10 най-добри държави за възлагане на софтуерни разработки въз основа на данни

10 най-добри държави за възлагане на софтуерни разработки въз основа на данни

10 най-добри държави за възлагане на софтуерни разработки въз основа на данни
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Разработката на софтуер за аутсорсинг може да бъде чудесен начин да спестите пари, като все още получавате висококачествена работа. Има обаче някои неща, които трябва да знаете за аутсорсинга, преди да можете да го направите ефективно. Като за начало трябва да знаете кои са най-добрите държави, на които да се възложи разработването на софтуер така че можете да съсредоточите търсенето си по ефективен начин.


В тази статия ще разгледаме отблизо 10-те най-добри държави, в които да се възлагат разработки на софтуер.

Най-добрите страни за възлагане на софтуерни разработки

Вашето резюме на „cut-out“

Ако бързате, ето кратко резюме на най-добрите държави, в които да се възлагат разработки на софтуер, както и колко можете да очаквате да похарчите:

(Диаграма от Visualizer.)

Какво прави една страна добра за аутсорсинг?

Основните неща, които искате да потърсите, когато определяте най-добрите държави за аутсорсинг на разработка на софтуер, са по-ниски разходи, високо развит пазар на ИТ, висококачествена образователна инфраструктура и възможност за комуникация на предпочитания от вас език (за целите на това статия, предполагаме, че предпочитате да работите на английски). Тези фактори създават голям набор от таланти от квалифицирани технически работници, от които можете да избирате.

Някои фирми може да искат да вземат предвид и други фактори, като културните различия. Те могат да варират от различни официални празници до огромни културни различия, което може да попречи на някои хора да работят с вас.

Последният фактор, който трябва да вземете предвид, когато обмисляте най-добрите държави за аутсорсинг на разработка на софтуер, са часовите зони. Много компании намират начини да си сътрудничат с работници в различни часови зони, но трябва да помислите как ще работите с хора в други часови зони, преди да започнете търсенето. Готови ли сте да станете рано или да останете в офиса късно за срещи в Skype? Проектът ви е достатъчно нисък приоритет, че закъснението между комуникациите е наред? Или искате часовите зони да се припокриват, за да можете да общувате с хора в реално време?

След като разберете какви са специфичните ви нужди на аутсорсинга на вашата компания, вие сте готови да започнете да търсите сътрудници в най-добрите държави, за да възложите разработка на софтуер за.

10-те най-добри държави, които да възлагат разработване на софтуер

1. Индия

Най-добрите страни за аутсорсинг на разработка на софтуер: # 1 Индия

Индия е може би първата държава, за която се сещате, когато чуете термина "аутсорсинг", и с основателна причина. Индия е тази втората по големина англоезична страна в света, което го прави идеален избор за работодатели от САЩ или Великобритания, които се интересуват от аутсорсинг. Тяхната образователна система също се фокусира сериозно върху математиката и произвежда толкова много 2,6 милиона завършили STEM за една година.

Според изследвания от Gild, Индийските разработчици надхвърлят американските си колеги по математически и логически оценки с цели 11%. Те обаче получиха значително по-ниски резултати при тестове в PHP и HTML, така че ако търсите уеб разработка, може да искате да проверите дали външните източници, с които ще работите, имат доста добри резултати от работата.

Заплатите: Според Скала на заплащане, средната годишна заплата за разработчик на софтуер в Индия е 779 700Rs, или 11 139 долара.

2. Украйна

Най-добрите страни за аутсорсинг на разработка на софтуер: # 2 Украйна

Украинското правителство има силен акцент върху образованието, което подхранва а процъфтяваща технологична индустрия там. Според статистически анализ от HackerRank, Украинските разработчици имат среден резултат от 88,7% при всички предизвикателства на HackerRank. Украйна също е дом на най-голям брой C ++ програмисти в световен мащаб.

Английският език не е широко разпространен сред общото население, но 80% от ИТ общността им говори английски, така че комуникационните бариери са минимален проблем тук. Други предимства на аутсорсинга в Украйна включват часова зона, която частично се припокрива с времената на САЩ и Великобритания и подобна работна култура, която печели предизвикателства и конкуренция.

