10 многомилионни компании, изградени с аутсорсинг и отдалечена работа по разработка на софтуер

Високоскоростните интернет връзки и наличието на мощни приложения, базирани на облак, улесняват от обикновения човек по-лесно от всякога да оправдаят работа, която включва работя от вкъщи. По подобен начин компаниите могат да се възползват от глобален набор от таланти с аутсорсинг на разработка на софтуер.


Според данни на Преброяване на САЩ, 5.2% от американците са работили вкъщи през 2017 г., спрямо 5% през 2016 г. По-голямата част от хората, които този брой представлява, работят в областта на компютърните науки. Всъщност още през 2015 г. имаше приблизителна оценка 300 000 служители на пълен работен ден в работата по компютърни науки, които работеха от вкъщи.

Повече от половината служители от компютърната / ИТ индустрията отчетоха, че работят дистанционно (това е всъщност цяла армия за аутсорсинг на разработка на софтуер!) и представляват топ индустрията, от която да наемат отдалечени работници. Други популярни индустрии за отдалечена работа включват здравеопазване, продажби, образование / обучение и обслужване на клиенти. Всичко това каза, че днес има малко индустрии, които не биха могли да се адаптират разумно към отдалечена работна структура.

56% от стартъпите са възложили работата си, което води до по-голямо търсене на отдалечени работници и 55% от наемащите мениджъри смятат, че очакват броят на отдалечените работници да се увеличи през следващите десет години.

Аутсорсинг и отдалечена работа за разработка на софтуер

��️ Бонус; Ако търсите начини да направите ефективна отдалечена работа за вашия бизнес, разгледайте тези задълбочени ресурси:

 • Как да работите от вкъщи (и да останете здрави)
 • Как да останете фокусирани при работа от разстояние
 • Най-добър софтуер за проследяване на време в сравнение
 • Най-добър софтуер за вебинар в сравнение
 • 15+ отлични инструменти за производителност

В крайна сметка работата в далечината със сигурност е в подем и можем да видим ефектите от това в целия пейзаж на технологиите. Ето някои от топ компаниите, които са изградили отдалечени екипи с аутсорсинг на разработка на софтуер докато нараства до многомилионни нива на бизнес стойност:

# 1: Автоматично

Automattic, компанията, която ръководи процеса на разработка на WordPress и WooCommerce (между другото) е много инвестирана в отдалечени работни възможности. Основателят и главен изпълнителен директор Мат Мълленвег беше много гласен за подкрепата си за разпределена работа (той предпочита този термин пред „дистанционно“), тъй като "бъдещето на работата" – концепция, която той сподели по време на скоро TED разговори.

автоматично лого

Automattic има над 860 служители, разпределени в 68 страни по света. Наскоро Automattic реши да затвори централата си в Сан Франциско, защото никой не се показваше!

Automattic кара отдалечената опция да работи за тях, като разчита на Slack, както и мрежа от блогове в реално време, работещи по темата P2, споделя инженерът на автоматичното щастие Андрю Шпитъл. Те търсят кандидати със силни умения за писмена комуникация, тъй като най-вече разчитат на текстовата комуникация. Всъщност интервютата се провеждат чрез чат.

Наскоро, Automattic пусна нов инструмент наречена Happy Schedule, първата в нова линия продукти, наречена "Щастливи инструменти", които са създадени с отдалечени / разпределени екипи предвид. Happy Schedule помага на отдалечените членове на екипа да управляват своите графици, докато ги синхронизират с други членове на екипа.

Персоналът да бъдеш автоматичен служител включва ежегодно оттегляне от седмицата (и оттегляне на отдели), надбавки за домашен офис и коворкинг и платени съботни дни на всеки пет години.

Още през 2014 г. Automattic беше оценена на 1,16 милиарда долара.

