7 най-добри и по-евтини Mailchimp състезатели и алтернативи за разглеждане през 2020 г.

Търсите алтернативи на Mailchimp, които да ви помогнат да стартирате маркетинга си по имейл? Mailchimp може да е едно от най-разпознаваемите имена в имейл маркетинга, но това не означава, че това е правилният инструмент за вас (искам да кажа, хората все още харесват Pepsi, нали?).


Но копаенето през масива от имейл маркетингови услуги навън има загуба на време. Някои не правят това, което трябва, други са по-малко функционални на по-висока цена … това е гадно.

За да улесните вашите изследвания, събрахме 7 страхотни състезатели в Mailchimp & алтернативи на едно място. Както подсказва заглавието, много от тях са по-евтини алтернативи на Mailchimp, което може да ви даде подобна функционалност за по-ниска цена. Въпреки това добавихме и двойка, която ще струва малко повече, но предлагаме по-добра функционалност в ключови области като автоматизация и персонализация.

Без значение защо търсите алтернатива, една от тези алтернативи на Mailchimp трябва да отговаря на сметката. Нека се потопим в …

По-евтини алтернативи на Mailchimp

Ето кратката версия. В случай, че бързате и просто искате да получите препоръка:

алтернатива
По-евтини от Mailchimp? *
Най-уникалната функция срещу Mailchimp
Безплатен план?
Цена (платен план започва от)
SendinblueПо-ясна аналитичност & добър WordPress плъгин$ 25,00 на месец
SendyБез месечни такси$ 59 един път + $ 0,10 за 1k изпратени имейли
AweberПозволява партньорски връзки$ 19 на месец
ConvertKitАвтоматизация$ 29 на месец
MailPoetWordPress плъгин$ 99 един път + ~ 0,10 $ за 1k изпратени имейли ИЛИ $ 10 на месец
Монитор на кампаниятаАвтоматизация & персонализация$ 29 на месец
TinyLetterпростота & 100% безплатно100% безплатно

* Цената зависи от вашето използване. Може да не е по-евтино от Mailchimp в 100% от ситуациите.

Какво прави една добра алтернатива на Mailchimp?

И така, какво прави нещо добра алтернатива за Mailchimp? Е, първо, някои хора не харесват, че техните ценови планове са доста строги и могат бързо да увеличат разходите, ако надхвърлите разрешените квоти. Освен това, безплатните планове на Mailchimp не ви дават достъп до всички функции.

Ще намерите други малки ръкохватки – например липса на персонализирана страница за отписване или лошо отчитане на A / B тестване. Но в по-голямата си част става въпрос за намиране на инструменти, които ще свършат също толкова добра работа за по-малко пари.

MailChimp

Като напомняне, безплатният план на Mailchimp поддържа 2000 абонати и 12 000 имейла на месец. Имайте това предвид, докато преглеждаме алтернативите!

Седем алтернативи на Mailchimp, които са страхотни, по-функционални или по-евтини

Повечето от тези имейл маркетингови услуги са по-евтини алтернативи на Mailchimp, докато ние също включихме две опции, които предлагат по-подробна функционалност в ключови области (но не по-ниска цена).

1. Sendinblue (www.sendinblue.com)

sendinblue

Безплатни поддръжки за план на Sendinblue неограничени контакти, което вече е голямо надграждане. Това обаче не е всичко добре – има и ограничение от 300 имейла на ден, което е по-ниско от месечния лимит на Mailchimp. Но ако имате много контакти, които изпращате често по имейл, може да излезете напред.

Освен това Sendinblue има наистина подробен плъгин за WordPress, така че това е още едно предимство пред Mailchimp, ако използвате WordPress.

Отвъд това, ние също така смятаме, че анализите на Sendinblue са по-лесни за разбиране (Sendinblue е това, което използваме тук в CodeinWP, така че имаме опит от първа ръка).

Ценообразуване

Безплатно, $ 25,00, $ 39, $ 66 + (месечно) въз основа на броя имейли, които изпращате на месец. Съществуват и различия между характеристиките на плановете.

