5 най-добри платформи за електронна търговия за многостранни пазари през 2020 г.

Накарайте всички тези успешни пазари за много доставчици, които искате да създадете свои собствени?


С огромната популярност на уебсайтове като Etsy и ThemeForest многостранните пазари за електронна търговия станаха популярен начин за продажба както на физически, така и на цифрови продукти.

Клиентите са щастливи, защото могат да избират от широк избор от продукти от множество доставчици, а вие сте щастливи, защото можете да таксувате продавачите комисионно. Пазарите на много доставчици обаче изискват някаква уникална функционалност, което означава, че определено се нуждаете от специален софтуер, ако искате да създадете свой собствен пазар за много доставчици.

Вече покрихме най-добрите платформи за електронна търговия, така че днес, нека да разгледаме най-добрите платформи за многостранни пазари за електронна търговия тъй като те се отнасят до основните критерии за добър магазин на пазара.

Най-добрите платформи за електронна търговия за многостранни пазари

Основни характеристики на многостранните пазари

Ако искате да създадете успешен пазар за мулти-доставчици, ще ви трябва най-малко тези функции:

�� Качествена функция за търсене

Търсенето винаги е от съществено значение за електронната търговия, но за пазара на много доставчици това е двойно важно. Клиентите трябва да могат да намерят това, което им е необходимо в море от продукти на трети страни (помислете как може да се стигне до препълнено търсене в ThemeForest!).

Лесни отзиви

Тъй като ще имате няколко продавачи, клиентите трябва да могат лесно да преглеждат продавачите и продуктите, така че продавачите да могат да установят репутация.

��️ Дигитален срещу физически

Някои пазари са ограничени до цифрови или физически продукти. Ще трябва да изберете опцията, която отговаря на вашите цели.

�� Възможност за таксуване на комисионна

Като собственик на пазар, вие ще генерирате приходи, като таксувате комисионна. Вашата платформа трябва не само да позволява това, но и да ви улеснява да боравите с плащанията, за да не се преуморите.

�� Цена

Има някои огромни вариации в цената за пазара на много доставчици (за WordPress и други), така че ще трябва внимателно да претегляте цената на платформата спрямо нейните функции, когато избирате такава.

Сега нека вземем 5-те най-добри платформи за многостранни пазари за електронна търговия (без конкретен ред):

1. WordPress с Mayosis + Лесни цифрови изтегляния

Mayosis е популярна тема на WordPress, която се интегрира плътно с Easy Digital Downloads, за да създаде многостранни пазари за дигитални продукти. На достъпна цена и лесен за използване благодарение на познатия си WordPress интерфейс.

Процес на регистрация и регистрация на майоза:

Майозата улеснява регистрацията на продавачите с проста форма. След като бъдат регистрирани и одобрени, продавачите могат да представят своите списъци с продукти от предния край – така че не е нужно да се притеснявате от принуждаването на продавачите да използват общото табло за управление на WordPress.

Продавачите ще получат и собствена страница с профили, в която са изброени всичките им продукти и кратка биография:

най-добрите платформи за мултивиндър за електронна търговия: Списък на майози

Функционалност за търсене на майоза:

Основната функция за търсене на майоза е доста голи кости. Потребителите могат да търсят по ключова дума и след това да сортират по категория:

Но, ако закупите нещо подобно Търсене & Филтрирай Pro, можете значително да разширите тази функционалност.

Система за преглед на майозата:

Проверените клиенти могат лесно да преглеждат продуктите чрез формуляр на предния край. Mayosis автоматично добавя маркиране на схемата към всички отзиви, а доставчиците могат бързо да прегледат всички техни отзиви от таблото си за управление.

Цифрови или физически продукти за майоза:

Тъй като се основава на лесно цифрово изтегляне, Mayosis е почти * единствено и само за цифрови продукти. Ако искате да продавате физически продукти, ще ви трябва друга платформа.

* Можете да използвате EDD, за да продавате няколко физически продукта на щипка – това не е най-подходящото за.

