици не са достъпни 24/7.

Можете също да отворите билет, ако не искате да използвате телефона.

Shopify
WooCommerce
BigCommerce
Magento
Wix електронна търговия
10/107/1010/107/1010/10

Кръг 5: Лесна употреба

Има две основни характеристики, които влизат в игра при изследване на аспекта на лекотата на използване на нашата най-добра платформа за електронна търговия:

 1. Колко лесно е да започнете и да изградите онлайн магазин от нулата.
 2. Може ли потребителят надеждно да се справи с всичко сам, без външна помощ.

Нека да видим как нашите състезатели се сравняват:

Лесна употреба в Shopify

Процесът на регистрация в Shopify е много добре оптимизиран. Той отвежда потребителя стъпка по стъпка и не изисква твърде много информация на всеки етап.

За да започнете, всичко, което е необходимо, е вашият имейл адрес, парола и име за вашия магазин. След това Shopify ви взема за ръка и ви задава няколко въпроса, за да разберете по-добре къде се намира бизнесът ви. Цялата тази информация им помага да оптимизират магазина си по-добре от стартирането.

шопирайте първоначалната настройка

След регистрацията получавате достъп до главното табло. Много е чист и върши чудесна работа, като ви насочва в правилната посока и към всички най-важни задачи, които можете да вършите, докато управлявате магазина си.

shopify тире

Там са вашите поръчки, продукти, клиенти, отчети, всичко.

Също така, Shopify предприема интересен подход, когато става въпрос за поставянето на самия онлайн магазин в потребителския панел. По принцип, с Shopify, онлайн магазинът не е най-краят на всичките ви инструменти за продажба и като растете, той може да стане само един от шепа канали за продажби, работещи за вас.

Ето защо всички задачи за управление, които са свързани изцяло с онлайн магазина, се обработват в "Онлайн магазин" раздел под "Канали за продажби" (можете да видите връзката на страничната лента на изображението по-горе).

Освен онлайн магазина, Shopify също ви позволява да използвате бутон за обикновена покупка, модул за продажба във Facebook или тяхната известна система за продажба (за продажба в реално място).

Всичко това е наистина страхотно, а цялостната липса на шум в потребителския интерфейс прави всичко много лесно за използване не само при първоначално настройване на магазина, но и при ежедневна работа с него.

shopify добавяне на продукт

Дори малко по-скучните неща – като основните настройки на магазина – са представени по приятелски, не объркващ начин.

шопирайте страничната лента за настройки

Като цяло трябва да го дам на Shopify в отдела за лекота на употреба – 10/10.

Лесна употреба в WooCommerce

Стартирането на магазин на WooCommerce е повече от просто … но само при условие че вече имате работещ уебсайт на WordPress.

На първо място, имайте предвид, че WooCommerce е софтуер за електронна търговия, докато Shopify и BigCommerce са услуги за електронна търговия, които не изискват инсталация сама по себе си. За да започнете работа с WooCommerce, първо трябва да намерите добър хост, да инсталирате WordPress на вашия акаунт и едва след това можете да продължите към частта на WooCommerce от сделката. За щастие, в наши дни всички добри уеб хости предлагат инсталиране с Word с една щракване. (За това препоръчваме хостинг на WooCommerce с SiteGround.)

След като имате WordPress, основно всичко, което правите, е да инсталирате основния плъгин за WooCommerce, да го активирате и е добре да отидете.

WooCommerce инсталирайте

След това WooCommerce ще ви преведе през техния съветник за борд и ще ви помогне да зададете всички оперативни детайли на вашия онлайн магазин.

WooCommerce съветник

По време на което се обяснява целта на всяка страница в магазина, можете да зададете локала на магазина (валута, местоположение, единици по подразбиране), данъци, интеграция на онлайн плащания и други неща.

Единственият недостатък на всичко това е, че по някакъв начин трябва да си вземете ръцете на WordPress сайт. И добре, знам, че това може да не е особено проблем за вас, но трябва да помним, че WordPress може да бъде доста объркващ за начинаещ и необходимостта първо да се създаде WordPress сайт и едва след това магазинът на WooCommerce далеч не е интуитивен.