�� Само за нашите читатели Sendinblue предложи изключителна отстъпка от 30% за първия месец на всички платени планове. Ако в крайна сметка купувате някой от тях, съобщете с този имейл, за да осребрите отстъпката: axel + codeinwp [at] sendinblue.com. Щракнете тук, за да получите Sendinblue.

Характеристика

 • бързо създайте кампания (интуитивен конструктор на бюлетини, HTML редактор, динамични полета, отзивчиви имейли),
 • сегментиране на базата данни и насочване към аудитория (импортиране на файлове, сегментиране и динамични списъци, създаване на формуляри),
 • SMTP функции,
 • усъвършенстван анализ и проследяване (статистика в реално време, данни за експортиране, списък на отварящи се и кликърчета),
 • имейл автоматични отговорни кампании (поздравителни съобщения, пожелания за рожден ден, автоматизирани имейли),
 • лесна интеграция на уебсайтове (API, WordPress, Magento и Prestashop плъгини),
 • бърза поддръжка.

Използвайте Sendinblue, ако …

Първо, ако искате безплатна алтернатива на Mailchimp, Sendinblue е привлекателен, защото ви позволява да имате неограничен контакти в безплатния план (макар че ви позволява само да изпращате 300 имейла на ден). Платените планове са уникални и по това, че те таксуват въз основа на това колко имейли изпращате, а не колко абонати имате.

Отвъд това открихме, че разполага с по-добра анализация от Mailchimp, а приставката Sendinblue WordPress улеснява стартирането на кампании от таблото ви за управление.

Отидете на Sendinblue

2. Sendy (Sendy.co)

sendy

Голямата полза на Sendy е нейната цена. Тъй като това е самостоятелно хостван инструмент, който инсталирате на вашия собствен сървър, той може да подбие цените на Mailchimp, като все още предлага най-важните функции.

След като инсталирате Sendy на вашия собствен сървър, ще се свържете с Amazon SES, за да изпращате действителните имейли, които струват само $ 0,0001 на имейл (може би по-лесен начин да разгледате това е $ 1 на 10 000 имейла). Освен това има без разходи за повече абонати, което го прави чудесен вариант за големи списъци.

Работата със Sendy ежедневно е наистина лесна. Всичко, което трябва да направите, е да напишете както обикновено в среда, подобна на редактор на текстове, и след това да изпратите кампанията си. След това получавате достъп до най-важните статистически данни.

Ценообразуване

Има еднократно плащане за получаване на действителния софтуер на Sendy – $ 59. След това, плащане – $ 0,0001 на имейл.

Характеристика

 • множество марки (управлявайте множество продукти и услуги),
 • списъци и абонати (масово импортиране / изтриване на абонати, персонализирани полета, еднократно / двойно включване, персонализирана страница за потвърждаване на абонати / отписване, благодарности / сбогом имейли, абонаментна форма или API за добавяне на потребители),
 • изпращайте бюлетини чрез Amazon SES,
 • модерни анализи и отчети,
 • автоматично отказване, подаване на жалби и отписване (без ръчно изчистване след кампания),
 • персонализирани полета (създайте по-персонализирано съдържание за вашите клиенти),
 • автоматични отговори.

Използвайте Sendy, ако …

Имате много абонати и искате да спестите пари. Тъй като няма цена на абонат и цената на имейл е много ниска, потенциалът за спестяване е огромен.

Ако сте в неприкосновеност на личния живот, това може да е друга причина да харесвате Sendy, защото сте в състояние да запазите всичко на вашия сървър.

Отиди при Sendy

3. AWeber (www.aweber.com)

Aweber

AWeber е платформа за имейл маркетинг с пълна услуга, която идва само малко по-евтино от Mailchimp. Въпреки че има много прилики, когато става дума за функции и цени, една голяма разлика е, че AWeber ви позволява да използвате партньорски връзки в имейлите си, докато Mailchimp забранява повечето партньорски връзки.

Ако се занимавате с много партньорски маркетинг, това може да е нещо, което да наклони везните в полза на AWeber.