Комисионни за майоза:

Mayosis ви позволява да задавате комисионни за целия си магазин, както и персонализирани комисионни за отделни доставчици. Той също така генерира .CSV от всички неплатени комисиони, които можете да качите в системата за масови плащания на PayPal, за да направите плащането на комисионни прости.

Цени за майоза:

Самата тема за Mayosis струва 64 долара в ThemeForest. НО, ако искате функционален пазар, ще трябва да закупите Лесно цифрово изтегляне Professional Pass за допълнителни $ 299. Професионалният пропуск Ви дава достъп до цялата функционалност на пазара, както и до всички премиум шлюзове за плащане EDD.

Всичко това, вие търсите $ 363 за темата плюс основна функционалност за Easy Digital Downloads.

Ще се нуждаете и от собствен хостинг за електронна търговия WordPress, за да хоствате вашия магазин.

�� Отидете на Mayosis
�� Отидете на Easy Digital Downloads
�� Отидете на EDD Professional Pass

2. Magento с Marketplace

Marketplace е популярно разширение за Magento, което го превръща в напълно функциониращ пазар за много доставчици. Програмистът Webkul също предлага версии на Marketplace за WordPress, Shopify и други системи за управление на съдържанието. Избрах да подчертая версията Magento, защото тя изглежда най-здравата, но можете вижте версиите за всички платформи тук.

За да научите как се сравняват основните платформи за електронна търговия, вижте нашето сравнение Shopify vs WooCommerce vs Magento.

Процедура за регистрация и регистрация на пазара на Magento Marketplace:

Продавачите могат да се регистрират чрез обикновена предна форма. След като бъдат одобрени, те ще имат достъп до подробно табло:

Многостранни платформи за електронна търговия на пазара

Най- "добавете продукт" формата е подробна, но не много хубава. Изглежда като резервна форма, която не е много удобна за потребителите за доставчици, които се опитват да създадат множество списъци с продукти:

най-добре за електронна търговия от страна на множество платформи, Magento-2-обявата

Продавачите получават и собствена страница с подробни профили, която показва всичките им продукти и оценки. Както можете да видите, страницата с профила на продавача е значително по-подробна от Mayosis:

най-добре за електронна търговия от страна на множество платформи, Magento-3-профил

Функционалност за търсене на Magento Marketplace:

Magento Marketplace има малко по-добра функционалност за търсене в сравнение с Mayosis извън кутията. Клиентите могат да търсят по ключова дума и след това да сортират по категория, цена, уместност и име:

най-добре за електронна търговия от страна на множество платформи, Magento-4-търсене

Система за преглед на Magento Marketplace:

Клиентите могат лесно да преглеждат както магазини, така и отделни продукти. Администраторът на сайта може да управлява и одобрява тези отзиви.

Цифрови или физически продукти на Magento Marketplace:

Magento Marketplace може да обработва както физически, така и цифрови продукти. Продавачите могат да посочат дали продуктът им е физически или дигитален, когато създават продуктова листа.

Комисиони на Magento Marketplace:

Можете да зададете глобален процент на комисионна, както и индивидуален процент на комисионна за всеки магазин. Най- комисионни таблото за управление улеснява проследяването на всички числа:

най-добре за електронна търговия от страна на множество платформи, Magento-5-комисионна

Цени на Magento Marketplace:

Най- Разширение на пазара струва $ 349 от себе си. Също така ще трябва да помислите дали можете да използвате безплатното Community Edition на Magento за вашите нужди или ще трябва да платите за Enterprise Edition. Ако имате нужда от Magento Enterprise, това става скъпо бързо.

�� Отидете в Magento
�� Отидете на разширението Marketplace

3. WordPress с WooCommerce + WC Vendors Pro

Има няколко плъгини, които могат да добавят мулти-доставчици на пазара към WooCommerce. Избрах да използвам приставката за WC доставчици, тъй като е добре поддържана и има както безплатни, така и премиум версии, но ето две други възможности за качество, които можете да разгледате:

 • Продавачи на продукти – не е голям фен, защото принуждава доставчиците да използват WordPress бекенда (все пак е евтино – само $ 79).
 • Dokan – много подобна функционалност на WC Vendors Pro, но по-евтина ($ 149 / година за план за начинаещи).

