5 Достъпни за бюджета домофонни алтернативи за вашия малък бизнес

Ако редовно се занимавате с клиенти чрез уебсайта си, шансовете са, че можете да се възползвате от инструмента за управление на взаимоотношенията с клиенти (CRM). Интеркомът е една популярна опция, но може да бъде изключително скъпа, което може да ви накара да търсите алтернативи на Интерком.


За щастие има много налични нискотарифни решения, подготвени да заемат мястото на Интерком. Мнозина предлагат подобен набор от инструменти, въпреки че никой от CRM не е съвсем един и същ. Ето защо е полезно да се направят много изследвания и да се намери вариант, предлагащ това, от което се нуждае вашият конкретен бизнес.

В тази публикация ще ви помогнем да проведете необходимите изследвания. Ще представим пет топ алтернативи за домофон, и обсъдете какво може да предложи всеки от тях. Нека да разгледаме!

домофонни алтернативи

Защо можете да се възползвате от търсене на алтернативи на Интерком

Управление на взаимоотношенията с клиенти е широк термин, обхващащ практически всичко, свързано с взаимодействие с клиенти и потенциални клиенти. Това включва достигане до потенциални клиенти, отговаряне на въпроси, изпращане на предложения, предоставяне на поддръжка и много други.

Справянето с тези задачи чрез уебсайта Ви може да бъде много по-лесно, ако имате правилните инструменти. CRM решения предлагат начини за подобряване на производителността, оптимизиране на ключовите процеси и по-ефективно справяне с комуникацията.

Когато става въпрос за CRM инструменти, домофон е една от по-известните опции.

Това е пълнофункционално решение, предлагащо функции като система за чат на живо, бюро за помощ и софтуер за база знания, както и разнообразие от приложения и възможности за интеграция. Интеркомът обаче е скъпо решение, струва 87 долара на месец по най-евтиния си план. На практика това просто не се вписва в бюджета за много по-малки предприятия.

домофон

Добрата новина е, че има много алтернативи на Интерком, от които да избирате. Въпреки че може да не намерите инструмент с идентичен набор от функции, ще срещнете много решения, предлагащи много едни и същи опции, на далеч по-достъпна цена.

Пет алтернативи, подходящи за вашия бизнес с бюджет

Това, което сега ще правим, е да въведем пет алтернативи за домофон, които си струва да проверите. За всеки от тях ще обсъдим неговия набор от функции и цените, заедно с това как се сравнява със самия Интерком. Може да откриете, че един или два от тези инструменти могат лесно да се справят с нуждите на вашия малък бизнес. Да започнем от върха!

1. LiveChat

чат в реално време

Първо, нека разгледаме прав вариант. Докато Интерком предлага широка гама от функции, много фирми го използват главно за своята чат функция на живо.

Ако това е всичко, от което се нуждаете – без излишните звънци и свирки – подходящо наречените чат в реално време може да бъде перфектна форма.

�� Основни характеристики

 • Комуникирайте с клиенти и посетители на уебсайтове чрез система за чат на живо
 • Създайте организирана система за издаване на билети
 • Разрешете на посетителите да оценяват всеки чат, за да можете да видите как работи екипът ви за поддръжка
 • Лесно преглеждайте показатели като време за реакция в чата и билета

�� Цени

Планът на Starter за LiveChat струва $ 16 на месец на агент, което прави това изключително достъпна опция.

ценообразуване на живо

�� Лесна употреба

Настройката на LiveChat е изключително бърз процес, а таблото за управление е интуитивно и лесно за използване. Когато започнете, ще бъдете разгледани през основните функции чрез примерен чат с бот за поддръжка.

Таблото за управление на LiveChat

Интегрирането на този инструмент с вашия уебсайт също е лесно и ще ви накара да работите за минути.

�� Разширения и интеграции

LiveChat се интегрира добре с разнообразие от популярни услуги, като Google Analytics, MailChimp, Zendesk и Dropbox. Има и обширна пазар на приложения можете да използвате за подобряване на неговите функции и извършване на всякакъв вид интеграции.

���� LiveChat срещу Интерком

Функционалният набор LiveChat предлага е много по-опростен от това, което ще получите с Интерком. Ако обаче наистина просто търсите решение за чат и билети, тази платформа може да осигури това, което ви е необходимо без скъпи екстри.

2. User.com

user.com

Второ, нека да разгледаме User.com (преди известен като UserEngage).