# 2: Toggl

Toggl е популярен инструмент за проследяване на времето, използван от много отдалечени екипи. Практикувайки това, което проповядват, Toggl оперира с напълно отдалечен екип, съставен от 75+ души през 19 часови зони.

Екипът на Toggl също застава зад друг полезен отдалечен работен продукт – Teamweek, инструмент за планиране на проекти.

toggl лого

Алари Ахо основава компанията, първоначално като а страничен проект. Той успешно зарежда не само този проект, но и Teamweek и Hundred5, без никакво финансиране за рисков капитал (но с помощта на аутсорсинг на разработка на софтуер). Днес инструментът обслужва над милион потребители.

Защо хората обичат да работят за тази компания? Те събраха видео, за да можете да чуете отговора направо от устата на техните служители.

Glassdoor отчита допълнителни ползи за служителите, които включват:

 • Отстъпка за мобилен телефон
 • Стипендия за членство в спортна зала
 • Подкрепа за професионално развитие

Ако търсите помощ за установяване на отдалечена работна култура или аутсорсинг на разработка на софтуер, проверете тяхното задълбочено ръководство, Извън офиса.

алари ахо

Алари Ахо

"Досега сме отдалечена компания. Основното нещо, което харесвам в него, е количеството разнообразни таланти, които можете да намерите по целия свят. Отдалечената работа определено е бъдещето."

Алари Ахо, съосновател и председател на Toggl

При публикуването Toggl има годишни приходи от 14 милиона долара.

Вижте текущия списък на отдалечени работни места в Toggl, но не и преди да се впуснете в тяхното проницателно интервю за работа от разстояние Remote.co.

# 3: Буфер

буфер, а управление на социалните медии компания, която позволява на потребителите да планират, анализират и управляват всички свои социални акаунти от една платформа, е една от компаниите, най-известни с това, че имат напълно отдалечен екип извършване на аутсорсинг на разработка на софтуер и друга отдалечена работа, която работи в различни часови зони. Всъщност те споделят много ресурси на уебсайта си по отношение на това как да накарат отдалечения си екип да работи за тези, които искат да го изпробват.

буферно лого

Компанията стартира през 2013 г. с 8 членове на екипа. Тъй като все повече и повече хора започнаха да използват Buffer (те вече имат над 100 000 потребители), екипът постоянно нараства. В момента в Буфер работят над 80 души от цял ​​свят.

Една от фирмените ценности на Buffer е радикалната прозрачност, доколкото те дори са споделят заплатите си онлайн! Обърнете внимание, че заплатите им се коригират според разходите за живот. Но да работите за Buffer не си заслужава само заради щедрата компенсация и ползите – те наистина ценят здравето на служителите. Буферът насърчава членовете на екипа да си почиват седмици или да работят там, където се чувстват най-продуктивни.

Работата с отдалечен екип може да бъде трудна, но те го правят да работи, като провеждат екипни отстъпления на места, където са базирани някои от техните служители (те са били в Сингапур, Сидни и Мадрид, между другото), и като постоянно изграждат и укрепват силна фирмена култура.

# 4: Dell

долчинка постоянно присъства в годишния Топ 100 компании на FlexJobs със списък на отдалечени работни места.

Dell започна да предлага опция за телекомуникации още през 2009 г. с мисълта, че тъй като Dell изгражда технология, която позволява на хората да вършат най-добрата си работа по всяко време и навсякъде по света, не би ли първите предприемачи на отдалечена работа да бъдат собствени служители? Този мисловен процес се поддържа от основните ценности на Dell: етика, приобщаване и гъвкавост.

dell лого

Чрез програмата Dell’s Connected Workplace членовете на екипа, които отговарят на изискванията, могат да изберат работния стил, който най-добре отговаря на техните нужди както на работата, така и в личния им живот. Работниците могат да избират от напълно отдалечен опит, да избират дни онлайн, както и споделяне на работа.