Заплатите: Според Скала на заплащане, годишните заплати за украинските разработчици варират между 11 936 и 46 787 долара.

3. Китай

Китай

Китай е дом на много от тях най-бързо развиващите се ИТ компании и произвежда най-много 4.7 милиона висшисти на техниката всяка година. В хипотетичен анализ на държавите, годни да участват в "програмиране на олимпиади" от HackerRank, Китай се класира на първо място.

Тук обаче има няколко потенциални недостатъци. Първо, само 10 милиона от 1,3 милиарда жители на Китай говорят английски, представяне на голяма комуникационна бариера за много международни работодатели.

Второ, за Китай се знае, че има слабо прилагане по отношение на законите за интелектуална собственост. Това обаче може да се преодолее чрез наемане на реномирана агенция за аутсорсинг и установяване на ясни правила преди да започнете да работите заедно.

Заплатите: Годишни заплати на разработчиците на софтуер в Китай обикновено варират от 189 000 CNY ($ 27 695,96) до 357000CNY ($ 52 314,59).

4. Полша

Полша

Според статистика от HackerRank, Полша е дом на третите най-квалифицирани програмисти в света. Техните програмисти се класираха на първо място в оценките на Java и бяха включени в челната петица за други основни програмни езици като Python, Shell и Ruby. Два от най-големите градове на Полша, Варшава и Краков, също се класираха в топ 50 на градовете Индекс на глобализацията на толоните.

Западните разработчици също ще се радват да отбележат това 30% от полското население говори английски като втори език, прави общуването просто. Северноамериканските компании ще трябва да направят някои места за часови зони, ако искат да провеждат срещи на живо, но има достатъчно припокриване, за да позволи функционално сътрудничество.

Заплатите: Данни от PayScale показва, че средният разработчик на софтуер в Полша прави годишна заплата от 85 069 PLN или 22 273,88 долара.

5. Филипините

Филипините

Над 92% от филипинците говорят английски, което прави Филипините една от най-големите англоговорящи популации в света. Те също имат специализиран СТЕМ гимназиална система и са внедрили сериозна образователна реформа през последните няколко години.

Тези фактори, заедно с ниската глобална стойност на песото на Филипините, са комбинирани, за да направят Филипините един от тези топ дестинации за аутсорсинг, със столицата на страната Манила, класирана като втори най-добър град за аутсорсинг в света от индекса на глобализацията на Tholons.

Реформите обаче все още не са затворили пропастта между разработчиците на софтуер от Филипините и разработчиците от други държави в този списък. Това означава, че макар да е една от най-добрите държави, която предоставя аутсорсинг на разработка на софтуер, ако имате предвид прост проект, бихте могли да помислите за Китай или Украйна за по-сложни проекти.

Заплатите: Най- среден софтуерен разработчик във Филипините прави 554 000PHP, или $ 10 563,40.

6. Румъния

Румъния

Румъния предлага на своите граждани достъп до безплатно егалитарно образование, което е подтикнало едно от тях най-разнообразни техно сцени в Европа. Румънските разработчици се класираха на 20 място в целия свят Тестове за програмиране на HackerRank.

Румъния инвестира много в своята ИТ инфраструктура през последните няколко години, като ги приведе в действие 18-то място на A.T. Индекс на местоположението на Kearney Global Services, която класира страните въз основа на финансовата привлекателност, нивата на уменията и наличността и цялостната бизнес среда. И с повечето разработчици печелят най-малко три пъти повече като средният румънец, това поле е в състояние да привлече стабилен поток от нови и талантливи работници.

Румъния предлага и други ключови предимства за работодателите в Западна Европа и Северна Америка. Часовата зона предлага значително припокриване със западна Европа и дори часови зони в САЩ. Почти 90% от общността на разработчиците в Румъния говори английски, и много други чужди езици като руски и немски са често срещани в Румъния.

Заплатите: Годишни заплати на предприемачи в Румъния варират от 12 000 до 35 000 долара.

7. Бразилия

Бразилия

Бразилия е дом на приблизително 6.18 милиона свободно владеещи английски език и правителство, което работи усилено, за да изгради по-добре технологична образователна инфраструктура. В комбинация с необичайно млада работна сила – 38,18% от населението е под 24 години – това превръща Бразилия в развиваща се страна за разработване на софтуер за аутсорсинг.