Дори и след като успеете да инсталирате всичко, текущата работа с вашия магазин не е толкова ясна, колкото е например с Shopify. Дори като гледам основната странична лента на WordPress, става ясно, че компонентите на електронната търговия се губят малко сред всички останали неща, подходящи за WordPress:

Странична лента на WooCommerce

Добре, може би трябва да отрежа WooCommerce малко отслабване тук. Всичко, което викам "проблем" тук по принцип е само проблем за първите няколко пъти, когато се научите да взаимодействате с цялата настройка. След това е доста плавно плаване и административните задачи могат да се изпълняват много ефикасно.

Освен това, ако вече имате основно разбиране за WordPress като платформа, ще откриете, че управлението на продукти работи много като управление на публикации или страници.

Продукти на WooCommerce

Като цяло бих казал, че WooCommerce е също толкова лесен за използване като Shopify … ако не е бил за първоначалната настройка и факта, че не е самостоятелен инструмент. За мен това е 8,5 / 10 за лесно използване.

Лесна употреба в Magento

Извличането на онлайн магазин на Magento от нулата е още по-проблематично, отколкото в WooCommerce. Първо, има две версии на Magento: първата е безплатната общностна версия (която е софтуер, който можете да изтеглите и след това да инсталирате на сървър – като WordPress + WooCommerce), втората е хоствана услуга (една че можете просто да се регистрирате – нещо като Shopify).

Тук ще покрием безплатната версия на общността по причини, които ще обясня в раздела за цените.

общност magento

За да стартирате нещо на Magento, първо трябва да вземете основния софтуерен пакет Magento и да го инсталирате на вашия уеб сървър на ръка, или да използвате инсталатор с едно щракване с вашия хост. Повечето от популярните решения за хостинг ви дават тази опция – SiteGround, GoDaddy, Bluehost – всички те имат инсталатори на Magento.

Не препоръчвам да инсталирате платформата ръчно. Въпреки че има официални документи и много уроци, това все още е доста технически процес, с който няма нужда да се занимавате.

След инсталирането главното табло е доста ясно и ви предоставя всички основни функции в добре организирано меню.

магенто тире

Като се има предвид, външният вид на всичко, което е много по-технично, отколкото е в Shopify или BigCommerce. Magento е по-ориентиран да ви даде всички възможни функции за електронна търговия и след това да ви позволи да решите колко от нея наистина имате нужда. Отчетите са страхотни, какви са всички статистически данни и мнения за състоянието на вашия магазин, но като цяло това е платформа на по-корпоративно ниво и може би не е толкова лесно да се разбере за някой, който тъкмо навлиза в пътуването си за електронна търговия.

Като цяло Magento има своя крива на обучение, която е малко по-стръмна от Shopify’s или WooCommerce, но по-голямата част от нея е в първоначалната настройка и да започне да работи в магазина ви. Все пак го давам 7/10 най-вече заради трудната инсталация.

Лесна употреба в BigCommerce

Под капака BigCommerce е подобна на Shopify – и двете са платформи за електронна търговия, базирани в облак, и те са нещо, за което се регистрирате, а не нещо, което изтегляте и след това инсталирате сами.

Поради това настройването на BigCommerce също е много лесно, подобно на Shopify. След като предостави обичайното: имейл адрес, парола и т.н., BigCommerce задава няколко допълнителни въпроса за естеството на вашия бизнес и след това ви пуска в таблото за управление.

Настройка на BigCommerce

Това табло за управление е хубаво, няма конкретни проблеми с него, но е малко по-малко дружелюбно от Shopify. Признавам, може би просто аз и моето собствено предпочитание към определен избор на потребителски интерфейс пред останалите.

тире за bigcommerce

Така или иначе, всичко, което трябва да бъде в таблото за електронна търговия, е всичко тук.