Dell използва видеоконференции за провеждане на интервюта и социални медии, за да споделя истории на своите отдалечени служители. Те също имат група служители с ресурси (ERG), наречена Conexus, която победи гъвкава работна общност чрез създаване на работна среда за сътрудничество. Това съдържа всички ресурси, на които отдалечените работници могат да се нуждаят, а онлайн общността може да помогне да запази самотата, която идва с отдалечената работа.

Докато Dell е утвърдена компания, след въвеждането на техните възможности за отдалечени работни места и аутсорсинг на разработка на софтуер, те смятат, че са спестили над 25 милиона кВтч електроенергия (от 2013 г.) и са спестили на компанията над 39,5 милиона долара (от 2014 г.). Смята се, че както членовете на екипа на Dell, така и техните клиенти са спестили 6,1 милиона метрични тона CO2 от телекомуникациите само през 2015 г..

Заинтригувана от тази фирмена култура? Вижте техния актуален списък на опции за отдалечена работа.

# 5: Appen

Австралийска компания Appen е друг работодател, който е добре известен с това, че има отдалечен екип. Всъщност тя се класира №1 в списъка на FlexJobs на Топ 100 компании, които да гледат за отдалечени работни места.

Appen, която е основана през 1996 г., е световен лидер в речевите и технологични услуги.

appen лого

Appen има две основни бизнес направления:

 • Отдел „Езикови ресурси“, който предоставя набори от данни (аудио, текст, изображения и видео) за обучение на двигатели с ИИ.
 • Отдел за релевантност на съдържанието, който помага на клиентите да обучават продукти, управлявани от ИИ (главно търсачки), чрез човешка оценка и обратна връзка.

С две думи, Appen си партнира с автомобилни и електронни търговски компании (също правителството), за да им помогне да разработят продукти, които разчитат на естествения език и машинно обучение. Appen беше оценена на 51 милиона долара, но откакто кандидатства за IPO през 2015 г., приходите непрекъснато нарастват, донесени от глобалния бум на AI и машинното обучение.

Към 2018 г. компанията има 574 служители на пълен работен ден и включва аутсорсинг на разработка на софтуер с над 1,2 милиона изпълнители на свободна практика работи като интернет анализатори, оценители на социални медии и преписвачи в над 140 страни.

# 6: Gitlab

Gitlab е платформа с отворен код за сътрудничество с кодове, която позволява на потребителите да създават, преглеждат и разгръщат код – всичко от една платформа, което прави жизнения цикъл на софтуера с 200% по-бърз.

Използва се от редица големи марки, включително NASA, Sony и Siemens.

gitlab лого

От самото начало Gitlab имаше отдалечен екип, тъй като двамата основатели, Сице Сийбрандий и Дмитрий Запорожец, и двамата живееха в различни страни (Сиджбрандий беше в Холандия по това време, а Запорожец беше в Украйна) и започнаха да наемат хора от различни държави да работят за тях. При публикуването Gitlab има 550+ служители от над 50 страни.

Gitlab на дистанционен манифест подчертава ценностите на компанията, включително провеждането на лични срещи онлайн, за да поговорим за това, което трябва да решат за деня. Gitlab наскоро събра 100 милиона долара, повишава оценката на компанията до 1,1 милиарда долара. Очаква се IPO до 2020 г..

Разгледайте Отворени работни отвори на Gitlab ако се интересувате да работите с тази компания.

# 7: InVision

InVision е платформа за дигитален дизайн, използвана от над милион потребители, включително топ фирми като Evernote, Amazon, HBO и Salesforce. С InVision потребителите могат да проектират и тестват продукт с помощта на интуитивен интерфейс отвсякъде.

Изпълнителният директор Кларк Валберг се застъпва за отдалечена работа, тъй като дава на членовете на екипа повече авторство в живота им, което той, от своя страна, смята, че предизвиква креативност и иновации.

invision лого

InVision разполага с разпределен екип, който наема 200+ софтуерни разработчици, работещи с аутсорсинг от над 14 държави и използва приложение, наречено изпълним за намиране на нови кандидати за работа.