Ценообразуване

Aweber предлага 30-дневен безплатен пробен период, но безплатен план. Месечните планове са 19 долара (до 500 абонати), 29 долара (до 2500 абонати), 49 долара (до 5000 абонати), плюс по-високи планове. Всички планове позволяват неограничено изпращане на имейли.

Характеристика

 • автоматичен отговор
 • сегментиране
 • 6 000+ стокови снимки, които да използвате в имейлите си
 • 700+ шаблона за електронна поща
 • интеграции с най-популярните услуги
 • формуляри за регистрация

Използвайте AWeber, ако …

Търсите нещо, което е малко по-евтино от Mailchimp и ще ви позволи да използвате партньорски връзки в имейлите, които изпращате.

Отидете в AWeber

4. ConvertKit (convertkit.com)

convertkit

ConvertKit е услуга за маркетинг по имейл, насочена към "създателите". "Създателите" са блогъри, инструктори за онлайн курсове, артисти и т.н..

Ако това сте вие, тогава ще искате да го видите, защото ConvertKit е изградил цялата си платформа, като създателите имат предвид. В противен случай може да искате една от другите по-евтини алтернативи на Mailchimp.

Някои области, в които ConvertKit превъзхожда, е наистина приятен инструмент за автоматизация на имейли (дава ви много визуален интерфейс за изграждане на потоци за автоматизация) и сегментиране.

Ценообразуване

ConvertKit предлага безплатен пробен период от 14 дни, но безплатен план. Месечните планове са $ 29 (до 1k абонати), $ 49 (до 3k абонати), 79 $ (до 5k абонати) или персонализиран план. Всички планове позволяват неограничено изпращане на имейли.

Характеристика

 • създател на визуална електронна поща за автоматизация
 • добре изглеждащи форми или интеграции с популярни инструменти за изграждане на списък
 • лесна система за сегментиране / маркиране
 • подробно управление на абонатите
 • Интеграция на водещи реклами във Facebook чрез Zapier

Използвайте ConvertKit, ако …

Създател, който търси лесен начин да настрои потоци за автоматизация на имейли, за да се свърже с вашата аудитория. Това не е една от по-евтините алтернативи на Mailchimp, така че основният диференциатор тук е функционалността.

Отидете на ConvertKit

5. MailPoet (Www.mailpoet.com)

mailpoet

Най-уникалното при MailPoet е, че това е приставка за WordPress, която ви позволява да управлявате всичките си маркетингови усилия за електронна поща от вътрешното си табло за управление на WordPress. Това го прави една от най-добрите алтернативи на Mailchimp за потребителите на WordPress.

Подобно на Mailchimp, безплатният му план поддържа до 2000 абонати, но все пак е по-добра стойност, защото можете да изпращате неограничен имейл до тези 2000 абоната (все пак ще ви е необходима отделна услуга за изпращане).

Ако искате да получите плащане, можете да закупите премиум версията за еднократна такса и да използвате собствената си услуга за изпращане (като Sendy). Или можете да плащате текуща месечна такса, за да може MailPoet да обработва изпращане на имейли за вас.

Ценообразуване

Безплатно за до 2000 абонати. След това можете да направите:

 • Еднократна такса $ 99 + вие плащате за вашата услуга за изпращане. Цената зависи от услугата, но Amazon SES струва само 1 долар за 10 000 имейла
 • Текуща месечна такса, за да може MailPoet да управлява нещата за вас. Започва от $ 10 на месец (плаща се месечно) или $ 4.17 на месец (плаща се ежегодно)

Характеристика

 • работи във вашия табло за управление на WordPress
 • редактор на бюлетини с плъзгане и пускане,
 • изпраща автоматично последните ви публикации,
 • автоматични отговори,
 • единично и двойно включване,
 • над 70 теми (включени са Photoshop файлове),
 • статистика и анализи (отваряне, кликвания, отписване),
 • дизайнер на формуляри за абонамент за изтегляне и пускане,
 • бюлетини, готови за мобилни устройства,
 • избройте сегментирането и организацията по категории.