Подобно на Интерком, това решение предлага редица инструменти, които ще ви помогнат да автоматизирате маркетинга и комуникацията с клиентите.

Това е и решение, насочено към екип, осигуряващо функционалност, за да помогнете на различните членове или отдели да останат на една и съща страница.

�� Основни характеристики

 • Комуникирайте с клиенти чрез чат на живо, с опция и за автоматизирани съобщения
 • Проследявайте лесно клиентските дейности и информация
 • Създавайте изскачащи прозорци и автоматизирани имейли, които да ви помогнат да насочите клиентите със специфични съобщения
 • Съберете заедно и изпратете SMS кампании
 • Поддържайте раздели на вашия екип и показатели, като използвате различни организационни инструменти и табла за управление

�� Цени

User.com предлага пакети започвайки от $ 49 на месец. Това го прави една от по-малко скъпите опции в този списък и, разбира се, много по-евтина от Интерком.

�� Лесна употреба

Когато създадете акаунт с User.com, ще бъдете подканени да изберете това, което най-много ви интересува да постигнете.

Създаване на нов акаунт на User.com.

Избирането на една от тези опции ще ви преведе през серия от полезни съвети, които ви учат да използвате таблото за управление и ви помага да настроите най-основните функции на User.com. Това прави доста лесно да започнете.

�� Разширения и интеграции

User.com интегрира се с голямо разнообразие на инструменти и платформи. Те включват WordPress, Magento, Squarespace, Slack, Zapier и други. Дори имате възможност лесно да импортирате данни от Интерком.

���� User.com срещу Интерком

Ако търсите опция, предлагаща набор от инструменти, почти толкова широк, колкото този на Интерком, но на по-ниска цена, това е солиден избор. Ще ви липсват няколко инструмента, като помощния център и софтуера за база знания, но повечето ключови функции са същите.

3. Дрифт

дрейф

Ами ако търсите алтернативи, които са малко по-модернизирани, с по-голям фокус върху комуникацията с клиентите?

В такъв случай, Дрейф може да се окаже силно прилягане. Това решение предлага по-малък, но все пак впечатляващ набор от функции, на по-реалистична цена за много малки предприятия.

�� Основни характеристики

 • Настройте календар за управление на вашите срещи и оставете хората да резервират времена автоматично
 • Изпращайте насочени и ситуационни имейли за продажби, използвайки „Дрейф последователности“
 • създавам chatbots за справяне с въпроси на клиентите
 • Проследявайте активността на посетителите на вашия сайт и задействайте персонализирани съобщения
 • Управлявайте маркетингови кампании по имейл чрез вашия уебсайт

�� Цени

Планът за стандартния дрейф ще струва ви 50 долара на месец. Има дори ограничен безплатен слой, който ви позволява да изпробвате няколко основни функции без заплащане.

дрейф цени

�� Лесна употреба

Когато настройвате Drift, ще можете да изберете областите, върху които искате да се съсредоточите, както и да персонализирате интерфейса, който ще използвате.

Настройка на Drift.

След това ще преминете през интегриране на Drift с вашия уебсайт, което е прост процес. Плюс това, това означава, че няма да е необходимо да напускате сайта си, за да получите достъп до много от основните му функции.

�� Разширения и интеграции

Drift е друг инструмент с много вградени опции за интеграция. Можете да го използвате заедно с Salesforce, Slack, HubSpot, Google Analytics, Drip и други.

���� Дрифт срещу Интерком

Интеркомът е чанта с CRM функции и по-малките фирми няма да се нуждаят от много от тях. За разлика от тях Drift се фокусира върху рационализирането, автоматизирането и персонализирането на взаимодействието с клиентите – неща, от които почти всеки бизнес може да се възползва.

4. UseResponse

useresponse

Напред, UseResponse е решение, фокусирано върху това да ви помогне да осигурите възможно най-добрата поддръжка на клиенти.

За целта той ви предлага различни канали, с които да осигурите обслужване на клиентите. Това включва чат на живо, помощно бюро и софтуер за база знания.

�� Основни характеристики

 • Комуникирайте с клиенти, използвайки чат на живо и / или популярни програми като Skype и WhatsApp
 • Създайте система за обслужване на билети на базата на билети, за да обработвате запитванията по-ефективно
 • Осигурете на клиентите база от знания, където те могат да търсят отговори сами
 • Поискайте и анализирайте отзивите на клиентите, за да осигурите по-добро обслужване в бъдеще

�� Цени

UseResponse предоставя достъпна облачна услуга, която струва $ 49 на месец за двама агенти (допълнителните агенти ще струват $ 19 на месец на агент). Можете също така да получите пълен набор от всички решения за $ 690 на година, което излиза до около $ 69 на месец (два месеца са безплатни).