Единственият видим недостатък е управлението и коригирането на дизайна на вашия магазин. Този е малко тромав и не толкова интуитивен, колкото да се занимава с теми на WooCommerce или с Shopify дизайни. Освен това, управление на продукти, клиенти, поръчки и т.н., всичко е чудесно.

Продукти на BigCommerce

В крайна сметка трябва да дам BigCommerce 9.5 / 10 за лекота на използване.

Лесно използване в електронната търговия на Wix

Wix електронната търговия е лесна за използване по някои начини, но може да отнеме малко време, за да свикнете как функционира интерфейсът.

Ставането и бягането е достатъчно лесно. Първо ще изберете шаблона на вашия Wix сайт, който видяхте по-горе. След това можете да отворите Съхранявайте таблото за управление, където ще се посветите Съхранявайте продукти и Съхранявайте поръчки области за управление на частите за електронна търговия на вашия сайт:

Табло за управление на продукта на Wix

Добавянето на продукт е доста просто и можете също така да зададете разширени детайли като Опции на продукта (размер, цвят и т.н.) и подробности за инвентара / доставката:

Wix добавя продуктов интерфейс

За да конфигурирате детайлно зърнести детайли като данъци и опции за плащане, ще работите в областта с настройки. Тъй като Wix има собствена специализирана услуга за обработка на плащания, е много лесно да започнете да приемате плащания с кредитни карти. Wix ви дава и инструменти, които да ви помогнат да изчислите данъчните си ставки.

Като цяло, това е доста лесно и нетехнически, след като получите закачането на интерфейса.

Когато става въпрос за общото обобщение на лекотата на използване, трябва да го дам на Shopify, Wix eCommerce и BigCommerce като най-добрата платформа за електронна търговия, когато става въпрос за лекота на използване. Колкото и да са WooCommerce и Magento, начинаещ потребител просто няма да може да настрои тези платформи самостоятелно.

Shopify
WooCommerce
BigCommerce
Magento
Wix електронна търговия
10/108.5 / 109.5 / 107/109/10

Кръг 6: Ценообразуване

Сега най-добрата част. Или най-лошата част?

Предполагам, че е най-добре, ако сте с външната версия на WooCommerce, и най-лошото, ако сте с Magento … но аз съм малко по-напред от себе си. ��

Ето пълното сравнение на таблицата за ценообразуване:

Shopify
WooCommerce
BigCommerce
Magento
Wix електронна търговия
$ 9 / месец *
$ 29 / месец
$ 79 / месец
$ 299 / месец
Платен от месец на месец
* Този план е ограничен
$ 0 за самия софтуер

~ $ 100 / година за хостинг

$ 29.95 / месец
$ 79.95 / месец
$ 249.95 / месец
решения на ниво предприятие, до $ 900 + на месец
Платен от месец на месец
$ 0 за изданието на общността на самия софтуер

~ $ 100 / година за хостинг

до $ 15 000 или дори $ 50 000 / годишно за изданието на предприятието

$ 17 / месец
$ 25 / месец
$ 35 / месец
Плаща се годишно

Едно важно нещо, което трябва да се отбележи, е да не се вълнувате прекалено много от привидно атрактивните цени на WooCommerce. Въпреки че, да, самата платформа е безплатна и всички компоненти, необходими за оперативната й работа (включително плащания чрез PayPal и др.) Са безплатни, може да се нуждаете от редица платени разширения за да получите някои полезни допълнителни функции. Това ще ви увеличи сметката.

Например и знам, че всеки бизнес е различен и се нуждае от различни елементи, но мисля, че можем да предположим, че тези разширения ще се окажат полезни за повечето:

Когато добавим всичко това, това е 414 долара. И ако искате подкрепа за повече от една година, считайте това за годишно плащане.

Разбира се, честно казано, всички тези добавки могат да бъдат закупени, когато вървите заедно и точно когато имате нужда, но все пак това е инвестиция, която трябва да сте готови да поемете.