В сравнение с другите платформи в този списък, WC доставчици има хубаво предимство в това, че все още можете да използвате огромния брой разширения и поддръжка, налични за WooCommerce.

За да видите този подход по-подробно, разгледайте нашето ръководство за това как да създадете пазар за много доставчици с WC доставчици.

WC доставчици Pro процес на регистрация и регистрация:

Продавачите могат да се регистрират чрез проста форма и след това да управляват продуктите си от предно табло като Mayosis:

най-добри за електронна търговия от страна на множество платформи-тоалетна-доставчици-1-табло

Най- Добавете продукт опциите по същество са същите като тези, които виждате, когато използвате WooCommerce в администратора на WordPress. Но те са представени по малко по-удобен за потребителите начин:

най-добри за електронна търговия от страна на множество платформи-тоалетна-доставчици-2-добавка продукт

Продавачите получават и обикновена страница с профили с тяхното лого, социални акаунти, рецензии и списъци с продукти.

WC Търговци Pro функционалност за търсене:

Можете да използвате силата на произволен брой разширения на WooCommerce, за да добавите функционалност за търсене.

Система за преглед на WC Vendors Pro:

WC доставчиците позволяват на клиентите да преглеждат отделни продукти. След това тези индивидуални прегледи на продуктите се обобщават в едно цяло "рейтинг на магазина" за страницата с профила в магазина. Обобщената оценка на магазина дава приятна снимка на доставчик за потенциални клиенти.

WC Vendors Pro цифрови или физически продукти:

Отново, тъй като е изграден на WooCommerce, WC Vendors Pro позволява на продавачите да създават както физически, така и цифрови продукти.

WC Pro Proors комисионни:

WC Vendors Pro позволява някои спретнати комисионни структури. Отколкото само плосък процент, можете да таксувате плосък процент, процент + такса или плоска такса. Комисионите могат да се плащат незабавно при използване на Stripe.

Забележка – изплащанията на комисионната работят обратно на останалите плъгини – вместо администраторът на сайта, който печели комисионната, отделният доставчик печели комисионната. Имайте това предвид, когато задавате структурата на вашата комисия.

WC доставчици Pro цени:

WC доставчици Pro струва 199 долара за една година поддръжка / актуализация (можете да вземете и доживотен лиценз за $ 599). Ще ви е необходима и собствената ви тема на WooCommerce, която ще струва допълнително. Ако искате да спестите пари, можете да използвате безплатна тема за WooCommerce, за да започнете.

Има по-ограничен безплатна версия на приставката, но мисля, че трябва да продължите с версията Pro, ако се отнасяте сериозно към създаването на многостранни пазари на WordPress.

�� Отидете на WooCommerce
�� Отидете на WC доставчици Pro

4. Sharetribe

Sharetribe е услуга, насочена изключително към създаване на многостранни пазари. Тя се разграничава от другите опции в този списък по два начина:

 1. Тя ви позволява да създадете пазар за продукти, услуги или наеми. Останалите опции позволяват само продукти.
 2. Той е съсредоточен повече върху създаването на партньорски пазари, а не на много доставчици на пазари с организирани витрини.

Така че Шаретрибе определено няма да е за всички. Но ако ти сте търсите да създадете партньорски пазар, това е платформата за вас.

Процес на регистрация и регистрация на Sharetribe:

Процесът на регистрация и регистрация на Sharetribe определено е насочен повече към отделните продавачи, отколкото към организираните магазини. Интерфейсът е гладък, но не би работил за качване на голям брой продукти:

Sharetribe Добави нова обява

Продавачите получават страница с профил, в която са изброени продуктите им, но отново, това е по-скоро профил за физическо лице, отколкото профил за магазин.

Функция за търсене на Sharetribe:

Страницата за търсене на Sharetribe е функционална – потребителите могат да търсят по ключова дума и след това да филтрират по цена, категория и маркери. Трябва да има всички опции за филтри, които повечето магазини изискват.