Предимствата включват медицинска застраховка, членство в фитнес залата, надбавки за оборудване, стипендии за пътуване и конференция, наред с конкурентния пакет компенсации.

Проверете текущия ни InVision свободни работни места, които включват позиции в продукти, инженеринг, продажби и поддръжка на клиенти.

# 8: MeetEdgar

MeetEdgar е платформа за социално планиране, която е напълно отдалечена още от създаването й от изпълнителния директор и основател Лора Родер през 2014 г..

MeetEdgar стартира като екип от един и е напълно зареждан от своя основател, докато не се превърна в екип от над 20, с работници предимно от Канада и САЩ.

лого на meetedgar

Въпреки че е напълно зареждан, MeetEdgar е нараснал до над 4 милиона долара годишни периодични приходи за 4 кратки години, всички докато са напълно отдалечени. Компанията цени разнообразието и използва отдалечена работа, за да създаде приобщаване към своя екип. Те силно вярват, че отдалечената работа спомага за постигането на по-добър баланс между професионалния и личния живот, така че те предлагат всеобхватни предимства, които включват надбавки за интернет / коворкинг / Macbook, годишни конференции и дори обезщетение за почистване в дома, за да помогнат на работниците да балансират другите си отговорности.

Когато обмисляте нови служители, те търсят добри писмени комуникационни умения, както и добра самомотивация и някой, който може да работи самостоятелно, но който също е склонен към екип.

# 9: Тодоист

Основана през 2007г, Todoist, едно от най-популярните приложения за управление на задачи и задачи, стартирано като страничен проект на изпълнителния директор Амир Салихефендич.

В момента има 61 служители от 24 държави. Todoist е един от продуктите под Doist, нейната компания майка.

лого на todoist

Salihefendić не е непознат за глобалното гражданство: той е роден в Босна, прекара юношеските си години в Дания (където посещава университет) и в крайна сметка се премести в Тайван, докато работи върху Plurk, популярна социална платформа в Азия, която той е съосновател.

Когато Salihefendić беше в колеж, той балансира обучението си, докато работи на две работни места и се нуждае от инструмент за успешно управление на всичките му проекти. Тъй като беше недоволен от настоящите решения на пазара, той реши да направи своето.

Когато Salihefendić напусна Plurk, той се изненада, че Todoist е натрупал 300 000 потребители, въпреки че не положи големи усилия да разшири приложението. Знаейки, че се занимава с нещо, той реши да насочи изцяло вниманието си към тази инициатива.

Тогава той не можеше да намери местен талант. Когато се сблъска с избора да се премести в някъде като Ню Йорк или Сан Франциско, за да отвори офис, или да потърси хора, които да му помогнат дистанционно от цял ​​свят, той избра последния вариант.

Salihefendić е много откровен за това как силно мисли за отдалечена работа и как допринася за добрия баланс между професионалния и личния живот. Като изпълнителен директор на компания, която помага за повишаване на производителността, той привежда това в действие, като предлага бонуси като задължителни 40 почивни дни годишно.

При публикуването Todoist представя приблизително 5 милиона долара ежегодно.

# 10: Zapier

Zapier е решение за производителност за автоматизиране на споделянето на данни и задействане на различни действия между приложенията. По същество той създава интеграция между различни софтуерни инструменти, които иначе не биха съществували.

