4 безплатни алтернативи на Джира през 2020 г., които са също толкова добри

Защо все пак се нуждаете от алтернативи на Джира? Е, общо казано, Jira Software наистина е впечатляващ. Atlassian – компанията, която стои зад него – не само изгради страхотен инструмент за развитие и управление на проекти, но и изгради цяла гама други инструменти, които се интегрират с основния пакет (боравейки с неща като документация, бюро за помощ и т.н.).


Но както животът ме е научил, само сланината идва без минуси. И има един огромен недостатък на слон в стаята с Джира.

Ценообразуването.

Ето защо търсенето на някои безплатни алтернативи на Джира наистина е чудесна идея да направите вашия екип по-продуктивен без високите разходи. В миналото сравнявахме платени алтернативи, но сега е време да се съсредоточим само върху безплатните.

Безплатни JIRA алтернативи

Разбира се, ако вашият екип е под 10 души, тогава Джира е много достъпен, само 10 долара на месец.

Но следващото ниво от 7 долара на потребител на месец далеч не е постепенно увеличение. Ако имате 15 души, това е 105 долара на месец. И така нататък:

JIRA-софтуер ценообразуване

След това има няколко добавки (като добавката за сътрудничество Confluence), за които трябва да платите допълнително:

Ъпгрейд на Джира

Така че нека направим това директно … там трябва да има други решения, които са по-достъпни или, още по-добре, безплатни.

Точно за това става въпрос днес! Ето ги четирите безплатни алтернативи на Джира:

Безплатни алтернативи на Джира

1. Trello (Trello.com)

Trello

От известно време съм човек на Trello Харесва ми дизайна, простотата и общата свобода, която ми дава този инструмент. Под предния капак, това е доста грубо решение, трябва да призная. Искам да кажа, няма много неща, които да ви помогнат да управлявате проектите си. Но поради това, Trello е невероятно гъвкав и оставя на вас да създадете свои собствени системи в него.

В същото време той има някои страхотни вградени механизми, които правят модела Trello използваем. Например, има коментари, качване на файлове, организация на плъзгане и пускане и интеграции с приложения за проследяване и фактуриране като Harvest.

По принцип Trello организира работното ви пространство в отделни дъски »всеки борд има индивидуални списъци» и всеки списък има индивидуални карти. Можете да вземете всичко това, да го подравните както желаете и да поставите там каквато информация искате. Тази свобода го прави една от най-добрите налични алтернативи на Джира.

Забележка: Имайте предвид, че Atlassian купи Trello, така че е собственост на същата компания като Jira. Не видях никакви лоши промени по отношение на интерфейса, а само тласък да накарам потребителите да плащат за премиум версията на Trello и да се интегрират с Atlassian продукти.

Ценообразуване

 • "Безплатен план" – 0 долара
 • "Бизнес класа" – $ 9,99 / потребител / месец.
 • "начинание" – 20,83 долара / потребител / месец.

Основните функции

 • Неограничени табла, списъци, карти, членове, контролни списъци, прикачени файлове и т.н..
 • "Power-Ups" (Добавки). Получавате двойка безплатно, но за да интегрирате Trello с външни инструменти (MailChimp, SurveyMonkey, Github, Slack и др.), Ви трябва Trello Business Class.
 • Основни интеграции с Box, Drive и Dropbox.
 • Файлове прикачени файлове от вашия компютър или услуги за съхранение в облак.
 • Крайни дати и контролни списъци.
 • Изглед на календара.
 • Известия по имейл и възможност за отговор на коментар чрез имейл.

Прави ли е Trello за вас?

Ако вече имате изградена система / методология на работа и се нуждаете от инструмент, в който можете да внедрите тази методология и да я изпълните ефективно, Trello е добър начин да отидете и добра алтернатива на Джира. Той е невероятно гъвкав, наистина интуитивен и лесен за използване. Харесваме го за планиране, проследяване и придвижване на проекти по прост, ефективен начин. Също така е чудесно за екипно сътрудничество.