Също така, хостинг нещо. В таблицата по-горе казвам, че е около 100 долара годишно. Получих този номер от SiteGround. Те имат някои хостинг планове, които обещават да бъдат оптимизирани за WooCommerce. От трите налични нива не бих препоръчал да отидете под GrowBig или GoGeek, които съответно са $ 5.95 и $ 11.95. Следователно, това увеличава до $ 71,40 за първите и $ 143,40 за вторите годишно.

Правейки математиката, нека кажем, че ви трябват само половината от разширенията, споменати по-горе, така че около 192 долара допълнителни инвестиции са необходими за получаването им. Плюс хостинг – $ 72 – и имаме $ 264 за първата година. Все още много – много – атрактивно ценообразуване, но далеч не "Безплатно."

(Само за сравнение, най-добрият план за платформа за електронна търговия в Shopify – $ 29 – добавя до $ 348 годишно, въпреки че освен това може да искате да закупите някои допълнителни платени приложения на Shopify.)

И още не сме свършили.

Друго нещо, което трябва да имате предвид, когато изберете най-добрата платформа за електронна търговия за себе си, е да проверите таксите за транзакциите и тарифите за обработка на кредитни карти.

Обикновено можете да очаквате около 2,5-3% + 0,30 долара на транзакция, когато обработвате плащания. Въпреки това, в зависимост от шлюза за плащане, който използвате, може да получите двойно таксуване с някои платформи за електронна търговия.

Например, Shopify такси 2% на транзакция, ако искате да използвате външен шлюз, като PayPal, вместо Shopify Payments. На всичкото отгоре PayPal също таксува собствената си такса в диапазона от 2,9% + 0,30 долара за транзакция. Тези неща могат да се добавят и особено ако просто започвате, когато всяка стотинка се брои.

Доколкото знам, BigCommerce и WooCommerce не поставят никаква такса върху вашата транзакция, така че единствените такси, които плащате, са тези от вашия шлюз за плащане.

Като цяло за мен се свежда до това:

Shopify
WooCommerce
BigCommerce
Magento
Wix електронна търговия
10/1010/109/107/1010/10

Обичам WooCommerce за това, че можете да получите работна настройка с голи кости само за цената на хостинга, а аз обичам Shopify за техния план $ 9 Lite. Ето защо и двамата получават по 10/10.

Най-добра платформа за електронна търговия: Окончателна присъда

Ето как стоят нещата, като се има предвид всичко казано по-горе:

Ако все още нямате уебсайт и сте бизнес от малък до среден размер – продължете напред и изпробвайте Shopify. Това е най-лесният за използване интерфейс, най-простата настройка на всички представени платформи и ви дава пълния пакет от функции, необходими за изграждането и стартирането на успешен магазин за електронна търговия.

Ако имате уебсайт на WordPress и просто искате да стартирате онлайн магазин като допълнение към него, има много малък смисъл да избирате нещо различно от WooCommerce. Под капака, това е само приставка за WordPress, която можете да инсталирате и съхранявате всичко под един администраторски панел. WooCommerce не липсва в нито една ключова област за електронна търговия. Ще се развълнувате, като го използвате като стълб на вашия онлайн магазин.

Ето още един поглед върху всички характеристики, оценени при търсене на най-добрата платформа за електронна търговия:

Shopify
WooCommerce
BigCommerce
Magento
Wix електронна търговия

Характеристика10/109.5 / 109.5 / 109.5 / 108.5 / 10
дизайни9/1010/109/107/109/10
Поддръжка на клиенти10/107/1010/107/1010/10
Лесна употреба10/108.5 / 109.5 / 107/109/10
Ценообразуване10/1010/109/107/1010/10
ОБЩО9.8 / 109.0 / 109.4 / 107,5 / 109.3 / 10

Но разбира се, това съм само аз и моето собствено мнение и напълно уважавам, че може да имате друг любим в този списък. Чувствайте се свободни да споделяте в коментарите. Коя е най-важната функция, която най-добрата платформа за електронна търговия трябва да има?

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим малка такса. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map