Използвайте MailPoet, ако …

Обичайте идеята да можете да вършите цялата си работа по имейл маркетинг от вътрешното си табло за управление на WordPress.

Освен това може да се окаже и доста по-евтин от Mailchimp, особено ако имате много абонати. За еднократна такса от 99 долара можете да имате неограничен брой абонати. След това просто ще платите малка текуща такса за услуга за изпращане (например Amazon SES струва само 0,10 долара за 1000 имейла).

Отидете на MailPoet

6. Монитор на кампанията (Www.campaignmonitor.com)

монитор на кампанията

Кампания Монитор не е една от по-евтините алтернативи на Mailchimp. Но ако сте готови да платите малко повече за подробна функционалност за автоматизация и персонализиране, това със сигурност е подходяща алтернатива.

Кампанията Монитор прави много лесно да персонализирате имейлите си. Освен това получавате страхотно изглеждащ конструктор на потоци за автоматизация, който се конкурира с ConvertKit. Това, заедно с добре проектиран интерфейс, е възможно да искате да платите малко повече за монитора на кампанията.

Ценообразуване

Кампанията Монитор ви позволява да създадете акаунт безплатно, но изисква платен план за повече от 5 абонати. Платените планове започват от 29 долара на месец и варират в цената въз основа както на функциите, така и на броя на абонатите.

Характеристика

 • зрителен "дизайнер на пътуване" ви помага да настроите подробни потоци за автоматизация
 • подробни клиентски данни за всеки абонат, включително опция за доставяне на имейли в оптималното време на всеки отделен абонат
 • динамично сегментиране
 • лесна персонализация
 • подробна анализа

Използвайте монитора на кампанията, ако …

Съсредоточени са върху автоматизацията и персонализацията, въпреки че ще платите малко повече за тези функции.

Отидете на монитора на кампанията

7. TinyLetter (Tinyletter.com)

tinyletter

Технически TinyLetter е технически подпроект от Mailchimp, но това е така 100% безплатно.

Защо е безплатно? Е, защото са премахнали всички бизнес функции. Той наистина е просто създаден за обикновени хора да изпращат "актуализации, дайджести и изпращане на своите фенове и приятели."

Ако обаче не управлявате бизнес, това е една от най-добрите алтернативи на Mailchimp за вас.

Ценообразуване

Безплатно

Характеристика

 • съвсем просто,
 • ви позволява да четете отговори, за да можете да продължите разговора,
 • много прост и личен процес на регистрация,
 • Без шаблони – просто лесен текстов редактор

Използвайте TinyLetter, ако …

Търсите просто един начин да поддържате връзка с феновете. Например TinyLetter е популярен сред художници и писатели. Това обаче не е добър вариант за бизнеса.

Отидете на TinyLetter

Обобщаване на алтернативите на Mailchimp там

Mailchimp е добра услуга за маркетинг по имейл като цяло и можете да го интегрирате с вашия WordPress сайт доста лесно. Но на пазара има други алтернативи, които ще ви помогнат да спестите пари и да получите почти същата гама от функции.

Което е за вас?

Ето вашето сравнение с две думи:

 • Sendinblue. Стартъпи и малки фирми, които тепърва започват с имейл. Също така предприятията, които искат техният имейл маркетинг инструмент да расте с тях.
 • Sendy. Най-евтиният инструмент тук, ако сте тежък имейл подател.
 • Aweber. Малко по-евтино и позволява партньорски връзки.
 • ConvertKit. Изградена за "създателите" и има приятен инструмент за визуална автоматизация на потока.
 • Най- MailPoet WordPress плъгин. Работи във вашето табло за WordPress и може да бъде доста достъпно.
 • Монитор на кампанията. Превъзхожда с автоматизация и персонализация, но струва малко повече.
 • TinyLetter. Хората, които искат да изпращат имейли за нестопански цели.

Имате ли други въпроси за това коя от тези алтернативи на Mailchimp е подходяща за вас? Уведомете ни в коментарите и ще се опитаме да помогнем!

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление и представяне от Карол К.

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим малка такса. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map