Отидете до Trello

2. Спомнете си млякото (Www.rememberthemilk.com)

rememberthemilk

Запомнете самите етикети на млякото "интелигентно приложение за работа за заети хора." И това съобщение изглежда много добре, което го прави приятна безплатна алтернатива на Джира.

Помнете, че млякото е вашият приятелски помощник на списъка със задачи, бих казал. Искам да кажа, че е много подходящо да се справяте с всякакви професионални въпроси, които бихте могли да имате в живота си, но ми се струва, че е по-насочено да улеснява всекидневния си, личен живот … да ви помага с неща като пазаруване, да вземете деца от училище, и да не пропуснете този концерт в събота.

В края на краищата, инструментът се нарича Remember The Milk, а не "Помнете този голям проект за работа," нали? Като се има предвид, има много модули на професионално ниво в Remember The Milk, които го правят жизнеспособно решение за повечето цели за управление на проекти и добър пример за алтернативи на Джира.

Освен това той има някои страхотни клавишни комбинации, което прави работата с инструмента наистина бърза. Има подзадачи и списъци със задачи, които много добре могат да послужат като хубав начин за управление на цели проекти. И не на последно място, има поддръжка за влачене и пускане.

Ценообразуване

 • Безплатен план – $ 0 – споделете списъците си с 2 души.
 • $ 39,99 / година – много готини допълнителни функции като неограничено споделяне, прикачени файлове и цветни маркери.

Основните функции

 • Уеб, настолни и мобилни приложения.
 • Вградена интеграция с Gmail, Google Календар, Twitter и Evernote.
 • Добавяне на задачи чрез имейл, Twitter и Siri. Има и функция Smart Add, която предсказва какво пишете и след това разбива всичките ви данни, след като само трябва да ги въведете в едно поле.
 • Делегирайте задачи на други.
 • Споделяйте списъци със задачи с други потребители (до 2 потребители на безплатен план).
 • Подзадачи и оператори за търсене (професионална функция).
 • Поддръжка за влачене и пускане.
 • Оцветяване на задачите и приоритети.
 • Напомняния, които получават текстови съобщения, имейл, изпращат се до приложението или чрез Twitter.
 • Стотици теми за персонализиране на приложението.

Запомни ли млякото точно за вас?

Запомнете Млякото е чудесна алтернатива на Джира както за малки екипи, така и за хора, които харесват за своя инструмент за управление на проекти и управление на проекти, за да могат да се справят с всичко – от личен живот до професионални отговорности. Това е чудесен, общ инструмент за списък със задачи. Много малки екипи може да се окажат привлекателни, особено след надграждане до доста достъпната Pro версия.

Спомнете си млякото

3. Todoist (Todoist.com)

Todoist

Todoist е един от основните инструменти, който използва методологията Getting Things Done (GTD) още от началото. Всяка задача в Todoist може да бъде делегирана, планирана, отложена или преместена в друга входяща кутия. Освен това, допълнително предимство е, че можете да го използвате и в екипи – функция, която е много удобна да имате, когато говорите с алтернативи на Джира.

Има приложения, достъпни за почти всички устройства, и всички те изглеждат много добре проектирани.

Освен това, Todoist ви позволява да организирате нещата, които продължавате, в отделни проекти, но също така получавате редица други полезни функции – от подзадачи, подпроекти, повтарящи се задачи, до напомняния, коментари, сътрудничество със задачи или дори производителност проследяване чрез хубаво "карма" множество.

В изречение, Todoist е чудесен инструмент за изпълнение на вашите задачи и на вашия екип и по този начин надеждна безплатна алтернатива на Джира.

Ценообразуване

 • Безплатен план – $ 0 – 80 активни проекта, 5 души на проект.
 • "Premium" – $ 3,00 / месец – 300 активни проекта, 25 души на проект.
 • "Бизнес" – $ 5,00 / потребител / месец – 500 активни проекта, 50 души на проект.

Основните функции

 • Налични са множество приложения.
 • Сътрудничество за споделени задачи.
 • Подпроекти, подзадачи.
 • Бележки и прикачени файлове (премиум).
 • GTD лесен.
 • Приоритети на задачите.
 • Повтарящи се срокове и приоритети на задачите.
 • Автоматично архивиране (премиум)
 • Фактуриране на екипи и управление на членовете (бизнес)
 • Проследяване на влизане (бизнес)

Тодоист подходящ ли е за вас?