Според интервю със съоснователя Уейд Фостър на Хакерско пладне, Zapier стартира през 2011 г. в Колумбия, щата Мисури със съоснователя Брайън Хелмиг. По онова време те бяха на свободна практика като уеб разработчици за редица клиенти и видяха възможност да добавят стойност към своите клиентски проекти..

zapier лого

Екипът на Zapier е отдалечен на 100%, със 150+ членове, разпределени в 15 часови зони и 17 страни. Перките включват неограничена ваканционна политика, план за пенсиониране с 4% фирмен мач (за служители със седалище в САЩ – но те предлагат други възможности за споделяне на печалбата за всички останали), 2 годишни оттегляния на компанията, платен отпуск за родители и надбавка за професионално развитие. Процесът им на наемане започва с онлайн форма и те използват персонализирани разширения, за да маскират имената и снимките на кандидата, за да премахнат пристрастията от началото на процеса.

Zapier споделя уроци в своите Крайно ръководство за отдалечена работа, в допълнение към безброй други ресурси за аутсорсинг за разработка на софтуер, споделени на уебсайта и блог.

Въпреки че точната оценка на компанията не е оповестена публично, Business Insider споделя акциите на Zapier 35 милиона долара годишен курс на изпълнение към 2018г.

Вижте актуалността на Zapier Възможности за отдалечена работа.

Последни мисли за компаниите, изградени с аутсорсинг и отдалечена работа по разработка на софтуер

След като разгледаме тази група от гъвкави, но печеливши компании като цяло, следните поемания могат да бъдат полезни за създаване на отдалечен екип или аутсорсинг на разработка на софтуер за вашия бизнес:

 • �� Прозрачността и комуникацията – конкретно писмената комуникация – са два фактора, които играят огромна роля за успеха на отдалечените работни места. Освен това поддържането на доверие е огромен фактор, тъй като мениджърите не могат физически да видят дали членовете на техния екип работят – разчитат само на техния резултат (и отзивчивостта към онлайн комуникациите).
 • ��️ Успешните отдалечени екипи се опитват колкото е възможно повече да се срещнат лично – поне веднъж или два пъти годишно, за да опознаят хората, с които работят.
 • �� Тъй като спестяват от режийни разходи, повечето от тези компании предлагат конкурентни компенсации и могат да дават специални надбавки, като тези за оборудване, уелнес и конференции за служителите си, за да разширят своето обучение.

Така че, ще се отдалечите правилния път за вашия бизнес?

Съдебното заседание все още не е, но има някои общи аспекти, които трябва да вземете предвид, преди да вземете решението:

първи, "отдалечена работа" означава различни неща за различни хора. В своето най-общо въплъщение, отдалечената работа се отнася до вършене на работа извън офиса. Съществуват обаче множество различни видове дистанционна работа.

Например, има някои компании, които позволяват напълно отдалечено преживяване, докато някои позволяват на служителите си да работят от вкъщи един до няколко дни в седмицата. Освен това, някои компании все още предпочитат да наемат служители на местно ниво, само за да може всеки да присъства на среща, ако е необходимо, а други да бъдат изцяло глобални.

Като цяло, въпреки че може да има няколко предимства да работите отдалечено, това не работи за всички. Компании като Yahoo и IBM са се опитали да предлагат работата от дома, но оттогава са решили да намалят или напълно скрап телекомуникации в полза на събирането на хората за иновации. Тъй като тези компании са съставени от по-големи екипи, събирането на членове на екипа и изтласкването на продуктите може да представлява проблем в сравнение с малки стартиращи екипи, които са по-пъргави.

Компаниите, които възприемат аутсорсинг на работна култура за отдалечена работна среда и софтуер, смятат, че като са независими от местоположението, те не само имат по-дълбок пул, за да намерят най-добрия талант в света. Те също така вярват, че като предоставят на служителите си самостоятелност да избират къде работят най-добре, те ще разгърнат по-креативно и иновативно мислене, което е необходимо при бързо развиващите се технологични стартъпи (като повечето компании в този списък).

Какво ви пречи да стартирате свой собствен отдалечен екип? Пропуснахме ли да споменем готина компания, която беше изградена с аутсорсинг на разработка на софтуер? Споделете своите мисли с нас в Twitter @CodeinWP!

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление, представяне и редактиране от Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map