�� Лесна употреба

С UseResponse получавате достъп до доста интуитивно табло, заедно с множество полезни подсказки, които да ви научат на въжетата.

Таблото за управление UseResponse.

Интерфейсът е ясен, добре организиран и лесен за използване. Всичко в всичко, UseResponse е една от по-лесните алтернативи на Интерком, с които да свикнете.

�� Разширения и интеграции

UseResponse предоставя интеграции, базирани на API, заедно с библиотека от добавки за да ви позволи да свържете платформата с Salesforce, Zapier, Slack и друг популярен софтуер.

���� UseResponse срещу Intercom

Ако вече се справяте с маркетинга чрез други канали и търсите предимно инструмент за управление на вашите нужди за поддръжка на клиенти, UseResponse има гръб. Той обхваща всички най-важни комуникационни канали, като ви позволява да предоставяте услуга по унифициран начин.

5. HelpCrunch

helpcrunch

накрая, HelpCrunch на набор от функции подчертава ефективността и автоматизацията.

Това го прави интелигентен избор, ако искате да осигурите качествено обслужване на клиентите, като същевременно сведете до минимум инвестициите във времето, които трябва да направите и вашият екип за поддръжка.

�� Основни характеристики

 • Използвайте система за чат на живо, която е динамична и много персонализирана
 • Изпращайте автоматизирани съобщения и имейли до вашите клиенти и клиенти
 • Създавайте насочени и персонализирани маркетингови кампании по имейл
 • Използвайте система за билети, управлявана от данни, за да се справите с въпросите и проблемите на клиентите
 • Проследявайте дейностите на посетителите и следете потребителските профили и данни

�� Цени

Ако бюджетът ви е особено малък, ще оцените ниската цена на HelpCrunch. Основният план е само 15 долара на месец на агент.

ценообразуване за помощ

�� Лесна употреба

Вашият HelpCrunch акаунт ви осигурява достъп до централизирано табло.

Таблото за управление на HelpCrunch.

Тук можете лесно да обработвате чатове, да създавате автоматизирани и ръчни съобщения и да преглеждате отчети. Вашите опции са ясно изложени и има много начини да получите помощ, ако имате нужда.

�� Разширения и интеграции

Можеш интегрирайте HelpCrunch с много външни инструменти, включително Slack, WordPress, Google Analytics, WhatsApp и Zendesk.

���� HelpCrunch срещу Intercom

Малките фирми често се разтягат за време, което означава, че намирането на инструмент, който бързо ви стартира и работи, е задължително. За разлика от по-сложната опция като Intercom, HelpCrunch е лесен за започване на използване и предлага много възможности за автоматизация и рационализиране.

заключение

Когато управлявате малък бизнес, трябва да намерите баланс между получаването на достъп до необходимите инструменти и не изразходването на повече от бюджета, който може да се справи. Въпреки че решение като Интерком може да бъде ценно, то също е изключително скъпо и може да съдържа повече функции, отколкото наистина ви трябват.

Вместо това, една от алтернативите на Интерком, която обсъждахме през тази публикация, може да бъде по-подходяща за вашия бизнес. За резюме те включват:

 1. чат в реално време: За тези, които се интересуват предимно от функцията за чат на живо на Интерком, този инструмент може да осигури това, което ви е необходимо на много по-ниска цена.
 2. User.com: Това решение предлага почти толкова функции, колкото Intercom, но въпреки това е значително по-евтино.
 3. Дрейф: С тази платформа получавате достъп до много основни опции като маркетинг по имейл, чатботи и проследяване на активността на посетителите.
 4. UseReponse: Ако имате нужда от инструмент, който се фокусира силно върху осигуряването на динамични канали за поддръжка на клиенти, този си струва да разгледате.
 5. HelpCrunch: Това решение за спестяване на време улеснява автоматизирането на голяма част от Вашата поддръжка и маркетинг.

�� Бонус. В случай, че се интересувате от други CRM решения – конкретно такива, които работят на 100% в уебсайта ви на WordPress – ето отделен списък на най-добрите CRM приставки там.

Използвали ли сте някоя от тези алтернативи на Интерком и какъв е бил опитът ви с тях? Споделете мислите си в секцията за коментари по-долу!

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим малка такса. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map