Ако управлявате бизнеса си и проектите си в унисон с GTD, този инструмент може да бъде чудесно решение за вас. Todoist ви предоставя отлични функции за управление на задачите, добро управление на проекти като цяло и добри механизми за работа в екип. Също така ъпгрейдите на Premium и Business план са по-евтини от Jira.

Отидете при Todoist

4. PivotalTracker (Www.pivotaltracker.com)

pivotaltracker

PivotalTracker не е клон на Джира, но е най-близкото до това в сравнение с другите алтернативи на Джира в този списък. PivotalTracker предлага дъски, проекти и задачи, но той започва процеса на организация, като моли потребителите да създават "истории." Това може да е въпрос за това какво искат потребителите на уебсайт или може би задача, която трябва да бъде изпълнена до определен срок. Независимо, всичко започва разговор с други хора в организацията.

Интересното е, че PivotalTracker се опитва да избегне традиционните срокове и вместо това автоматично изчислява колко бързо вие и вашият екип работите. По този начин имате по-честен поглед върху потенциала на вашия екип за бъдещи проекти.

Интерфейсът PivotalTracker е добре структуриран, но предлага доста гъвкавост, ако вашият екип има нужда от това. Като цяло това е чудесен вариант за екипи, които искат да сравняват проекти един до друг и разбират колко бързо могат да се свършат работни места. Накратко, PivotalTracker предоставя най-реалистичните очертания на проекта в този списък.

Хубаво е също да видим, че PivotalTracker има безплатен план за малки екипи и че премиум плановете са само месечни такси, а не месечни такси на потребител.

Ценообразуване

 • Безплатен план – $ 0 – 3 сътрудници, 2GB хранилище, 2 проекта.
 • Стартиране – $ 12,50 / месец – 5 сътрудници, 5GB съхранение, 5 проекта.
 • Старт 2 – $ 29,17 / месец – 10 сътрудници, 25GB съхранение, 10 проекта.
 • Pro 1 – $ 62,50 на месец – 15 сътрудници, неограничени проекти и съхранение.
 • Pro 2 – $ 125,00 / месец – 25 сътрудници, неограничени проекти и съхранение.
 • Pro 3 – $ 250,00 / месец – 50 сътрудници, неограничени проекти и съхранение.

Основните функции

 • Ценообразуването е настроено за мащабируемост, така че не трябва да плащате нищо (или толкова) като малък екип и ще бъдете надграждани до неограничено всичко, докато растете.
 • Създайте екипи, добавете външни зрители и започнете задачи в рамките на проекти.
 • PivotalTracker прескача срокове и автоматично ви казва кога даден проект трябва да бъде завършен въз основа на миналото изпълнение.
 • Подредете вашите проекти едно до друго и преместете задачите си от един проект в друг.
 • Преглеждайте красиви визуални графики, за да видите здравето и ефективността на вашия екип.
 • PivotalTracker предоставя някои отлични интеграции като Zendesk, Slack и GitHub.

PivotalTracker подходящ ли е за вас?

PivotalTracker върши чудеса за тези, които искат по-реалистично средство за планиране и управление на проекти. Той предвижда класическата дъска на Kanban, която бихте намерили в опции като Trello и Jira, но помага да автоматизирате работния си процес с по-точни прогнози за това кога даден проект трябва да бъде завършен.

Отидете на PivotalTracker

заключение

Четирите безплатни алтернативи на Джира, изброени тук, имат своите плюсове и минуси. Но това прави и самата Джира. Честно казано, няма никой най-добър инструмент, който всеки трябва да използва. Както обикновено се случва, всичко се свежда до вашите индивидуални нужди и нужди на вашия екип.

В края на деня, представените тук инструменти са безплатни, така че няма какво да губите, като ги изпробвате, но просто за да улесните избора, помислете за това:

Графика за алтернативи на Джира

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map