ИТ общността в Бразилия обаче е все още сравнително млада. Бразилските програмисти само вкараха средно 71,3% относно оценките на HackerRank. Това прави Бразилия чудесно място за намиране на млади разработчици, но означава, че ще искате да разгледате други страни от този списък за по-напреднали проекти.

Заплатите: Разходите за живот в Бразилия варират силно от едно място до друго и заплатите на програмистите варират съответно. В зависимост от тяхното местоположение и ниво на опит, Заплатите на бразилските разработчици варира от R24,000 ($ 6,009.26) до R132,000 ($ 33 ​​054,78).

8. Тайван

Тайван

Тайван е дом на седмите най-квалифицирани разработчици в света според HackerRank, със силни познания в области като функционално програмиране и структури от данни. Тайванското правителство също инвестира много в тяхната цел да стане "Силициевата долина на Азия" с подобрено STEM образование и ИТ инфраструктура.

Това обаче не означава, че Тайван е най-доброто място за аутсорсинг. На Индекс на английска професионалност, Тайван е на 40-о място от 80 държави, които не говорят английски. Конкретни номера в общността на програмистите е трудно да се намери, но това число предполага, че комуникационните бариери биха могли да се превърнат в основен проблем, ако възложите на Тайван. В момента Тайван обмисля да направи английски един от тях официални национални езици за отстраняване на този проблем.

Заплатите: Скала на заплащане заявява, че средният тайвански разработчик на софтуер печели TWD729,147, или 23 447 долара годишно.

9. Египет

Египет

Египет заема само 42-то място в списъка на HackerRank на топ 50 държави за разработка на софтуер, но те са посветени на увеличаване на броя на техническите работници. През последните няколко години Египет инвестира в развитието на СТЕМ фокусирани гимназии, създаване на голям пул от работници, работещи с технология. Повечето училища в Египет също научи английски, така че бариерите за комуникация трябва да бъдат минимални, когато се работи с египетски работници.

Това, което наистина кара Египет да свети в този списък, е чистата достъпност: възлагането на аутсорсинг в Египет ще ви струва по-малко, отколкото възлагането на аутсорсинг навсякъде другаде в този списък.

Заплатите: Средната заплата за старши разработчик на софтуер в Египет е EGP103,187, което конвертира в $ 6,041.22. Това е значително по-ниско от разработчиците навсякъде другаде, така че докато може да прекарате дълго време в търсене на подходящия човек, вие сте длъжни да спестите много, след като ги намерите..

10. Канада

Канада

Канада има силна образователна инфраструктура със специален фокус върху технологиите: 18,6% от годишните завършили в Канада имат STEM градуси. По отношение на действителното ниво на умения канадските програмисти бяха класиран на 21 място от HackerRank. Три канадски града също се класираха в топ 50 на Индекс на глобализацията на толоните: Торонто, Калгари и Халифакс.

Аутсорсингът в Канада също предлага няколко други предимства, особено за бизнеса със седалище в САЩ. Има малко културни различия, за които трябва да се притеснявате, а часовите зони позволяват лесна комуникация с клиенти от САЩ. Това улеснява компаниите да постигнат истинско сътрудничество по по-сложни проекти.

Заплатите: Канада е най-скъпото място за аутсорсинг в този списък, като средният софтуерен разработчик печели $ 64 266CAD ($ 47 659.67USD) според PayScale. Този допълнителен разход обаче се компенсира от стабилното качество на работниците и благоприятния валутен курс.

Заключителни мисли за най-добрите държави за аутсорсинг на разработка на софтуер

Ограничаването на търсенето ви в най-добрите държави за аутсорсинг на разработка на софтуер е само първата стъпка към успешна връзка с аутсорсинг. Също така трябва да създадете ясни системи за комуникация и сътрудничество.

�� За повече помощ в това, разгледайте нашите ръководства за това как и кога да възложите работа на WordPress и къде да намерите най-добрата помощ за WordPress.

�� Можете също така да разгледате нашите профили на 10 многомилионни компании, изградени с аутсорсинг и отдалечена работа на разработка на софтуер.

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление, представяне и редактиране от Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Это интересно
    Adblock
    detector