Има и изглед на карта, което е приятно докосване за местните пазари:

Функция за търсене на Sharetribe

Система за преглед на Sharetribe:

Потребителите могат да оставят обратна връзка за продавача след покупката си. Други купувачи могат да видят тези отзиви на страницата на потребителския профил на продавача.

Цифрови или физически продукти на Sharetribe:

Можете да настроите Sharetribe да продава физически или цифрови продукти. В този отдел е много гъвкава.

Комисии на Шаретриб:

Sharetribe ви позволява да зададете процент, минимална фиксирана такса или комбинация. Тази комисионна се изплаща автоматично във вашата PayPal сметка всеки път, когато клиент направи покупка от продавач на пазара, което е хубаво. Не е необходимо да участвате активно в която и да е част от процеса на плащане.

Ценообразуване на Sharetribe:

Sharetribe начислява повтаряща се такса въз основа на броя потребители на вашия пазар. Най-евтиният план без брандиране на Sharetribe е 149 долара на месец за до 1000 членове (или 119 долара на месец, ако плащате за 6 месеца наведнъж).

�� Отидете до Шаретрибе

5. CS-Cart Multi-Vendor Edition

Версията на CS-Cart с много доставчици е богата на функции, но скъпа платформа на пазара за много доставчици. Тъй като мулти-доставчичното издание има мулти-доставчическа функционалност, интегрирана от самото начало, тя се чувства по-сплотена от другите опции в този списък, които разчитат на разширения.

Процес на регистрация и регистрация на CS-Cart:

Продавачите могат да се регистрират чрез предния край. След като влязат, ще видят много хубав панел на таблото:

Табло за управление на продавача CS-Cart

Най- Добавете продукт разделът не е много естетичен, но е функционален:

CS-Cart Добавете нов продукт за доставчик

Продавачите също могат лесно да търсят и управляват всички свои продукти и запаси от таблото си за управление.

CS-Cart функция за търсене:

CS-Cart определено има най-добрата функционалност за търсене по подразбиране. Клиентите могат да сортират и филтрират по различни опции.

Но още по-хубавото е, че страницата на профила на всеки доставчик включва опция за търсене само този продавач. Нито една от другите платформи не предлага тази функционалност по подразбиране.

CS-Cart система за преглед:

Можете да изберете да активирате или деактивирате отзивите в световен мащаб или за отделни продукти. Клиентите обаче могат да преглеждат само отделни продукти. Няма обобщен рейтинг на доставчика.

CS-Cart цифрови или физически продукти:

CS-Cart е за физически продукти. Няма опция за маркиране на продукт като "дигитален" в интерфейса на продавача.

Комисионни за CS-Cart:

Можете да зададете ставка на комисионната за отделни продавачи. Комисионите могат да бъдат или в проценти, или в еднакви такси. Когато клиентите плащат, парите отиват директно към вас (администратора на сайта). След това разпределяте парите според структурата на комисията.

Цени за CS-Cart:

При 1450 долара, CS-Cart Multi-Vendor далеч не е най-скъпият вариант в този списък. Той има страхотна функционалност, но 1450 долара все още са много пари.

�� Отидете на CS-Cart

Коя платформа на пазара за много доставчици е подходяща за вас?

Въпреки че всички са полезни опции, изброените от мен доставчици на пазара не са взаимозаменяеми.

 • Тези, които искат да създадат многостранни пазари за цифрови продукти трябва да помислите за WordPress + Mayosis + Лесно цифрово изтегляне или WooCommerce с WC доставчик.
 • Ако искате да създадете пазари за много доставчици за организирани продажби на продавачи физически продукти, погледнете Magento Marketplace, CS-Cart или WooCommerce с доставчик на WC.
 • И накрая, ако искате да създадете какъвто и да е тип peer-to-peer пазар за много доставчици, помислете за Шаретрибе.

Коя платформа е любимата ви за пазара на много доставчици? Споделете вашите снимки в коментарите!

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление и представяне от Карол К.

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим малка такса. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map